Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
kopzan

Ölüm Garipti Ama Buz Gibi Dokunmadı Ruhdaki Can'a...

Recommended Posts

ESSELAM GÖNÜLLER.. 09-05-2008 CUMANIN GECEYE EMANETİNDE DEDEM VEFAT ETTİ..İNŞAALLAH HUZURUN SAHİBİ GÜZEL Bİ YER AYIRMIŞTIR BU CANA..

FARKINA YETERINCE VARAMADIĞIM BİSEY DAHA GÖRDÜM O GÜN:O'NA VARMAK İÇİN HAZIRLIKLI DEĞILIM..OYSAKI GÖNLÜMDEN,DİLİMDEN DÜŞÜRMEDİĞİMİ SANIRDIM...KUŞ MİSALI GÖZÜMÜ KAPATIP AÇTIĞIMDA MEMLEKETTEYDIM..BEKLEMIYORDUM YALNIZLIĞIN BU KADARINI...RUHUN AYRILDIĞI BEDENI SOĞUK SANARKEN ASIL SOĞUKLUK BENDEYDİ..RUHUN BEDENDEN AYRILIŞININ EMANETINI GÖRDÜM..SANMAZDIM BU KADAR GÜZEL OLACAĞINI...SANMAZDIM BEDENIN HALA BU KADAR CAN KOKACAĞINI...YENI DOĞMUŞ BEBEK MİSALİ ÖYLE MASUMDU Kİ..BİR ÇİFT SÖZ SÖYLEYEMİYORDU...SÖYLEMESİNE GEREK DE YOKTU ARTIK..GERIDE KALAN BEDENIN IFADESİ,GÜLEN YÜZÜNÜ ANLATMAYA YETIYORDU ÇOK ŞÜKÜR...İLK KEZ ARTIK CANSIZ Bİ BEDENLE SABAHLADIM..SABAHLADIK...EZAN OKUNSUN ARTIK...SELA SESİ VARSIN KULAK VERENLERE...VARDI..GÜN DOĞSUN ARTIK..ÇIKTIM GÖK MAVİSİNE...AMA GÖRDÜM Kİ AŞK KIRMIZISI ALMIŞ YERINI..KAVUŞMANIN AŞKI...HISSETTIM...GÜNEŞİ BU KADAR YAKINDAN GÖRMEMISTIM...ZAMAN HER ZAMANKI SEYRINDE IŞLİYORDU BİLİRİM AMA HISSETTİĞİM O DEĞİLDİ...ÖYLESINE DOYUMLU BI VAKITTI KI BU..BOŞUNA GECIRDIGIM VE HIZLA GEÇMESINDEN YAKINDIĞIM ZAMANLARA INAT ÖYLE AHESTE AHESTE İŞLİYORDU KI CANIMA...

O AN İÇERDE CAN BULDUĞU TOPRAĞA CANINI VERMEK İÇİN BEKLEYEN BI BEDEN VARDI..BEKLETMEK YAKIŞMAZDI BIZE...VAKTIDIR..KAYNASIN KAZAN..DÖKÜLSÜN SULAR BOYDAN AŞAĞI...VE BEYAZIN ASIL YAKIŞTIGI AN...İNŞAALLAH GURURLA TAŞIR O BEDEN..

YOL'A YOLCU OLMANIN DA ZAMANIDIR..KOYULDU NEFESLER YOLA..O ANA KADAR BEN ALAY'IN YALNIZ BI DÜĞÜNE YOLCU OLDUĞUNU SANIRDIM..SON YOLCULUK DEDİĞİME BİLE EŞ OLUYORMUŞ MEĞER..GÖRDÜM...AVUÇ AVUÇ TOPRAK KOKUSUNU HISSETTIM KARŞIDAN..KARŞIDAN GÖRDÜĞÜM KALABALIĞIN ARTIK DAĞILMA VAKTİ GELMISTI..ÇÜNKÜ EMANETİN DE SAHİBİNİ BULMA ZAMANIYDI...ALLAH İNŞALLAH RAZI OLUR CÜMLEMIZDEN...HESAP DEFTERININ HANGI YANI AĞIR BILMEM AMA GÖRÜLDÜĞÜ GÜN İNŞALLAH GÜZELE VARIR..SONRASINDA RAHMET KOKTU HER BIR YAN..YAĞMURUN O ANI BEKLEMIS GIBI BI EDASI VARDI..GELISI DE GUZELDI...TOPRAGA CAN VERDI..ALLAH MEKANINI CENNET EYLESIN DEDE...VE GERIDE KALANLARA DA HAYIRLI ÖMÜRLER NASIP EYLESIN...DUA ILE..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allahu Teala dedenize rahmet eylesin ve imanıyla sevindirsin.Bizlere de hakkıyla ibret almayı nasip eylesin-amin-.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ölüm insan için ne müthiş bir mevzu, ne muazzam bir ibret tablosu ve hiç bir âmilin tesir edemeyeceği kadar dünya perdesini çekip kaldırıcı, uyandırıcı bir hadise. Ölümü hatırlayınca ürperiyoruz, bir daha imtihan için bu dünyaya geri dönmemecesine ruhumuz bedenden sıyrıldığı vakit, her şeyi bu dünyada bıraktığımız vakit, pişmanlıkların, hataların, yapılması planlanan ama yarın yaparım denildiği için bir türlü başlanılamayanların hesabı yakmayacak mı ruhları.. Doğum kadar ölüm de bir mucize, ve mucizelerin en büyüğü öldükten sonra bir daha diriltilmek.

Allah merhuma rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah dedenize rahmet eylesin,mekanı da cennet olsun inşallah.Başınız sağolsun.

 

Sonsuzluğa adım attığımız vakit tekrar dönebilmeyi dileme ihtiyacı duymayanlardan olabiliriz umarım...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dedesinin ruhuna, El Fatiha...

ALLAH razı olsun kardeşim vesile olduğun için..inşaallah bizlerin de ruhaniyetine güzel sebepler eklemiştir...

Share this post


Link to post
Share on other sites
''İnna lillahi ve inna ileyhi raciun'' Başınız sağolsun arkadaşım. Allah sabır versin

ALLAH razı olsun..işte hayatın özü bu ayette öyle güzel saklı ki...inşaallah..amin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...