Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
kevser

*foruma Veda*

Recommended Posts

Selamın aleyküm arkadaşlar

 

Bu siteye girdiğim günden bu yana ,bu sitenin bana çok şeyler kattığını düşünüyorum.Üye olduktan sonra dedim burası tam bana göre…Kendini yetiştirmiş\yetiştirmekte olan insanlarla güzel paylaşımlarda bulunabileceğimi düşündüm.Bende kendi okuduklarımdan nacizane sizlere bir şeyler sunmaya çalıştım.

Nazım Hikmet’in edebi yönüne saygı duyuyorum.Hepimiz de biliyoruz ki üstadın her defasında Nazım Hikmet’in görüşlerini açık açık sevmediğini,her defasında onu sözleri ile taşladığını …İşte üstadın forumunda üstadın hoşlanmadığı bir kişiliğin şiirleri alelade yazılırken...Kimileri hoşlanmasada(saygı duyuyorum o arkadaşlarımada)saygı değer M.Fethullah Gülen’in şiirlerinin sözde özgür bir forum, isteyen istediğini yazabilir !!!!!denilen sitede yazıla-ma-ma-sı inanın çok üzdü beni….Mevzu Fethullah Gülen değilde bir başkasıda olabilirdi…Şahsın savunulmayada ihtiyacı yok ki benim haddime düşmez…

Sadece MFG nin şiirini yazdım diye yönetim tarafından uyarı almamın çok rencide edici bir durum olduğunu söylemeden geçemeyeceğim…Çok iyi hatırlıyorum bir konu hakkında Sidoma kardeşimle konuşurken bana burası özgür bir site istediğini özgürce yazabilirsin demişti.kardeş çok üzgünüm yanıldık….demek burada da örümcek kafalı zihniyetler mevcutmuş..günlerce ^^öteki ^^ kavramı hakkında konuşulurken biz daha içimizdekileri halledememişiz ki birde karşı saflara bakalım……Aslında site yönetimini de anlayabiliyorum ama………..velhasılıkelam arkadaşlar dedim kendi kendime özgürce yazıp çizemeyeceğim bir sitede benim yerim olmaz,zaten bıkmışız kısıtlamalardan, bide burada bunu yaşayınca………….neyse arkadaşlar hakkı olan arkadalar varsa haklarını helal etsin,bir çok dost edinmiştim en çok da onlardan ayrılacağıma üzülüyorum ama hayat….

Çok sevdiğim bu siteden kendi hür irademle ayrılıyorum….

 

Selam ve duayla…..

 

(bu yazınında yönetimin gördüğü andan itibaren imha edileceğini bile bile yazdım…ben dedim özgür bir sitede!!! Düşüncelerimi arkadaşlarımla paylaşayım …)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aleyküm Selâm, bence yanlış düşünüyorsunuz. F.G'nin şiirlerinin eklenmemesinin sebebi şiirlerinin eklenmesiyle beraber tartışmalara meydan vermemek maksadıyla bu yasağı koyduklarını düşünüyorum. Siz siteye üye değilken, yine F.G'nin şiirleri eklenmiş akabinde hiçte hoş olmayan hadiseler yaşanmıştı. Bu hadiseler yaşanırken F.G tarafı ve ona karşı olanlar birbirlerinin kalplerini kırdılar, hakaret ettiler, birbirlerine demedikleri laf kalmadı. F.G'nin şiirlerinin silinmesinin sebebi bu olmalı.

 

Bakın, ben 532 tane mesaj yazmışım, bunların birine bile dokunulmadı. Yöneticilerin, kimseye haksızlık yaptıklarını görmedim. Bir yazı, küfür, argo, dine ve milliyete aykırıysa, sitenin huzurunu bozucuysa sildiler. Bakın sitemiz gayet özgür bir site, yazılarınız yok edilmemiş. Heralde, sitedeki üyelerde sizin gitmemenizi isterler. Üye olarak girmeseniz bile siteyi dışarıdan takip edeceğiniz, aşikar :) Bence gitmek birşey ifade etmez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vakıf Ahmet arkadaşımıza katılıyorum..Kesinlikle tartışmalara mahal vermemek için bu uyarıyı almışındır..Bilirsin ki her sitenin kendince belirlediği kurallar vardır..Seni kaybetmek istemeyiz..Bir daha düşün dua kardeşim..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Başlığı açan kardeşimiz konuyu yanlış anlamış ve işe düzgün bir bakış açısı getirememiştir. Fakat bizlerin defalarca bahsettiği ve forum kuralı olarak nitelediği durumları görmezden gelerek ısrarla aynı konularda durmaları bizler tarafından kabul edilemez. Sitemizin sınırı bir iki hususu göz önünde bulundurmak şartıyla sınırsızdır. (Zaten sitemize üye olan herkes forum kurallarımızı kabul ettiği için kuralları hiçe sayarak aleyhimize söyledikleri ithamların hepsi iftira tarzına yakın, kabul edilemez söylemlerdir.) Bunlara riayet şartıyla sitemiz bizilerin inançlarıyla örtüşen her türlü paylaşıma açıktır. Arkadaşımız sui zannını uç noktalara kadar vardırarak konusunun silineceğini bahsetmiş lakin başlığın defalarca okunmasına rağmen bu da gerçekleşmedi. İlgili arkadaşın yazmış olduğu son konuya ait mesajları da merak edenler araştırıbilirler. Bulamayanlar bize sorarak öğrenebilirler de.

 

Hasılı bizi anlamaya yanaşmadan bizleri yanlış anlamaktan öteye gidemeyen kimselere sadece durumu izah edebilir ve gerçekleri söyleyebiliriz. Bunun dışında bizlerden üstadı ve fazlasını öğrenmek isteyip gelene hoşgeldin; gidene ise güle güle deriz.

 

Saygılarımızla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

a.s.

 

Yanıldığın ilk nokta: Özgür ortam noktası.

 

Forumlar özgür ortamlar değildirler. Demokrasi işlemez :) Yönetimin, sitenin içeriğine göre koyduğu kurallar çerçevesinde forumlar yollarına devam ederler.

 

Yönetimin bütün çabası; tartışma çıkıp çoğu üyeyi birbirine düşürebilecek konulara müdahale etmek şartıyla rahat ve güzel bir şekilde paylaşımların yapılabileceği bir forum oluşturmak yönündedir.

 

Yanıldığın ikinci nokta: Yönetim, bu konuyu hala imha etmedi. Şahsi görüşüm böyle bir konunun varlığı iyi bile oldu. İlerleyen zamanlarda FG hakında çıkabilecek olası bir olumsuzluk durumunda örnek teşkil edebilecek bir konu.

 

Ayrılmanıza üzüldüm. Karar ve hayat sizin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Değerli kardeşim, dostum,

 

Foruma veda etmen beni fazlasıyla üzdü. Ama karar senin, bize de saygı duymak düşer... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aslında bu mevzu git ya da giyme denilecek türden bir mevzu değil. Burada bir gönül kırıklığı ve küçük bir serzeniş hissediyorum. Hepimizin az çok malumudur; Kevser kardeşin yazdıkları, anlattıkları, dile getirdikleri ve muhabbeti bellidir, Allah razı olsun kendinden.

 

Lakin belkide hassas ve taraf olduğu bir konuda, hissi davranak- ki buna hakkı vardır- kendince içini dökmüş ve bir şeyleri dile getirmiştir. Bunu takdir eder ve saygı duyarız.

 

Benim kevser kardeşime diyeceğim tek şey: Bu sitenin ciddiyeti, seviyesi ve kalitesi ortadadır. Bunda herkesin payı vardır ve olmayada devam edecektir. Küslük olur, kızgınlık olur vs. Fakat bize eksilmek değil, çoğalmak yaraşır. (fikir ve muhabbet bağlamında)

 

Yaz, çiz, karala, anlat, söyle, tartış, söyle derim... Gitmek çözümün bilinmeyen denklemidir kardeşim smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamü Aleyküm.

 

Değerli Kardeşim Kevser, ben açmış olduğun bu konu başlığının içeriğini ilk okuyunca, aklıma gitmek/kalmaktan ziyade yazdıklarınızı;birazcık sitemlerle dolu dertleşme veyahutta sesli düşünme hali olarak algıladım, belki de yanılıyorum fakat şunu iyi bilmeliyiz ki; Bahsettiğiniz 'konu' ülkemizde de çok tartışılan vede daha çok da tartışılacak olduğuna inandığım bir içerik taşıyor. Bu konuda herkes olumlu-olumsuz bir şeyler söyleyebilme noktasında bulunuyor. Ki; herkes herkesi onaylama noktasında da değildir zaten.

 

Bu konunun forumda tartışılmasının yasak olduğu malum, yeni sayılabilecek bir üyesin, üyeliğinden daha önceki zamanlarda bu başlık ve şiirler eklendikçe tartışmalar (hakaretlere varan) yaşandı. İçinde bulunduğun durumu daha iyi etüd etmene faydası olabilecekse eğer naçizane tavsiyem; Özgürlük kavramının içeriğini iyice irdelemendir. Forumun kuralları ortadadır, bellidir. Temel olarak basitçe söylememiz gerekirse; benim saygı duyduğuma sizin. Sizin saygı duyduğunuza benim saygı duymama hakkım vardır.

 

Burada bir araya gelme noktalarımız vardır. Bunlar; Elhamdülillah Müslüman olamamız, Allah-u Teala'nın istediği gibi bir kul, Peygamber (S.A.V.) Efendimize layık bir ümmet olmayı amaçlamış olmamız, Darül Beka Alemine hicret etmiş Evliyaullah'ı seviyor olmamız, Üstad'ı seviyor olmamız, ortak kaygılarımız, ortak beklentilerimiz vs... diyerek bunlara eklemeler yapabiliriz. Fakat en azından şahsım adına burada olma sebeplerimden hiçbirinde bahse konu şahıs yer almamaktadır. Aksini ise kendime ZULÜM addederim...

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

F.Gülen meselesi, üzerinde en ince tahlilleri gerektiren bir müşkülattır. Evet, bu mevzuu için, sitemizde, hiç hoş olmayan tartışmalar husule gelmiştir. ''Hiç hoş olmayan tartışmalar'' kelimesi, tartışan taraflar için, maalesef bir zaaftır. Yönetici arkadaşlarımızın bu mevzuu hakındaki endişeri, onları tedbir almaya yöneltmesini anlayışla karşılıyorum. Ama aynı gayeye yönelmiş bizler, bütün oklarımızı azılı düşmana çevirmemiz gerekirken, tartışılmasında zaaf gösterdiğimiz mevzuuların olması, doğrusu beni üzmüştür. İnsanları en ince mahrem noktasına kadar tanıyan ulu zatlar zümresine aşık gönülleriz, öyle değil mi? Birisine öfkelenmemiz, Allah için olmalı, kendi nefsimiz için değil! Kendilerini 73 fırka içerisinde biricik hak olan 'Ehli sünnet ve cemaat' dairesi dahilinde gören kardeşlerimiz, olaki hatalı fikirlere kapılabilirler. Bunun tek çaresi, karşılıklı sevgi ve saygı dairesi içinde halleşmektir. Yeterki işi hakarete veyahut gönül kırmaya getirmeyelim; başkası zaaf olur. Site yönetimin aldığı karara saygı duyduğumu tekrarlamak istiyorum. Çünkü tartışılmasını bilmediğimiz bir mevzuuya, Üstad Necip Fazıl fikriyatı ile yaklaşamıyoruz. Bunu gören ve ileride doğacak anlaşmazlıkları bilen yönetime başka bir yol bırakmadık. Sevgi ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...