Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Ali NFK

Ali Nfk - Şiirleri

Recommended Posts

Esselamu aleykum kardeşlerim. Üstad varken tabiki bize pek laf düşmez ancak o artık yok ve dava için kan lazım geliyor. Ben herşeyimle İslam davasına varım ve bu şiirim davadan sonraki halimi yansıtır. Beyenilerinize sunuyorum.

 

 

 

SAVAŞA KATIL

 

Bir savaşa girdim, hiç ummadığım bir savaş.

Dediler bana: Dur çocuk önce yaşını aş!

Bilmediler hoşnutsuzluk bana güç vermekte,

Bir yandan erenler önüme çiçek sermekte.

Ateş, diken, taş, olabilir mi bu kadar sarp?

Meselem o değil, meselem karanlıkta harp!

Bulamadım kendi evimde elime fener.

Sefilken kendini medeni görmek ne beter?

Gezerdim belki zamanın gençlik sokağında,

Aşım pişerdi güzelce zina ocağında.

Bilinmez ya yol bulurdum rehberim hile,

Dostluklar kurardım beş para etmezler ile?

?Destan? feci sarstı kafamı, sahte kahraman

Olduğunu anladım ben düzenbazın o an.

Fark ettim birazcık dalınca işin içine,

Yalan dolu tarih girmiş kapkara inine!

İşte, gel gör: Büyük bir milletin yok oluşu!!!

Anlamak mümkün değil nasıl bir fikirdir bu.

İnsan hiç ona kastedeni sever mi yahu!

Mehmed?in toprağı şimdi zındıklarla dolu.

Beni hayal kırıklığımdır mahveden asıl;

Genç, Biricik kurtuluş için savaşa katıl!

Şu hale bak nasıl da döndürülüyorsunuz!

Hey güneşler nasıl da söndürülüyorsunuz!

Kandırılmış bir neslin şerefli torunları,

Peki ala uyanıp çözmeli sorunları.

Başını dizine koyup kafa yormalı,

Bu durum neyin nesi diye hesap sormalı!

 

Mayıs 2008

 

 

 

BU NE CÜRRET

 

İçimizdeki Danimarkalı bu ne cüret!!!

Sav piçi döktü içini sarınca gaflet.

Onu tutan teşkilatta sizce nedir niyet?

Kavursun seni farecik, zihnindeki haset.

 

Ah kahpe suratlı, işin gücün bana kelek,

Kız kardeşimin okul yoluna kazdın hendek.

Eşekler cephesi laboratuarda denek,

Demek vatana sabun fabrikaları gerek.

 

Yediğin pisliği göreceksin Rab önünde.

Bayrakla gideceğin meydan var mı o günde!

Atılır ortaya ne varsa senin dününde,

Kurtaramaz seni denir, yasanda ününde!

 

Mayıs 2008

 

 

 

Eleştirilerinizde beni fevkalade memnun edecektir. Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ve aleyküm selam,

 

Şiirinizde ferd ve cemiyet muhasebesinin pırıltılarını, Üstadın cemiyetten, aileden, okuldan alınan her şeye karşı başlatılmasını istediği tahlil ve tetkik yolunda atılan adımları görmek mümkün. Üstadı okumakla başlayan kendimize ve kendimiz dışındaki her şeye şuurlu bir bakışın kurduğu çerçeve kafanızda şekillenmekte ve gene Üstadın eserleriyle birlikte kafaya temeli atılan ve yavaş yavaş inşası başlayan bir fikir sarayının da zemini kendini göstermekte. Özellikle aşağıya aldığım dörtlük, en fazla mahrumu olduğumuz tarih muhasebemize dair yapılmış gerçekçi bir yaklaşım ve hem fikre hem şiir sanatına istidat yüklü bir kafanın tablosu teşkil edecek şekle sahip.

 

 

Bir ağırlık düştü kafama; Sahte kahraman

Olduğunu anladım ben düzenbazın o an.

Fark ettim birazcık dalınca işin içine,

Yalan dolu tarih girmiş kapkara inine!

 

Tarihimizin yalanlarla dolu olduğunun farkına varmak ne kadar büyük bir öneme sahip, hakiki tarihi öğrenmek adına başlayacak cehdin ilk tohumu, bu gerçeğin farkına varmaktır. Ve gençlik üzerinde hayat bulan bu şuur ve cehd, tarihin yalanlar içinde kalmayacağının, üzeri kara topraklarla örtülen hakikatlerin bir gün fışkıracağının ne de güzel nişanesi. İçinizde fokurdayan, ruhunuzu saran hakikati arama cehdine sağlık. Bazı kelimeler kullanılmasa çok daha iyi olacakmış.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sevgili ''Reyhan'' çok teşekkür ederim.

Bu forumda aslında konuşmak istediğim bir nokta da şudur ki belkide çekeceğimiz en hafif azap bulunduğumuz mevkiden kovulmak, hor görülmek, aşşağılanmak. Benim bunlara hiç bir korku beslemediğim gibi eğer bir birlik ve bir gençlik dayanışması görmeyeceksem kimin için bu dava?

Yani biz neredeyiz sevgili kardeşim? Büyük Doğucular nerede? Niçin ortalıkta gözükmüyorlar?

Yoksa sadece şahsi mücadeleden mi söz ediyor Üstad?

Bir mevkiimiz, bir masamız var mı acaba?

Ben her müslümanı bu davaya çekmekle mükellef görüyorum kendimi neyle olacaksa olsun vee ne olacaksa olsun. Ancak bir temel inşa etmek lazım geliyor. Bu temel var da benim mi haberim yok?

Allah razı olsun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Âmin, cümlemizden...

 

Cemiyetimizdeki bu eksikliğin, olamayışın köküne inip, sebebine bakmamız lazım. Nedir istenen ve hakikatte dinimizin de emri olan şey? Birlik ve dayanışma. Bu iki mefhum, insan ruhuna nasıl işlenmeli ki, ferdde başlayacak olan ‘diğer ferd ile birlik ve dayanışma kurma’ faaliyeti ulvî bir gayeye hizmet amacı etrafında teşekkül etmiş olsun. İnsanın dünyaya gözlerini açtığı ve konuşmasından davranışlarına kadar kimliğine her nişanın sindirildiği ortam aile ortamıdır. Çocuk yani geleceğin yetişkini, birlik ve dayanışma çerçevesindeki ruhu ve manayı öğrenmeye öncelikle ve en önemlisi içine sindirmeye o ortamda başlıyor.

Bir aile düşünelim ki, ailenin kurucuları olan anne ve baba arasında olması gereken sevgi ve saygı bağı zaten kurulamamış, birlikte hareket etme, ortak karar alma, aynı gayede icraate yönelme gibi çocuğu emsal olacak davranışlar anne baba arasında bile sergilenemiyorsa, geleceğin yetişkini olacak olan bu çocuk nasıl bir davranış ve düşünüş tohumunu kafasına atılmış olarak buluyor kendini? Birlik kurmak, ruhları birbirine kenetlemek ve bir bedendeki azaların yekûnunun aynı anda aynı hedefe yönelmesini sağlayan yapının beyinde toplandığı gibi her bir ferdi diğerine kaynaştırarak birliği sağlamak, cemiyetin beyni mahiyetine sahip aileden geçiyor ve bozulmuş yapı içerisinde de bu iş gerçekten zor bir hale geliyor. Bu söylediğim, ülkenin içinde bulunduğu genel çizginin izlediği yol. Ve bu hale nasıl gelindiği malum...

Bunlardan ayrı olarak sizin belirttiğiniz noktaya gelirsek, dünyaya geliş sebebini bilen ve Allahın rızasına uygun yaşamayı biricik hedef seçen insanların neden birlik kuramadığı sorunsalı asıl düşünülmesi ve sonrasında işi faaliyete dökme noktasına getirilmesi gereken sual. Bu şuura henüz ulaşamamış olanları geçelim (ki onları da istidatsız görmüyoruz, her insanın son nefsine kadar hakikate bağlanma süreci ve imtihanı devam ediyor) İslam’ın emrettiği dayanışma, birlik olma ve Müslüman’ın kendinden önce karşısındaki Müslüman kardeşini düşünme ve ona yardım elini uzatma, faydası dokunma gayesi halkalaşarak büyüyen bir yapıyı neden kuramıyor, eksik olan nedir? Yüzyıllardır süre gelen aşksızlık ve vecdsizlik kanımıza mı işledi, koskoca Osmanlı’yı bile yıkacak kadar büyük tesire sahip o mikrop, atalarımızdan bizlere mi geçti? Üstadın ‘Demokrasi bu halka/ Burunlarda bir halka’ diyerek tenkidini yaptığı batıl sistemin zincirleri elimizi kolumuzu mu bağladı?

Temel inşa etmek demişsiniz... O temelin inşasının ilk basamağı, ferd ruhunda teşkil edilecek bir zeminin varlığına bağlı. Ruhunda birlik temeli inşa edilen ferdler cemiyet içindeki birlik zeminini de inşa edecek kudrette olacaklar. Böyle insanlar var mı? Var. Ama cemiyet içinde bu birlik kurulamıyorsa sebebini gene kendimizde aramalıyız. Üstad komünistlerin manifestolarındaki ‘dünya işçileri birleşin’ kelamında geçen idealin İslamdaki emre müsavi olduğunu, asıl bizim için icraat sahasına dökülecek bir gayeye ışık tuttuğunu nasıl da incelikli bir şekilde anlatır. Biz, kendi içimizde bu temeli kurduktan ve İslamdaki insanın her noktasına nüfuz edici ve yontucu etkiyi üzerimize taşıdıktan sonra cemiyet içinde bu yapının kurulmaması mümkün değildir. Zemini teşkil edecek olan gençlik, belki de ısınma aşamasında.

Önemli bir nokta da şu ki, İçinde bulunduğumuz aile ve aile bağları, ilk etapta dikkatlerini celbedip hakikati işaret edeceğimiz, elimizi uzatacağımız, Müslüman’a yakışan hal ve tavırlarla İslam’ın ne olduğunu hal ilmiyle anlatacağımız insanların başında geliyor. Elbette Müslüman’ın şahsi mücadelesi de vardır ve içtimai mücadelenin muvaffakiyeti şahsi mücadelenin keyfiyeti ile de doğru orantılıdır. Ve her Müslüman tek başına bir numune, bir güzel ahlak timsali, kendisine bakıldığında İslam’ın nasıl bir güzelliğe sahip olunduğunun anlaşılacağı kadar bir güzellikler heykeli olmakla yükümlüdür. Diğer Müslümanları ve hatta diğer insanları bu davaya çekmenin yollarından biridir bu. Ne mutlu size ki farkındasınız bunun. Temeli kendi ruhumuzda en sağlam şekilde kurduktan sonra –ki bu temel doğru ilim, amel, ihlâs ile kurulabilir- cemiyet üzerindeki müspete doğru terakki eden inşayı da göreceğiz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok teşekkür ederim sevgili Reyhan.

Çok güzel bir açıklama. Ben kendim için konuşmam gerekirse 2 günlük NFK site maceramda şimdi bir kardeşim çıkıp benim için öl dese gözümü bile kırpmam. Zannediyorum ki her kardeşim böyle bu sitede. Çünki Üstadın ilk tesiri bu oldu bende.

Ben bakıköy Lisesinde okuyorum. Çok üzgünüm ki lise birden bu yana boş geçen yıllarım var. 1 senede teşkilatlanıp gayeye ulaşma çizgisini çizeceğiz. Allah yardımcımız olsun. Bunu yaparken Fetullahçı, Süleymancı, ocu bucu falan fişman değil sadece Müsliman, sadece Üstad idolocyası! Allah yardımcım olursa ki hep duacıyım hiç korkmadan bu alt yapıyı bir dostumla oluşturacağım.

Bakırköy liseli varsa birtürlü bana ulaşsın. Amacımız bağırmak küfretmek sağda solda ben bd ciyim demek değil. İslamı anlayamamış bedbaht müslümanlara yolu göstermek ve hep beraber ilerlemektir.

Bu sitenin ismini heryerde kullanacağım. Teşkilat masamız şimdilik bu site olsun öyleyse. İnşallah MEYDAN YERİNE ÇIKACAĞI GÜNÜ KOLLAYAN BİR GENÇLİK bunda tereddüt etmez.

Herkese selam saygı ve dualarımı iletiyorum.

Herkes Allaha emanet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eyvallah harun yaşar. yazılarında samimi olduğun kanısındayım. 'Meselem o değil, meselem karanlıkta harp!'

de izninle karanlıkta harp kısmını özelikle makaslıyorum..... nedenini açıklayamam sen hafakan arkadaşının yazamama beceriksizliğinden kaynaklandığını varsay .ki öyle zaten. alaca nın içinde sevdim bu rengi!

Allaha emanet olun. tek hatırlatma erenleri unutma!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamu Aleykum

 

NE DİYE!

 

Kaç asır, derin bir uyku alıp başını gitmiş;

Ne hazindir ki çırak ustaya mal satar oldu!

Dünkü mücahit bugün dini bir kenara itmiş;

Sakat doğan bir rejimle Hakk?a laf atar oldu!

 

Uyan ey Müslüman! Ey Müslüman niye böylesin?

Ne diye kafanı yumruklayanlara kölesin!

 

Biri cumadan cumaya; arada bir de bira?

Kimi fani kanunlar, fani düzenler peşinde.

Aradın da bulamadın mı, donup bak bir daha!

Koşma be cahil çocuk, bizi üzenler peşinde.

 

Müslümanlar aptallaştı çok olur vuranımız!

Yaradan?a şükür ki sapa sağlam Kuran?ımız!

 

Çevremizi kuşatmış ?kendini bilme? diyenler!

Emanet etmiş ana, evladını düşman ele.

Nesiller arası dağlar ve kendini yiyenler,

Kaptırmışlar barındıkları evi korkunç sele!

 

Ey mümin, bufalolar aslanları dost edinmez!

Böyle giderse gelen, acılarımız hiç dinmez!

 

Adi Ayşe, Zeynep, Fatma; çıplaklıkta son nokta!

Ahmet, Mehmet, Âlemlerin Sultanı?ndan bihaber...

Elveda samimiyet; saflık, temizlik elveda?

Ali kuşu kalpten ucalı, heder olduk heder!

 

Turlu ayak oyunlarıyla devi uyuttular,

Mezardaki yaratıklar parça parça yuttular!

 

Tutturmuş bu ümmetim, bir milliyet türküsü ki,

Asırlardır var olan ortak paydayı götürdü!

Çok tilki, sıçan kurcaladı; yaralı bizimki,

Akbaba fırsat buldu ya borusunu öttürdü!

 

Veda hutbesinin asi ekmeği raftaki toz!

Baticik, yanımızda oturmuş oynuyor yapboz!

 

Her gecen gün beynime nedenleri örüyorum,

İçimde dolasan kahpe sesleri dövüyorum!

Önceden baktığım gözleri şimdi görüyorum,

?Size ne oldu? diye yüzlerine sövüyorum!

 

Bende mi gariplik yoksa dünya mı dondu terse?

Şu savaş çalınan imanımızı geri verse!!!

 

Temmuz 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamu Aleykum

 

GAYRİMEŞRU

 

Nereye gideceksin sahtekâr kadılarla;

Ortalık malı, aşüfte, çıplak karılarla!

Emek hırsızı vampir sefada yalılarla,

Uçuyor Aladdin’den çaldığı halılarla!

Çok bilen çağdaş cahiller vatanın sahibi.

Bu ahlaksızlık uçurumunun yoktur dibi!

Hesabın sorulacağı günü bekliyoruz,

Beklerken de Hakk’tan savaş azmi diliyoruz!

Kopyacı Tanzimat eşekleri gayrimeşru

Batının hademe sinekleri gayrimeşru

Aydın geçinen sümüklü kesim gayrimeşru!

Yalancı ve mafyalaşmış bilim gayrimeşru!

Bandolu bayram törencileri gayrimeşru!

Komik okulun öğrencileri gayrimeşru!

Hukuk ve eğitim kurumları gayrimeşru!

İkili ilişki durumları gayrimeşru!

Bir gençlik ki on beşinden sonra gayrimeşru!

Nerde iman yoksa işte ora gayrimeşru!

 

Üstad’dan sonra gayrimeşruları yıkmayı;

İş edindim kafalara bombalar tıkmayı!

 

29 Temmuz 2008 Salı

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güzel ve manidar bir şiir yazmışsınız , ancak şunu söylemeden edemeyeceğim ; üstadın tesiri hemen göze çarpıyor doğal olarak :D....

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnkar etmek olanaksız. Ben bu konuları Üstadı tanımadan daha evvelde düşünüp yazıyordum ancak Üstadın tavrı bana cesaret verdi. Şu an tabiki edebi bir değer taşımıyorlar ancak benim içimi dökmeme sebep oluyorlar. Başka da bir amacım yok. Okulumdaki Müslüman cahiller bu şiirleri duyduktan sonra neyin nesidir diye soruyorlar ve işte asıl mesele başlamış oluyor ve muhabbet başlıyor. Amacım bundan ibaret.

Teşekkür ederim.

Share this post


Link to post
Share on other sites
İnkar etmek olanaksız. Ben bu konuları Üstadı tanımadan daha evvelde düşünüp yazıyordum ancak Üstadın tavrı bana cesaret verdi. Şu an tabiki edebi bir değer taşımıyorlar ancak benim içimi dökmeme sebep oluyorlar. Başka da bir amacım yok. Okulumdaki Müslüman cahiller bu şiirleri duyduktan sonra neyin nesidir diye soruyorlar ve işte asıl mesele başlamış oluyor ve muhabbet başlıyor. Amacım bundan ibaret.

Teşekkür ederim.

Ne güzel bir gaye ....Allah muvaffak eder inşallah....

Share this post


Link to post
Share on other sites

MARŞIMIZ

 

Kayıptır birliğimiz, gece gündüz ararım.

Ben 'halkım' için değil ümmet için yazarım!

Bre İslam?ı anlayamamış bedbaht Müslüman,

Kitab?a tutunandır cehaletten kurtulan!

Herkes yoldan çıksa da gelecektir mutlaka,

Tokan vuran yüzümüze; döndürecek Hakk?a!

Ortaya çıksın artık pırıl pırıl arşımız!

İhtilal meydanında söylenecek marşımız!

 

Temmuz 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

GÖNÜLDAŞ

 

Ergenlik dedik ya kaptı gidiyor bir hırçın.

Boş geçen o yıllarım Harun YAŞAR?a kırgın!

Caka satmak, aşna fişne, nefsin gırgırları...

Deldin âdemoğluna çizilen sınırları!

Zamparalık bilgisini hayata geçirmek?

Şimdi tek düşüncem hatıraları devirmek!

Defolup gitti katran kokulu davranışlar!

Gerçeği bulmak? Yerini aldı arayışlar.

Bir eş arıyorum ben, davamın arkadaşı.

Suyu sevgimiz olsun, çocukları aşı.

İslam renkli örtüsü ile Kuran okusun.

Sen ki evladıma iman yayının okusun!

Sen ki aşk, fikir, duruş ve hayâ sahibi?

O zaman bu alçak dünyanın benim galibi!

Bir nesil gelir arkamızdan yücelten ilmi,

Bizim hayat gayemiz bu olacak değil mi?

Sen benim gülümsün, âlem feda olsun sana!

Ben senin tutuğun? Yeter ki biat et bana.

Yükümü hafiflet, hoş bir sohbet? Yüzüme gül.

Zeynep, öğretmenin olsun da içime dökül!

 

Temmuz 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

HILALIN GOLGESINDE

 

Gelin birlik olalım,

Hilalin gölgesinde.

Huzur ile dolalım,

Hilalin gölgesinde

 

Namaz da saf duralım,

Nefsimizi vuralım,

Soframızı kuralım,

Hilalin gölgesinde.

 

Fani dünyadan kalan,

Bir avuç yalan dolan.

Kırmızı Gül?e dolan,

Hilalin gölgesinde.

 

Ne san şöhret, ne para?

Nerdesiniz Fatıma?

Velimi verin bana,

Hilalin gölgesinde!

 

Şeytan elinde sazdım,

Kulaktan dolma sözdüm,

Gün geldi bende gezdim,

Hilalin gölgesinde.

 

Biz günahkâr mahlûkat?

Sırtımızda yük kat kat!

Tek yerdedir hakikat:

Hilalin gölgesinde.

 

Doğru yolu anladık,

Zemzemi yudumladık,

Allah?a ısmarladık,

Hilalin gölgesinde.

 

Harun der ki: Uslanın!

Aklinizi kullanın.

Keyif Rabbi bulanın,

Hilalin gölgesinde.

 

Temmuz 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

OY KOSOVAM

 

Vur çiftetelliye âşık, gözyaşın düşsün sazına!

Sen değil de kim ağlasın karakış çöktü yazına!

Konuşmayın yeter! Akılsızlar, dokunmayın bana!

Hadi kapayın bu deliyi karanlık bir odaya.

Sırp bize kan kusunca sakındık, gâvur elden geldik.

Aç kapılarını ey şanlı şark, uzun yoldan geldik.

Ben beklerdim ki savaş bu insanları dürte dursun.

Kurtardılar dediğimiz eller bize tuzak kursun!

Hadi kurtulduk diyelim, yok mu refaha bir adım!

Bel bağladıklarım nerede? Şimdi ortada kaldım.

Olurdu olmasaydı sütümüz, cereyan ve suyumuz.

Yeter ki namuslu olsun ter, bacı ve de komsumuz!

Bu kızların hali ne böyle beyinleri yok mu hiç!

Doğurup atmışlarda o meydanlara kalmışlar piç.

Evlat, öğüdümdür, büyüğüne saygıda kusur et;

Yaşın on altı olunca anaya babaya küfret!

Dünyalar benimdi sen doğunca arım, balım, kızım;

Belki de seni televizyonda teşhir etmem lazım!

Kırk senelik dostuz nasıl vurdun sırtıma be kalleş,

Söyle nasıl oldu da iblisi aldın kendine eş!

Keşmekeşten yararlanıp halkın parasını çaldın,

Bir tek ekmekleri vardı zaten onu da sen aldın!

Peki ne olacak şimdi nedir sırada ki emel?

Sen sahip çıkmazsan toprağına, tabi gelir ecel.

Tarihe mi gömdün imanı, yeterdi sana inanç.

İşte, kalbinde ki imanı söktükten sonra kıskanç,

Gözünün yaşına bakmaz ki daralır kıskaç!

Söz biter, sonun hazır, kaçabilirsen hadi kaç.

Asileşti mi, azgınlaştı mı Allah'a bir millet,

Hayır mıdır beklediğin, işte yakaladı illet.

Milletimi vatanımı doğru yolda tut Allah'ım,

Yok ise benim içimi eritir ve mahveder vahım!

Şubat 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

HAZİRANDA ÖLMEK

 

Haziranda ölmek gerçektende zor,

Azrail kafir canı güç alırmış!

Dünya da küfür tohumu ekenler,

Hasatı kaldıramaz aç kalırmış!

 

3 Haziran 2008

 

(Manidar tarih diyenlere manidar cevap!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

KURTULUŞ-ŞERİAT

 

Kurtuluş savaşını niçin verdi o erler?

Şeriattan uzaklaşana Müslüman mı derler!!!

 

Haziran 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

BENİM EVİM

 

Ruhuma işleyen bir evimiz var iki katlı;

Tuğlasında gözüm yok havası içimde saklı.

İnsan içinde bir fırtına gizliyorsa eğer,

Bu evde açığa çıkar neler neler!

Emekleyerek aştım bahçeyi açıldı kapı,

Kucakladı beni tüm şefkatiyle bu yapı.

Beraberdik analı babalı erkekli kızlı,

Kimseye doyamadan geçmiş yıllar hızlı hızlı!

 

Temmuz 2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

Es-selam

Daha önce tamamlanmamış halini sunduğum GAYRİMEŞRU şiirimin tamamlanmış hali buyurunuz:

 

GAYRİMEŞRU

 

Nereye gideceksin sahtekâr kadılarla;

Ortalık malı, aşüfte, çıplak karılarla?

Emek hırsızı vampir sefada yalılarla,

Uçuyor Aladdin?den çaldığı halılarla!

Çok bilen çağdaş cahiller vatanın sahibi!

Bu ahlaksızlık uçurumunun yoktur dibi!

Boynuna ip dolanmış zavallı bir it gibi,

Tasmamızdan başlayıp gayrimeşruyuz tabi!

 

Öykünme halleriyle bir devri ezip geçen

Kopyacı Tanzimat eşekleri gayrimeşru!

Küfürcülerin küflü fikirlerini seçen

Batının hademe sinekleri gayrimeşru!

 

Şanlı kökümüzü biçmekle uğraşan ahmak,

Aydın geçinen sümüklü kesim gayrimeşru!

Hasetlerine yamaladıkları tapınak

Yalancı ve mafyalaşmış bilim gayrimeşru!

 

Sözde ürkütür bir eda ile nispet yapan

Bandolu bayram törencileri gayrimeşru!

Öğretmenlerinden isyan bayrağını kapan

Komik okulun öğrencileri gayrimeşru!

 

Bilmem kaç oklu bir fırkanın, tepeden inme

Hukukla eğitim kurumları gayrimeşru!

İstibdat yöntemleriyle ensemize binme

Yöntem, muhtıra ve durumları gayrimeşru!

 

Hayata şapşallıkla sabit tutturulmuş

Bir gençlik ki on beşinden sonra gayrimeşru!

Demir parmaklıklı katillere yutturulmuş

Nerde iman varsa işte ora gayrimeşru!

 

Korkunç hesabın sorulacağı günü bekliyoruz;

O güne dek Hakk?tan savaş azmi diliyoruz!!!

 

Ağustos 2008

 

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites
KURTULUŞ-ŞERİAT

 

Kurtuluş savaşını niçin verdi o erler?

Şeriattan uzaklaşana Müslüman mı derler!!!

 

Haziran 2008

Diğer şiirleriniz de güzel ama beni en çok bu beyit etkiledi...Günümüz zihniyetini iki dizeyle gayet güzel anlatmış. Şiir sahasında muvaffak olmanız dileğiyle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...