Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yeniceri38

"recm Cezası"

Recommended Posts

İslamda zina yapan eşlerin gerekli şartların oluşmasıyla recm edileceği yani toprağa gömülüp taşlanacağı hakikati malumdur.Niteki sahabe-i güzinden de recm edilenler olmuştur.Bu recm cezasının bir yahudi geleneği olduğu ise ayrı bir gerçektir. Zannımca esas olan kişinin teşhir edierek öldürülmesi recm cezası ise bir usül.Ama sünnet olan bir usül.Bugün islama saldıranların ağızlarında sakız gibi islam zina yapanları vahşice öldürüyor katlediyor gibi asılsız kelamlar var.Ancak recm edilmenin taşıdığı şartlardan ötürü uygulanmasının neredeyse imkansız olduğu dinimizin bir rahmet dinin olduğu ise açıktır.Kısaca recm cezası ve uygulanması ile ilgili fikir ve düşüncelreriniz...Vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad'ın "Mümin-Kafir " isimli kitabından:

 

 

ZİNA - SİRKAT

Kâfir - Anlatın bakalım, İslâmlıkta zina ve sirkat cezalarının hikmetini!.. Anlatın da, birinde insanları yarı beline kadar toprağa gömüp taşla öldürmek, öbüründe de bir kolunu kesmek gibi tüyler ürpertici ceza fiillerinin mantığını görelim!

 

Mümin - Kuzum, her lâfı edin de, şu mantık lâfını karıştırmayın! Mantık, sizce, içinizin peşin kabul veya ret temayülünün mühürdarından başka bir şey midir? Aman, sözümü kesmeyin, bahsimize girelim: Demek lâzımdır ki, zina ve sirkati, cemiyetten mutlaka kaldırılması lâzım birer âfet kabul etmemenin yolu yoktur. Bu iki âfete "Cemiyet için lâzımdır!" diyebilmek, bu husustaki İslâmî cezaları ağır görenler için belki daha tezatsız bir mukabele olur, fakat böyle bir şeyi müdafaa eden de, maksadını apaçık ele vermesi bakımından dâvayı kaybeder. Evet; zina ile sirkati cemiyetten tasfiye etmek... Bu gayenin birinci maddesine itiraz edebilmek için sadece komünist ve materyalist, ikinci maddesine itiraz edebilmek için de eski yunan devrinin Ispartalılarından olmak lâzım. Bugün medeniyet dünyası, baştan başa, bu iki illetin de tedavisi üzerinde müttefiktir. Zina ve sirkat, insan topluluklarının suikastçısı iki müthiş (gangren)dir; böyle mi, değil mi?

 

Kâfir - Böyle... Komünist ve eski Ispartalı olmadığıma göre, böyle!

 

Mümin - Malûm!.. Küfrün hangi şubesine mensup olduğunuzdan gafil değilim! İmdi; dâva bu iki (gangren)i de kökünden kesip atmak olduğuna göre, bunları rica ile, minnetle, okşıyarak, yalvararak tasfiyeye kalkan metotlar mı daha tesirlidir; yoksa kılıç gibi, operatörün (bisturi)si gibi bir vuruşta kesip atan metotlar mı?.. Hattâ, tesirden vazgeçtik, (gangren)e yalvaran bir baba mı hasta evlâdına karşı daha merhametlidir, yoksa illetin sardığı uzvu hissiz parmaklarla çekip koparan bir baba mı?

 

Kâfir - Demek İslâmiyet, merhametli olduğu için insanları taşla öldürüyor ve kollarını kesiyor, öyle mi?

 

Mümin - Bilhassa merhametli olduğu için!.. Bu öyle bir merhamettir ki, onu görebilmeniz için başınızı tam kaldırabilmeye iki büklüm küfür omuzları müsaade etmez. O kadar yüksek bir merhamet... Bunun içindir ki, İslâmiyette ister zina ve ister sirkatin cezası, herkes bu fiilleri yapsın da öbür taraftan da cezasını görsün diye değil, kimse yapmasın ve bu ceza tatbik olunmasın diye vaz'olunmuştur. Zaten Şeriatte zina fiilinin tesbiti için ne kadar şart ve kayıt konduğunu bilseydiniz, bu cezanın tatbikini hemen imkânsız görür; ve çehresini anlardınız. Öbür karşılaşmamızda her şeyi tam anlıyacak ve mat edildiğinizi itiraf edeceksiniz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

islamın her yasağında , hem emrindeki hikmeti görmek elbette herkesin harcı değildir. toplumlarda felç olmaya sebep olan belli sorunların önüne geçilmesi için bu cezaların tatbiki şarttır. örneğin recmle kaç kişi tarih boyunca ölmüştür yada aidsle tarih boyunca kaç kişi ölmüştür. bunları bir değerlendirmek gerek. oranlar arasında korkunç uçurum islamiyetin ne kadar uzak ufukları gözümüzün önüne getirdiğini görürüz. mesela avrupa 12-13 yaşlarındaki çocukların birbirlerini hamile bıraktığı , fuhuşun kol gezdiği ortamlar gayrimeşru çocuk oranı %50leri aştığı ülkeler var. bu felaketin önüne geçilememekte. toplum felce uğramaktadır. o iyi yetişemeyen çocuklar alkol , uyuşturucu gibi bir çok felaketin kuçağına itiliyor... şimdi ben sormak isterim taşlanan bir kişimi ? yıkılan bir dünya gençliği mi ? hangisi daha önemli..... bir çivi bir nalı , bir nal bir atı , bir at bir generali , bir general bir savaşı değiştirir sözünde olduğu gibi bu konuyu ufacık bir çivi görenler bu hesabıda unutmamalılar.... saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslamda recm cezasını Barbarca bulanlar recmi hiç arastırmamıs cahiller olmalıdırlar tersi durumda azıcık recm ile ilgili birseyler okuyan ve kendisinde insani vicdanın kırıntısı bulunan insanlar recmi barbarca bulamazlar. Efendimiz s.a.v bilindiği gibi Zina yaptığını itiraf eden bir cok Sahabeden önce yüz cevirmis onların ısrarı üzerine bu cezayı uygulamıstır.Baska bir husus daha var ki kendisi itiraf etmeynce İnsanların sahitlik etmesi,cok sıkı ve zor sartlara bağlıdır.Yine bir Sahabi kendisine recm uygulanmasını istemis taslanmaya baslayınca korkup kacmak istesede Sahabiler onu Öldürmüstür.Efendimize söyledikleri zaman "onu keske bıraksaydınız o pisman olmustu"buyurmustur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...