Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SiyahCeket

Rüyamda Seni Gördüm Mitajanı

Recommended Posts

Yani, nasıl desem…Tuhaf, çok tuhaf şeyler oldu dostlar. İçinde bulunduğumuz durumları, içinde bulunduğumuz halde hiç içinde bulunmamış gibi buluruz ya… Hay Allah, ne tuhaf şey… Başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Küçükken Bugs Bunny çizgi filmini izlerdim mesela. Büyüdüm ama değişen ne oldu? Rastlarsam yine izliyorum. Yanlış anlamayın taraf tuttuğumdan değil, o yakışıklı ördeği, o siyah manyağı da severim. Daffy Duck’tan bahsediyorum. İşte böyle dostlar, başıma tuhaf bir hadise geldi. Şaşkınlığıma verin, biraz yorgun, biraz da çay içmeye istekli bir durumdayım. Arka arkaya dört bardak içerim de gene içesim gelir bu güzel şeyi. Rekorum kaç acaba? Sanırım sekiz bardak olmalı. Mutfak konusunda zaten yapabildiğimin en iyisi budur. İyi çay demlerim ayıptır ayıpsa da bana ne söylemesi. Bir de yumurta kırarım fakat kırdığım yumurtayı benden başka yiyen olur mu bilemem. Bunun yanı sıra iyi sofra hazırlarım. Bardak, çay kaşığı, çatal, kaşık, şeker, tuz hepsini intizamla dizerim sofraya. Mutfak konusundaki bariz yeteneğim bununla sınırlı değil elbet. Mesela sofranın etrafına serilen minderler konusunda da çok becerikliyimdir. İşte çerezlik diye tabir edilen şeyleri yapamam bir tek. Pilav, türlü, karnıyarık, her çeşitinden sulu yemek gibi… O kadar da olsun artık…

 

Ne diyordum. Hah, evet çok tuhaf şeyler oldu. Rüyamda seni gördüm mitajanı. :) Enteresan bir rüyaydı. Bir futbol sahasındaydık ve maç oynanıyordu. Zemin toprak, saha oldukça büyüktü. Seninle aynı takımdaymışız. Sen sol bektin ben de forvete yakın. Fakat garip bir durum vardı ortada. O an ben senin mitajanı olduğunu biliyordum ama sen benim ben olduğumu bilmiyordun. Mesajınız var filminde hani Tom Hanks’in Meg Ryan’ın aslında o kişi olduğunu öğrenmesi lakin Ryan’ın bundan habersiz oluşu gibi… O sırada bizim takım gol attı ve hayali futbolcular sevinçlerini paylaşmak için bir araya geldi. Orada daha yakından gördüm seni. Dostlar, ben diyeyim George Clooney siz deyin Johnny Depp… Bi endam bi zarafet bi karizma… Sonra maç bitti. Stattan beraber çıktık ve hafif yağmurlu havada, biraz çamurlu toprak yollarda yürümeye başladık. Ben olayın şaşkınlığı üzerimde açık bi market arıyordum yürürken. Bir yandan da ‘bu nasıl olur’ deyu hayretteydim. Sonra uyandım.

 

Aramızda rüya tabircisi var mı?

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

okumadanevvvel: dinlemek lazım.

 

beyazıt'taydım bugün. beyazıt'ta sahaflar, beyazıt'ta insanlar, beyazıt'ta istanbul üniversitesi, beyazıt'ta memoli, bu arada memoli beşiktaşlıymış, beyazıt'ta mitajanı vardı bugün. kırık dökük bir bilgisayarın eydieselinden internete bağlanmayı istedim. kırmadı beni eydiesel. siteye girdim tabi. bi baktım bir konu. bir baktım siyahceket. bir baktım rüya. bir baktım ajan. bir baktım hayat. bir baktım memat. bir baktım üstadın anneme şiiri. bir baktım üç beş damla yaş..

 

-oysaensevdiğimkahramandaimahilmioflazoldu-

 

rüyalar.. siyahceket. tanpınar'ı neredeyse deli edecek olan o dipsiz kuyular. uzunca bir zaman gittim geldim rüya mevzularında. dipsiz kuyudur dedim geri durdum. ama sana forvet yakışır herhalde. ben sol bekte beklerim top geçer adam geçmez düsturunca. senin gönlün ferah olsun daima. gönlünü hoş tut.

 

-oysaconidepeuçantekmeatmayıcorckuluniyelevyefırlatmayıçokdüşündüm-

 

çok karizmatik değilim ortak. çok çok karizmayım. senin kadar olmasam da demiyicem çünkü sende karizmasın. siyahceket cuk oturmuş.

 

-rüyalarınhayrola- virgül -anlamamanlatamamdüşendüştüpeşime-

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

İyi geceler

 

İşin içinden çıkamıyorum, Cumhuriyet Tarihi sınavı yalan oldu... En iyisi oyalanmak :)

 

Başlık dikkatimi çekti bir hayli, çünkü zamanında ben de buna benzer iki başlık açtım. İki başlık açtım ama gördüğüm rüya sayısı çok daha fazlaydı. Keşke bir kenara not etseymişim onları da. Unuttum gitti şimdi.

 

Bilirim çok tuhaf şeyler olur. Yüzünü hiç görmediğin insanlar şekle şemale bürünüp karşına çıkar. Sanki yatmadan önce hepsinin ruhu ile anlaşma yapmışsınızdır buluşmak için. Hoş, çoğu zaman da anlaşmaya uymazlar. Çoğu da son anda gelir. Sizinki benimkilerden daha farklı olmuş. =) Bir grup dinamiği, paylaşım var ortada bir kere. Güzel.

 

Ben rüyanızı tabir edecektim acizane ama belki daha sonra. Duygusal anlar yaşanıyor çünkü.

 

Dua ile.

...

Offf bu Bekir Sami beye ben ne diyeyim şimdi.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne zamandır gitmedim İstanbul’a… Ne zamandır gitmedim? Doğduğum, gözlerimi kapatmak üzere açtığım günden beri. İstanbul… Uzaktan çekici, cezbedici kokusu geliyor daima. Yüzyılların şiirini söylediği duyuluyor. Şaire uyup : “Hey trenler, vapurlar beni buradan götürün!” diyesi geliyor insanın. Sonra, kıyıya vuran dalgaların arasında oynayan çocuklar görünüyor. Resimler değişiyor birden. Hilmi baba… Hani evinden otuz bin kitap çıkan insan. Otuz bin kitap… Üstadın hakiki dostlarından. Hani tezgahını toplayıp onun kaldığı hapishanenin karşısına, sırf bir şeye ihtiyacı olur mu düşüncesiyle gidiyor da, arada bir bulutların ardından güneşi görüyor ya… O İstanbul ki içinde Hilmi babalar yaşadı bir zaman… Sonrası olmayan sonralar ve dibi bulunmayan dipsiz kuyular. Bir de onun hayal isimli kardeşi var ki izah ne mümkün. İmkansızı mümkün kılan onca şey… Oysa çıra gibi bu hayat. Kibriti çaksan birkaç dakikada kül olacak. Çıra dedim de şimdi bir bardak çay olsa ne hoş olurdu. Üzülmeyin ü.y! Kendisi zaten yalan, sınavı yalan olmuş ne çıkar? Hem, evet duygusalız biraz. Biraz da yorgun…

 

Eğer ebedi ortağın kızmaz, karşı çıkmaz, engel olmazsa ben de sana ortak demek isterim mitajanı. Kızmazsın değil mi görünmez abi :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
O sırada bizim takım gol attı ve hayali futbolcular sevinçlerini paylaşmak için bir araya geldi.

 

Eeee bu kadar çok managerzone oynarsanız olacağı bu, rüyasını görmek de doğal olur haliyle...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

siyahceket atla gel buraya. mitajanı farkıyla istanbul turu attırırım sana. hem belki görünmez ortağım da gelir. ayrıca bana ortağım diyebilirsin. görünmez kızmaz buna. o acayip biridir. onu da tanımalısın. ajanın en kral arkadaşlarından biri olması zaten bunu ispatlıyor. elhasıl; çaylar benden siyahceket. :)

 

hacegan reyiz managerzone nedir bilmiyordum inan. arattım gogıldan. menajerlik oyunu filan çıktı. bizim yaptığımız kurguya yetişebilir mi managerzone.:)boşversene... ayrıyetten sanada çay sözümüz olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kızmazsın değil mi görünmez abi :)

Estağfurullah siyahceket, ne demek, lafı bile olmaz. Hem, ortağımın ortağı ortağım sayılır :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelmeyi çok isterim, bu harika olur, olur olmasına da şu hayatımı bi düzene sokabilsem. Göçmen kuşlar misali bi ordayım bi burda. Ama bakalım, rayına girerse tren, ilk uğrayacağım istasyon İstanbul olacak inşallah. Yakama beyaz bi gül takar gelirim. Belli mi olur, belki omzumun üstündeki kasetçalardan da son ses “rüyalarda buluşuruz, bu şarkıyla kavuşuruz” çalar. Ama hakikaten güzel olurdu.

 

Managerzone... Ben de ilk defa duyuyorum bu oyunu. Pes’ten gayri basmadı o tuşlara bu parmaklar. Onu da oynamıyorum artık. Oyun dedim de geçenlerde bir asker uğurlama törenine iştirak ettim, hay etmez olaydım. Hani şu “… bendensin” adlı şey var ya, işte o çalıyordu. Kusmak için müsait bir yer aratan bu parçaya, kendinden geçercesine oynayan insanlar vardı etrafımda. Velhasıl, artık ne pes oynuyor ne de asker uğurlamaya gidiyorum. (Arada bir oynayabilirim belki, bi daha o zaman hatırlatmayayım diye şey ettim.)

 

Estağfurullah siyahceket, ne demek, lafı bile olmaz. Hem, ortağımın ortağı ortağım sayılır :)

Bu olay şirket kurmaya kadar gideceğe benziyor. Haydi hayırlısı :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...