Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Hayy bin Yakzan

Zalim Zulumle Yenilmez...

Recommended Posts

Bu gözler çok şey soruyor 6 Temmuz 2008

 

 

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)

 

 

 

“Ergenekon soruşturması” kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen işadamı Kuddusi Okkır, tedavi gördüğü Edirne'deki Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümünde öldü. Ancak Okkır'ın ölüm döşeğine düşene kadar nasıl hastaneye kaldırılmadığı hala soru işareti

 

 

İşte Kuddusi Okkır'ın dramı - Foto galeri

 

Ölüm döşeğinde tahliye...

 

Ergenekon soruşturması kapsamında 20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'nde 10 gün tutulduktan sonra Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne nakledilen Kuddisi Okkır, 10 Mayıs tarihinden bu yana hastalığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

 

‘Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası’ tanısı konulan Okkır’ın bilinci kapalıydı ve doktorlar ilaç tedavisi ile Okkır’ın acı çekmemesini sağlamaya çalışıyordu. Aşırı derecede kilo kaybı yaşayan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkan Okkır, yaşam savaşını bugün saat 06.00’da kaybetti.

 

EŞİ: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

 

Kuddusi Okkır'ın ölümü üzerine gözyaşı döken eşi Sabriye Okkur, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu ve ölüme gönderildiğini söyledi.

 

Eşinin ölümünü beklediğini belirten Sabriye Okkır, “Zaten beklenen bir olaydı. Sorumlular bunların cevabını bana versin. Eşimi benden ilaçsız aldılar, komada verdiler. Yaşanan bu olaylı uluslararası boyuta taşıyacağım ve hakkımı arayacağım. Meclis İnsan Hakları Komizsyonu'na eşim hakkında dilekçe vermiştim. Ancak gündeme bile gelmedi. Sağlam bir şekilde benden aldıkları eşimin şimdi ben cenazesini alıyorum” dedi.

 

BELEDİYEDEN CENAZE ARACI

 

Maddi sıkıntıları nedeniyle eşinin cenazesini taşıyacak cenaze aracına verecek parası olmadığını belirten Sabriye Okkır’a ise gazeteciler yardım etti.

 

Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken’i arayan gazeteciler durumu anlattı. Bunun üzerine Namık Kemal Döleneken hastanaye belediyenin cenaze aracını gönderdi.

 

Kuddusi Okkır’ın cenazesi ikindi vakti İstanbul Maltepe Camisi'nde kılınacak namazın ardından eşi Sabriye Okkır’ın yaşadığı Yalova merkeze bağlı Subaşı Köyü'nde toprağa verilecek.

 

ŞAHİN GEREKEN YAPILACAK

 

Okkır'ın sağlığı için cezaevinde gerekli tedbirlerin alınmadığı iddialarına yanıt veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, olayın incelenmesi için müfeetişler görevlendirdiğini açıkladı. Bakan Şahin, eğer olayda ihmali olanlar varsa cezalandırılacağını vurguladı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tabi incitici ve vicdani bir durum. Hukuk işlerken ve uygulanırken; hukuksuzluk yaptığı iddia edilenler/hukuksuzluk yaptığı belirlenenenlerin bile olsa haklarının korunması mecburidir.

...

 

ALİ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...