Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Beylerbeyi

Sabah Namazı

Recommended Posts

selamun aleykum arkadaslar, biraz once sabah namazi ile ilgili bir arama yaptim sitede fakat istedigim basliga ulasamadim bende isin kolayina kacip kucucuk bir baslik acmak istedim.

 

aslinda sabah namaziyla ilgili arama yaparken , sabah namazina nasil kalkilir, ne yapmalida kalkmali gibi yazilar bulmayi umut ediyordum ama simdi aklima bise geldi onu sormak istiyorum.

 

acaba ozellikle sabah namazlarini aksatan ,uyanip alarmi kapatip geri yatan, bunun icin binlerce kez pisman olan, dini meseleleri genel hatlariyla bilen, bir kac yil cemaatlerde kalmis olan, sabah namazlarini ve ara ara da digerlerini (sebepsiz yere)kilmayan birinin iman noktasinda cok mu eksigi vardir? acaba ne yapmali da bu eksigi tamamlamali,yada bu is aileden gelirdide biz son trenide kacirdik mi?

 

neyse arkadaslar ben hepimizin yapabilecegi birseyi sizlerden istiyorum,DUA!

 

selametle

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamün aleyküm!,

sabah namazına kalkamamak konusunda sıkıntısı olan ve ancak toplu bir ortamda barınan _yurt ortamı gibi_ insanlara bir fikir verebilirim!ben yurtta kalıyorum malumunuz ranza sistemi,üst katta yatmanın verdiği tek avantaj sabah namazlarını kaçırmamamdır,telefonum saatini kurduktan sonra telefonu yanıbaşıma,hemen kapatıp uyumaya devam edebileceğim bir yere değilde,aşağılarda biryerlere bırakıyorum ve o telefon çaldığında diğer arkadaşlarım uyanmasın diye bir inişim var pattadan görmelisiniz:)dedğim kriterlere uyan arkadaşlar bence bunu denemeliler,

selamlar,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

ALLAH razi olsun tavsiyeleriniz icin, fakat soyle bir durum varki,bence durum uyanamamaktan cok uyanmamakla alakali biraz.neyse bugun uyandim cok sukur.

 

selametle

Share this post


Link to post
Share on other sites

açıkcası bu durum hepimizde yaşanmıştır ve de yaşanıyordurda...bence beynimize tam olarak oturtamamışız bu konuyu.eğer imanımız kuvvetli olsa bunun önemini yeteri kadar anlayabilsek uyanamama gibi bir durum ortaya çıkmaz.....kalkmadığımızda bunun sancısını çekior olabiliriz ama o da şeytanın işi olabilir sonuç olarak kalkmadık çünkü...

rabbim ibadetlerini eksiksiz ve dosdoğru yapanlardan eylesn bizi ve salih kulları arasına dahil etsin inşlh...

SELAMETLE...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İşte benim söylediğim şey:zaten uyanamama durumunu değil,keyfi uyanmama durumunu ortadan kaldırmak için verilen bir öneriydi:)

SELAMETLE,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...