Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
bozkurt

Akp Nin Seçim Zaferi

Recommended Posts

AKP İslamcılara suni zaferler tattırıyor. Hayırlara vesile olsun ne diyelim...Seçim analizlerinizi bekliyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AKP İslamcılara suni zaferler tattırıyor. Hayırlara vesile olsun ne diyelim...Seçim analizlerinizi bekliyorum.

Selamlar,

Ben MHP'ye oy verdim ama AKP'nin islamcılara suni zaferler tattırdığını düşünmüyorum.Millet gereken yerlere gereken dersi sandık başında vermiştir!...Milletimiz için hayırlı olsun. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nette gezinirken bir makale dikkatimi çekti. Seçimi kısaca değerlendirmiş bir blog sitesi. Adresten ziyade yazdıklarını sizlere vereceğim. Reklam olmasın :) Hiç dokunmadna aynen yayınlıyorum:

 

Ülkemiz, dün büyük bir demokrasi sınavı verdi ve liderini seçti. Aslında bu seçim, olağan bir seçim değildi. TC insanları için büyük bir anlam ifade ediyordu.

 

Ne gibi anlamlar ifade ettiğine değinmeden evvel önclikle seçimde kim ne kadar başarılı oldu grafiklerimiz ile görelim.

 

İlk grafiğimiz Türkiyede İllere göre Başarı Grafiği.

 

Küçük bir not: Grafikler TRT nin inernet sitesinden alınmıştır. Grafikteki olası hatalar(birkaç milletvekili oynayabilir sadece) tarafıma ait değildir.

 

haritatq5.png

 

Haritadaki bilgileri incelediğimiz zaman, akp nin ne akdar başarılı olduğunu görebiliyoruz. DTP’nin bağımsız adayları ile doğuda birkaç bölge dışında büyük bir üstünlük elde etmiş durumda. Üstelik DTP nin üstün olduğu bölgelerde bile milletvekili çıkartabilmiş.

 

Ya Chp ? Tam bir fiyasko. Doğu, CHP yi silip atmış durumda. Batıda birkaç yerde üstünlüğü göze çarpıyor ama o üstün olduğu yerlerde bile akp nin milletvekilleri var.

 

Bu tabloya baktığımda beni en çok şaşırtan bir nokta var; Mersin’de MHP’nin birinci parti durumunda olması -ki Mersin DTP nin batıdaki kalesi olarak kabul edilirdi- çok şaşırtıcı ve hayret verici bir durumdur.

 

Harita grafikteki verileri Pasta grafiğine çevirerek birde öyle inceleyelim isterseniz.

 

pastajs9.png

 

Milletvekili dağılımındaki tablo ortada. AKP tarihi bir başarı göstererek 340 sandalyeyi kapmış durumda.

 

Aşşağıdaki tablomuzda da partilerin üç aşşağı beş yukarı aldıkları oy rakamları, oranları ve milletvekili sayıları verilmiştir. (Mecliste)

 

temsiliyetqa4.png

 

Sayın Baykal’ın bir sözü geldi aklıma; tek başına iktidar olamazssa haşema ile Rodos’a kadar yüzerek gideceğini belirtmişti Bekliyoruz efendim.

 

Bu seçim bize birçok şey öğretti. Aklıma gelenleri birkaç madde ile yazacağım.

 

1 ) Halk, işte böyle muhtıra verir efedim. Üstelik bu e-muhtıra da değil. Cap canlı, kanlı, acımasız bir muhtıradır. Muhırayı sahiplenenlerede kapak niteliğinde bir seçim sonucudur.

 

2 ) Cumhuriyet tarihimizde ikince kez bir olay yaşanmıştır. Bu olay; iktidardaki bir partinin ikinci seçimde oylarını “yükselterek” tekrardan iktidara gelmiştir. (İlkini Merhum Menderes başarmıştı)

 

3 ) Kürt kökenliler, bu seçimle birlikte mecilse girmişlerdir. Bağımsız olarak seçilip, DTP nin çatısı altında toplanacaklar ve mecliste grup kurabileceklerdir.

 

4 ) Pekte alışık olmadığımız bir durumla da karşı karşıyayız. DP’nin genel başkanı Sayın Mehmet Ağar, seçimde aldığı başarısız sonucun ardından herkesi şaşırtarak ve ne kadar onurlu biri olduğunu göstererek istifasını vermiştir. Üstelik istifasını verdiği zamana bakarsak, sandıkların henüz %50 si sayılmışken vermiştir. Gerçi o dakkadan sona herşey ortada.

 

Bilemiyorum. Bu istifa kararı birilerine birşeyler hatırlatmaya yetecek midir ?

 

5 ) Halk, kendi iradesine başkasının karışmasını istememiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminden bahsediyorum. Gül’ü seçtirmeyenlere “hey kendinize gelin, bu iş bizim işimizdir” diyerek tepkisini en ağır bir şekilde dile getiren bir millet oluşmuştur.

 

6 ) Belkide en önemlisi, istikrar denilen kavramın ortaya doğmuş olmasıdır. 4-5 yıl süre ile tekrardan R.T.E. ülkenin başında olacaktır muhtemelen.

 

Osmanlı’yı bir düşünelim. Bir padişah ortalama 25-30 yıl boyunca Tahtta kalırdı. Bir insan o süre zarfında ne yapmak isterde gerçekleştiremez ki ?

 

7 ) CHP nin ne kadar güçsüz olduğunu birkez daha gördük. DSP ile birlikte sçime girdiler ve aldıkları sonuç ortada. Şimdi CHP nin vekillerinden bir kısmı partiden istifa ederek DSP ye geçecklerdir. Napalım, CHP alışış muhalefette olmaya.

 

8 ) Muhalefetteki en başarılı parti MHP olmuştur. Geçen seçimlerde aldığı oy oranını ortalama olarak 2 katına çıkartmıştır. Ve artık mecliste çok güçlü bir muhalefet konumunda olacaktır. Bu CHP den bir iş olmaz zaten şu durumda. En iyi muhalefeti MHP gerçekleştirecektir. CHP, fasulyeden muhalefet konumundadır.

 

9 ) Yeni Mecliste sık sık büyük tartışmalar, ağır ithamlar, yumruklaşmalar, davalar ve hatta belkide daha beter olaylar yaşanması muhtemeldir. DTP ve MHP bir birine zıt iki partidir. Hayırlısı.

 

10 ) Ülkemiz büyük bir demokrasi sınavıda verecektir yeni Meclis ile birlikte. Kürt kökenli milletvekillerinin geleceği, ülkemizin demokrasisinin ne kadar geliştiğini gösterecektir.

 

11 ) Solda büyük bir boşluğun olduğu anlaşılmıştır. Sol görüşlü insanlar, Sağ görüşlü AKP çatısı altına ve yine sağ kökenli MHP çatısı altına girmişlerdir. Türkiye’de Sol, bu seçimlerle birlikte hasta adam konumuna geçmiştir. Bakalım gelecekte Bu hasta adam tekrardan dirilebilecek mi dirilemeyecek mi. Şahsi kanaatim, bu büyük hezimetten sonra sol artık hiçbir zaman dirilmemek üzere ölmüştür. Benim gönlüm Sol’un bu halde olmasına dayanamıyor. Üzülüyorum.

 

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Hep birlikte tartışmaya devam edelim.

 

Bu seçimler, Ülkemize hayırlı olsun.

 

Bu vatandaşın söylemlerinin büyük bölümüne katılıyorum. Ekleyeceğim yada itiraz edecğim bir nokta yok bu yazıda :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Vatana millete hayırlı olsun. Bundan sonra herkesin üzerine düşmesi gereken şey, "öyleydi böyleydi" diye serzenişte bulunup halkı küçümsemekten ve diğer partilere sataşmaktansa, olgunlukla davranarak önümüze bakıp meydana gelecek politik gelişmeler hakkında entelektüel değer taşıyan fikirler üretmek, milletimiz için en iyisini temenni etmek ve gerekiyorsa özeleştirilerimizi yapmaktır.

 

Bu olayı şu veya bu parti ekseninden bağımsız olarak düşünürsek, hadisenin muhtıra ve chp zihniyetinin çehresine aşkedilmiş okkalı bir Osmanlı tokadı hüviyetinde olduğu aşikardır. Bundan sonrası ise merak konusu. İnşallah hayırlısı olur, inşallah Türkiye ve İslam dünyası için en hayırlısı ne ise, o vuku bulur...

 

Çok net olan başarısından, seçim zaferinden dolayı AKParti'yi tebrik ediyorum. Keza, MHP'yi de tebrik etmek gerekebilir.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

iyi diyemiyorum ama AKP 'kötünün iyisi' bi parti. tekrar seçildiler, kötüde olmadı hani... ALLAH yardımcıları olsun.

inşallah sular biran önce durulurda taşlar yerine oturur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İyi de olsa kötü de olsa hepsi geçmişte kaldı.Kimseyi itham etmek -öfkeyle-bize yakışmaz.Böyle davranışlar ancak bize zarar getirir.Ben şahsen böyle bir konunun açılmasını talihsiz bir durum olarak nitelendiriyorum.Ayeti kerimede Yüce Rabbimiz buyuruyor:"Geçen geçmiştir geçenin üzerine çizgi çekilir."Onun için yüzümüzü artık geleceğe dönmeliyiz.Dua edelim de Allah bu millete acısın.AKPnin kaderi AP 'ye benzese bile sonu inş.onun gibi olmaz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AKP'nin seçilmesini istiyordum ve oldu...AKP'nin seçileceği belli olduğu an bir grup insanla beraber AKP bayrakları ve posterleriyle dışarıya çıkıp yürümeye başladık.8 kişiyle başladığımız yürüyüş 300 kişiden fazla insanla sonuçlandı ve 50 den fazla araba ile...Belediye başkanının 00:25 de gelip konuşma yapmasını,havai fişşek gösterileride cabası...Bu durumda söylenecek söz kalmıyor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...