Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Beylerbeyi

Günah Yazılır... Ya Sevap?

Recommended Posts

selamlar,

 

guzel bir yazi oldugunu dusunuyorum.insallah bizlerde nasiplenebiliriz bu yazidan! selam ve muhabbetle

 

Ahiret var, ölüm var, cennet var, cehennem var... Üçüncü bir yer yok çünkü. Ya siyah ya beyaz... Onun için büyükler buyuruyorlar ki, günah yazılır. Ama sevap..! Onun ne olduğu belli değil. O sevab Rabbimizin rızasına uygun mu oldu, kabul mu oldu, red mi oldu onu Allah bilir. Ama günahta böyle bir şüphe yok. Onun için iza câe suresinde Allahü teala buyuruyor ki, “kim Allaha tövbe istiğfar ederse onu mutlaka affedeceğim.” Büyükler buyuruyor ki, Allah verdiği sözden dönmez..

 

Dünyada en zor şey, ehli sünnet itikadında olmaktır. Cenabı Peygamber buyuruyor ki, “Benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacak. 72’sinin itikadı bozuk olacak, cehenneme gidecek, itikadı düzgün olduğu için biri kurtulacak". İşte bu, ehli sünnet vel cemaat fırkasıdır. Peygamberimizin cemaatine ve sünnetine tabi olandır. Cemaat demek Eshabı kiram demektir. Sünnet de İslamiyet demektir. Ehl-i sünnet vel cemaatin manası budur. Benim cemaatime ve sünnetime tabi olan kurtulacaktır buyuruldu.

 

Şimdi 73 tane altın koysalar önümüze, 72’si sahte olsa biri sağlam olsa. Kolay değil ki bulmak. Onun için Allahü teala kullarım böyle rastgele konuşmasınlar, rastgele yol tutmasınlar diye mürşidler göndermiş, eserler göndermiş, kitaplar göndermiş. Bize ne kalmış; peki demek... İşte eğer biz peki dersek, kendimize değil de, bize ehl-i sünnet itikadını anlatan mübarek zatlara peki dersek dünyada rahat ederiz, ahirette de cennete gideriz.

 

Mevlana Celaleddin-i Rumi hazretleri gibi çok büyük bir evliya buyuruyor ki, hocama kavuştum, aklımı bıraktım ve kurtuldum.

 

Büyükler buyuruyor ki, Alahü tealanın sevgili kularına kim kavuşursa imanını kurtarır. Çünkü bu Büyükler, gökteki yıldızlar gibidir.

 

Allahü teala hepimize maddi ve manevi şifalar versin.

 

kaynak:amentu.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslamiyyet nakil dinidir. Bazı aklıcı geçinin ahmak müslümanlar nakli reddetmeye kadar gitmişler, Allah'ı bulmak için ne vasıtaya (Peygambere) nede kitaba ihtiyacımız var demişlerdir.

 

İmam-ı Rabbani Hazretleri yaşadığı müddetçe ilmiyle hepsini ufalamıştır. Ancak günümüzde bu felsefe çöplüğünden kalma birkaç akılcı ''Müslüman Önder'' tekrar aynı kelamları etmeye başlamış, müslümanları dosdoğru itikadından koparmaya bakmışlardır. Ektikleri zehir tohumları türlü türlü açmış ve dünyanın her tarafına yayılmıştır. Ancak biz Peygamberimize güveniyoruz ve biliyoruz ki hakk olan mutlaka tecelli edecek, gerçek İslamiyyet Hakikati tüm çıplaklığıyla tekrar dünyaya huzur getirecektir.

 

Yukarıdaki yazıda da belirtildiği üzre tek doğru itikad Ehl-i Sünnet itikadıdır. Yolumuzun sağlamlığı Sünnetten ve Ashabdan gelir. Hiçbir müslüman, sünnete ve ashaba tutunmasından dolayı şüphe etmesin. Sahabeyi Peygamber(SAV) yoğurmuştur. Hataları vardır ancak cemiyet çapında değil. Asla...

 

Onlara uymak, onları bir baba ve ana bilmek, bağlılarını sevmek ve öğretmen bilmek bizim için en doğru yoldur.

 

Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin dediği gibi ''Akılla olmaz ama hepten akılsız da olmaz''...

İşte bu ölçüyü koruyucu her cemiyete sımsıkı sarılmalı, her büyüğün eteğine yapışmalı...

 

Yazı için asil düşünce kardeşime teşekkür ederim...

 

Vesselam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamlar,

 

gonuldasim harun yasar,bende sizlere tesekkur ederim.hepimizin yada bircogumuzun yasadigi manevi buhranlari sahsim adina bu sitede biraz olsun azaltabiliyorum.sizlerin yazilari fikirleri ve herseyden onemlisi gayretleri beni mest eden en buyuk unsur.iyi yada kotu,guzel yada cirkin (ki ben cok guzel cabalar olduguna inaniyorum) ne olursa olsun,bu baglilik bu gayret takdire sayandir.ben kendi cevremdeki bir suru arkadasimdan esten dosttan biliyorum maalesef hic bir seyle ugrasmiyorlar,hep skinti hep bunalim herkes umutsuz.

neyse efendim lafi daha fazla uzatmadan simdi musadenizle sizin de deginmis oldugunuz islam akil dinimidir yoksa nakil dinimidir? meselesine bir arkadasimdan dinledigim guzel bir ornegi buraya aktararak katkida bulunmak istiyorum.

 

islam akil dinidir diyenlere gayet basit ve aciklayici bir ornek! ;

 

eger islam akil dini olsaydi mesh ederken ayagimizin ustunu degil altini mesh etmezmiydik? eger o zerre miktari aklimiza guvenip desekki; efendim ayagin kirlenen yeri alt tarafi asil orayi mesh etmemiz lazim,iste o zaman sunnet cizgisinden kayariz(ALLAH muhafaza),hasa butun evliya ve ulemaya yalanci demis oluruz.iste bu sebeple dini meselelerde kucucuk! aklimiza guvenemeyiz,alimler ne buyurmussa nakletmisse ona tabi oluruz.tipki bu meseledeki gibi.

 

selam ve muhabbetle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sizinde çabalarınız, küfre karşı açtığınız başlıklar beni memnun ediyor ve size bağlıyor gönüldaş. Allah müslümanları korusun ne diyelim başka.

 

Üstad Hazretlerinin çok güzel bir lafı var. Diyor ki:

İSLAMİYYETTE AKIL YOKTUR! AKL-I SELİM VARDIR. TESLİM OLMUŞ AKIL... SEN BAŞINI, KAPININ EŞİĞİNDE KES, ÖYLE GİR İSLAMİYYETE. BIRAK DA ONU PEYGAMBER YOĞURSUN. SONRA AL GERİ VE ATINI İSTEDİĞİN GİBİ KOŞTUR.

 

Müthiş bir ölçü.

 

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sizinde çabalarınız, küfre karşı açtığınız başlıklar beni memnun ediyor ve size bağlıyor gönüldaş. Allah müslümanları korusun ne diyelim başka.

 

Üstad Hazretlerinin çok güzel bir lafı var. Diyor ki:

İSLAMİYYETTE AKIL YOKTUR! AKL-I SELİM VARDIR. TESLİM OLMUŞ AKIL... SEN BAŞINI, KAPININ EŞİĞİNDE KES, ÖYLE GİR İSLAMİYYETE. BIRAK DA ONU PEYGAMBER YOĞURSUN. SONRA AL GERİ VE ATINI İSTEDİĞİN GİBİ KOŞTUR.

 

Müthiş bir ölçü.

 

Selametle...

İşte bu yüzden bu sitedeyim!Uyduk sözüne Üstad, Uyduk!

 

Pîr Kaygusuz Kuddise Sirruh buyuruyor ki:

 

Eyâ akl ile irfânem diyenler

Eyâ Mülke Süleymânem diyenler(Aleyhisselam)

 

kimse bu hale akl ile ermemişdir

Akl ile irfanı bilmemişdir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...