Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
metamorfoz

Albüm Yapan çarşafım Değil..........

Recommended Posts

ALBÜM YAPAN ÇARŞAFIM DEĞİL,BENİM!

 

Habibe, 'White Peace' diye bir albüm yaptı, herkes ne dediğinden çok nasıl göründüğüne baktı. O, artık 'Çarşaflı Habibe'ydi, "Albümü yapan çarşafım değil, benim." diye haykırması nafileydi. Niyeti İslam'ın terör dini olmadığını anlatmaktı hâlbuki, bütün dünyayı beş dilde barışa çağırmaktı.

 

Şimdi üzerine yapıştırılan etiketleri temizlemeye çalışıyor, yine de ümitli: "Şekilciliği bırakıp hoşgörülü olabiliriz. Algıların değişeceğini düşünüyorum, karşılıklı oturup konuşabileceğimize inanıyorum."

 

Habibe bir anda çıktı karşımıza. Bir haber dergisinin kapağını boydan boya kaplamıştı, çarşaflıydı, çarşafın üzerine kapüşonlu bir pelerin giymişti, içindeki 'yaramaz çocuk', gözlerinden dışarı fırlamıştı. "Yine ne olmuş?" dedik ilkin, "Kim ne yapmış?" Görünüşe göre, çarşaflı bir hanım albüm çıkarmış. Yorgunduk, off, tuhaflıklardan bunalmıştık. Çarşaf, açılım, elektronik müzik, dünya barışı, İslamî tekno... Biz epeydir hangi kelimenin ne anlama geldiğini karıştırır olmuştuk. Önce albümü dinledik, "Hımm!" dedik, "Müzikler çok güzel." Habibe, kendi yazdığı sözleri okuyor müziğin üzerine, şarkı da söylemiyor üstelik... Sisi dumanı dağıtıp gerçeği görelim dedik, beş dilde, "Ben beyaz barışım." diyen Habibe'yi dinledik.

Her şey Irak'ın işgaliyle başladı

 

Üç yıl öncesine dönelim. Irak işgal altında, ölüm, işkence, tecavüz haberleri, fotoğrafları neredeyse sıradanlaşmış durumda. Habibe kabullenemiyor bir türlü, gece gündüz ağlıyor, uyuyamıyor, ellerini sıkmaktan avuç içleri yara oluyor. Bir şey yapmak istiyor, ne yapacağını bilmiyor, çaresizliğin dayanılmaz ağırlığı belini büküyor. "Canlı kalkan olayım, Bağdat'a gideyim." diyor, babası izin vermiyor. Sonunda aklına işte o parlak fikir geliyor, "Bir müzik albümü yapayım, İslam'ın terör ve katliam dini olmadığını herkese anlatayım. Albüm benim sevdiğim müziklerden oluşsun; biraz new age, etnik, senfonik, biraz tekno... Her yerde çalınsın, herkes dinlesin. Müzik en kolay yol, en yumuşak dil." Birkaç müzisyenle tanışmış o günlerde; ama ikna olmamış, kafasındaki müziği yapacak birini bulamamış. Neyse ki karşısına Taner Demiralp çıkmış. "Sultans of the Dance", "Anadolu Ateşi" ve "Legends of Anatolia" gibi başarılı çalışmalara imza atan ve Kültür Bakanlığı tarafından 'yılın müzisyeni' seçilen Demiralp ile çalıştığı için kendini talihli buluyor Habibe, "Bu eserde Taner Bey'in gönlü var." diyor. Albüm çıktıktan sonra bazıları şöyle demiş: "Sen barışı savunuyorsun; ama İslam cihadı emrediyor. Bu nasıl iştir?" Habibe, önce Nisa Sûresi'nden örnek vermiş; "Onlar sizinle savaşmadıkça savaşmayın. Savaşırsanız da haddi aşmayın. Allah haddi aşanları sevmez." Sonra gerçek cihadın ne olduğunu izah etmiş; "En büyük cihat insanın nefsiyle cihadıdır. İkincisi emri bil maruftur. İslam'ı anlatmak için müziği kullandım ben, severek kullandım. Dünyaya sesimi ancak bu şekilde duyurabilirdim." Sesini duyurmayı neden bu kadar önemsiyor Habibe? Olup bitenler pek çok insanı üzüyor, öfkelendiriyor; ama gündemler çok çabuk değişiyor, kederler hafifliyor, hayat devam ediyor... "Üzüntünüzü unutmayın." diyor Habibe, "Unuttuysanız demek ki gerçekten üzülmediniz." Doğru söze ne denir? En iyisi sözü ona bırakalım: "Güzel ahlakı öğütleyen bir dinin mensubuyum. Nasıl olur da benim dinim terör dini gibi gösterilir, Müslümanlar nasıl hakarete uğrar? Neden susayım ki! Bir kişinin bile kafasında İslam barış dinidir fikri uyansın, kendimi kazançlı sayarım."

 

-ALINTI-

Share this post


Link to post
Share on other sites

umursamadan geçemedım. doğrusu içimdekı yazmadan rahat edemeyeceğim...

tasvıp etmediğimi baştan belirteyim...yani başka türlü dikkat çekemediler şimdide yok stand-up cı çarşaflı,yok çarşaflı barışcı :) bu davayı savunmak bu yolamı kaldı... hemde üzerındekı çarşafdan mahrem gözlerden korunmaya çalışan bir kadının tv ekranlarında sebep ne olursa olsun şiirini bılmem sözlerını okuması mı?

 

savaş acı evet..ımtahanları ağır;lakin bu yolla değil;ne oldu şimdi israil gel barışalım,şarkını tuttum mesajını aldım çarşaflı bacım mı dıyecek.. :)

 

başımıza gelenler mevlamızın hakıkatlerını unutup, dini herseye alet etmeye başladığımızdan beri gelmedımı zaten.. bırakın Allah aşkına kendı çıkarlarınız için savaşı da alet etmeyın...selam ve dua ,ile..

Share this post


Link to post
Share on other sites

BİR GARİP HABİBE

 

Siyah çarşafın içersinde ay gibi yüzü,parlak can alıcı gözleri,etkileyici bakışı ile bir Garip Habibe takıldı haber sayfalarında gözüme...

 

Irak işgal altında, ölüm, işkence, tecavüz haberleri, fotoğrafları neredeyse sıradanlaşmış durumda. Habibe kabullenemiyor bir türlü, gece gündüz ağlıyor, uyuyamıyor, ellerini sıkmaktan avuç içleri yara oluyor. Bir şey yapmak istiyor, ne yapacağını bilmiyor, çaresizliğin dayanılmaz ağırlığı belini büküyor.

 

Bu düşünceleri ilede ne kadar duyarlı br insan olduğunu pek güzel vurgulayan bir Garip Habibe...

 

Cihadıda güzel bir üslüpla anlamış bünyesinde..Lakin birşeyleri unutmuş Garip Habibemiz...

 

 

Yaratılıştan gelen ve insanın müdahale sahasını aşan şartların getirdiği bazı istisnalar vardır kadın için. Kadın bazı yükümlülüklerden azade kılınmıştır. Askeri eğitim ve doğrudan cephede savaşma erkekler seviyesinde, kadınlardan istenmemiştir. Buna karşılık onlar, tarih boyunca cephe gerisinde hizmet vermişlerdir. Burada bilhassa azade kelimesi kullanılır, çünkü ibadetler insan için bir yükümlülüktür. Dolayısıyla bazı ibadetlerde kadına tanınan, bir yükümlülükten muaf tutulmadır, yoksa onları asla aşağılama değildir. Batılı toplumlarda da erkeğin yaptığı her iş kadına verilmez. Dünyada tek bir kadın Cumhurbaşkanı, Kuvvet Komutanı yoktur. Hıristiyanlık ve Yahudilik gibi dinlerde de, hiçbir zaman kadından kardinal, papa ve baş haham olmamıştır.

 

Dinimizde, kadına verilen değerleri daha fazla açıp, açıklamak mümkündür.

 

Garip Habibemiz ,kalkıp ne yapsam diye sancılar içersinde, ''Ne yapmalıyım'' Sorusuna kendi vicdanı açısından ''Bir albüm yapayım'' demiş ve yapmış da.Bu hususda ne fayda sağlayabieceğide, benim açımdan en azından, biraz çetrefilli...Irak da akan kanlar durulur mu?Pakistan da olup bitenlere fayda sağlar mı?Hele Filistin de olup bitenlere kulak kabartır mı? bu albüm bilinmez...

 

Ne kadar doğrudur bilemem elbetteki, lakin sevgili Garip Habibemiz bir kadın olarak ön palanda, tüm silahların üzerine çevrileceğini,güzelliği ve alımlılığı ilede fayda verebileceğinide hesap etmiş midir onu da bilemem..Lakin sevgili Garip Habibemiz unutmuş işte bişeyleri. Dini vecibelerini yerli yerince yapan,bazı hemcinslerinin, onun yaşam tarzı yüzünden, nelere sebebiyet vereceğini hafife almış Habibemiz..Habibemiz diyorum,artık o bir umuma açık insan,albüm yaparak hem sesini duyurdu hem medyatik bir alan içersinde boy gösterdi..

Elbetteki Garip Habibenin, giyim tarzına dil uzatmak, dış görünüşü ile alakadar olmak değil niyetim,herkes ne giyer ne giymez kendi kararıdır, ama ne olursa olsun Garip Habibe bu tavrı ile pek çok kalbin kırılmasına, eminimki sebebiyet vermiş ve bir çok hemcinsi Garip Habibenin sayesinde incinmiştir..

 

Hayırlı olsun Sevgili Habibe albümün,dilerim yaptığın bu albüm ile Dünyadaki tüm olup biten olumsuzluklar senin sayende bir nebze olsun hafileyecek ve yaralara merhem olacaktır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...