Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Cihandar

Ara Nesillere Dikkat!

Recommended Posts

Üstadın tabiriyle Kanuni döneminde başladı bozulma. Ardından çığ gibi büyüdü. Abdulhamid siyasi olarak frenlemeye çalıştıysa da tahrip artık büyüktü ve nihayet Cumhuriyet devrinde dinsiz, kitapsız, Allah'sız adamların elinde zirveye ulaştı ve artık bozulma olarak değil normalleşme olarak algılanmaya başlandı. Önceden hasta olduğumuzu biliyorduk ya da birileri bildiriyordu bize. Artık ne bildirenimiz var ne bildirileni idrak edebilenimiz.

 

Fakat Cumhuriyet devrimleri ve ardından yaşananlar yeni bir nesil üretti. Ne olduğu belli olmayan, arada kalmış, fikirsiz, kimliksiz, kişiliksiz, (çok afedersiniz) piç bir nesil. Ve bu nesil bugünler de yine çok meydanda, kendini kabullendirme çabası içerisinde. Elbet bu durumun siyasi, sosyal, kültürel, teknolojik vs nedenleri var. Bunları inkar etmemekle birlikte kabul etmemiz de mümkün değil!

 

Beni asıl huzursuz eden, bu yazıyı yazdıran bu neslin özellikleri. En başta şekilci ve maddeci bir oluşum. Yoo yoo hayır, kominist, sosyalist, ateist zihniyetten bahsetmiyorum. Bunlar zaten biliniyor ve afişe olmuş durumda. Benim neslim, bayanlar da; başı kapalı, pantolon-convers giyen, azıcık makyajı olan, görücü usulü evliliğe mutlak surette karşı, sosyal bir hayat sahibi, balayına Venedik'e giden,(hiç olmadı Antalya), Başı açık üni okumaktan ve başı açık çalışmaktan imtina etmeyen, napalım devir böyle akımının öncülerinden olan, Yılmaz Özdil'de okurum, Abdurrahman Dilipak'da diyebilen, yaaee insan çok yönlü olmalı, sağdan da okumalı soldan da cıvıklığına çok şükür ulaşmış olan bir nesildir...En tehlikeli türdür. Kesinlikle uzak durulmalıdır.

 

Lütfen kardeşlerim, siz bunlardan olmayın...Siz cahil ama mümin ve mümine kalın...

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hani demişti ya Üstad: "Gazete okuma oranının yüksek olmadığı bir ülkede yaşıyoruz.İyi ki yüksek değil.Yoksa bu Bab-ı Ali medyası müslümanları iğdiş edecek!"

 

Üstad bir anlamda kötü bür huya, cehalete, umursamazlığa sevinmişti.

 

Kocakarı imanı biraz da bu mevzuyu ilgilendirir.

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...