Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
nedamet..

Saraybosna'da Bayram Sevinci

Recommended Posts

Savaş suçlusu Karaciç tutuklandı!

 

Lahey'deki Savaş Suçları Mahkemesi tarafından savaş suçları ve soykırım suçlamasıyla aranan Bosnalı Sırp lideri Karaciç, Sırbistan'da yakalandı.

 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç haberi doğruladı ve Karaciç'in yerinin tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

 

Bosna savaşı sırasında Sırpların siyasi lideri olan Karaciç, 1996 yılında ortadan kaybolmuş, daha sonra da Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Mahkemesi'nce hakkında dava açılmıştı.

 

Karaciç, 7 bin 500 müslümanın Srebrenitsa'da katledilmesinden sorumlu tutulan isimler arasındaydı.

 

Savaş suçu ve soykırım suçlamalarına hedef olan Karaciç, 13 yıldır firardaydı.

 

Bosnalı Sırpların savaş dönemindeki askeri liderlerinden Ratko Mladiç de, benzer suçlamalarla aranıyor.

 

RADOVAN KARACİÇ'İN KATILDIĞI SREBRENİÇA KATLİAMININ KRONOLOJİSİ

 

Srebreniça katliamına kadar olaylar şöyle gelişti:

 

NİSAN 1992 - Bosna-Hersek'te savaş başladı. Sırp ordusu doğuya doğru hızla ilerledi ve nüfusunun yüzde 75'ini Müslümanların oluşturduğu 36 bin nüfuslu Srebreniça'yı ele geçirdi. Birkaç ay sonra Boşnaklar kasabayı geri aldı.

 

OCAK-MART 1993 - Sırplar Boşnakların elindeki bölgelere karşı saldırıya geçti. Srebreniça ve Zepa, Sırpların elindeki bölgenin oldukça içlerinde, düşman birlikler tarafından kuşatılmış bölgeler haline geldi. Çevre bölgelerden kaçan Boşnakların göçü sonucu Srebreniça'nın nüfusu 60 bine çıktı. Su, gıda ve tıbbi malzeme kıtlığı başladı.

 

NİSAN 1993 - Birleşmiş Milletler, Srebreniça, Zepa ve Gorazde'yi, diğer 3 bölge ile birlikte BM koruması altındaki "güvenli bölge" ilan etti. BM Barış Gücü, bu bölgelere asker sevk etti ve Sırp saldırıları durdu.

Ancak Srebreniça etrafındaki Sırp kuşatması devam etti ve sonraki 2 yıl içinde çok az sayıda insani yardım konvoyunun kasabaya girmesine izin verildi.

 

MART 1995 - Karaciç, Srebreniça ve Zepa'nın tamamen dış dünyadan koparılmasını emretti ve yardım konvoylarının bu kasabalara ulaşması engellendi.

 

9 TEMMUZ 1995 - Karaciç, Srebreniça'nın alınması emrini verdi. Sırplar kasabayı ele geçirmek için "Krivaya 95 Operasyonu"nu başlattı.

Srebreniça'yı kuşatan Sırplar, BM Barış Gücü'ndeki Hollanda askerlerinin gözetleme mevzilerine saldırdı ve 30 kadar Hollanda askerini rehin aldı.

 

10 TEMMUZ 1995 - Sırp ordusu Srebreniça'ya top ateşine başladı. Hollanda güçleri Sırplara, sabaha kadar geri çekilmezlerle NATO'nun hava saldırısı düzenleyeceği tehdidinde bulundu.

 

11 TEMMUZ 1995 - NATO savaş uçakları Srebreniça etrafındaki Sırp tanklarını bombaladı. Sırp ordusu kasabaya bombardımana yeniden başlayacağı ve rehin Hollanda askerlerini öldüreceği tehdidinde bulundu. Aynı gün akşam Sırp Genelkurmay Başkanı Ratko Mladiç Srebreniça'ya girdi.

 

11-18 TEMMUZ 1995 - Aynı akşam 15 bin kadar Boşnak askeri ve sivil, dağları aşarak Srebreniça'yı terk etti. Birçok Boşnak bu sırada topçu ateşi ve keskin nişancı ateşiyle öldürüldü. Sırp askerleri yakalayabildiklerini de öldürdü.

 

Srebreniça içindeki Sırp askerleri ise kadın ve çocukları ayırarak, otobüsler ve kamyonlarla Boşnakların elindeki bölgelere gönderdi.

 

16 yaş ile 70 yaş arasındaki yaklaşık 8 bin Boşnak erkek, depolara, okullara ve ambarlara dolduruldu ve kurşuna dizilerek toplu mezarlara gömüldü.

 

(haber7.com)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keşke binbir başı olsada binbirkere idam edilse.

nedamet kardeşim ALLAh razı olsun senden bu güzel haberi verdiğin için

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cümlemizden efendim. Yeri gelmişken paylaşayım... 'Av Partisi' adında izlenmeye değecek güzel bir film var. İzlediğinizde konuyla bağlantısını çözeceksiniz. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hele şükür...Nihayet...Sevinsem mi, üzülsem mi bilmiyorum.Onca yıl geçmiş bu alçak herif daha yeni yakalanıyor.Eee yakalandı da ne oldu?Sanki ölüm cezası verecekler.Altı-üstü müebbet...Bu alçağa müebbet ne ki?

 

Aklıma geliyor binlerce masum...Aklıma geliyor çocuklar...Ağlayan analar, feryad eden canlar...Ne yüzünden öldüler, öldürüldüler?Aklımı yitirecek oluyorum.Dünya bu kadar vicdansız olamaz?Ama oldu...Kelimeler neye yarıyor ki???Neyse ciğerim parçalanıyor.Ne dediğimi bilmiyorum.

 

Ah Karadziç ah seni benim elime vereceklerdi ki...O zaman merhametsizliğin ne olduğunu öğrenirdin...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cümlemizden efendim. Yeri gelmişken paylaşayım... 'Av Partisi' adında izlenmeye değecek güzel bir film var. İzlediğinizde konuyla bağlantısını çözeceksiniz. :unsure:

 

 

O filmi izledim , gerçekten çok güzel bi film. Sonunda bosnalıların arasına bırakıyolar adamı :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avrupa Birliği'nin yüzeysel ve göstermelik baskıları sonucu, yeri belli halde iken yakalandı denilen katilden bahsediyoruz (!)

 

Sanki bilinmiyordu, sanki nerede olduğu belli değilmiş gibi bir hava oluşturdular yıllarca. Karadziç'te biliniyor-du, diğer bir kaç generalde. Diyorlar ki: Yabancı bir istihbarat servisinin yardımıyla yakalandı Karadziç. Kim bu yabancı servis? Tabiki ve büyük ihtimalle CIA.

 

Hep aynı oyunu oynuyorlar ve izlettiyorlar. Canları cehenneme demek istiyorum ve diyorum (!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...