Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
gardenya

"zidane'ın Müslümanlığına Küfredildi"

Recommended Posts

"Zidane'ın Müslümanlığına küfredildi"

 

Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, Fransızların, Dünya Kupası final karşılaşmasında, İtalyan futbolcu Materazzi'ye kafa atıp oyundan atılan milli takım kaptanı Zidane'ı, affettiğini ortaya koydu.

 

Le Parisien gazetesinin yaptığı ankete göre, Fransızların yüzde 61'i, Zidane'ın yaptığı hareketten dolayı affedilmesi gerektiğini düşünüyor.

 

Yine aynı araştırmaya göre, Fransızların yüzde 52'si, Zidane'ın tahrik sonucu bu tür bir hareket yaptığını "anlayışla" karşılıyor.

 

Araştırma, her şeye rağmen Fransızların yüzde 78'inin, Zidane'ı dünyanın en iyi futbolcusu olarak gördüğünü ortaya koydu.

 

"MATERAZZİ ZİDAN'IN MÜSLÜMANLIĞINA KÜFRETTİ"

 

Bu sırada, Zidane'ın final maçında neden rakip oyuncuya kafa attığına ilişkin spekülasyonlar basında yer almaya devam ediyor.

 

İtalyan oyuncunun, Zidane'a "pis terörist" ya da "kız kardeşlerin fahişe" demiş olabileceği yolundaki iddiaları dile getiren basın, Materazzi'nin, ünlü oyuncunun Müslüman kimliğine de hakaret etmiş olabileceği yolundaki söylentilere yer verdi.

 

Fransız basınında yer alan haberde, genelde sakin bir karaktere sahip olan Zidane'ın dönem dönem bu tür fevri hareketler yaptığı belirtilirken, ünlü oyuncunun kariyerinde 14 kez kırmızı kart gördüğü hatırlatıldı.

 

Basın, eski milli futbolcular Laurent Blanc ve Lizarazu'nun, "sonuçta Zidane'ın da insan olduğu ve her insan gibi hata yapabileceği, bu olayın fazla abartılmaması" yolundaki görüşlerine geniş yer verdi.

 

 

(8sutun)

Share this post


Link to post
Share on other sites

zidane2234.jpg__ESSELAM...

 

_ O ZAMAN BU KAFA SADECE METARAZZİ İ***SİNE DEĞİL , ONUN TAŞIDIĞI LANET ZİHNİYETE DE

ATILMIŞTIR...BAŞIN DERT GÖRMESİN ZİDAN KARDEŞ , YAŞASIN KARDEŞLİK-YAŞASIN İSLAM !

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu dünya kupasında yarı final maçında gözlemledim zidanı, bakışları yüzü, mümin bir müslümana benziyor

 

tabi bu benim hissiyatım...

 

maça çıkarken dua ediyor ( nerden mi biliyorum? )

 

çünkü ellerini yüzüne sürüyor kardeşim... :lol: :lol:

 

BEN BURDAN TÜRK TAKIM BAŞKANLARINA SESLENİYORUM..

 

BİR SAMSUNLU OLARAK ÖZELLİKLE SAMSUNSPOR A

 

( beni burdan duyan varsa )

 

alın zidanı kardeşim....

 

oynamıyorsa, teknik patron olarak alın...

 

türkiyeden teklif gitse eminim ki geri çevirmez..

 

türk topraklarına sıgınsın....

 

:D :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar

 

Cezayir kökenli Müslümanlardan olan Zidane final maçıyla jübilesini yaptı ve futbolculuk hayatına noktayı koydu. Öncesinde de İslam sayesinde özel hayatıyla alakalı bir skandalla medya karşısına çıkmadığını ve namaz kıldığını filan da söylemişti, yani Anelka gibi iyi bir Müslümandır diyebiliriz.

 

Maçtaki kafayı yiyen Materazzi "dinine ve annesine/kız kardeşine sövmedim" demiş yarım ağızla, Burası nın yalancısıyım. Buraya bakarsak olayın karışıklığının ve hala netlik kazanmadığının farkına varabiliriz, çünkü birine göre Zidane "anneme küfretti" demiş, birine göre Materazzi'nin sözleri deşifre edilmiş ve Zidane'in kızkardeşine iki defa fahişe dediği vaki olmuş, birine göre Zidane'a terörist denmiş... Materazi ise sadece "hakaret ettim, küfrettim ama ne terörist dedim ne de ailesine küfrettim" diyor. İlerleyen günlerde olay netlik kazanır.

 

Fransa halkının bu insana tepki göstermemesi, hatta onun yanında olması güzel. Takım arkadaşı Gallas "Ben olsaydım daha beter ederdim, Materazzi'nin kafasını patlatmak geldi içimden" demiş.

 

Neyse...

 

Her ne olursa olsun, hem oyunuyla hem de karakteriyle büyük adamdı Zidane... Yolu açık olsun...

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şunu söylemeden geçemeyeceğim,yagmurcu kardeş Türkiye'ye sığınsın diyorsun ama burdakiler mirasyedi müslüman ,Zidane'ı da bozarlar maazallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İtalya ile Fransa arasında kriz!

Dünya kupasında İtalya-Fransa arasında oynanan final karşılaşması sonrasında yaşanan polemikler, iki ülke arasında bir diplomatik gerginliği de beraberinde getirdi.

İtalya Senato Başkan Yardımcısı Roberto Calderoli'nin, İtalya'nın zaferi sonrasında, ''Fransa, zenciler ve Müslümanlarla dolu bir takım. Aralarında komünistler de var. Tüm bunları mağlup etmiş olmak, aynı zamanda siyasi bir zaferdir'' biçiminde konuşmasına, Roma'daki Fransa Büyükelçiliği'nden tepki geldi.

 

İtalyan basınındaki bugünkü haberlerde, Calderoli'nin sözlerinin Roma'daki Fransa Büyükelçisi Yves Aubin de La Messuziere tarafından protesto edildiğine işaret edildi. Büyükelçi La Messuziere'nin, ''Roberto Calderoli tarafından verilen beyanat kabul edilemiyecek ve kınanması gerekecek niteliktedir. Söz konusu beyanatın İtalyanların düşüncelerini yansıtmadığını düşünmekteyim'' dediği belirtildi.

 

MECLİS BAŞKANI'NDAN ÖZÜR

İtalya Senato Başkanı Franco Marini ise dün Roma'daki Fransa Büyükelçisi La Messuziere'ye bir mektup yazarak, Calderoli'nin sarf ettiği sözlerden dolayı özür diledi. Senato Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Marini, Büyükelçi La Messuziere'ye yazdığı mektupta, ''Calderoli'ye atfen yayımlanan beyanattan derin bir üzüntü duyduğunu'' dile getirerek, ''Fransa'ya karşı beslediğimiz saygı ve takdiri, şahsım ve tüm Senato adına, bu vesileyle şahsınıza belirtmek isterim'' dedi.

 

'YİNE KONUŞACAĞIM'

Ancak Marini'nin bu özür mektubuna karşın, Calderoli aynı sözlerini bugün de tekrarlayarak, ''Ben, Fransız Milli Takımı'nın zenciler, Müslümanlar ve Komünistlerden oluşuyor dedim. Bu, açık ve de nesnel bir gerçektir. Kullandığım üç nitelemeye, olumlu veya olumsuz bir sıfat eklemedim. Şimdi bana kızanlar, alınanlar, skandalla suçlayanlar, özür dilememi isteyenler, tüm bunları ne sıfatla yapıyorlar? Yarası olup da gocunanlar mı var?'' diye sordu. Fransa Büyükelçiliği tarafından sözlerine tepki gösterilmesinin sebebini anlamadığını belirten Calderoli, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

'FRANSA İLE HİÇ DE ÖVÜNÇ DUYMUYORUM'

''Fransa, -benim hiç de övünç duyamayacağım- sömürgeci geçmişi nedeniyle çeşitlilik taşıyan bir milli takıma sahip olabilir. Oyun alanında zencilerin çoğunlukta kılacak denli bir etnik çeşitlilik midir bu? Bir Avrupa takımında 11 oyuncudan 7'sinin zenci olduğunu görmekten dolayı birileri şaşırmış ise bunda benim suçum ne? Barthez, Fransa ulusal marşı yerine sosyalist enternasyonal marşını söylemiş ise benim suçum nedir? Biri, Mekke'yi Beytüllahim'e tercih ediyorsa, bu da benim kabahatim değil. Ben kimseyi yargılamış değilim. Dediklerimden dolayı utanç duymam gerektiğine düşünmüyorum. Utanç duyması gereken bir taraf varsa o da, Fransa adına, Pisa kulesi sanki Paris'teymiş gibi garip bir takım çıkarmış olanlardır. Paris, kafa vuruşu ile beyin vuruşunu birbirine karıştırarak Zidane'a deha demeyi yeğleyenlerin de bulunduğu bir şehir.''

 

BİR DE DALGA GEÇTİ

Calderoli, İtalya'nın Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema'yı da eleştirerek, ''Massimo D'Alema bugün kalkmış, yakın gelecekte bizim ülkemizde de Fransa gibi etnik çeşitliliğe sahip bir takıma sahip olmamızı dilediğini söylüyor. Anlaşılan o ki Dışişleri Bakanımız futbolu pek izlemiyor. Eğer izleseydi, İtalya'daki kulüplerde de etnik çeşitliliğin zaten mevcut olduğunu görebilirdi. Üstelik bu dediğim, maalesef sadece birinci lig takımlarıyla da sınırlı değil. Bu sebeple, yeni futbolcu yetiştirme imkanımız da azalıyor'' dedi.

 

İtalya Senato Başkanı Yardımcısı Calderoli, ''Her zaman olduğu gibi yine, benim sözlerimi bağlamından koparıp haber ve skandal üretmek istiyorlar. Benimkisi ciddi, hem de gayet ciddi bir konuşmaydı'' diye konuştu.

 

Berlusconi döneminde Kuzey Ligi'nden bakanlık da yapan Roberto Calderoli, yaptığı bir açıklamada, `İslam’ın medeniyet olarak nitelenmekten uzak bir din olduğunu’ iddia etmişti.

 

Aynı Caldoroli, karikatür krizi sonrası da, karikatürlerden birini, tişört olarak giymiş ve bu Libyalılar tarafından İtalya'nın Bingazi büyükelçiliğinin basılmak istenmesiyle son bulmuş, olaylarda 11 kişi hayatını kaybetmişti. Calderoli, Berlusconi'nin baskı sonrası istifa etmek mecburiyetinde kalmıştı.

 

 

(8sutun)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar

 

Zidane bu akşam bir Fransız televizyonuna çıkacak... Artık orada ne olup bittiğini söyler. Beklemek lazım.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Türkiye'ye mi gelsin..?! Bu adam Türkiye'ye gelise kıyamet kopar. Bundan yüz bulan diğer dua eden futbolcular da açık açık dua etmeye başlar...sonra İrtica zuhur eder.. Yok öyle maça çıkarken ellerini kaldırıp dua etmek..!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Türkiye'ye mi gelsin..?! Bu adam Türkiye'ye gelise kıyamet kopar. Bundan yüz bulan diğer dua eden futbolcular da açık açık dua etmeye başlar...sonra İrtica zuhur eder.. Yok öyle maça çıkarken ellerini kaldırıp dua etmek..!

 

:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zidane ve Materazzi'ye FİFA cezaları

 

FIFA Disiplin Komitesi, Fransız futbolcu Zinedine Zidane'a 3 maç ve 2bin 500 frank, İtalyan futbolcu Marco Materazzi'ye 2 maç ve 5 bin frank ceza verdi. FIFA, milli takımı bırakan Zidane'ın cezasını 3 gün İletişim Komitesi'nde çalışmaya çevirdi.

 

(8sutun)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu italyanların futbol konusun da ne kadar şerefsiz olduğunu anlatmamıza gerek yok. Siyasi şerefsizliklerine girersek baya bi zaman alır.

Zaten GALATASARAY-roma Maçında ne kadar adi insanlar olduklarını ispatladılar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

müslümanlar avrura denilen vahşiler medeniyetini zaman içinde öyle güzel fetih ettik ki, şimdi avrupa kendi dinini tartişiyor. avrupadaki katolikler başta italya bunu hazmedemediginden dolayı, cirkin hallerini böyle organizasyonlarda ve böyle olaylarda kusuyorlar. zavvallılıklarından dolayı onlara kızmıyor, hatta acıyorum. ALLAH bu zavvallılarıda islah etsin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...