Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Mabed

Bülbül Yuva Yapmış Karga Dalına!

Recommended Posts

ABD'deki kiliselerde Müslüman ve Hristiyan, Yahudi din adamları birlikte sözde dua(!) ettiler.

Verilen mesaja bakın müslümanlar. İmam, ayin yapılan yerden ezan okuyor. ne demek? "Burası hak bir dinin mekanıdır" demek oluyor ve ezan ile bu adeta tescillenmek isteniliyor. Diyalog oyunu tam gaz sürüyor....

Başkent Washington DC'de de etkinliğe, ülkenin en büyük ikinci katedrali olan Washington Ulusal Katedral ev sahipliği yaptı.

"Tarihi bir tören" olarak nitelendiren bu özel anmada, Katedral Başkanı Samuel T. Lloyd III, İmam Muhammed Mecid ve Haham Amy M. Schwartzman, mumlar eşliğinde ayin sahnesine getirildi.

Anmada, üç dinin din adamları önce kendi dillerinde, ardından İngilizce olarak Tevrat, Kur'an ve İncil'den bölümler okudu.

Ülkenin en önemli katedrali olan Ulusal Katedral'de ilk kez ezan sesi yükseldi. İmam, katedralin balkonlarından birinde ezan okudu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meselenin şeri açıdan vaziyetini bilmiyorum. Bir haber de mahzuru yok ise ben paylaşayım, fikir beyan edilsin.

 

Kilise'de okunan ezan herkesi büyüledi!

 

Avrupa'da bir kilise ayin öncesi ezan okuması için bölgedeki bir camii imamını davet etti. Ezan okuyan Arap imam herkesi büyüledi.

 

Avrupa'da bir kilisede okunan ezan Hıristiyanları büyüledi. Ayin öncesi bölgedeki bir cami imamını ezan okuması için davet eden kilise yöneticileri, ezan karşısında herkesin büyülendiğini belirtti.

Kilise yöneticileri, İslam Merkezi'ne başvurup yıllık kutlamalarında ezan okuyacak bir müezzin göndermesi talep etti. Ezanın okunacağı yer de onların en büyük katedralinden bir tanesiydi. Müezzin olarak mühendis Ammar seçilmişti.

 

Olayın gerisini Ammar anlatıyor: “Çok tereddüt ettim, istihareye yattıktan ve danıştıktan sonra Arap kıyafetlerimle gitmeye karar verdim. Gidip kilisede ezan okudum. Allah'a yemin ederim ki ellerinde müzik aletleri olmasına rağmen onlardan çok acayip bir huşu gördüm. Ayinlerine başlamak için benim bitirmemi bekliyorlardı. Bitirip çıktıktan sonra bazılarının dışarıda beni bekledikleri görmek beni oldukça şaşırttı. Bazıları ağlamadan duramıyorlardı. Bunlar arasında yaşlı bir kadın vardı, benden kalbini derinden sarsan bu kelimelerin tercümesini istedi.

 

video

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim "şer-i hüküm" açısından hiç bir ilmihal ve fıkıh kitaplarında bu mevzuya binaen bir ibareye rastlayamazsınız en azından ben rastlamadım.

Amma Peygamber efendimizin yaşadığı olaylardan yola çıkacak olursak şöyle bir neticeye varmamız mümkün.

Postu seriyorum tiftik keçisinden olup olmadığını siz anlayın ;)

 

 

Biz müslümanlar için örnek ve rehber Hazreti Muhammed Mustafa s.a.v ve sonra ona tabii olanlardır.

Efendimizin tebliğ ve irşâd metodu bizim için en ziyâde tercüme-i haldir.İmdi,Efendimiz s.a.v. İslam'ı aşikâr tebliğe başladığında O zaman ki küfrün parlementosu olan Darun Nedve'nin ileri gelen müşrikleri Efendimiz'e s.a.v. gelerek şöyle bir teklifte bulundular.

Ya Muhammed s.a.v. haftanın bir günü sen bizim cemiyyetimizde bulun ki bundan kasıt Efendimiz s.a.v. o meclise iştirak eder ise sahib oldukları meclisi kutsal ve mensubu oldukları dini meşru göstermek adına yapılmıştır hatta Efendimiz s.a.v. min Darun Nedve'ye iştiraki esnasında içlerinden bir tellal yüksekce bir yere çıkıp Muhammed bizim mekanımıza gelmiştir artık onunla biz aynı din üzeriyiz diye nida ederk Efemdimiz s.a.v. tarafından mensubu oldukları din kabul ve rey almış sayılacaktı.

 

Nerde kalmıştık haftada birgün sen bizim meclisime ve bizde haftada birgün senin meclisine iştirak edelim, artık kim davasında haklı ve galip gelirse diğeri ona tabii olacaktır.

Efendimiz s.a.v. ola ki içlerinden biri islam ve iman devleti ile şerafyab olur niyeti ile bu teklifi kabul etmeyi kalbinden geçirmişti ki,İlahi mesaj şimşek hızında Sahibu-l Hidayete ulaştı şöyle ki:Ya Muhammed s.a.v." la ikrahe fiddini gad tebeyyenerrüşdü minel ğayyi"Dinde zorlama yoktur zira iman ile küfür doğruluk ile sapıklık biribirinden kesin hüküm ile ayrılmıştır.Yine başka bir Ayeti Kerime'de sakın ola ki gözlerini onlardan tarafa bile çevirme diyerek onlar ile muhatap olmaması hususnda ikâzda bulunmuştur.

Bunun akabinde aldığı İlahi emir doğrultusunda Efendimiz s.a.v. onların bu talebini reddetmiştir.

 

Gelin görün ki Mekke Yahudi ve Hristiyanları Efendimiz s.a.v min tebliğ ve irşadı doğrultusanda gitgide artan İslam safını kendilerine yediremiyor tüm işkence ve caydırıcı yaptırımlara rağmen "keennehum bünyanun mersus" birbirlerine sımsıkı kenetlenmiş duvar misali cihad eden bu muminleri nasıl zapt ve rabt altına alırız diye ummalı bir çalışma içindeydiler.

Yine birgün Efendimiz s.a.v me gelerek Ya Muhammed s.a.v bizimde törenlerimize,soframıza,evlerimize iştirak et ola ki senin büyülenmediğini yahut delirmediğin haşa yakınen muşahede ederiz de sana tabi oluruz.

Efendimiz s.a.v tekrar belki rahmet nazarından bir nebze nasiplenen olur için kabul ettide İlahi emir ona

"Velen terda ankel yehadü velennasara hatta tettebia milletehüm"Ya Muhammed s.a.v sen ne yaparsan yap onlar yahudi ve hristiyanlar senden asla razı gelmezler hatta sen tamamen onlara tabi olmadıkça!

sonrasında "İnnemel muriküne necesun"Allah'a şirk koşanlar ancak ve ancak neces pisliktir ayeti ile de muşriklerin kabeye ve mescitlere girişi yasaklanmıştır.

 

Yine başka bir zaviyeden olayı ele alır isek Efendimiz s.a.v min Mekke'yi fethi sırasında Kabe'ye yönelmiş içine girmiş bizzat kendi eli ile büyük putu devirmiş ve Sahabey-i Kirama (Rıdvanullahi Aleyhim Ecmain) Kabe'yi putlardan arındırın diye emir vermiş Kabe puthane olmaktan âri olduktan sonra Bilal-i Hâbeş Hazretlerine şimdi çık onn üzerinde ezan oku demiştir!sonra namaz ikame edilmiştir!

 

Şimdi bazı akıl tutulması yaşayanlar kalkıp çöl devri ile medeniyet devri ölçüt olamaz hüküm ve kıyaslar zaman aşımına uğramıştır deme kustah ve curetkarlığını göstermekteler.

Oysa ki Din evrensel olup İslam tüm çağ ve çağlar ötesi şumul-u cihan bir ölçüdür!

 

Tabi biz olaylara böyle bir sarmal hesabı yapanlara yakın tarih İstanbul'un Feth'ini örnek olarak sunabiliriz!

İlah-i muştuya mazhar olan Hazreti Fatih Sultan kübray-i cenkin iktizasından sonra düzenlenen tören alayı ile şehre girince kuvvetli rivayete göre doğruca Ayasofya’ya gitmiştir.

Hatta şöyle nakledilir ki EbülFeth Hazretleri Aysofya'ya girişinde hayli isticâl etmilerdir sebebini sual eden Tursun Bey'e "nam kenise-i azimeyi mabed-i ehl-i İslam etmeğe mütehalik"olma vecdi içindir deyu buyurmuştur.

Osmanlı Türklerinde bir gelenek olarak devam eden, asırlardır tatbik edilen bir kural vardır Bu kural bir memleket veya kale fethedildiği vakit ordu içeriye girip burçlara bayrak çekerken surların üstünde ezan sesleri yükselir ve şehrin en büyük kilisesi derhal camiye tahvil edildikten sonra ilk Cuma namazı bu ilk camiide kılınırdı Bu tarihi ve milli an’ane gereği Fatih Sultan,vakit geçirmeden Ayasofya’yı camiiye tahvil etmek gayesiyle Ayasofya’ya yönelmiştir

Ayasofya İstanbul’un fethinde usulden olduğu üzere şehrin büyük kilisesi olarak acilen camiye çevrildi ve içerinde ilk cuma namazı ikâme edildi!

Dipnot:İlk cuma namazı fethin 3. günü Ayasofya tamamen kilise vasfından soyunup camiye tekallup ettirikdikten sonra kılınmıştır!

 

Üstad'dan da yola çıkacak olursak zerre taviz kabul etmemeksizin İslam'ı mış gibi yaşamamak lazım!

Bana gerisi "kiralanmış pansiyon odaları" gibi vicdanları anımsatıyor!

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

mabed kardeş Allah razı olsun, olay ancak bu şekilde anlatılabilirdi. böyle bir yorum görmek beni ziyadesiyle memnun etti. bu siteyi işte bu yüzden seviyorum. basiretle gözüyle bakabilen halis müslümanlar mevcut. bize kim ne derse desin arkadaş bizi alakadar etmez. senin yorumunun özünü üstad şu beyitiyle ne kadar da güzel anlatmış:

 

"Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür

Sana çöl gibi gelen O, göl diyorsa göldür"

 

olay budur ve bundan ibarettir. birşeyin İslamın içinde olup olmadığını öğrenmek için Rasulullah sav in ve 4 raşid halifesinin hayatlarına bakarız. onlarda varsa İslamda vardır, yoksa İslamda yoktur. olayın özü senin de bahsettiğin gibi bundan ibarettir.

 

Allah bize hakkı hak bilip ittiba, batılı batıl bilip ictinab etmeyi nasip eylesin.

 

müslümanlar üzerinde oynanan oyunlardan Allahu Teala tüm ümmeti muhammedi sav muhafaza eylesin.

 

İbrahimi dinler safsatasının son perdesi sergilenmiş, daha neler göreceğiz kim bilir.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...