Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
nedmanün

Kartel, Ramazan’ı Yalanlarla Geçirdi

Recommended Posts

Kartel, Ramazan’ı yalanlarla geçirdi

 

Kartel medyası, Ramazan ayı boyunca inançlı insanları küçük düşürebilmek için sürekli yalan ve iftira dolu haberler yayınladı.

 

Kartel medyası, Ramazan ayında yalan ve iftiraya bir türlü doymadı. İslâmi duyarlılığa sahip kişilerin namaz kılması ve oruç tutmasından rahatsız olan kartel medyası, Ramazan ayını yalanlarla geçirdi.

Kartel medyasının “bir babanın orucunu bozduğu için oğlunu dövdüğü, sahurda içki içene dayak atıldığı, bir öğrencinin oruç tutmaya zorlandığı için kaydını sildirdiği”ne yönelik haberleri yalanlandı. Kartel medyasının yalanları, sadace oruç ibadetiyle sınırlı kalmadı. Zemzem suyunda kanserojen madde olduğu yalanını bile yazdılar.

Ramazan yalanlarından bıkmayan kartel medyası, dün de trafonun mescit olduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Örümcek Adamlı Namaz Kitabı çıkardığını ileri sürerek iki yalan habere daha imza attı.

 

TRAFO MESCİT HABERİ YALAN

Milliyet ve Hürriyet gazetesi, Seyhan Çukurova Lisesi’nin bodrum katında bulunan trafo odasının mescit olarak kullanıldığını ileri sürdü.

“Lisede ‘trafo mescit’ iddiası” başlığıyla yalan habere imza atan Milliyet ve Hürriyet gazetesi, okul müdürü tarafından yalanlandı. Okula yakın camilerin bulunduğunu belirten Seyhan Çukurova Lisesi Müdürü Süleyman Uçan, öğrencilerin trafo odasında namaz kılmalarının söz konusu olmadığını ifade ederek, trafo odasının kilitli olduğunu ve anahtarının da görevlilerde bulunduğunu söyledi. Uçan, gazetecilerin kendilerinden de izin almadan trafo odasına girdiklerini bildirdi.

 

DİYANET’TEN HÜRRİYET GAZETESİNE YALANLAMA

Hürriyet gazetesi de, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ekinde Örümcek Adam macerası bulunan yeni bir Namaz Hocası kitabı yayınladığını ileri sürdü. Diyanet İşleri Başkanlığı, Hürriyet gazetesini yalanladı ve söz konusu bir kitabın yayınlanmadığını, Diyanet İşleri Başkanı’nın da herhangi bir açıklamasının olmadığını açıkladı.

Kartel gazetelerinin Ramazan ayında yalan ve iftira olduğu belgelenen haberleri şöyle yer almıştı:

 

1- BABANIN OĞLUNA ORUÇ DAYAĞI ATTIĞI YALAN

Kartel yayın organlarınca verilen “Orucunu bozduğu için oğlunu dövdü” haberinin düzmece olduğu ortaya çıkmıştı. Antalya Baraj İlköğretim öğrencisi 12 yaşındaki oğlu S.B’yi orucunu bozduğu gerekçesiyle dövdüğü iddia edilen inşaat işçisi baba Mustafa Bilgen, gazetemize konuşmuştu. Oğlunu orucunu bozduğu için değil, işlediği suçlardan dolayı dövdüğünü belirten baba Bilgen, “Yine de çok pişmanım” dedi.

 

2- RAMAZAN’DA ALKOL DAYAĞI YALAN

Sabah gazetesi ile Hürriyet ve Milliyet'te yer alan “Ramazan’da alkol dayağı” başlıklı haberlerin gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı. Emniyet, sahur vakti içki içtikleri için dayak yedikleri belirtilen gençlerin, polis soruşturması sonrası bara birlikte geldikleri arkadaşları tarafından dövüldüklerini açıklamıştı.

 

3- ORUCUN KAYIT SİLDİRDİĞİ YALAN

Cumhuriyet gazetesi de, Rize Meslek Yüksekokulu öğrencisi Erdinç Eren’in, kaldığı özel yurtta zorla sahura kaldırılarak oruç tutmaya zorlandığı, hatta dövüldüğünü öne sürerek, öğrencinin bu nedenle kaydını sildirerek memleketine döndüğünü ileri sürmüştü. Erdinç Eren’in babası Ferdağ Eren, Cumhuriyet gazetesini yalanlayarak, “Gazetede yer alan haber doğru değil. Oğlum, sıkıldığı, bunaldığı için bırakıp gelmiş. Bu haberin aslı esası yok. Oğlum için bizi de aradılar sordular, ama gazeteye baktık, her şeyi abartarak anlatmışlar. Sürekli olarak oğlumla görüşmek istediklerini belirttiler. Görüştük, ama yanlış yansıtmışlar” demişti.

 

4- ZEMZEM’DE KANSEROJEN MADDE BULUNDUĞU YALAN

Milliyet gazetesi ise, "zemzem suyu"nun içinde kansere neden olan kimyasal maddeler bulunduğu tespit edildiğini yazmıştı. Milliyet, hatanın dış haberler servisinden kaynaklandığını ve haberin BBC’den yanlış tercüme edildiğini öne sürerek yalan yazdığını itiraf etmişti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

s.a

 

bu haberleri acı tebessümlerle okuduğumu hatırlıyorum..ne diyelim Allah hidayet versin hepsine

 

selam ve dua ile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milliyet, Sabah , Hürriyet Ve Cumhuriyet.

Bunlardan Hürriyet hakkında Üstad ın Hücum Ve Polemik kitabından Bir alıntı bu gazetenin ne denli aşağlık bir gazete olduğunu anlatmaya fazlasıyla yeter:

 

"Hürriyet" sahibi gazetesini kurmaktayken Necip Fazıl'a (Napolyon) edasıyla şöyle demişti:

 

-Fikri idam edeceğim !

 

Ve doğrusu fikri gerçekten idam etti. Tarihi dayanağı sadece fikir olan fikirsiz gazeenin ne demek olduğunuda mükemmelen ispat etti.

 

Yukarıdaki gazetelerin birbirlerinden farkı yok. Biri diğerinden iyi değil. Çirkeflikte bir birleri ile yarışmaktalar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...