Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
tatar.tatar

Büyük Usta Ve Evrimci Dalkavuklar...

Recommended Posts

Necip fazıl hocanın sözünün bıçak olduğu ve günlerdir...

Çeşitli mecmualarda ve gazete köşlerinde evrimcilik ve materyalist felsefe hayranları ve darwin dalkavukları evrim hakkında sürekli övücü yazılar yazıp darwinizmin propagandasını yaparlar,ve bunu yaparkende büyük bir hata ve cahiliye zamanın sosyo solcuları (büyük önderlikleri leninde koyu bir darwinist) Üstad N-f-k hocaya sataşırlar..

Kalemler kılıçlar çekilir üstad ne kadar yazsa söylese olmaz zamane sosyolistleri işi çamur ve hakaret haddine kadar götürürler,ve tabi üstad bir konuşmasında zamanın okullarından birinde derki;

 

EVET ARAŞTIRDIM BAKTIM GÖRDÜMKİ DARWİN İN TEORİSİ DOĞRUDUR.

İNSANIN EVRİM GEÇİRİP MAYMUNDAN İNSANA OLAN YOLCULUĞU HALA SÜRMEKTEDİR SİZLER BU FİKRİN EN CANLI ÖRNEKLERİSİNİZ,FİLİ, FİZİKİ VE DÜŞÜNCE OLARAK TAVIR VE DAVRANIŞLARINIZ ZATEN MAYMUNA BENZEMEKTE HAKLISINIZ SİZLERİN ATASI MAYMUN OLSA GEREK.....

AMA BENİMKİLER BELLİ MEZARLARI ORADA....

 

der ve polemiği bitiren can alıcı hamlesini yapar....

o gü nbu gündür solcular hala kendini maymun soyundan zanneder..

 

made ın by.

[email protected]

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bizimde bir helen tarihi hocamız var o da atalarının maymun olduğuna inanıyor.Hatta işini garantiye almak için heraklitosu ileri sürüyor."Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir."Değişiyoruz çocuklar,diyor.Bu hocamıza inat arkadaşın biri kendini tutamayıp"Hocam sizin atalarınız maymunlar ve timsahlar olabilir ama ben maymundan geldiğime inanmıyorum"dedi.Hocamızda bize zihinlerimiz bu yaşta kapamamamızı söyledi.O halde ders yapamıyomuş.Hatta muhterem hocamız :) işi abartıp Adem babamızla Havva anamızın bir sembolden ibaret olduğunu iddia etti.Kendisi darwinden sonra atalarının en sıkı savunucusudur ki atalarının izinden gittiği için sürünmektedir.Düşünün artık atası maymun ve timsah olan bir şahsiyetten insan olarak ders alıyoruz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooo şiraze kardeşim hellen tarihi hocacığımızın namını buralara da yaydık maşallah bize... BİZLER Kİ HAK'DAN GELDİK HAKKA GİDİCEZ... ((( allah hidayet versin maymunu atası kabul eden profcüğe :)

ÜSTADIMIZ gerçekten de çok güzel cevap vermiş... hangi aklı selim insan atalarının timsah olduğuna inan(d)ırki.. namı değer profösörümüze bir de üstadımızın cevabını vermek lazım...

vesselam şiraze kardeşim... :)

bu güzel yazıyı paylaştığın için ALLAH razı olsun tatar kardeşim...

 

 

......... . ..... ....... ..... ..... AlLahI DüŞüNmEyEn,

.......... ..... .... .... .... .... ... EsBaBa PeReStİş EdEr;

..... . ..... ...... . ...... . . ... HaLkLaRa HoDfUrUşLuKtA

... . ...... ..... .. ...... ..... . ... RiYaKeRaNe VaZiYeT AlIr.. (( bizim profcük gibi))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad'ım gerçekten son noktayı koymuş.

Geçenlerde evrim teorisine inanan ve ortamdaki arkadaşlarına bu teorinin olabilirliğini ispata kalkışan

bir genci arkadaşlarına bu olayı bayağı anlattım ama bu yazıyı okusaydım kapanışı bu şekilde yapardım.

Bir başka tartışmada bunu kesinlikle söyleceğim...

İyiki Üstad var...

Share this post


Link to post
Share on other sites

evrim denilince aklıma birtek darwin

 

darwin denilincede bu resim gelir

 

bilmemki neden :)

 

 

 

 

70.jpg

 

saygılar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) :) Çok manidar bir cevap olmuş.Ellerinize sağlık bayağı güldüm....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayır, işin kötüsü, son raddede bu tür bir çıkış yapıp etrafı kahkahaya boğup karşı tarafı yerin dibine geçirdiğinizde, bir süre sonra arkanızdan birşeyler gevelendiğini işitirsiniz.

 

Adam saygılı bir konuşmacı kesilerek, sizin yaptığınızı bir basitlik, zavallılık ve anti bilimsellikle(yobazlık) itham etmekte, ve etrafındakileri buna gayet iyi biçimde inandırmaktadır. İşte o zaman çatlıyor insan! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ders esnasında hocamız en son konuşan arkadaştan sonra söyleyecek söz bulamayıp dersi bitirmişti.İnanıyorum ki artık her helen tarihinde evrim teorisi konuşulacak.Tekrar tekrar aynı filmi izleyeceğiz...Napalım konuşabilirsiniz fakat insanların şekillerini değiştirirken kafalarının içindekileri değiştiremezsiniz :)Sinekler her daim vızıldasada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstadın şu mealde şahane bir sözü vardır:

 

‘Ben halkın seviyesine inmem, halkın seviyesini yükseltirim, halkın seviyesine inilmez.’

 

Faaliyet gösterdiği bütün sahalarda hep birinci olmayı, başı çekmeyi, şahikaya yükselmeyi hedefleyen Üstadın sonsuzluk yolunun tam zıt istikametindeki cenahtan biri olan komünistlerin de tam bu telakkiye zıt olarak izledikleri bir yolları vardır. Onlar da, Halkın seviyesine inmeliyiz, derler. İslam’ın, günleri birbirine eş geçen insanın ziyanda olduğunu söylemesine binaen, bir cemiyeti içinde bulunduğu halden (hele de bu hâl gafletten ve cehaletten mürekkep ise) daha ileri bir noktaya götürmenin ilk şartı, halk’a Üstadın belirttiği çapta bir metodla yaklaşmaktan geçiyor.

 

Devamlı olarak istikrarlı bir şekilde sürecek olan terakkiyi isteyen İslam karşısında, seviyeyi yükseltmek yerine, hâlihazırda bulunan durumun içinde kalmayı uygun gören (ki insan öyle bir varlık ki, gerilemek şöyle dursun, yerinde saymak bile onun için gerileme alâmetidir) ve bu yöntemiyle aslında geri kalmanın da kapısını açan bâtıl görüşün realitesine maymunculuk oyunu ne de çok yakışıyor. Ruh, fikir ve iç âlem sahibi bir mahlûk olan insanın yaratıcısı olan Allahı sırf inkâr edebilmek için maymundan geldiğini söylemek, tam da onların izledikleri metodun nişanını taşıyan bir mahiyete sahip.

 

Allahın hitabına mazhar olan ve dünyaya onun halifesi olarak gönderilen insanın maymundan geldiğini söylemek, insanın kökünü bir hayvana dayandırmak, insana yapılan büyük bir hakaret olmakla birlikte; hayvanı da olduğu, yaratıldığı şekilden daha yüksek bir konuma oturtmak, insana değil, maymuna yükselme payesi vermek anlamına gelmektedir. (evrimleşerek insana intikal eden bir hayvanın evrimleşerek insana intikal ettiğini, insan gibi bir cevheri içinde taşıdığını, hiçbir duygu, düşünce, inanç dünyasına sahip olmayan bir hayvanın insan gibi bir canlıyı ortaya çıkaracak çapta bir yapıya sahip olduğunu iddia etmek, hayvana büyük bir salahiyet yüklemek manasına da gelir ki, yaratılış gayesi belli olan hayvana da yapılmış büyük bir iftira, haksız bir yüceltmedir bu)

 

Materyalizmin, komünizmin ve bunlara bağlı ateizmin dünya üzerinde ruh inkırazına sebep olmak gayesiyle Yahudi tarafından bir mikrop gibi atıldığı gerçeği ile birlikte, Komünistin ve ateistin buluştukları ortak payda kendi yaratıcısını reddetmek eksenini taşırken, bir de varlık sebebini bir maymuna dayandırmak gibi komiğin komiği ve zavallının zavallısı bir derekeye düşmek bu kafayla varabilecekleri tek nokta. Yahudi bu batıl görüşleri ortaya atarak bir nevi insanlıkla dalgasını geçiyor. Ama hangi insanlarla? Allahı reddetmek için türlü hokkabazlıklar yapmaya yeltenen insanlarla. Dünya üzerinde birlik ve yekûnluk bırakmak istemediği için bu icraate yönelmiş olsa da, insanın Allahı inkâr etme halini bile sanki dalga geçercesine bir metodla tatbik ettiriyor.

 

Atasını maymun kabul eden zavallılar güruhu, devasa çapta gerici. Hakikatin hakikatine bağlı inancımızda insan en mükemmel şekilde yaratılmıştır ve bu hikmetten nasipsiz olanlar, insanı maymuna dayandırmakla aslında insana maddi ve manevi olarak büyük bir geriliğin, ona bağlı olarak da haksızlığın damgasını vuruyorlar. Her hâllerinde, sistemlerinde, düşüncelerinde kendilerinin bâtıl, bizlerin hak olduğunu gösteriyorlar, lakin bunu görecek göz üstü göz onlarda yok...

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanı maymuna dayandırmakla aslında insana maddi ve manevi olarak büyük bir geriliğin, ona bağlı olarak da haksızlığın damgasını vuruyorlar. Her hâllerinde, sistemlerinde, düşüncelerinde kendilerinin bâtıl, bizlerin hak olduğunu gösteriyorlar, lakin bunu görecek göz üstü göz onlarda yok...

 

güzel bir açıklama (özellikle sonuç kısmı) olmuş

ALLAH razı olsun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unlu bir zatin sozu aklima geldi. İsmini şu an hatirlamiyorum...

 

" insanin atasi maymundur " dediklerinde

 

unlu zat :

 

- " o mantiga gore, cınar agacinin atasi da maydonozdur "...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad Üstad Üstad...

 

Üstadı araştırdıkça ona daha çok bağlanıyorum.

Bu darwin in saçma teorisinede oldum olası nefret ederim zaten.

Arkadaşlar eminim biliyorsunuzdur darwin denilen insan küçükken börtü böcekle ilgilenirmiş babası ona çok kızarmış ve çok zenginlermiş.darwin biraz büyüyünce babası ona yat yaptırmış ve onun isteği üzerine dünya turuna çıkmasını sağlamış.darwin denilen insan maymunların hareketlerine ve vücut yapılarına bakarak evrim torisi diye ortaya atmış birşey ve o zamanlar bile bilimadamları karşı çıkmış.onun saçma teorisi çürütüldü çıktığı gibi fakat hala birileri birilerine yutturmaya çalışıyor.

 

Ne diyelim kardeşler Allah(C.C) sonumuzu hayır etsin.Son nefeste iman nasib eylesin inşallah...

Üstadımızın da mekanı Cennet olsun inşallah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...