Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Achar

Ruhban Okulu’nu Açaçağız

Recommended Posts

ABD Başkanı Barack Obama’nın, 6-7 Nisan’daki Türkiye ziyareti sırasında Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması yönünde verdiği mesajın yankıları sürerken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ruhban Okulu’nun açılacağını söyledi

 

Hakan Çelik’in, Kanal 24’te yayımlanan ‘Hafta Sonu Moderatörü’ programına katılan ve “Ben, hükümette net karara bağlamadığımız konuda, ancak kişisel eğilimimi söyleyebilirim, sanıyorum Ruhban Okulu’nu açacağız” diyen Günay, şöyle konuştu:

 

 

BAŞKA BİR FORMÜL BULUNACAK

 

“Hem kişisel hem de edindiğim genel eğilim, okulun açılacağı yönünde. Şu andaki üniversite sistemine uymuyor ama başka bir formül bulunacak, siyasi bir sorun yok. Çalışmalar teknik seviyede devam ediyor. Türkiye’de birtakım Ortodoks dini kurumların yönetiminde, başka ülkede eğitim görenler mi bizim ülkemizde eğitim görenler mi görevlendirilsin? Bence, bizim ülkemizde eğitilenler daha akla yatkın. Zaten açıktı bu kurum. Kıbrıs gerginlikleri nedeniyle kapatıldı. Artık ‘dünle beraber geçti ne varse düne ait’, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

 

Yeni seçilen Moskova Patriği’nin de temmuz başında Türkiye’ye geleceğini ve kendisiyle bir görüşme yapacağını belirten Günay, bu görüşmeye İstanbul Rum Patriği Bartholomeos’un da katılacağını açıkladı.

 

KİŞİSEL FİKRİM

 

Ruhban Okulu’nun açılması düşüncesinin kişisel görüşü olduğunu ve Bakanlar Kurulu’nda böyle bir karar alınmadığını kaydeden Günay, kabinede kendisi gibi düşünen bakanların olduğunu söyledi.

Günay, “Ruhban Okulu hangi formül uygulanarak açılabilir?” sorusuna, “O konuda teknik sorun var. Eğer üniversite düzeyinde olursa, üniversite sistemimize bağlı olması gerektiği söyleniyor. Meslek lisesi gibi olursa, o zaman bir özel lise halinde olabileceği söyleniyor. Hangi statüde anlaşırlar, bunu bilmiyorum. Benim dışımda bir konu. Ben kişisel olarak böyle bir okulun yeniden açılmasından yanayım” yanıtını verdi.

 

 

 

RUHBAN OKULU MESELESİ

 

Rum Ortodoks Ruhban Okulu, Heybeliada’da 1 Ekim 1844’te kurulmuş ve 1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından kapatılana kadar hizmet vermiş olan okul, Doğu Ortodoks Kilisesi’nin ana teoloji okuluydu.

 

Okul açık olduğu dönemde lise ve yükseköğrenim olmak üzere 7 yıllık bir Teoloji eğitimi veriyordu. Okulda yalnızca Rum öğrenciler eğitim görmüyor, diğer toplumlardan öğrenciler de okulda eğitim alabiliyorlardı.

Birçok önemli papaz, rahip ve din adamı bu okuldan mezun olmuştur. Patrik Bartelemeos’da Ruhban Okulu’ndan mezun olmuştur.

 

1971 yılında Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda her yükseköğretim kurumu bir devlet üniversitenin bir parçası olmalı hükmünü vermiş, bu yüzden de okul kapatılmak zorunda kalmıştır. Şimdi Rum din adamlarını Selanik’te eğitim görüyorlar.

 

Okulun kapalı olması hem AB hem de ABD tarafından Türkiye aleyhine kullanılıyor. Avrupa Birliği sık sık Türkiye’nin önüne Ruhban okulu meselesini koyuyor.

 

Kaynak

Share this post


Link to post
Share on other sites

HaberTÜRK kanalındaki tarih programında tarihçi Erhan Afyoncu;

"Atinada 2 cami var kapalı, açmıyorlar.İstanbulda 28(1eksik1fazla) ortodoks kilisesi var.Atinadaki camilerde zamanında p.rno film çevirmişler"

 

Bunları duyunca ağlamaktan kendimi alamadım.Tüm bunlar karşısında o okulu açanın ALLAH belasını versin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ey insanlar, hiç şüphesiz Allah'ın va'di haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcı(lar) da, sizi Allah ile (Allah'ın adını kullanarak) aldatmasın."

Fatır Suresi 5. Ayet

 

Ben bunların samimiyetine inanmıyorum artık, insanların kendilerini nasıl lanse ettikleri önemli değildir, ne yaptıkları önemlidir. Obama abi emretti emri yerine getiriyorlar pek saygıdeğer, vatanperver, gösterişte Müslüman (içlerini elbet Allah bilir) bakan (cümlesi o efendilerin, vekilinden başına kadar hepsi) efendiler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bismillahirrahmanirrahim ;

 

Hem "AB" istiyorum hem "AB" ve "ABD"nin istekleri beni bağlamaz diyemeyiz arkadaşlar.

Bakınız şuan dışa karşı çok tavizler verdik ama size üstadın şu sözünü hatırlatarak bir iki cümle daha birşeyler karalayacağım

 

İçimizde bu kadar perişan hale getirilmeseydik, dışımızda bu kadar hürmetsizliğe uğramayacaktık.

 

Bu sözden siz ne çıkarırsınız bilemiyorum ama benim çıkardığım anlam şu ta Ulu Hakan Abdulhamit Han'ı yıkan bir zihniyet hala ülkemizde mevcut şuanki adı ergenekon bunlar temizlenmeden yukarıdaki söz asla aksini ifade etmeyecektir. ne zamanki bunlar temizlenir ülkemizde ozaman yukarıdaki söz artık manasını kaybeder.

 

bakınız ..

 

83) Namusum Üzerine:

10 Nisan l928'de İsmet İnönü ve 120 arkadaşının teklifi üzerine Anayasa'dan bütün dini terimlerin kaldırılması hakkında bir kanun çıkarıldığını... "

Buna göre: Devleti dini ,dini İslamdır kaydı kaldırıldığını ve milletvekillerinin yemin şeklinin değiştirilerek vallahi" demek yerine namusum üzerine"

tabirinin kullanılmasının kabul edildiğini,

Biliyor musunuz?

(Bozgeyik, Burhan; Kemalist Eğitim ve Din Düşmanlığı, İttihat Yay.,İst/1993, s. 13 )

 

fazla söz icra edemiyorum kelimeleri doğru cümleler halinde kuramıyorum o yüzden kafanızı karıştırmak istemiyorum .

 

 

Aklımda kaldığıyla bişi yazacam Mehmed Paksu - Nur Dede isimli kitabında okumuştum ..

 

- Bediüzzaman Said Nursi Hz.lerine bir gazeteci soru soruyor

- Osmanlının Avrupalaşmasına ne dersiniz fikriniz nedir diye ?

- Evet Osmanlı Batılılaşıyor tam batılışdığında ise avrupa islam ile tam anlamıyla tanışacak.

Demek istediğim az daha SABIR İnşallah hepsi düzelecek.

 

şerdede hayır vardır. temennisiyle bu AK partiye tam destek vermeliyiz. ben böyle düşünüyorum İSLAM'da taviz yoktur evet ama içimizde bunca hain ve milletin ruhu zillet içindeyken bu politikayı izlemekten başka ne çaremiz nede şansımız vardır.

 

Allah (c.c.) İslam Alemini Diriliş ve Uyanışa sevk etsin (amin.)

 

muhabbetle

 

 

 

 

müznib

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şahsen AB'ye girmemizi istemiyorum, istemek zorunda olduğumuzuda düşünmüyorum. İran çok güzel bir örnek bu konuda, eğilmeden bükülmeden (eğilip bükülüyorsa bile usulünce, bizim bilmediğimiz bir şekilde eğilip bükülüyordur, bizim gibi açık açık değil) babalar gibi gelişiyorda, ilerliyorda.

 

Üsteki Ayeti anlamaya çalışmak lazım.

Mevzuubahis şahısların daha önce söyledikleriyle şimdi söyledikleri ve yaptıklarına bakmak lazım. Bu zamana kadar sabır gösterildi de ne oldu demekten alamıyor kendini insan. Şu mayın temizleme olayı ve bu konu bunlardan nefret etmemi sağladı. Bunlar dindar görünmeselerdi bizi kandıramazlardı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benim Şahsımada bu soru yöneltilse emin olunki "ab" yi günahım kadarıyla istiyorsam namerdim.

 

lakin bakınız.

 

Rahmetli Özal Türki Cumhuriyetlerini bir araya getirecekti neticedede çin de ilan edecekti ne oldu öldü (zehirledirler)

 

gelelim Selametlik Erbakan Hocamıza Allah (c.c.) ömrünü uzun ve bahtiyar etsin. D8 in startını verdi vermesiyle Post modern darbe 28 şubat ve süreci .

 

demem oki denenecek yolları denedik bırakmıyorlar içimizdeki dışlarımız onlara onların anladığı dil ile cevap vermek şart oldu Başbakanımızda bu olayı iyi gördü ve kestirdi. şuanki süreç bana göre en doğru süreç üstadın sözüyle "Tam bir buçuk asırdır maymunlardan el aman" bu maymunlara bu dille cevap en güzel hakikattır düşüncesindeyim.

 

tavizler biziçok üzsede belimizi büksede alnımız ak, başımız dikiz çok şükür. davanın ilerliyişi, yürüyüşü, felahı, saadeti, refahı ve neticeyle sonuçlanması için tam destek ..

 

muhabbetle

 

müznib

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birçok noktada haklısınız diyeyim de, geri dönüşü olmayan tavizler vermeyelim... yahut veriyoruz...

Şahsi kanaatim, Ruhban okulu konusunda samimiyetlerine inanmıyorum ve kesinlikle açılmamalıdır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

efendim ruhban okulu belli şartlar altında açılabilir..... %99 u müslüman olan bir ülkede %1 i memnun etmek istiyorsanız bunları yerine getirin ondan sonra açın.....

1_ üniversiteler dahil tüm ülkede baş örtüsünün engellendiği tek nokta kalmayacak.

2_ ayasofya ibadete açılacak.

3_insanlar bir daha asla dini vecibeleri yüzünden (jopla vb.) malzemelerle şiddet görmeyecek...

 

 

sayın türkiye cumhuriyetinin hükümeti açacaksa önce bunları yapsın sonra ne açıyorsa açsın....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...