Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kalemdar

Sıra Kaddafi'de Mi?

Recommended Posts

Protestolar Tunus'ta Bin Ali'yi, Mısır'da Mübarek'i koltuğundan etti. Libya'da da muhalefet Kaddafi'nin istifası için sokakta. Ölü sayısı 200'ü geçti.

 

Libya’daki protesto gösterileri günden güne kontrolden çıkıyor. 4 gündür devam eden çatışmalarda, ölü sayısının en az 200’e çıktığı ileri sürüldü. Libya devlet televizyonu ise Bingazi’de çatışma haberlerinin asılsız olduğunu duyurdu.

 

Tunus ve Mısır’dan İlham Aldılar

Libya, Muammer Kaddafi’nin 40 yıllık iktidarı, şimdiye kadarki en büyük protestolarına sahne oluyor. Mısır ve Tunus’ta iktidarı deviren ayaklanmalardan ilham alan protestocular, Kaddafi’nin istifasını istiyor.

 

Bir Doktor: "Hastanede 200 Ceset Var"

Bingazili bir doktor, sadece kendi çalıştığı hastanede 200 ceset olduğunu ve yaralıları tedavi için tibbi malzemelerinin kalmadığını söyledi.

 

Görgü tanıkları da, Kaddafi yandaşlarıyla yabancı paralı askerlerin, protestocuların üzerine ağır silahlar ve bıçaklarla saldırdığını belirtti.

 

"Asker Göstericilere Katıldı" İddiası

Bingazi’de polis ve askerin önce gösterileri bastırma yönündeki emirlere itaat ettiği, ancak paralı askerlerin ateş açtığı yolundaki haberler üzerine saf değiştirerek göstericilere katıldığı ileri sürülüyor.

 

Bingazi’de 2 büyük hastane bulunuyor, diğer hastaneden ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Ülkedeki 50 kadar din adamı ise, uluslararası ajanslara mesaj göndererek, Libya güvenlik kuvvetlerinden, kendi halkına karşı şiddet kullanmamasını istedi.

 

İslamın, masum sivillerin öldürülmesini yasakladığını belirten din adamları, "Kardeşlerinizi öldürmeyin! Katliamlara son verin" çağrısında bulundu.

 

Keskin Nişancı Korkusu

Libya hükümeti, protestolar ve can kayıplarıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Bingazi’de hükümet binalarının ve karakolların ateşe verildiği, güvenlik kuvvetlerinin sokaklardan çekildiği, halkı keskin nişancı korkusunun sardığı belirtiliyor.

 

Ölenler için yapılacak cenaze törenlerinde de çatışma çıktı. Cenaze kortejinin Kaddafi yandaşlarının mahallelerinden geçerken, güvenlik kuvvetlerinin kalabalığa ateş açtığı, çok sayıdra kişinin yaralandığı bildirildi.

 

"Bazı Yerler Muhalefetin Eline Geçti"

Sürgündeki muhalif lider Muhammed Abdullah ise ülkenin doğusundaki bazı şehirlerin kontrolünün silahlı muhaliflerin eline geçtiğini öne sürdü.

 

İnternet ve Telefon Kesik

Libya’da internette saatler süren kesilmeler yaşanıyor, telefonlar birçok yerde kesik. "Rejim Değişikliği Zor"

Gözlemciler, Kaddafi’nin hala Libya’nın büyük bölümünde saygı duyulan bir lider olduğuna ve petrol gelirlerine dikkat çekerek, olayların rejim değişikliği ile sonuçlanma ihtimalinin düşük olduğunu savunuyor.

 

Trt Haber

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu kez zor, bu adam satın aldığı köpeklerine kurşun attırıyor. Diğer diktatörlerin bol para verip kendine bağladığı, ülke halkının dertleriyle pek ilgisi olmayan satılık askerleri yoktu ama eerbakan'ın manevi ağabeyi Makyevelli'yi iyi anlamış. Göstericiler de bu sefer çetinceviz çıktı, askerlerin kendi yanlarına geçmesinden de önemli bir şey oldu, adamlar cephaneliği aldı. Çadır diktatörü büyük ihtimalle bastıracak ama kesin gibi görünen o ki çok kan akacak, ölü sayısı 1000 ile, 2000 ile kalmaz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biliyorsunuz Kaddafi de diğer bazı İslam ülkelerindeki diktatörler gibi bir süre Türkiye'de eğitim görmüş birisi. Bahriyeliydi sanırım. Darbeci zihniyetle dolu bir insan :)

 

Hatta derler ki, Türk Ordusu'ndaki arkadaşları rütbe aldıkça kendi kendine de rütbe veriyormuş manyak :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evet, zamanın önünde durulmuyor...

 

Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Sudi, Suriye gibi ülkelerin yönetimi ya krallıklarla yada bürokratik diktatörlerle sağlanmaktadır... Arap ülkelerinde sömürge idarelerinden sonra kurulan liderlik yapılanmalarıdır bunlar... Bu yapılanmalara bakınca, neyin amaçlandığı çok net görülür... Bu yapılanmaların herbiri Arap Milliyetçiliği üzerine oturtulmuştur... Hele bu durum öyle bir istismar edilmiş ki, bölgede İsrail varlığı bile bu arap rejimlerin varlık sebebi olmuş, halkları nazarında. Aslında halkın gözü önünde bir tanışıklı dövüş vardı. Bu hal aynen bizim bir zamanlar yaptığımız Arap düşmanlığına, eş zamanlı olarak da Arapların Türk düşmanlığına benziyor... Kabe Arapların olsun bize filan diye devam eden bir vecize var biliyorsunuz... O dönemde oynadı bu oyunlar yani...

 

Totaliter/bürokratik yapılanmaların amacı, toplumu seküler bir çizgiye çekmek, milliyetçi ve milliyetçiliğin yanına da sosyalist ilkeleri de ekleyerek toplumu şekillendirmek ve böylece milletin gözünde rejimlerine meşru bir kılıf geçirmek... Mısır, Suriye, Irak, Cezayir, Libya, Tunus gibi ülkeler Totaliter/bürokratik rejimlerin baskısı altında kaldı... Yani buralardaki liderlik yapılanmaları, ora halkınca benimsenmeyen yapılanmalardır... Mısır'dan Gazze'ye geçişlere izin vermeyen Mübarek, Mısır halkının hissiyatına ortak olmamıştır. Çünkü meşruiyetini halktan almadı Mübarek... Nereden aldığı Yanındaki Süleymen'dan belli... Yine Tunus sokaklarında bile yasaklanan başörtüsü bunun başka bir gösterkesi... Sudi, Fas, ürdün gibi ülkelerde de krallıklar var. Yani batılılar için krallık olmuş, bürokratik bir yapılanma olmuş fark etmez.

 

Arap dünyasında kurulan rejimlere, yapılanmalarını bağımsız bir şekilde gerçekleştirebilecek bir zemin bırakılmamıştır... Bu yüzden ortaya çıkan rejimlerin yapılanmasında arap halkının bir sözü olmamıştır... Yani arap halkına rağmen oluşturulmuş liderlikler, bugünlere kadar yapılanmalarını sürdürdüler...

 

''Arap dünyasında yaşanan siyasi lider istikrarı siyasi katılıma dayanan bir meşruiyetin değil siyasi katılımın engellenmesine dayalı zoraki bir dayatmanın eseridir.'' Ahmet Davutoğlu

 

Tabi bütün bu olanlar ve tarihi geçmişi ile birlikte Türkiye'yi de düşünün, acaba ne göreceksiniz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kaddafi'nin o botokslu sıfatına sağlam bi tokat atmayı planlıyorum. kimseye söylemeyin beyler libya'ya sızacam. evet, sıra kaddafi'de.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Botokslu sosyalist :bas_donmesi: kendine islamcı diyen bu garip deliden Allah tüm dünya'yı ve Libyalı müslümanları kurtarsın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Günün İslâm Âlemini ben ehramlara benzetiyorum. Yazılarımda ye konferanslarımda da belirttim.

 

Kaidesi, yani oturduğu yer ehramın, müslüman...

Çünkü milletler mü'min...

Yukarıya doğru, iman azalıyor, zirvede devlet güdücüleri kadrosu inkarcı...

Adi taklitçiler..

Bütün îslâm Alemi böyle!..

Bunun sebebi var.. Bunlar maket gibidir. Malûm Batılılaşma hareketinin maketleri..

Bunlar birbirinin de maketleri.. Ve hepsine birden sosyalizm uyuzu hâkim.. Ne sosyalizmi bilirler, ne Batıyı tanırlar, ne de îslâmi.. İşte Burgi-ba'sı, işte susu, işte busu!.. Bu adam o kadar ileri gitmiştir ki, Ramazanda oruç tutulmamasını memurlarına emretmiştir.

Burada bir garip nokta var. Sen bunu nasıl emredebiliyorsun? Ya tutuyorsa? Tutup tutmadığını nasıl anlıyorsun!.. Çünkü oruç öyle bir ibadet ki, bozulduğu zaman yapılmadığı belli olur; yapıldığı zaman belli olmaz. Zorla mı yedireceksin! Oraya kadar giriyor, vicdana hulule kalkıyor.

 

Arada bir yüksek sesle «Şeriat» diye bağıran bir delikanlı tanıyoruz: Kaddafi.

Onun da hiçbir dirayet ve siyaset sahipliğine inanmıyoruz.

 

İslâm, dünyanın beklediği inkılâbı va'dedici yegâne mihrak noktasıdır. Dünyada model olmak da muazzam bir dirayet ve siyaset ister.

 

Dünya - çapında bir fikir ve iş mimarisi..

 

DÜNYA BİR İNKILÂP BEKLİYOR / KONFERANS / ESER: 37 - 40

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...