Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yunuscoskun

Mardin Katliamının Bana Hatırlattıkları

Recommended Posts

mardin.... 3 eylül 2007den bu yana görmediğim şehir... bir yılı aşkın süre askerlik görevimi ifa ettiğim şehir. kendinde şirin güzel ve tarih kokan kendi kabuğunda yer alan bir şehir.... ve o şehrin tarihine , insanına insanlığına yakışmayan bir katliam....ölüm elbet acıdır , hele ki hamile kadınlar , 3 yaşındaki çocuklar hunharca katlediliyorsa dahada vahimdir... gözlerimle gördüğüm güzel insanların sıcak kanlı sevecen insanların içinden bölye vahşilerin çıkması beni iki kat daha üzdü... eğer bu olay 3 eylül 2007 öncesi olsaydı tam benim görev yerimde olacaktı ve buna ben şahitlik edecektim... belkide dünya üzerindeki en zor görev... dünyanın en büyük aile içi katliamını yaşayan bir noktada görev yapmak acı ötesi...mardin güzel şehir... ve artık mardin kan kokulu şehir... mardin doğunun en güzel ezanını okuyan müezzinlerin şehri... her gün hayran hayran dinlediğim ezanların şehri... bana rabbimin kuran-ı kerimi öğrenmeyi nasip ettiği şehir...ve mardin coğrafi olarak uzak ama bana bir nefes kadar yakın bir şehir.... sevgili mardinliler bende sizin acınızı paylaşıyor yaşıyorum... o ölenler içinde belkide bana ekmek veren kardeşlerimde vardı... mardinlilerin çok lokması boğazımdan geçti... onlar muhteşem insanlar... temiz saf ve samimi insanlar... rabbim onları sana emanet ediyoruz... sen onlara rahmetle ve merhametle muamele eyle....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amerika'da, Avrupa'da okullara girip onlarca insanı öldürenlerin töresi nedir, bunu çok merak ediyorum !? Ya da fazla uzağa gitmeyelim; yani kendi ülkemizden bakalım isterseniz.

 

Kız arkadaşının (Münevver) başını gövdesinden ayıran, 2-3 tane yabancı dil bilen genç hangi töreye tabidir bilmek istiyorum !? Hukuk Fakültesi öğrencisi bir genç kızın, annesini hunharca öldürmesinin aşiret/ağalık gibi kavramlarla izahı nasıldır acaba !?

 

Hadi Güneydoğu'da töre var diyelim. Bu örnekleri nasıl açıklayacağız o zaman? Bunların (malum ve arsız zihniyetin) amacı başka, nedir o? Meseleyi ne yapıp, ne edip İslamiyete, İslami normlara ve dini unsurlara dayandıracaklar. Yani, işte bunlar din yüzünden/dini baskıdan dolayı oluyor falan. Hem o bölgenin dinle/dini yaşamla bağını gevşetmeye çalışacaksın/ız, hem de o bölgede yaşanan bu katliamlara/insanlık dışı olaylara hümanist yaklaştığınızı beyan edecekseniz.

 

Aklıma, Üstad'ın Son devrin din mazlumları kitabından bir pasaj geldi. Kısaltarak yazayım: Doğu'da yaşanan bu facianın (Dersim olayları) sebebi asayişsizlik ve itaatsizlik değil, Doğu'nun sulandırılmak istenen İslami rengidir.

 

İşte bunların çağdaşlaşmasının/uluslaşmasının acı meyvaları. Halka olmadık şeyleri yap, kanaat önderlerini as/sür, bununla birlikte ağalar/eşkiyalar/bölücü mihraklar çıkar piyasaya.

 

Alın size denklem, alın size paradoks. Bunların yaşanmasında bizlerinde dolaylı yönden suçu olduğu kanısındayım. Yani, iğne batırmak olayı. Allah rahmetiyle muamele eylesin hepsine. Mekanları cennet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...