Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
MÜNZEVİ

Yine Yalnızlık Çöreklendi Yüreğime

Recommended Posts

Bakmayın gülümsediğime

Yine yalnızlık çöreklendi gönlüme…

 

 

 

 

Taptaze bir sevdanın gemisi demir atıyor gönül denizime şimdi.. Buram buram deniz kokusu ılık meltem esintisi konuk oluyor dünyama.. Martılar gelişinin habercileri olup naralar atıyor maviliklerde.. Seninle birlikte huzur doluyor her yana seninle filizlendi sevdanın en güzel erguvanları..

 

bülbüller şakısın ebetlere dek gönül dünyamızda.. Sevdanın bestesi yapılsın hep sevda türküleri söylensin pembe düşlerde..

 

Penceremde hüzün gözlerimde ağır bir sızının ıslaklığı var.. Senin için yazılmış bütün mısralarım tir tir titriyor şimdi soğuktan.. Ağzımdan dökülen her hecem çiğ olup dökülüyor yamaçlarına bak.. Şebnemler benek benek süslüyor körpe yaprakların yanaklarını..

 

Sis dağını yine duman bürümüş efkar basmış yamaçlarını.. Bak nasıl da mahzun duruyor karşında nasıl da üzgün ayrılığımıza nasıl da suskun..

 

 

Her gün seni yazardı kalburüstü kalemim.. Her öykümün kahramanı sendin her şiirimin başlığı sen.. Bütün serzenişlerim sanadır bütün yalvarışlarım sana.. Senin için dererim sevdanın en taze erguvanlarını bahçemden.. Senin için bembeyaz döşekler sererim bulutların üstüne atlastan.. Senin için kurarım sevdanın sofrasını seninle içerim hayat suyunu dünyanın..

 

 

Gül kokulu ellerin üşümesin gözüne ayrılık tohumları serpilmesin ne olur. Ölü bir mevsimin toprağı üzerimize serpilmesin dökülmesin hicran ağacının solmuş yaprakları omuzlarımıza.. Unutulmuşluğun sarmaşıkları yeşermesin üzerimizde.

 

Toprağın bağrına vakitsiz sermeden döşeğimizi çilenin uşaklarına kaptırmayalım ellerimizi.. Hapsedelim kalbimizi sevdanın zindanına da hiçbir kem nazar değmesin zülüflerimize.. Buzdan sarkıtlar boy göstermesin saçaklarımızda..

 

Adn cennetinden muştular getireyim yüreğinin koridorlarına... Tahir ile Zühre’nin geçtiği yollardan geçip En Sevgilinin diyarında soluklanalım.. Kana kana su içelim Kutlu Nebi’nin parmaklarından.. Derununda diz çöküp şefaatine nail olalım Rasulullah’ın.

 

Ne olur amansız bir fırtınada batıp gitmesin umutlarım..

 

Mevsimler güze çalmadan baharın muştusunu fısılda yüreğime de en taze rüşeymler yeşersin kalbimin köşelerinde.. Sevdanın rengiyle boyayıp kalbimi erguvanlarla süsle gönül dünyamı ki nefeslensin artık güç bela hayata tutunmuş bedenim.

 

 

 

Eşref YILMAZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...