Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Vakıf Ahmet

Üstad'ın Yabancı Dillere Çevrilmiş Eserleri

Recommended Posts

Arkadaşlar, Üstad'ın yabancı dillere çevrilmiş eserleri var mı? Varsa, kaçı çevrilmiş, hangi dillere çevrilmiş? Bu hususlarda bilgi sahibi olanlar varsa, lütfen bizi bilgilendirsin.

 

Pakistan'da, Üstad'ın kitapları hayli rağbet görüyormuş. Sitemizde ki şu link vasıtasıyla okumuştum: http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?showtopic=791

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verdiğim linki tekrar okudum, Pakistanlı şahıs bazı eserleri İngilizceye de çevirmiş. Başlığı okuyalı uzun zaman geçtiği için hatırım da eserlerin İngilizceye çevrildiği kalmamış. Okuduklarımı unutmak bana azap veriyor.

 

Keyfiyetini alemşumul olarak telakki edebileceğimiz ''Bir Adam Yaratmak'' adlı eserin iyi bir tanıtım sayesinde zamanla dalga dalga okuyucu kazanacağı kanaatindeyim. Müstakil bir fikir kitabı olan ''İdeolocya Örgüsü'' adlı eserin İslâm ülkelerinde rağbet görmesiyle beraber Batılılar'ın nazarı dikkate alacağını düşünüyorum. Ülkemizde ne kadar kitap okunuyor ve biz ne kadar sahip çıkıyoruz ki bunları bekliyorum. Üstad'ın diğer kitaplarını da sırayla şunun için okunur ve çevrilir diye saymak olmuyor.

 

Turgut Özakman denen herifin kitapları bile Japon diline (Çince de olabilir) çevrilmiş. Mesele bizim insanmızda bitiyor. Biz muteber eserlere rağbet göstermiyor ve posalaşmış popüler eserlere can havliyle eserlere sarılıyoruz. İnsanlarımızın uyduruk eserlere sarılması, uyduruk eserlerin hayat görüşüne zıt bulmadığı veya zıt olduğunu anlıyamadığı içindir. Hayat görüşünün mesnedine İslâm'ı koyulmazsa cemiyette mahvolur, güzelim eserlerde... Sonra da ne kitap çevrilir ne başka şey olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...