Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Cile54

Anayasa Mahkemesi Ve Karar!

Recommended Posts

Gözler Anayasa Mahkemesi'ndeydi. Gün boyu beklenen karar saat 17.30'da borsanın kapanmasının hemen ardından geldi. 11 üye türban değişikliğini iptal ederek, yürürlüğünü de durdurdu.

 

ÜNİVERSİTELİYE TÜRBAN

YOLU KAPANDI

Bu karar ile türbana üniversite yolu kapandı. Anayasa Mahkemesi'nin kararları kesin nitelik taşıyor. Hukuki olarak türban için yapılacak bir şey kalmadı. Üniversitelinin türban sıkıntısı tam bir kördüğüm oldu.

Anayasa mahkemesi 2'ye karşı 9 oyla kararı aldı. Karara Haşim Kılıç ve Adalı muhalif kaldı.

 

Mahkeme kararında şekil denetimiyle yetinmedi esasa da girdi. Karar, 2, 4 ve 148. maddeler göz önünde bulundurularak verildi.

 

Anayasa'da yapılan değişiklikler uygulanamayacak. Anayasa Mahkemesi kararları kesin niteliği taşıyor.

 

YOK HÜKMÜNDE SAYILDI

 

Yüksek Mahkeme’nin düzenlemeyi yok hükmünde sayması için TBMM’nin yetkisini aşarak anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek laiklik ilkesini değiştirmeye yönelik bir işlem yaptığına hükmetti. Böyle bir karar Ak Parti hakkında açılan kapatma davasını büyük ölçüde etkileyecek.

 

HÜKÜMETİN TEPKİSİ

 

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, "değerlendirme için gerekçeli kararı görmemiz lazım" açıklamasını yaptı.

 

HUKUKÇULAR NE DİYOR?

Hukukçular ise Anayasa Mahkeme kararı karşısında şaşkınlık yaşadı. Anayasa hukukçusu Doçent Serap Yazıcı, "Bu karar hukuki değil, siyasidir. Tıpkı 367. madde kararına benziyor" dedi. Laiklik ilkesi çok önemlidir ama hukuk devleti de çok önemlidir. Hukuk devleti ihlal edilmemeli.

 

 

AK Parti grup başkan vekili Bekir Bozdağ ise Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa'yı ihlal ettiğini öne sürdü. Bozdağ, bu karar ile Anayasa Mahkemesi'nin kendi yetki ve hakimiyet sınırlarını aştığını söyledi. Bozdağ "karara katılmasak da saygı duyuyoruz" dedi.

 

BAYKAL'IN TEPKİSİ

 

Türban değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan CHP olmuştu. Bu nedenle mahkeme kararına CHP lideri Baykal'ın ne diyeceği merak konusuydu.

 

Diyarbakır'da konuşan Baykal, "Bundan mutluluk duymuyoruz. Ben tam tersine bu noktaya gelinmesinden üzüntü duyuyorum. Keşke bizim uyarılarımız zamanında dinlenmiş olsaydı böyle bir mahkeme ve dava kararı açılmamış olsaydı. Artık hepimize düşen bu karara saygı göstermektir" dedi.

 

BAHÇELİ'NİN TEPKİSİ

 

MHP lideri Devlet Bahçeli: "Milli vicdanı yaralayan siyasi bir karar. Temelde, bölünmeyi hızlandıracak bir karar olmuştur' dedi.

 

MHP'li Faruk Bal ise, 'Karara saygı duyuyoruz ama kat

 

GÜL'ÜN TEPKİSİ

Japonya'da bulunan

Cumhurbaşkanı Gül'den

kısa bir yorum geldi.

Gül, "Hukuki bir süreçtir.

Buna bir şey ilave etmek

istemiyorum" dedi.

ılmıyoruz' dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de "Kişisel olarak memnun olduğumu söyleyemem." dedi.

 

DSP'NİN TEPKİSİ

 

DSP lideri Zeki Sezer, "Anayasa Mahkemesinin kararı, bizim diyalog girişimimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır. Türkiye gereksiz yere gerilmiş, kutuplaştırılmış oldu" dedi.

 

ANAVATAN'IN TEPKİSİ

 

Erkan Mumcu "Ben Anayasa Mahkemesi'nden daha özgürlükçü bir tutum ve üniversitelerde kılık kıyafet düzenlemesini devletin laik karakterine aykırı bir girişim gibi görmemesini beklerdim'' dedi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu sefer kırgın değilim. Öfkeli ve bir o kadar da nefret doluyum. Ve içimdeki bütün nefreti teker teker o leş suratlara kusuyorum.! O 90 cm lik kumaş benim onurum, şerefim, haysiyetim, sırrım... Ve hiçbir anayasa mahkemesinin, hiçbir laikliğin hiçbir demokrasinin bu sırrı ifşa etmeye hakkı yoktur! Edemeyecekler de! Rabbim cezalarını verecek!

 

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yine sözler içimizde kaldı, söylenecek ne bir söz temenni edilecek ne bir umut kaldı..Hukuki bir kararmış, çirkin suratlarını saklayamayacak kadar gerçekçiler! Meclis halka meyletse bile, bu zihniyet çürümedikçe ne başörtümün gözyaşı diner ne ruhumun gözyaşları..

 

Ama ne geri, hep ileri hep ileri gidelim inşALLAH.. Tüm şüpheleri yok edelim dik duruşumuzla.

 

selam ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

herşey o kadar oyun gibi ki.şahlar vezirler oynuyor olan piyonlara bizlere oluyor diyeceğim ama onu bile diyemiyorum.çünkü santranç oynanırken harcanması gereken zeka seviyesinden mahrumlar.en düşük seviyedeki santranç hamlesi için düşünüldüğü kadar bile düşünmüyorlar.düşünme yetilerini kaybetmiş fikirsiz suratlar.onları gördükçe insanın uzaylılara iyice inanası geliyor.nerden gelmiş bu insanlar, nerde yemişler, nerde içmişler, hangi dünyada yaşamışlar.değiller ama türlerinin son örnekleri olmaları ümidiyle...

 

Üstad'ın dediği gibi

 

Yaşamak zor, ölmek zor, erişmekse zor mu zor?

Çilesiz suratlara tüküresim geliyor!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir zamanlar dünyaya İslam’ı yayan insanların şimdiki torunları İslam’ın bir emrinin yaşanmasına engel oluyorlar, ibretlik bir tablo. Bu ülkedeki bütün faciaların kökü, Tanzimatla zuhur eden ve o günden beri de büyüye büyüye müzminleşen, İslam’a aykırı yaşamak, İslam’ı hayat nizamı olarak benimsememek, İslam’ın kaidelerini devletin her noktasına nüfuz ettirmemek hastalıklarıdır. Tanzimattan beri bu ve benzeri mevzular gündemi belirlediğinden beri, hem İslam’ın yaşanmasına engel olunuyor hem de Müslüman Türk’ün kendi kabuğuna çekilmesine, mücerret ve müşahhas sahalarda fetihlere girişemeyip geri kalmasına sebep teşkil ediyor. Bir taşla koca bir devlet vurulmuş oluyor. Bugün bu topraklarda İslam’ın bir emrinin Müslüman halk tarafından özgürce yaşanıp yaşanmamasının tasarrufu, İslam’a bağlı olmayanlar tarafından veriliyorsa, unutturulmak için ellerden gelenin yapıldığı mâzimize gözlerimizi uzun süre ayırmadan bakmak lazım. Osmanlı’nın çöküşünden sonraki Türkiye’nin iplerinin tamamen Yahudilerin ellerine geçtiğinin ne güzel bir izharı bu tür hususlar.

 

Elbette mesele sadece başörtüsü değil, bir ülkenin, milletin kendi kararlarını verememesi, rotasını tayin edememesi, yolunu ruh köküne, İslam’a göre çizememesi meselesidir. Neden böyle bir mukabeleye maruz kaldığımız ve müstahak kılındığımız ise çözüme ulaştıracak olan yapının temelini teşkil ediyor. Her devirdeki küfür sistemleri muhakkak çökmüştür, Allah'ın adaleti ve kanunudur bu, lakin Müslümanların bu zorlu imtihanda kendilerine hangi konumu belirleyecekleri de büyük ehemmiyet arzediyor.

Üstadın Yeniçeri kitabında dediği gibi, yeniçeri zihniyeti hâlâ yaşamaya devam etmekte ve bu yaşananlar da bunun bariz bir göstergesi durumundadır. Öz yurdunun işgalcisi olmak vasfına eren bu zihniyet ve onların torunları, bizlerin ve bizden önceki Müslümanların içten ve kökten başlayıp bütün bedeni ihata edecek olan manevi tedavinin temellerinin atılmaması sayesinde çemkiriyorlar, istedikleri gibi at koşturuyorlar. Meselenin çözümü ceplerimizde kaybettiğimiz güneşte saklı olmakla beraber, mucizevî bir patlama belki bu zihniyetten kurtuluş gününü yakınlaştırabilir. Onun dışında biz İslam'ın hakkını vermedikçe bu zihniyetin katran karası gözleri, balçık tutan elleri yakamızı bırakmayacak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu engel oluşu bile bile yapanları,amaçları doğrultusunda hareket edenleri bir yana bırakıyorum,ki hakkıyla görevlerini yerine getirdikleri de aşikar,biz onlar kadar iyi değiliz bu konuda.Dediğim gibi onlar bir yana,onlara ne yaptıklarını bilmeden hak verenler,bir bakıma kananlar yok mu,işte bu insanlara diğerlerinden daha fazla kızıyorum desem yeridir :unsure:

 

Hala bu yasağı haklı görenler var,hayır haklı görüyorsun tamam da,nedenini de bilsen,işte o zaman konuşabiliriz belki :)

 

Biraz önce neden böyle konuştuğunu bile bilmeyen birinden duyduğum cümle:'Tamam kapalı ol da,okula girmeyeceksin diyorlarsa girmeyeceksin,bu kadar basit!',o kadar basit değil işte.Yaklaşık bir buçuk ay öncesine kadar ortadaki durumun vahametini anlayabildiğimi sanıyordum ama şu an düşünüyorum da hiçbir şey anlamıyormuşum.Senin eteğin ne ise,onun pantolonu ne ise bizim de başörtümüz o diyorum.Sana üstünü çıkar deseler tereddüt etmeden çıkarır mısın diyorum,ama sadece diyorum,bendeki de iş zaten,o cümleyi neden kurduğunu bile bilmeyen insandan bunu anlamasını nasıl beklerim? :D

 

Bu işin sonu,bizim sonumuz nereye gidiyor bilmiyorum ama şunu biliyorum ki onlar kadar biz de suçluyuz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...