Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
nurulhak

İsrail Tüm Insanlığa Bedel Ödetiyor

Recommended Posts

Murat Hazine'nin haberi

 

İsrail işgal rejiminin kuruluşunun 60.yıldönümü sebebiyle İslam dünyasında bugün protestolar vardı. Filistinlilerin 'El Nekbe'(Büyük Felaket) olarak vasıflandırdıkları İsrail'in kuruluş yıldönümünde bugün Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde de İsrail düzenlenen eylemlerle tel'in edildi.

 

İstanbul Beyazıt meydanında İHH, Akdav, Eğitim-Bir-Sen, Özgür-Der, Mazlum-Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla bir araya gelen binlerce vatandaş, Filistin bayrakları, İsrail'i kınayan çeşitli pankart ve dövizler taşıdı ve İsrail karşıtı sloganlar attı. Basın açıklaması Yazar Yıldız Ramazanoğlu tarafından okunurken, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasında dünyaya kan ve gözyaşını hediye edenin İngiltere olduğunu ifade eden Yıldırım şunları ifade etti:

 

İSRAİL'E YAHUDİLER DE KARŞI

 

"İsrail'i Ortadoğu'ya hediye eden, bütün dünyaya kan ve gözyaşını hediye eden İngiltere'dir.İngiltere nasıl Irak'ta ve diğer bölgelerde bu katliamı yapmış ama kendisini gizlemeyi başarmışsa, şu anda da İsrail'i kurdurdu ve kendisini dost ve müttefik gösteriyor.O yüzden de karşımızda sadece İşgalci İsrail değil o İsrail'i kurduran eli kanlı ülkeler ve liderler var.İsrail Yahudilere rağmen kurulmuş bir siyonist devlettir. Çünkü bu dünyada bütün dinler özgürce yaşamalıdır. Ama Müslümanlar da Hristiyanlar da Yahudiler de bu siyonist devletin varlığından payını almaktadır.Sadece İsrail'de Yahudiler yaşamamaktır. Dünyanın her tarafında Yahudiler yaşamakta ve İsrail'in katliamlarından ötürü herkes onları da suçlamaktadır.Bu neden İsrail'e karşı Yahudiler içerisinde de büyük bir karşı duruş, büyük bir infial vardır.. Yakında göreceğiz.

 

İSRAİL SADECE MÜSLÜMANLARIN SORUNU DEĞİL

 

Siyonizm Hitler ile işbirliği yaparak Yahudileri yok edip, yakıp onları İsrail'e gönderme gayretine girmiş ve başarmıştır. Böylelikle her vatandaşı asker olarak görüp, çocukların kafasını bulandırıp, sadece düşman güdüsüyle yetiştirmiştir.

 

İsrail'in varlığı sadece Müslümanların sorunu değildir.Dünyada barış ve huzuru arayan herkes İsrail'in varlığını sorun etmek mecburiyetindedir. Amerika'sından Avrupa'sına, Asya'sından Antartika'sına kadar yaşayan ve içinde bir nebze vicdan olan herkes, İsrail'in katliamına karşı çıkmalıdır. Bu katliam devam ederse, sadece Filistinliler zarar görmeyecek, bütün dünya zarar görecektir. Bu yüzden İsrail kendini masum göstermek istemektedir ve medyayı çok iyi kullanıyor. Şu anda Avrupa'daki halkların büyük kısmının kafası bulanmış durumdadır. Bu durumda medya mensuplarına da çok büyük iş düşüyor. Avrupa'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan sivil toplum kuruluşlarına da çok büyük iş düşüyor. Artık insanlar şunu demeye başladı Avrupa'da 'Bu Filistinlilere ne oluyor? İsrail topraklarından ne istiyorlar? İsraillliler orada yaşarken Filistinliler niye onlara saldırıyorlar?' Halbuki İsrail orayı işgal ettiğinde Filistin toprakları nasıldı şimdi nasıl? Bütün Filistin işgal edildi. Şu anda İsrail barış ister gibi görünüyor. Filistin'in bütün tarafları FHKC ve Hamas dahil ateşkes çağrısında bulundular. İsrail Filistin'in bu çağrısına karşı ne yaptı? Sessiz kaldı.

 

BEDELİNİ BÜTÜN İNSANLIK ÖDER

 

Allah nasib ederse, özelde Türkiye genelde de bütün İslam dünyası şahit olacak. Değerli Kardeşlerim, Filistin için yapabileceğimiz çok şey var. Sadece konuşmayacağız. Oradaki insanlara yardım edeceğiz. Cebimizde ne varsa, gönlümüzle beraber Filistinlilere göndereceğiz. Onlar Filistinlileri yaralarlarsa biz burada tedavi ettireceğiz. Onlar Filistin'deki evleri yıkarlarsa biz o evleri yeniden yapacağız. Onlar ilaç gitmesine engel olurlarsa biz ilaç göndereceğiz. Ve bir gün göreceksiniz ki Filistin'e hiç kimse arkasını dönmeyecek.Çünkü Filistin'e bizler, sizler ve bütün dünya, yardım etme kararını aldık.Yardım yaptık ve yardım yapıyoruz Allah'a şükürler olsun. Şimdi siz, çocuklarınıza Filistin'i anlatın, sokaklarda Filistin'i anlatın. Türkiye halkı Avrupa halkı gibi olmasın. Filistin'i bilsin, Filistin'de kimin işgalci olduğunu bilsin.Şunu da son olarak söyleyerek bitirmek istiyorum, biz bu ablukaya karşıyız. Bu ablukayı Müslümanlar Yahudilere karşı yapsa, Gazze'de de Yahudiler bulunsa, Müslümanlar böyle zulüm yapsa ona da karşıyız. Hiç kimse bu zulme evet diyemez, dini ne olursa olsun. Bir an önce Gazze'deki abluka kalkmalı, bir an önce Filistin'deki iç meseleler bitmeli , Filistin meselesi Türkiye topraklarında lokantasından berberine konuşulmalı. İsrail dedikleri işgalci güç bir an önce Filistin'den elini çekmeli, aksi takdirde bunun bedelini bütün insanlık öder, sadece Filistinliler değil."

 

Bülent Yıldırım'ın ardından ilahıyatçı Prof.Dr. Ahmet Ağırakça'da bir konuşma yaparak Filistin'in önemini, İsrail işgal devletine karşı İslam Ümmeti'nin alması gereken tavrı anlattı ve çocukların dahi kumbaralarıyla Filistin'e yardım etmesi gerektiğini, en küçük yardımların bile gerekli olduğunu anlattı. Protesto gösterisinde, "60 yıldır Filistin işgal altında" pankartı açılırken, konuşmaların yapıldığı kısımda büyük Filistin bayrağı vardı. Öte yandan, "Hanzala yüzünü dönmeyecek, Filistin özgür oluncaya dek", "Siyonizm yenilecek, İslami direniş kazanacak", "İsrail ile her türlü ilişki suçtur." gibi dövizler taşındı. "Hamas'a selam, direnişe devam.", "Hükümet uyuma, Filistin'e sahip çık", "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Hizbullah'a, Hamas'a, Direnişe bin selam",Yaşasın Filistin Direnişimiz","Kardeş Olmanın Bir Bedeli Olmalı!" ,"Biruh Bidem Nefdike Ya Aqsa", "Üzülme,gevşeme, Allah bizimle", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "İşbirlikçi iktidar istemiyoruz" gibi sloganların atıldığı organizasyonda, kalabalıktan sık sık tekbir sesleri yükseldi. Yapılan duanın ardından, Beyazıt meydanını dolduran kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...