Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Achar

Türkiyede Komünizm In Oluşumu Ve Gayesi..

Recommended Posts

Şefik Hüsnü Türkiye Gizli Komünist Partisinin Başkanıdır.

 

1927 de yapılan tevkifler sırasında ele geçmiş ve Doktor Şeşik Hüsnü'nün kendi el yazısıyla yazılmış bir yazıda şöyle deniyordu :

"Türkiye Komünist Partisi, amelenin en şuurlu fertlerinden mürekkep inkılapçı ve şuurlu bir teşekküldür. Aydınlık grubu ve grubun etrafındaki inkılapçı amele sendikalarının en şuurlu efradiyla Rumlardan mürekkep T.İ.Ü. amele grubu ve Hınçak cemiyetinin sol grubu birleşerek Türkiye Komünist Partisini Teşkil etmişlerdir.

 

Türkiye Komünist Partisinin Gayesi proletarya diktatörlüğü vasıtası ile sosyalizm kuruluşuna girişmek ve kuruluştan sonra da sınıfsız, planlı kardeş cemiyet olan komöünizme varmaktır."

 

Görüyormusunuz gayeyi ? Görüyormusunuz bu gaye için kimlerle işbirliği yapıldığını ? Görüyormusunuz büyük memleketçi şair, nadir Türk ve Kurtuluş Savaşımızın kopmaz parçası Nazım Hikmet!in nasıl bir kuruluşun merkez heyeti üyesi olduğunu ? Görüyor musunuz, bugünkü solcuların ne tipte bir vatan hainini göklere çıkarıp kahramanlaştırdıklarını ?

 

 

 

 

83zk3.jpg 84sh2.jpg

85aq5.jpg 86cf2.jpg 87th1.jpg 88wp2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kitap Fuat ULUÇ'a ait. Fuat ULUÇ'un ne fikri nede kendisi hakkında bir fikrim yok. Ama yazılanların doğruluğuna inanıyorum. Dilerseniz kitabın tamamı var.

Kitabın İsmi Nazım HİKMET ve 1938 Harbokulu Olayının Gerçek Yönü

Share this post


Link to post
Share on other sites

achartave kardeşim, eline sağlık, bu tür gizli kapaklı ve çürümeye yüz tutmuş şeyleri gün yüzüne çıkarıp işi daha gerçekçi değerlendirmek lazım. Ki nazım hikmetin kim olduğunu ne olduğunu zaten biliyoruz, ki onun hayatının sinemaya aktarımı için zannedersem kültür bakanlığının milyonları aktı ama üstadın hayatına ise 5 veya 10 milyar gibi "ayıp" denecek bir miktar uygun görüldü(ki bunu da zaten kabul etmediler üstadın haytını çekmek isteyenler) Nazım hikmetin hayatı anlatılarak komünizm in bir bakıma propagandası,sepmatizanı artırılmaya çalışılıyor( kültür-sanatçı ve bilmem ne kılıfı altında) ve kahraman bile ilan edilecek yakında...Ama onu hala tutupda o kominist değildi o şuydu o böyle yararlı oldu gibi.. içimizdeki düşündüklerimizi sanki gerçeğin bir yansıması gibi herkese aksettirmeye,kabul ettirmeye ve hakikati ters çevirmeye çalışmak pek doğru değil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kitabın tamamında güzel bilgiler vardır tahminim. Bu bölümü paylaştığınız için de teşekkür ederim.

Nazım'dan olsa olsa SAhte Kahraman olabilir. Eğer İslama aykırı bir cephede olmasaydı ne bu kadar gündemde tutulurdu ne de kahramanlığından bahsedilirdi. Zevksiz edebiyatına rağmen bir idol olarak da gösterilmezdi. Ayrıca : “Beni Stalin yarattı" diyen komünist olmayacak da kim olacak ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

supii supiii bir acaip adam :rolleyes:

 

Bir hikaye anlatayım. Rivayet şöyle;

 

Ülkenin birinde bir savaş olacakmış. Savaş olmuş bitmiş. O ülke zaferle çıkmış. O ülkenin büyük bir çoğunluğu Müslümanmış.

 

O ülkeyi kurtaran kahraman adamın siyaseti çok çok iyiymiş. Dahi de diyenler vardır.

 

Bazı sebeplerden dolayı, kız kardeşine koministliği savunan bir parti kurdurmuş. Daha sonraki zamanlarda o partinin kurucularını (Kız kardeşi hariç) bir tekne gezisine çıkartmış. İçerisinde supi diye biriside varmış. Tekne dolu gitmiş boş dönmüş :D

 

Niyazi mi olmuşlar supi mi olmuşlar kimse bilmiyor.

 

bence supii olmuşlardır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu halka mal olmuş bir hikayedir, dilden dile dolaşır üstüne de türkü yakılır :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...