Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
buyukdogu

Doğru Söze Ne Denir?

Recommended Posts

1930 model Önder Sav

 

Biliyorsunuz CHP Genel Sekreteri Önder Sav, hacca gitmek isteyen yaşlı bir adamı " Boş ver, Araplara para kaptırma " diye vazgeçirmeye çalıştı.

Adam ısrarını sürdürünce de " Belki Muhammed bırakmaz seni, buralara göndermez " dedi.

Bu diyalog dini açıdan eleştirildi. Önder Sav'ın İslam ve Hz. Muhammed hakkında saygısızca konuştuğu söylendi.

Bunlar doğru elbette.

Ama işin diğer boyutları da ilginç değil mi? Önder Sav, Türkiye ekonomisinin hâlâ 1980 öncesi ithal ikameci bir rejimle yönetildiğini sanıyor ki "Araplara para kaptırma" diyebiliyor. Yani yurtdışına çıkmak, birilerine para kaptırmak anlamına gelmekte.

Öte yandan bu lafı elbette ulusalcı/ırkçı bir tonla da söylemekte. Her yıl, mesela Fransa'ya, ABD'ye, İtalya'ya, Rusya'ya, Uzak Doğu'ya gidip gelen 35 milyon dış hat yolcusu iyi yapıyor ama hac için Suudi Arabistan'a uçanlar "Araplara kaptırmış" oluyor!

Buradaki 1930 model zihniyeti titizlikle korumamız gerek. Çünkü antika mertebesine ulaşmış durumda :)

 

Emre AKÖZ-21/05/2008

...

 

ALİ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evvela malum şahıs rengini belli etmiştir.Hoş onların zift gibi kara olan renkleri umumiyetle bilinir.Ola ki bilmeyenler varsa da söylediği sözler vesilesiyle, malum şahsın ve partinin iç yüzününü en bariz şekilde görmüş olurlar.Partinin politbürosunun en kıdemli adamı söylemiştir o iğrenç lafları.

 

Emre AKÖZ'ün tespitleri ise gerçekten hoş.Evet malum şahıs ve zihniyet hala kendini 1930'ların Türkiye'sinde sanır.Öyleki bu onların iktisadiyata, cemiyete bakışlarına yansır ve ortaya böyle ucube bir parti çıkar.

 

Son olarak, o güruha hitaben;

Efendiler; Türkiye eski Türkiye değildir.Eskisi gibi ensemize çökemeyeceksiniz.Dine karşı olupta bu millete laiklik, din özgürlüğü hikayeleri anlatamayacaksınız.Anlatsanızda kimseler yemeyecek.

 

Ve elbet birgün; her söylediğinizden, işlediğiniz her fiilden hesaba çekileceksiniz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hz. Muhammed'e hakarete sahip çıktı: Sav devlet adamı, herkes saygı duysun

 

 

Önder Sav'ı savunmaya çalışan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'den skandal açıklama. Bursa'da gazetecilere konuşan Öymen, Sav'ın sözlerini temcit pilavı gibi gündeme getirilmemesini isteyerek, "Sav'ı bu kadar yıl insanlar anlamadıysa bundan sonrada anlayamazlar. O bir devlet adamıdır. Herkes O'na saygı duysun." sözleriyle toplumu suçladı. Sav'ın Hac ve Hz. Muhammed (SAS) için kullandığı kelimeler için de; "Habersizce yapılan bir şakanın resmini çekip tek bir siyasi partiyi yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

 

Öymen bugün Bursa'da bir gurup partiliyle gazetecilere konuştu. Önce resmi belgeye rağmen dinleme ısrarını sürdüren Öymen, "Sav'la ilgili iddialar ortaya atılıyor; ama Erdoğan Teziç, İlhan Selçuk da mı yanlış düğmeye bastı" diyerek 'oda dinlenmiştir' iddiasını sürdürdü.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Sekreter Önder Sav'ın eski Bolu Valisi Ali Serindağ'la yaptığı konuşmanın açık bırakılan telefondan kaynaklandığına dair Türk Telekom'un belgesini yeterli bulmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Sav'la ilgili iddialar ortaya atılıyor; ama Erdoğan Teziç, İlhan Selçuk da mı yanlış düğmeye bastı" diyerek 'oda dinlenmiştir' iddiasını sürdürdü.

 

Önder Sav'ın 'dinlendi' iddialarının ardından Türk Telekom tarafından yayınlanan belgede 44 dakika telefonun açık bırakıldığının belirlendiğini hatırlatan gazetecilere cevap veren Öymen, belgeye rağmen Sav'ın dinlendiğini savundu.

 

Öymen; "Hükümet bizim telefonlarımızı dinleyeceğine, sözümüzü dinlesin, esnafın sözünü dinlesin. Vatandaş perişan, maalesef Türkiye'de yaygın bir kanı var, usulsüz, yasa dışı telefon dinlemelere dahil. Önemli şahsiyetlerin telefonla yaptıkları görüşmelerin basında kelimesi kelimesi çıktığını gördük. Bunlar nasıl oluyor, herkes yanlışlıkla No'ya basacağına 'Yes'e mi basıyor. Böyle birşey olabilir mi? ABD'de Water Gate skandalında ne oldu. Görüşmeye dahil bantlar yayınlandı, Gate istifa etti, ancak 2 gazeteci konuyu araştırdı, gerçek ortaya çıktı. Kapalı telefonlar da dinlenebilir. Ben Nato'da görev yaptım. Bize dediler ki; 'önemli görüşmelerinizde telefonları odaya getirmeyin, isterseniz size bir gösteri yapalım'. Odada arkadaşlarla yaptığımız özel sohbetin dökümünü 5 dakika içerisinde getirdiler. Genel sekreterimizle ilgili böyle iddialar atılıyor, peki Erdoğan Teziç de mi yanlış düğmeye bastı. İlhan Selçuk da mı yanlış düğmeye basarak dinlendi. Diyorlar ki 'tesadüfen açık bırakıldı, dinledik' böyle bir şey olabilir mi? Belli ki Türkiye'de ciddi sorundur. 5 bin kişi telefon dinleme isişle sorumluymuş. Bunların dinlediği insanların hepsi terörist mi, casus mu? Başka ülkelerde bu soruna büyük duyarlılık gösteriliyor. Başbakanımız çıkıp bir gün dedi mi 'dinlemeler büyük tehlike, konunun üzerine eğileceğiz' hayır, demedi. Muhalefeti en ağır, en galiz şekilde eleştirdi. Özel konuşma basına kelime kelimesine yansımış, bunun ispatı olur mu?. Başbakan, ne zaman hükümeti zor durumda bırakacak, mahçup edecek bir durum olursa, çıkıp muhalefeti eleştiriyor. Diyor ki 'iyimser gündemi tahammüden değiştiriyorlar'. 'Tahammüden' kelimesi ülkemizde sadece cinayet işleyenler için kullanılır." diye konuştu.

 

SAV ŞAKA YAPMIŞ

 

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının dinlendiğini, bundan büyük üzüntü duyduğunu anlatan onur Öymen, özel hayatın ihlal edildiğini, telefonun kapalı olmasının dinlenmeye engel teşkil etmediğini vurguladı.

 

Bir gazetecinin AK Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 oy aldığını hatırlatması üzerine "AKP 16 milyon 500 bin kişinin oyunu aldı. Peki Devlet İstatistik Ensititüsü oy sayısını açıkladı; 48 milyon. Peki yüzde kaçı oluyor." dedi.

 

Onur Öymen'in, Genel Sekreter Önder Sav'ın Hz. Muhammed (SAV) için sarfettiği sözlerini hatırlatan bir gazeteciye ise; "Bu gibi konuları temcit pilavı gibi her gün gündeme getirerek, esas konulardan, halkın gündemini uzaklaştırmamak lazım. Sav, inancına, dinine, laiklik düşüncesine ne kadar bağlı olduğunu bu kadar yıldır insanlar anlamadıysa bundan sonra da anlayamazlar. O bir devlet adamıdır, herkesin O'na saygı duyması lazım" demesi dikkat çekti. Gazetecilerle sohbet toplantısının ardından Tuz Pazarı'nda esnafları ziyaret eden Onur Öymen, işlerin yokluğundan yakınan esnaflara 'gel bizim partimize üye ol' teklifinde bulundu.

 

Cihan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onur Öymen'in, Cumhuriyet Halk Partisi genel sekreteri Önder Sav'ın çirkin ve bir o kadar da rahat sözlerine karşın: "Bu gibi konuları temcit pilavı gibi her gün gündeme getirerek, esas konulardan, halkın gündemini uzaklaştırmamak lazım. Sav, inancına, dinine, laiklik düşüncesine ne kadar bağlı olduğunu bu kadar yıldır insanlar anlamadıysa bundan sonra da anlayamazlar. O bir devlet adamıdır, herkesin O'na saygı duyması lazım.."

sözleri bizi hiç şaşırtmadı.Zaten kara bir zihniyetin ürünü olan bu kimselerden birbirlerini yalanlamalarını yahut özürle de olsa biraz haysiyet beklemiyoruz.Onlardan beklenen ,birbirlerinin sözlerini tasdik ederek, aynı zihniyetin ürünü olduklarını her defasında hissettirmeleridir...Bizi hiç şaşırtmadılar, beni üzen ve kahreden hala bu zihniyetin varlığını sürdürmesi ve istedikleri her şeyi yaptırma her sözü söyleme lüksüne erişmeleridir..vesselam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onur Öymen'in, Cumhuriyet Halk Partisi genel sekreteri Önder Sav'ın çirkin ve bir o kadar da rahat sözlerine karşın: "Bu gibi konuları temcit pilavı gibi her gün gündeme getirerek, esas konulardan, halkın gündemini uzaklaştırmamak lazım. Sav, inancına, dinine, laiklik düşüncesine ne kadar bağlı olduğunu bu kadar yıldır insanlar anlamadıysa bundan sonra da anlayamazlar. O bir devlet adamıdır, herkesin O'na saygı duyması lazım.."

 

Onlara, sahip çıkan medya bunları hiç haber etmedi. Gündemi 'telefonlarımız dinleniyor'' diye yaygaraya verdiniz. Sav denen salak, Vakit gazetesiyle görüştükten sonra telefonu kapatmayı unutuyor. Telefonu açıkken söylediği sözleri, Vakit gazetesinin yazarı sonraki gün gazetede yayımlıyor. Sav, ben dikkatli adamım, telefonu açık unutmam diyor. Sonra başlıyor iftiralar ve yaygara; ''Telefonlarımız dinleniyor, yıllardır böyle, vesaire'' Telekom'un yaptığı açıklama hepsini şapa oturtuyor. Sav ile yapılan görüşem 42 dakika (sayıyı tam hatırlamıyorum) Bunun ardından, Sav denen gerizekalı kendine iyilik yapıyor ve susuyor. Bazılarıysa mesnedsiz iftiralarını hala gündeme getiriyor.(Deniz Baykal)

 

Esas gündemden milleti nasıl uzaklaştırmaya çalıştıklarının ardından, Sav'ın sözleri es geçilecek mesabedeymiş gibi sitem ediyor, Onur Öymen. Onur Öymen'e göre Efendimiz'le (s.a.v) istihza edilmesi, hiç önemli değil. Sav'ın inancı ve dinine bağlılığı (öyle bir şey yok) bu sözleri söylemesini iktiza ettiriyor. Sav'ı anlayamamışız, ben karalar bağlarım şimdi, yazıkları olsun bu millete (!) Sav'ı anlayamamış. Laiklik müspet birşeymiş gibi Sav'ın laikliğe bağlı bir şahsiyet olarak korumaya kalkışması, aptalca. Devlet adamı olunca tövbe haşa Peygamberle alay edilebilir ve devlet adamı bunu yapsada saygı duymamız lazımmış. Hoşşşşt.

 

.......

Önder Sav denen herifin, Kur'an da lafzı geçen ''belhüm adal'' yani hayvandan daha aşağı denaete malik olduğunun hücceti:(video)

 

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/...f7cffc688b17584 (Youtube yasaklı, buradan o ...'nın bahsi geçen olayına şahit olabilirsiniz.)

 

Tipik CHP zihniyeti, bunların maskesi Atatürk, içleri İsmet. Devletin yedi temel taşı yıllardır elinizde, bekleyin az kaldı mukaddesatçıların sizi tahtlarınızdan indirmesine. Ülkeyi hep sağ partiler yönetti o yüzden geri kaldı derler. Sağ partiler onlarca yıldır amelelik yapıyor. Hükümet kanun çıkarır, Chp Anayasa Mahkemesine götürür, 9 Chp zihniyetli adam red oyu verir. Kanunun ülkeye faidesi teferruatta, önemli olan reddetmek. İstisnai olarak red etmedikleri kanunlar olabiliyor.

 

Sav ile konuşan Amcam Hac'a gidecek ve Sav'dan beklediği ''Allah yolunu açık etsin veya Allah kabul etsin.'' gibi sözler. Amcam o masumane edayla Sav'ın elini tutuyor ve Sav, elini bir fahişe tutuyormuşçasına hızla çekiyor. Amcam ''Hacıya niyetlendim'' deyince, anında ''Boş ver, Araplar'a para kaptırma.'' diyor. Bu sözü hiç duraksamadan söylemesi, aklına ilk gelenin en kibar tabirle ''Hacca gitmek, aptallıktır'' gibi inançsız telakkiye sahip olduğunu bize aksettiriyor. Amcam ''Niye'' diye karşılık vermesinin ardından ''Yaşım seksene gidiyor, bir ayağım çukurda'' diyor. ''Ölüm yaklaştı, her an ebediyete göç edebilirim'' demek istiyor. ''Elhamdülillah, Müslüman'ım. Hac, Allah'ın emri ve bu emri ifa etmenin saadetini ve kıvancını yaşayacağım, bu sevinçle yanına geldim.'' demek istiyor. Sav denen herif ''Bakarsın M... bırakmaz seni, geri göndermez, sen yine şey yapma'' diyor.'' yani oraya yok yere gidip ölebilirsin, Hac'a gitme diyor. Amcam giderken bu namussuza laf anlatılmaz edasıyla '' Ne yapalım, dünya işleri'' deyip, metaneti selam vermeden kaçmakta buluyor. Olayı, kendimce münazara ve müşahede ettim. Daha söyleyecek çok söz var, bu hususta bu kadarı yeterli. Yazdığıma pişman oldum, bunlara bu kadar zaman ve yazı harcanmaz ya neyse, sözlerim hayırlara vesile olur, inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"...

Tamamen kanuni haklarımız önünde nefes almak kadar tabii bir hareketçiliğe bile bize cinayet saydırıyorlar.Ortalığa hakim sürüye galip, birkaç yaygaracı şirret yüzünden bir katakomp hayatı yaşıyoruz.İster istemez boşlukta mekan teşkil etme hassasına malik olduğumuz için, biz 25 milyon Türk, bu 2,5 kişiden adeta af dilemek mevkiindeyiz.Bu halimizi görmüyorlar da, bizi irticai ayaklandırmakla suçlandırıyorlar.Hayır efendim,Asıl küfrü ayaklandırmak ve Müslümanları büsbütün ezdirmek için bahane arıyor ve buluyorsunuz!İsa Peygamberin hak yolu zamanında Romalı(Tiranlar) neyse, şimdi bizim karşımızda da bazı gazetelerin açtığı hava o..Bizimkiler, hiç bir inanışa tabii olmayan ve kendi öz kaynağını yıkmak isteyen Müslüman(?) isimli şahıslar.Bunlar, (Neron)un aç arslanlarına karşılık,tok ve doymak bilmeyen sırtlanlar halinde üzerimize atılıyor ve kalplaeimizi didik didik ediyor. Ne şuradan ne buradan üzerimize hiçbir müdafaa eli uzanmıyor. Kurucusunun dediği gibi bu," Bu din garip gelmiştir, garip gidecektir"...

Aslında,tüm bu engeller, bir türlü yolumuzu bulamamktan, hakkımızı arayamamaktan, memuriyetimizi yerine getirememekten, Allahın sırtımıza bindirdiği yük..Onlar yüzünden imtihanların imtihanını çekiyoruz..." (üstat)

 

Görüyoruz ve biliyoruz ki , geçmişte bize mussallat olan bu zihniyeti ancak bizim çabamız, samimi gayretimlerimiz, yüreğimizde kıvrım kıvrım dolaşan iman gücümüzle ayağa kalkarak silkinmemiz söndürebilir.Çünkü, bizi çok yıprattılar, ve halende inandığımız değerlere kayıtsızca dil uzatma lüksündeler.. Söylenecek aslında hiç bir şey yok, gören göz için ve düşünen insan için her şey ortada...

 

"Ustada kalırsa bu öksüz yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın"

 

vesselam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh amcam ahh,kutsal görevden bahsedilecek adam mı o?Hakikaten tanıyamamışız şahsiyet(siz)i :unsure:

 

Bu konu üzerine daha ne yazılır bilmiyorum,Sav'ın tepkisi ortada.Bunun ardından özür beklenmesi üzerine(ki özür dileyecek olsa bile gözümde beş para etmez) hemen savunmaya geçilmesi,şaka yaptığına dair ifadelerin kullanılması,telefon kaydıyla beraber,mağdur konuma düşme çabasıyla dinlenme iddiaları,ne olup bittiği ispatlandığı halde girilen yoldan geri dönmeme.Tabi işlerine de geliyor yine buldular uğraşacak bir şeyler :)

 

Her şey bir yana ne kadar komik durumda olduklarının farkında değiller mi acaba?Şahsen çok merak ediyorum :D

 

Keşke belgesel(!) için o kadar para akmasaydı,kendileri başlı başına bir belgesel niteliğinde,hem de vahlamak için ne kadar geç kaldığımızı düşündürürken,bir yandan da güldüren :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Önder Sav denen herifin, Kur'an da lafzı geçen ''belhüm adal'' yani hayvandan daha aşağı denaete malik olduğunun hücceti:(video)

 

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/...f7cffc688b17584 (Youtube yasaklı, buradan o ...'nın bahsi geçen olayına şahit olabilirsiniz.)

 

Linkte video vardı ama çıkmıyor, izlemeyenler şu videodan olaya şahit olabilirler.

 

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=319947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...