Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
ridaniye

H A I N

Recommended Posts

:unsure:

Rabbim bizi helak olmaktan korusun....

Ne diyeyim ki. Anadolu topraginda , anadolunun mekteplerinde okut anadolunun topragindan beslet, egit, buyut, yetistir ama sonuc ne koskoca bir SIFIR.

Acimizi anlatmak zor ama koynumuzda besledigimiz yilanlarla vurulmak insana acisini daha da arttiriyo. peko o zaman ne yapmak lazim ? ya da ne yaptik da hala TEROR' e bir care bulamadik. Ne yapilmaliydida yapmadik, yapamadik. Ya da ne ektiysek onumu biciyoruz. Belki de hak ettigimiz sekilde yonetiliyoruz. Ama su kesin Rabbim bu milleti her turlu aciyla sinava tabii tutuyor. Bu yasadigimiz hain olayda bunun en guzel ornegi olabilir.

Nasil ki euro 2008 deki milli takimimizin yasattigi sevincle her kez tek yurek olduysa ; bu yasanan aci olayla her kezin ayni dusunceyle ayni niyetle Rabbimizden olenlere rahmet dilemesi vefat eden vatandaslarimizin yakinlarinin acilarini paylasmasi gerek.

Ama insanin akli almiyo. O bombalar oraya yerlestirilip nasilda kimsenin haberi omuyo ? Tamam haber alinamadi diyelim o zaman olay yerinde bomba patlamadan once neden gerekli onlem alinamadi. Belkide facianin buyumesine sebep olan budur. Neden mi ? Neden Teror orgutu bir senede kac tane bir duvar kosesine bir banka kapisina bir otobusununicine ya da cop tenekelerinin yanina kac tane bomba suphesi uynadirsin diye bir canta bir poset birakiyo?. Cunku halkimizi uyutmak milletimizi kandirmak icin. Banka koselerinde duvar diplerinde cop tenekelerinde bulunan bir cok yabanci maddenin bir cogu bomba suphesiyle etrafi sariligo ama sunucta hicbir sey degilmis. Aciklanan raporda yok vatandasin biri cantasini unutmus yok birisi pazar masrafi yapmista onu untmus falan filan. Sonuc ne teror orgutu hlaki boyle kandirarak artik bulunan hersey in buda bir vatandasin esyasi diye kandirmasi. Iste buna alisan halkimiz olay yerine ''Allah bakalim bu sefer kim neyini unutmus'' birisi'' ahmet abi snce icinden ne cikacak diye'' iddiaya girer oburu '' iki bomba uzmani gelince - filmlerde oldugu gibi- birdaha ne zaman gorurum boyle bir olayi'' dusuncesiyle isin ciddiyetine varami yo. Dikkatinizi cekerim bu yasanan aci olayda da ayni senaryo. Bomba suphesiyle etrafi sarilmis cop tenekelerinin etrafinda birsuru vatandasimiz . Onlarin tek sucu merak. Ama hepimizin bir sucu var . O da teror orgutunun bu oyununa alet olmak.Bu yazacagimi avrupayi ovmek icin soylemiyorum ama Allah askina hangi avrupa ulkesinde bomba suphesiyle bulunan bir maddenin yaninda bu kadar insan var ?

Bu millet olenlerinin arkasindan sehitlerinin arkasindan dua etsin dige yasamamali bu ulkede. Neden sadece bir sehit verdigimizde ya da teror orgutune kurban verdigimizde sokaklar dolup tasiyor? Neden Sadece bu zamanlar televizyonlar bu olay icin yorum programlari yapip bu konuyu tartisiyo? ya da neden biz sadecen bu zaman bu guzel forumda bu olayi tartisip icimzi dokup acimizi paylasip , teroru lanetliyoruz. Bence teror kanayan bi yara gibi sanki arasi gelen bir 'KALP KiRIZI' gibi. Yaraya tampon yapmadikca ara sira kalbimiz tekliyo. Bence bu boyle olmamali. Bu millet bu kirizlere ne kadar dayanir bilemeyiz. Eger ki bu hep boyle giderse " RABBIM BIZI HELAK OLMAKTAN '' korusun.

 

 

............

 

''SUPHESIZ KI ZAFER BIZIMDIR''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşım söylediklerinde yüzde yüz haklı olmakla beraber, eksiksin.

Ben de senin gibi sanıyordum, öyle biliyordum; ama mesele bu kadar basit değilmiş ne yazık ki. Acı gerçeklerle yüzleşmekten kaçınarak, yalnızca duygusallıkla bu mesele çözülemez.

 

Biz bu güne kadar terörle mücadeleyi yalnızca silahla yaptık, sadece bu kadarla olmuyor işte. Ki şu an ortada öyle korkunç iddialar var ki, vatan millet edebiyatı yapanların terörü beslediğine dair ciddi şüpheler gündemde.

 

Bu meselenin en büyük sorumlusu kemalist ideolojidir, bu ülkeden yaşayan halkları birbirine düşüren, bu milletin birbiri ile olan muhabbet bağını zedeleyen, kendi dışındaki herkesi vatan haini ilan eden aymazlardır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

iste bende onu anlatmaya calisiyorum kardesim. Terorun nerden beslendigi sorusu. Okuldaki hocamizla yaptigimiz bir sohbette teroru devam ettiren kurum askeriye olarak konustu hocamiz. benimde kafama yatti dogrusu. askeriyenin kendini on planda tutmak icin su an elinde kalan tek sey pkk. ne darbe yapabilcek durumda nede ihtilal. tek kozu pkk. Kemalist ideoljiyi sahiplenenlerin cogu zaten askeride oldugu icin bu tezi destekliyo.

Ne yapsin kemalist ideolojiyi kafasina gore yorumlayan askeriye. Tarlada dometes yetistirip ketcap ureten askeriye reklamlarda bak akiyomu diyerek on planda duramiyo ki. tek care pkk.

Eger bunlarin hepsi herkezce dogrulanirsa vay halimize...

 

 

-------

 

''SUPHESIZ KI ZAFER BIZIMDIR''

Share this post


Link to post
Share on other sites

Urfa'da komando olan bir arkadasimizin agzindan:''kardesim temmuz ayinin ortalarinda askeriyede rutbe degisimi olacagi icin bu aralar teror orgutunun bobalama olaylarina kesin gozuyle bakabilirsin. cunku bu zamanda rutbelerde bosluk olacagi icin bilgi aktariminda kesinti olabilir''. yorum size kalmis.....

 

 

-------

SUPHESIZKI ZAFER BIZMDIR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ama bütün bunlarla birlikte şunu da belirtmemiz gerekiyor; ordu milletin ordusudur. Bu hususu belirtelim zira toptancı zihniyet çözümü engeller.

 

Milletin hassasiyetlerini kendi çıkarlarına alet edenlerin ihanetleri kendi hesaplarınadır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...