Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
ilcege

Paşa Paşa Bu Millet Geri Zekalı Değil!

Recommended Posts

Sayın Paşam lütfen sınırınızı biliniz!

 

Bu millet orduyu kutsallaştırdığı için birçok şeyi yuttu, içi kan ağladı ama belli etmedi. Rahmetli Menderes’i astığınızda evlerde yas tutuldu fakat dışa yansıtılmadı. Ama artık yeni kuşaklar öyle değil, Ordu’ya kutsallık atfetmiyor açık açık eleştirebiliyor.

 

Bu millet aç kalır ama onuru ile oynatmaz. Değerlerine el ve dil uzatıldığı zaman demokratik tepkisini vermeyi öğrendi artık bu toplum. Siyaseti bırakın, işinizi yapın! Ülke sınırlarını koruyun CHP’nin sınırlarını değil.

 

Daha fazla özgürlük ve başörtülü öğrencilere ayrımcılığa son verme talebi olan 411 oyla geçmiş olan anayasa değişikliği ile ilgili siyasi yorumunuzu yaptınız. Elinizde silah olduğunu unuttunuz. ‘Bizim için malumu ilandır’ diyerek tarafsızlığı bozdunuz. İkili ilişkilerle zorlama bir AYM kararı çıktığına kanıt olan Yüksek Yargı ile medeni ahbap çavuş ilişkilerinizi kabul ettiniz. Size nasıl inanalım? Hudson Enstitüsü toplantısını da yalanlamıştınız ancak sizin doğruyu söylemediğiniz ortaya çıktı.

 

Muhabbetiniz ziyade olsun sayın paşam. Bürokrat dayanışmasını en yüksek yargıçlarla birlikte en özel bir şekilde götürüyorsunuz. Önceleri brifingi daha formal biçimde yapardınız şimdi ‘kamera karartarak’ yapıyorsunuz.

 

Sohbetiniz hoş olsun Sayın İlker paşam. Siz İstanbul’da Birinci Ordu komutanı idiniz. Kadıköy Belediyesi Özgürlük Parkı’nda cami yapımına karşı çıkmıştı. Sizde alışılmamış bir şekilde 29 Ekim hazırlıklarını tam cami inşaatı önünde yaptırmış ‘Mehmetçik camiye karşı’ mesajı vermiştiniz. Aynı sohbeti Kadıköy Belediye başkanı ile de yapmışmıydınız?

 

İnancınız kutlu olsun sayın paşam. Ağlama duvarı önünde kutsalınıza yönelmişsiniz. Acaba diğer dindar bir Orgeneral Mekke’de tavaf yaparken fotoğrafı çekilseydi akıbeti ne olurdu? Şimdi tasfiye ettiğiniz dindar subaylara empati yapabilirsiniz belki de.

 

Genelkurmay Başkanlığı’na terfiniz hayırlı olsun paşam. Nasılsa “Ben filanca generalle çalışmak istiyorum” diyen bir siyasi irade yok. İnisiyatif kullanan bir hükümet yok.

 

Üzülmeyin sayın paşam, her 30 Ağustos öncesi dezinformasyon bütün hızı ile cereyan eder. Haberlerin kaynağı da hep önünü tıkadığınız meslektaşlarınızdır. Şimdi dezinformasyonu siyaset yapıyor diye bir gerekçeniz var. Eli mahkûm siyasiler size hürmetlerini sunacaklar, belki de özür dileyecekler. Tıpkı Osman Paksüt’e hükümet sözcüsünün geçmiş olsun demesi gibi.

 

Merak etmeyin sayın paşam, yandaş basın ve ulusalcıların size bütün güçleri ile sahip çıkmaları tesadüfi değildir. 27 Nisan e-muhtırasının Kara Kuvvetleri Komutanlığı İP’sinden çıkmasını sizi yıpratmaya yönelik bir eylem olarak yorumlamıştık yanılmışız.

 

Merak etmeyin sayın paşam, basiretsiz siyasetçiler ve sivil bürokratlar Gayri Nizami Harple (GNH) ilgili teklifinizi kabul ettikleri gibi sizin diğer isteklerinizi kabul etmeye devam edeceklerdir.

 

Soğuk savaş öncesi dış düşmana karsı ABD’den alınan GNH yönetmeliği güncelliğini kaybetti. Yeni yönetmelik psikolojik sınırları ve iç düşman tanımlamasını değiştirerek size sınırsız ve olağanüstü bir gizli ordu oluşturma yetkisi veriyor. Artık darbe yapmak çok kolaylaşacak hatta darbe yapmadan hükümetleri değiştirebileceksiniz. Entelektüel bir generalsiniz Çankaya sizden iyisini mi bulacak?

 

Sayenizde ABD ile ordumuzun ilişkileri düzelecek. Zat-ı Âli’niz bir İsrail dostusunuz. İran’a saldırmak için bahaneler arayan ABD sizden daha iyi general bulamaz. Böylece her tarafta ABD düşmanı söylemlerde bulunan emekli generallerimiz ABD dostluğunun erdemlerinden söz etmeye başlarlar.

 

İlker Başbuğ ve Osman Paksüt muhabbetini kasdettiğimi anlamışsınızdır herhalde. Bu ikili birçok şeyi daha iyi anlamamızı sağlayacak. Acaba siyasi parti kurma hazırlıkları içinde olan Yılmaz Büyükerşen bu ekipten mi?

 

Bayatlamış psikolojik savaş taktikleri ile hareket edildiği o kadar aşikar ki..

 

Bir kasaba düşünün. Kasabanın Ağır Ceza Reisi Jandarma Komutanı ile birkaç ayda üç defa saatler süren görüşmeler yapıyor, muhabbeti çok yoğun. Jandarma Komutanı Belediye Başkanı ile mahkemelik. Hakimimiz kasabada mahkemelik olan Belediye Başkanı ile Jandarma Komutanının davasına bakıyor. Kasaba halkı ne düşünür? Ben komutanı operasyon başarısı için tebrike gittim diyen hakim ve komutan inandırıcı olabilir mi?

 

Demokrasi mi laiklik mi, hangisi reel tehlikede?

 

Son aylarda yüksek bürokratlar arasında siyasi sonuçları olan işler yaptıktan sonra inkar etme eylemlerini sıklıkla görüyoruz. Deşifre olduğunda geri tepecek olan bu psikolojik savaş yöntemi çok sırıtıyor. Halk enayi değil, her şeyi görüyor. Toplumun değerleri ile çatışan bir grup general önemli bir siyasi karar öncesi ikili ilişkilerle Yüksek Yargıçlarla görüşüyor. Siyasi hiç bir şey konuşulmuyor. Futbol muhabbeti yapılıyormuş. Buna bizim inanmamızı beklemek bizi geri zekâlı olarak bilmek anlamına gelir.

 

Diğer taraftan Şemdinli’de ‘iyi çocuk’, Nokta dergisinin darbe günlükleri, 27 Nisan’da kutlu doğum haftası için ilahi söyleyen kız çocuklarını irticai tehdit olarak algılama gibi uygulamalarınızı millet yutmadı ve yutmayacak da.

 

GNH yöntemlerinde işgal ordusuna karşı hile, yalan, suikastı onaylayan bir sistem iç siyasette çevrilirse bu ülke Yugoslavya gibi olur.

 

Darbe hukukunu değiştirme çabaları durmamalı… Durursa hem demokrasimiz hem de laiklik ilkemiz zarar görür. Demokrasi laiklikten daha çok tehlikededir.

 

Toplumun % 60-70 nin değil, % 20-30 unun değil , % 1-2 sinin bile kendisini güvende hissedeceği, kandırılmadığı, devletle bağlantılı güçler nedeniyle tuzağa düşürülmediği bir düzen hayal etmeliyiz.

 

Prof.Dr. Nevzat TARHAN

 

*KAYNAK*

Share this post


Link to post
Share on other sites

(ilgili bölüme taşınmıştır...)

 

 

"İnancınız kutlu olsun sayın paşam. Ağlama duvarı önünde kutsalınıza yönelmişsiniz. Acaba diğer dindar bir Orgeneral Mekke'de tavaf yaparken fotoğrafı çekilseydi akıbeti ne olurdu?"

 

Olur mu hiç öyle şey? Bu ülkedeki en tehlikeli şey İslamdır. Bu ülkenin vatandaşı Müslüman olmasın, şaman olsun, budist olsun, hindu olsun, ne olursa olsun ama müslüman olmasın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...