Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
serdengeçti

Papaya İslam DÜnyasindan Tepkİler YaĞdi

Recommended Posts

Papa 16. Benedict’in, İslam’ı ve Hz. Muhammed’i eleştiren sözleri tüm Müslüman dünyasında tepkiye neden oldu. Dünya medyasında söz konusu tepkilerle ilgili haberlerin bazıları şöyle:

 

 

BBC: BBC haber kanalı Müslüman liderlerin Papa’nın açıklamasına verdiği tepkilere yer verdi.

 

Pakistan Parlamentosu: Papa’nın cihatın felsefesi Hz Muhammed (a.s.) hakkında söylediği onur kırıcı sözler, tüm Müslüman dünyasında yaralayıcı hislere neden oldu ve dinler arasındaki zıtlığı arttırma tehlikesi oluşturdu.

 

Hindistan’ın Azınlık Komisyonu Başkanı Hamid Ensari: Papa tarafından kullanılan dil, 12. yüzyılda haçlılara emir veren bir dil... Bu benim için şaşırtıcı oldu, çünkü Vatikan’ın Müslüman dünyası ile kapsamlı bir ilişkisi var.

 

Endonezya’nın ikinci en büyük Müslüman örgütü Muhammed’in lideri Din Syamsuddin: Papa’nın açıklamaları onun ilim eksikliğini göstermektedir. Papa’nın sözlerinden onun doğru bir İslam anlayışına sahip olmadığını anlıyoruz.

 

İranlı imam Ahmed Hatemi: Hıristiyan dünyasının liderinin İslam hakkında böylesine kötü bilgilendirilmiş olduğunu ve bu denli utanmazca konuştuğunu görmek talihsizlik.

 

Katarlı Müslüman imam Şeyh Yusuf el Kardavi: Bizim ellerimiz sonuna kadar açık ve barış, tolerans, sevgi için dua ediyor, savaş için, kin için, fanatiklik için değil.

 

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu: İslam’ın Kutsal Peygamberi hakkında böyle düşünen birinin İslam dünyasını ziyaretinde bir yarar görmüyorum. Öncelikle, böyle biri kendi nefret duygusundan kurtulmalı.

 

Lübnanlı Şii imam Muhammed Hüseyin Fadlallah: Vatikan kanalı ile gelecek bir özürü kabul etmiyoruz… Bu yanlış malumatı nedeniyle Müslüman dünyasından kendisi kişisel olarak özür dilemeli.

 

TİMES (Müslüman liderler Papa’yı bağnazlıkla suçladı)

 

Times gazetesi, Papa’nın açıklamalarının ardından Müslüman dünyasından tepki yağdığına dikkat çekti. Gazete, Türkiye’den ve Pakistan’dan dini ve politik liderlerin, örgütlerin Papa’yı bağnazlıkla suçladığına değinirken, Almanya’nın Merkezi Müslümanlar Konseyi’nin daha da ileri giderek, Katolikliğin diğer dinleri eleştirebileceği ahlaki dayanakları yok eden ölüm saçan bir tarihi olduğu açıklamasında bulunduğunu yazdı. Times, İngiliz Ramadhan Vakfı’nın, “Papa, İslam’a ve Hz. Muhammed’in öğretilerine saldırmak istiyorsa, bunu 14. yüzyıl Bizans İmparatoru’ndan alıntı yaparak değil bizzat kendisi söyleyecek kadar cesur olabilmeliydi” açıklamasına yer verdi. Gazete, Müslüman Kardeşler Örgütü’nün de “Açıklamalar, gerçek İslam anlayışını ifade etmiyor ve tümüyle yanlış” ifadelerini sütunlarına taşıdı.

 

Times of India (Papa, Müslüman dünyasını gücendirdi)

 

Gazete, Papa’nın İslam hakkındaki eleştirilerinin dini uyuma zarar verebileceği uyarısında bulunurken, dünyanın en kalabalık Müslüman ülkeleri Endonezya ve Pakistan’da tepkiyle karşılandığını yazdı. İslami uzmanların, Papa’nın açıklamalarının onun İslam dini hakkında çok az şey bildiğinin göstergesi olduğu yorumu yaptıklarına değinen gazete, Vatikan’ın olaydan sonra açıklama yaparak, “Papanın asla İslam’ı kötülemek gibi bir niyeti olmadı” ifadesi kullandığına değindi. Times of India, Keşmir’de çok sayıda insanın siyah cübbeler giyerek gösteri yaptığını ve “İslam’ı ve Peygamberi’ni hedef almaya cesaret edenler yok edilecek” sloganları attıklarını duyurdu. Keşmir’de polisin Hıristiyan misyon okullarını koruma altına aldığına da değinen gazete, önde gelen din adamlarının Müslümanlara sağduyulu olma ve kontrolü kaybetmeme çağrısı yaptığını yazdı.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

tepkiler az bile..batı yüzyıllardır süre gelen haçlı kusmuklarını tekrar kusmaya başladı..9. haçlı seferini başlattılar..gerek karikatür krizi olsun gerek bu papa denen şerefsizin söylediği sözler olsun çizmeyi çoktan aştılar..Allah ın izniyle dünyaya Allah ın nizamının gelmesi ve tevhid bayrağının vatikanın kalbinde dalgalanacağı günler çok yakındır inşallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...