Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

afk07

Editor
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Posts posted by afk07


  1. Selamun Aleyküm!

     

    Arkadaşlar kendimize baktığımız zaman kusursuzluk göremiyorsak, Necip Fazıl, Kadir Mısıroğlu gibi kişilerde de kusursuzluk göremeyiz. Necip Fazıl'ı da KAdir Mısıroğlu'nu da sevebilirsiniz. Ama bu adamları birbirini kırıyormuş gibi göstermenin lüzumu yok. Necip Fazıl'ın Yeniçeri eserinde hatalar olduğunu ben de sık sık başka kişilerden duydum. Diğer eserlerinde de hatalar olabilir. Ayrıca, araştırma ve inceleme konusunda eksik olabilir. Çünkü İslam ile şereflendikten sonra kendisini bu yola adamış ve bu yolda bildiğiniz üzere meşgul olmuştur. Batı'yı tanımış ve yaşamış biri olarak da önümüze Müslüman gözüyle sermiştir. Ama öyle bir sermiştir ki düşünceleri özgün ve sivri bir şekilde kelimelerinden fışkırmıştır. İnsanlara "Demek Batı buymuş" dedirtebilmiş... Bugün Kadir Mısıroğlu ise ders kitaplarından tarihi çıkartıp yeniden öğretmeye çalışıyor. Üslubu Necip Fazıl kadar ağır ama dillerinde yeni bir neslin özleminin olduğunu görebilirsiniz. Eleştiride bulunurken önce şunu sormak lazım: Ben ne yaptım?

     

    Bu meselelerin araştırılması ya da araştırılmamasını eleştirmiyorum. Olayları Necip Fazıl böyle olsaydı bunu yaparmıydı ya da Kadir Mısıroğlu şöyle olsaydı bunu yapar mıydı diyerek birinden birini seçmek zorunda değilsiniz. Bu insanlar sadece kul, Allah'a kul.


  2. Sağ olun.

     

    Kitaplar arasında ziyade iki eser görünüyor,Doğru Yolun Sapık Kolları ve Türkiye'nin manzarası bizim önceden aldırdığımız kitaplar, arkadaşların kendi kütüpkanelerine ait. Biraz fazla görünsün diye resme iliştirmişler :) Toplam 18 adet eserimiz bulunmakta. Şöyle listemiz:

     

    Ove Ben

    Bir Adam Yaratmak ( 2)

    Tanrı Kulundan Dinlediklerim

    Dünya Bir İnkılap Bekliyor

    İman ve Aksiyon

    Çöle İnen Nur

    Mümin-Kafir

    Son Devrin Din Mazlumları

    Tarih Boyunca Büyük Mazlumlar

    Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu

    Cinnet Mustatili

    Mukaddes Emanet

    Sultan Abdulhamid

    Reis Bey

    Aynadaki Yalan

    En Kötü Patron

    İlim Beldesinin Kapısı Hz. Ali

     

    Şu an proje için kayıtlı 60 tane kitabımız var. İnşallah çalışmalarımız netice verir.

    • Like 1

  3. kitapları teslim etiğimiz imam hatipli arkadaşlardan "çok fazla anlamadığımız kelime var" türünden şikayetler geldi.üstadın eserlerinde geçen ifadelerle ilgili bir liste hazırlayıp arkadaşlara kitapları bu kelime mini sözlükle birlikte versek nasıl olur?

     

     

    Gerçekten kötü bir durum. Böyle bir şey yapsak bile listeden uğraşmak çok zor olur. Ama biz yine de hazırlayabiliriz.

    • Like 1

  4. Allah muhabbetinizi ve şevkinizi artırsın arkadaşlar :)

     

    Proje ile alakalı logo derken bir afiş, ilan tarzı bir şeyden bahsediliyor sanırım. Biz de düşündük bunu, söylem kuru kalıyor biraz. Asacağımız göze hitap edecek canlı bir şey lazım ki sadece ulaştıklarımızla kalmayalım.Belki görüp alaka duyan olur.

     

    Bu hususta tasarı halledildikten sonra bize de ulaştırılsa güzel olacak.

     

    Sticker işini biraz geçiştirerek yapmak zorunda kaldık. Bu logo bari düzgün olsun diye ben de haftaya yapmayı planlıyordum. Zira tam sınav dönemim.

     

    O yüzden biraz gecikebilir. Kusura bakmayın iyi günler.

    • Like 1

  5. Projenin İstanbul kolundaki arkadaşlarla, Üsküdar’da tüm hava muhalefetine rağmen 16.03.2013 tarihinde arkadaşlala buluştuk. Aldığımız ikinci paketteki kitapları arkadaşlara dağıtmak üzere verdik.

    P2270003.jpg

    Hava şartları göründüğü gibi çok iyi değildi ama beni kırmadılar. Yine birkaç arkadaşı getiremedik ama olsun. Kitapları alacak iki arkadaş geldi.

    Bu arada proje ile alakalı olarak, bir logo yapmamız gerekiyor. Bunun dışında bu sayfayı biraz düzenlememiz gerek.

    Ayrıca, duyurduğumuz sticker’ların çıktısını aldık. A4 kağıdı boyutundaki kağıtta 10 tane sticker var. Aslında yapışkan kağıda çıkarmayacaktık ama uygun bir fiyat olunca bunu böyle yaptık. Kitaplarla beraber stickerları da arkadaşlara teslim ettik. Bundan sonra artık kitapları dağıtmaya başlayacağız Allah’ın izniyle.

    P2280012.jpg

    10′lu Sticker

    P2280013.jpg

    Sticker kullanım örneği

    http://oku.ustadnecipfazil.com/proje-bulusmamiz-ve-stickerlar-18.html

    • Like 5

  6. Gayretleriniz için çok teşekkürler, afk kardeşim.

     

    Büyük Doğu'nun tutumuna değinmiyorum bile. Ayıptır ya, konuştuğum müdüre eserleri nasıl temin ettiğimden bahsettim de hani burslarımızla alıyorum falan. Bu hususta BD ne yapıyor, neden destek çıkmıyor dedi? Ne diyeydim. Allah hakiki şuura erdirsin.

     

    Bir de tek başınıza hareket etmeyin. Deseniz belki gelen arkadaşlar olurdu, onca kitap tek başına taşınmaz idi.

     

    Ayrıca aşağıdaki linkte sanırım ağ ile alakalı blog oluşturulmuş, ona direk ne yazıp ulaşalım google'dan?

     

    Aslında yanıma arkadaş ayarlamıştım ama sıkıntı çıktı. İşi varmış gelemedi. :)

     

    http://oku.ustadnecipfazil.com

    • Like 1

  7. Dün sabah kalktım feci bir yağmur yapıyor. Kaç gündür planlıyordum gidip alacğaım diye o gün de yağmur yağdı. Yağmur durunca evden çıktım. Bir kaç işim vardı onları hallettim. Bu arada yağmur bir başlıyor bir duruyor.


    Büyük Doğu Yayınları'nın merkezine (Cağaloğlu) vardım. Orada projemizden bahsettim ama pek umursamadılar. Fiyatta bir değişiklik olmadı anlayacağınız. Kargo parasını ödememiş olduk sadece, Bir de küsüratları sildiler. O da 4TL falandı herhalde.


    Konuşmalarımız pek bir şey değiştirmedi.


    Bir kere başladık bu işe zor da olsa sürdüreceğiz. Kitapları aldık. Yaklaşık 190TL tuttu hepsi. Onu 180'e indirdiler. Böylelikle ikinci paketi de almış olduk. Bu arada yağmur devam ediyor. Poşetlerin ağzını kapatarak koşturarak eve geldim :) Kitaplara bir zeval dokunmadı Allah'a şükür.


    Bugün de dağıtıcılarımıza kitapları iade edeceğiz İnşallah.


    l3nfm.jpg



    http://oku.ustadnecipfazil.com/ikinci-kitap-paketini-aldik-16.html

    • Like 2

  8. Arkadaşlar paylaşmadan edemiyorum çok heyecan duyuyorum :)

     

    Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi baş müdür yardımcısı ile görüştük bugün. İnşaAllah destek vereceklerini söylediler. Ayın 25'inden sonraki hafta hem de ellerimizde eserler ile gelmemizi talep ettiler. Allah izin verirse konuşma da yapacağız, ne de beceririm ama ;) Çok mutluluk verici bu. Öncelikle son sınıflar üzerinde uygulamaya gideceğiz, üniversiteye yeni adım atacak öğrencilere yönelik böyle bir ihtiyacın olduğunu söylediler.

     

    Çok huzur, derin huzur duyuyorum hem de. Her şey samimiyete akar, yitirmeyelim inşsAllah.

     

    Allah tutsun elimizden.

     

    Herkese sevgiler

     

    Allah razı olsun. Kolay gelsin. Gelişmelerden haberdar ediniz :)

    • Like 1

  9.  

    Biz istiyoruz siz uğraşıyorsunuz, böyle biraz tuhaf oluyor ama, acaba amblemdeki renkleri yeşile çevirmek mümkün değil mi? Çerçevesiz bence pek hoş durmadı. Mümkün değilse, amblemsiz yeşil çalışmanız bence güzel.

     

    Hayırlı çalışmalar.

     

    l19sy.jpg

    Logonun rengini değiştirmemiz hoş olur mu bilmiyorum ama böyle bir şey çıkıyor. Biraz daha iyi oldu gibi.

     

    Sticker işini bugün bitiremedik. Yarın ben yoğunum, inşallah akşama doğru bilgisayarı açabilirim. Kusura bakamyın elimden bu kadar geldi. ( Bulaşık yıkamam lazım. Evde nöbetçiyim :) )

     

    Hayırlı geceler..!

    • Like 4

  10. Kusura bakmayın arkadaşlar, yeni fırsat bulup yazabiliyorum. Öncelikle renk konusunda hafif oynamalar yapabilirsiniz. Maalesef hiç vaktim yok şu aralar ve fazla elimden gelmiyor bu tip işler, ancak fikir verebiliyorum. İkisinde de hatta amblemi de sayarsak üçünde de renkler hafif sırıtmış. Ünlem işareti, yani dikdörtgen olanda biraz abes duruyor. O olmasa hafif bir renk değişikliğiyle kullanılabilir. Amblemle sticker rengi de birbirine uyumlu yapılamaz mı biraz daha? Eğer son çareyse, yuvarlak olan en uygunu gibi... Bir de sitemizin adı sticker'larda geçmeyecek mi kafama takıldı? Belki üst mesajlarda yazılmıştır ama okuyamıyorum maalesef şu an. Naçizane fikirlerim bu arada. Aman ukalalık gibi olmasın... :)

     

    Başarılar...

     

    Estağfurullah!

     

    Renkleri tekrar ambleme göre ayarlayacağım. Amblem ekleme fikri şimdi çıktı.

     

    n-f-k yı da eklersek o bölge biraz kalabalık oluyor. Pek hoş görünmeyecektir. Proje sayfası zaten n-f-k'ya çok fazla yönlendirme içereceği için gerekli değil diye düşünüyorum.

     

    Değerlendirmeler için teşekkürler.


  11. Ünlem işareti dikati celbeder ve bence yeşil de daha münasip, elinize sağlık. Ancak başlığın (Okuma Ağı Projesi) yazı tipini daha ciddi duracak şekilde değiştirseniz daha güzel olabilir. Bir de, (Necip Fazıl Fikir Derneği) yazısı yerine, aşağıdaki logoyu/amblemi küçültüp yerleştirseniz daha resmi görünmesi sağlanabilir.

     

    165925_360451670693634_959410786_n.jpg

    Bir kaç kişi daha değerlendirdikten sonra inşallah akşama yaparım.

     

    Teşekkürler.


  12. Bir yaşam düsturu sunan bu eseri daha önce üç kere baştan sona okudum. Bunun dışında sık sık açıp bakarım. Bir tembellik hasleti gösterdiğiniz zaman açın bir parça okuyun. Size kim olduğunu, kim olmanız gerektiğini anlatan bir kitap. Kısa ve öz...

     

    Bir kişi Necip Fazıl'ı tanımak istiyorsa, O ve Ben'i ardından da bu eseri okumalıdır. Ağırlığı sayfalarında değil manasındadır.


  13. Çok fazla değişiklik yapamadım. Eklenmesi istenen şeyleri ekledim ve ufak tefek düzenlemeler yaptım. Seçilenlerden iki tanesini düzenleyebildim. Özür dilerim çok güzel olmadı ama şimdilik yeter diye düşünüyorum. Resim konusunda ise açıklamayı NFK-Fan yaptı.

     

    İnşallah Cuma günü de Büyük Doğu'ya gidip yine kitap alacağım. Arkadaşlar da müsait olursa, en kısa zamanda İstanbul'da buluşacağız.

    l07zl.jpg

    Hem sarı cıvık göründüğü için hem de yeşil bizim için daha manalı olduğu için değişiklik yaptım. Ama beğenilmezse değiştirebiliriz.

    l083p.jpg

    Aralarından birisini seçersek iyi olur. Bu işi en geç yarın bitirelim.

     

    Hayırlı geceler.

    • Like 2

  14. Sticker metninde "n-f-k.com" un yahut "necip fazıl fikir derneği"nin ismi geçmesi gerekmez mi?

    proje sayfasını ilk başta n-f-k.com üzerinden sürdürecektik. Ama başka bir domain var onda yapalım diye kararlaştırıldı: ustadnecipfazil.com

     

    Tabi burada istişare edeceğiz. Hangisi uygun görülürse o yazılır.


  15. Birkaç tane basit sticker tasarımı yaptım. Aklıma bu tipler geldi. Tasarımları şimdilik hızlıca yaptım. Eklenmesi, çıkarılması istediğiniz ya da şöyle olsun dediğiniz yerleri belirtirseniz tekrar düzenlyeceğim.

     

    Hayırlı günler..

     

     

     

    kt9vt.jpg

    http://d1303.hizliresim.com/17/6/kt9vt.jpg

    kt9w9.jpg

    http://d1303.hizliresim.com/17/6/kt9w9.jpg

    kt9wu.jpg

    http://d1303.hizliresim.com/17/6/kt9wu.jpg

    kt9x6.jpg

    http://d1303.hizliresim.com/17/6/kt9x6.jpg

    • Like 1

  16. Selamlar,

     

    Üstad'ın tavsiye ettiği bir ifadenin, Üstad'ı daha iyi tanıtma gayesiyle yapılan bir işte kullanılması hem proje organizasyonu açısından tutarlılık ifade eder, hem de muhattapta ifadeye karşı bir aşinalık oluşturur, bir temenni inceliği yansıtır. Daha önce de söylediğim gibi ben hitap kullanmama taraftarıyım fakat bir hitap kullanacaksak reyim gönüldaştan yana.

     

    Elde hitap kullanılmamış bir örnek bulunması açısından şu metni gönderiyorum.

     

    "Bu eser, yaşanmaya değer hayatın peşinden koşan ve kendini Müslümanlığının şuurunda daima muhasebeye çeken bir gençliğin yetişmesine katkı sağlamak gayesiyle vakfedilmiştir.

    Sizlerden, bu eseri hakkıyla okuduktan sonra gönüllümüze iade etmenizi istirham ediyoruz"."

     

    Nihayetinde herkesi mutlu eden bir sonuca ulaşmak mümkün olmayacak gibi duruyor. Dolayısıyla genel temayüle bakıp karar vermek daha hoş olur. Benim için her durum uygun.

     

    Saygı ve selamlarımla

     

    En son hali bence de güzel

    • Like 1
×
×
  • Create New...