Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
tarık026

Armageddon Üzerine...

Recommended Posts

Hıristiyan aleminin dini duyguları İsrail’e yapılan akıl almaz büyüklükteki yardımları mazur gösterecek şekilde istismar edilmektedir.

 

M.Hilmi GÜL (*)

 

 

Müslümanlığın büyük ilgisizliğine rağmen batı dünyasında, özellikle hıristiyan aleminde çok yaygın bir inanç vardır; “Kıyamet öncesinde Armageddon denilen bölgede iyilerle kötüler, son olarak büyük bir savaş yapacaktır”. Hıristiyan devlet adamları, bilim çevreleri ve askeri otoriteler insanlığın dünya yüzünden silinmesine sebep olacak olan, bu büyük hesaplaşmaya karşı herkesi hazırlıklı olmaya çağırmaktadır.

 

Nedir dışımızda herkesin, inandığı fakat bizim hiç mi, hiç ilgi göstermediği Armageddon? Armageddon muharref İncil’deki ibranice “Har Megiddon” kelimelerinin yunanca olarak bozulmuş şeklidir. Megiddo tepesi veya dağı demektir. Megiddo ise Filistin’deki tarihi bir kasabadır. Bugünkü İsrail’in en verimli ve eh büyük vadisi olan Jezreel (Ha’emek) de bulunmaktadır. Megiddo, Kudüs’ün 88.5 km. kuzeyinde ve Akdeniz’den 24 km. içeridedir. İşte iyiler ve kötülere ait ordular burada toplanacaktır.

 

Megiddo, tarihin ilk devirlerinde, İskenderiye ve Şam arasındaki askeri ve kervan yollarını üzerinde kurulmuş stratejik bir şehir iken pek çok kanlı savaşa sahne olmuştur. Bazı Hıristiyan tarihçilere göre dünyada, savaşların buradan daha çok cereyan ettiği ikinci bir yer yoktur.

 

İşte bu bölgede Hıristiyan aleminden çok büyük bir grup dünyanın sonu ile ilgili alametleri heyecanla beklemektedir. Kitab-ı Mukaddes’i kelimesi kelimesine açıklamaya çalışan, kıtlık, savaş ve deprem gibi dünyada olup bitecek her olayı tahmin edebileceklerine inanmaktadırlar. Onlara göre yedi kere üflenecek Sur’un sonuncusunda Mesih dünyaya gelecektir. Bu arada Fırat’ın suyu kuruyacak, onun yatağından ordular geçecektir. Şeytana yakın kavimlerle iyiler harp edecek, yenilenecek ateş gölüne atılacaktır. Böylece iyilerin sonsuza kadar sürecek mutlu saltanatları başlayacaktır. Tabi bunların hepsi “uzun yıllar sürgün hayatı yaşamış Tanrı’nın en çok sevdiği (!) seçkin (!) kulları” İsraillilerin ülkesinde geçecektir.

 

Bütün bunları yazmaktaki gayemiz muarref bir kitabın tahrif edilmiş “maksatlı safsataları” ile sizi meşgul etmek değildir. Ancak Hıristiyan’ı, Yahudi’si ile dünya kamuoyunun böyle bir oyuna geldiği acı gerçeğinin de gözden ırak tutulmaması gerekir. Zira neticesi şu veya bu şekilde gene bize dokunmaktadır.

 

Peki nedir bu Mizahsen?

 

Bir kere yapılan incelemelere göre tahrif edilmiş olmalarına rağmen Kitab-ı Mukaddes’te Armageddon bir yer olarak anlatılmaktadır. Bir savaş olarak değil. Savaş olarak ifade etmeye çalışanların belli amaçları olmalıdır. Böylece muarref İncillerin tahrif edilmiş cümleleri asrımızda gene tekrar tekrar değiştirilmekte ve işlerine geldiği gibi değişik biçimlerde yorumlanmaktadır.

 

Tarihte bu konudaki benzer olaylara çok sık rastlanmıştır. 1918’in 19 Eylül’ün de İslam’ın tarih boyunca savunucusu olan Osmanlılar’a ait kuvvetlerin General Viscount Allenby, komutasındaki İngiliz ordusuyla yaptıkları muharebe de Armageddon savaşı olarak nitelendirilmiştir. Diğer taraftan Hıristiyan alemi I. ve II. Dünya savaşlarının da birer Armageddon’la sonuçlanacağına hep inanmış durmuşlardır.

 

Günümüzde ise bu işin şampiyonluğunu ni gariptir ki, batının aya, yıldızlara giden en teknik, en bilimsel ülkesinin başkanı Reagan ile iyiler safında çarpışacakların başında gelen İsrail başbakanı İzak Şamir yapmaktadır. Geçenlerde basın, Reagan’ın Şamir’e şöyle dediğini haber veriyor du; “Kitab-ı Mukaddes’in Eski Ahidini okurken sizin Peygamberinize bakıyor ve Armageddon savaşının yaklaşmakta olduğuna dair alametler arıyorum. Bu kesin savaşı verecek olan kuşak biz miyiz acaba diye soruyorum kendi kendime” bu konuda Reagan’ın Kitab-ı Mukaeddes’i de kaynak göstererek sık sık beyanat verdiği bildirilmektedir. Reagan, günümüzde şeytanlara karşı savaş verdiklerini her fırsatta ileri sürüp durmaktadır. Böylece dünyanın bu en dindar Hıristiyan toplumunda ABD’nin bir numaralı gözdesi durumundaki İsrail için yaptığı akıl almaz boyutlardaki yardımların mahiyetini bir türlü anlamayanlar için de “güzel bahaneler” bulunmuş olmaktadır. Yani bütün bu olağanüstü yardımlar hep Armageddon faslından yapılmış olacağından, toplum bu durumu yadırgamaktan da öte destekler durumda olacaklardır.

 

Maksat İsrail’i korumak, onu suni teneffüslerle yaşatmak olduktan sonra dünya kamuoyu Armageddon safsatalarıyla uyutmak ve halkın dini duygularını istismar etmekten daha başarılı ne olabilir.

 

Şeytanlar, ABD için ister Doğu Bloğu ister tek başına Rusya olsun buzum açımızdan hiç fark etmeyecektir. Birinci derecede mühim olan faktör bölgede İsrail gibi bir anarşik devletin nevş-ü nema bulmasıdır. Kaldı ki, bütün şeytanların hedefi tek ve bellidir. O da şeytanların hiçbir zaman tahammül edemediği ve edemeyeceği; İSLAM’dır. Onun için Armageddon konusuna bir de bu yönden bakmak gerekir.

(Bu makale İslam Dergisinden alıntıdır.)

İslam Dergisi, Şubat Ayı 1985, s.19

 

Şimdi 24 sene önce yazılan bu makaleyi neden burada yayınladığımı düşünenler olabilir.

Arkadaşlar şuna dikkat çekmek istiyorum;

Tahrif edilmiş olsa da dünya üzerinde geniş bir coğrafyaya yayılmış Hıristiyanların bir şekilde inandıkları ve olacağına inandıkları bu Armageddon safsatası uğruna giriştikleri azim ve mücadeleye bir bakın, bir de Filistin topraklarında neredeyse yaklaşık bir asrı bulan ve sayıları bir avuç kadar olan Filistinli Müslüman Kardeşlerimizi bu karşı koyuştaki mücadelelerinde yalnız bırakan İslam Dünyasının haline...

Ya Rabbi; Tüm İslam dünyasının gözlerini bakıp da gören gözlerden olmasını nasip eyle.

Ya Rabbi; Filistinli Müslüman Kardeşlerimize Azim, Cesaret ve Zaferler nasip eyle.

Ya Rabbi; Peygamber (S.A.V.) Efendimizi, Müşriklere karşı muzaffer kıldığın gibi,

Filistinli Kardeşlerimizi de siyonist İslam düşmanlarına karşı muzaffer eyle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun...

 

Aslında Armageddon aynı zamanda Kudüsün güneyinde kalan ovanında ismidir.

 

belki sonradan o isim verilmiştir bilemeyiz.

 

Yavuz Bülent Bakiler Hoca İsraile gittiğinde uçakdan iner ve bir taksiye biner..

 

Taksici ile sohbete başlarlar.

 

Taksici sorar nereden geldiniz diye.Yavuz Bülent Hoca Türkiye deyince taksici:

 

-Oooo der..Bizim Armageddonda savaşacağımız ırksınız...

 

Yahudi kahinler 2012 derler bu savaşın tarihi için.Tabiiki biz müslümanlar itibar etmeyiz bu tarihe ancak eninde sonunda olacak bir savaştır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...