Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Salihbey

Kadınlar Günü

Recommended Posts

KADINLAR GÜNÜNDE MENDİLCİ KADININ DRAMI

 

Dünya, 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlarken Antalya'da ilginç bir olay yaşandı. Trafik kazası geçiren eşi yatalak kalınca, evinin geçimini mendil satarak sağlayan 36 yaşındaki Kadriye Öz, sokak ortasında bir kız çocuğu dünyaya getirdi

 

news_a.jpg

 

6 yaşındaki oğlu Hasan ile birlikte Balbey Camii önünden geçerken bir anda sancıları tutan Kadriye Öz, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında doğum yaptı. Öz, daha sonra olay yerine çağrılan ambulans ile Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumları iyi olan anne ile kızı hastaneden taburcu edilirken, olayın altından dramatik bir hayat hikâyesi çıktı.

 

36 yaşındaki Kadriye Öz, önceki akşam oğlu Hasan'ı da yanına alarak her zamanki gibi mendil satmaya gitti. Doğumu yaklaşmıştı. Ancak, eşi trafik kazasından sonra yatalak olduğu için ailesinin geçimini sağlamak zorundaydı.

 

Antalya'daki Balbey Camii'nin önüne geldiğinde sancılandı ve sokak ortasında doğumunu yapmak zorunda kaldı. Çocuğunu vatandaşların şaşkın bakışları arasında doğuran kadın, ambulans ile Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadriye Öz, bugün tamamlanan tedavisinin ardından taburcu edildi.

 

 

Doğum sancısı tutunca aniden yere yığıldığını anlatan üç çocuk annesi Öz, kaldırımdan geçen insanlardan yardım istediğini ancak kimsenin yardımcı olmadığını söyledi.

 

Öz, eşinin trafik kazası geçirmesinden sonra sıkıntılı günler yaşadığını aktarırken gözyaşlarına boğuldu. Öz, yaşadığı sıkıntıları, "Mendil satarak kazandığım para ile ev kirasını ancak çıkarabiliyoruz. Genellikle komşuların yardımı ile ayakta duruyoruz." sözleriyle anlattı.

 

Ailenin dramatik öyküsü Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir yıl önce Mevlana Kavşağı alt geçidinin açılışını yaptığı güne rastladı. Yıllardır pazarcılık yapan Ali Rıza Öz'e, o akşam el arabası ile pazardan Yenigün Mahallesi'ndeki evine dönerken taksi çarptı. Kazanın şiddeti ile sol bacağı kırılan ve platin takılan Öz, aylarca yattı.

 

Eşinin kötürüm olması üzerine evinin tüm sorumluluğunu üzerine alan Kadriye Öz, çocuk arabasına doldurduğu mendilleri sokak sokak dolaşarak satmaya başladı. Bir süre sonra hamile kaldığını öğrenen Kadriye Öz, duruma aldırış etmeden mendil satmaya devam etti.

 

Ali Rıza Öz, eşinin kimi zaman zabıtaların hışmına uğramasından yakınıyor. "Bazen mendilleri yırtarak atıyorlar. Bir keresinde çocukları da aldılar. Yuvaya yerleştireceklerini söylediler. Yalvarmalarım sonunda geri alabildim." diyen Öz, yeni doğan kızına annesinin adı olan Fatma ismini koyacağını söyledi. Ali Rıza Öz, haberi komşularından öğrenmiş, gece hastaneye gitmiş ancak sabah gelmesi söylenerek içeriye alınmamış. 4 ve 6 yaşlarında iki erkek çocukları daha olan Öz çifti, 2 ay önce taşındıkları yeni evlerinde komşularının yardımı ile geçiniyor. 250 milyon lira olan kiralarını, komşularından gelen 5-10 YTL'leri bir araya getirerek ödüyorlar.

 

ZAMAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

yazık...kadınlar günüymüş hangi kadınlardan bahsediyoruz??konken partilerinden çıkmayan kokoşlardan mı yoksa sokak ortasında doğuran mendilci kadından mı ya da bilmem kaç yerinden bıçaklanan kadından mı veyahutta bebeğini cami avlusuna bırakabilecek kadar sefil duruma düşmüş olan kadından mı?? bugün eğer onların günüyse neden meydanlarda hiç onlardan birini görmüyoruz da,birsürü kokoş ve teröristleri görüyoruz? -halis- kadınlar kendilerini kullandırtmamalı..kadının gerçek değeri ancak İslam la anlaşılabilir..altın kuyumcu dükkanında,kadın ise İSLAMda değerlidir..ötesi palavra...

 

selam ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

BİR KADINLAR GÜNÜ SABAHI!

8 mart sabahı erken saatler mecidiyeköy otobüs duraklarının önü. bir grup kız ve kadın ellerinde pankartlar, bayraklar çağlayan meydanı'na doğru ilerlemektedir. şaşkın bakışlarla onları izleyen duraktaki yaşlıca bir kadın dayanamaz kızlara seslenir:

-hayrola kızım nereye bu saatte?

içlerinden biri cevap verir:

-kadınlar günü mitingine gidiyoruz teyze

kadının hayreti daha da artmıştır

-bu kadar kalabalık kabul günü mü olur?

-kızlardan biri 'ah benim cahil halkım' diye iç geçirerek cevaplar:

-kabul günü değil teyze dünya kadınlar gününü kutluyoruz.

kadın bir daha sorar:

-niye ki kızım?

-niye olur mu teyze kadın hakları, özgürlük, ilericilik, çağdaşlık ezilen emekçi kadınlar için.

yorgun gözleri bir anda ışıldayan kadın heyecanla atılır:

-haksızlığa zulme uğrayan kadınlar kızlar için mi evladım?

genç kız kendinden emin konuşur:

-aynen öyle teyze

kadın topluluğa bakarak minnetle haykırır:

-Allah sizden razı olsun, 30 senedir temizliğe gündeliğe giderek okutup yetiştirmeye uğraştığım iki yetim kızım var, başlarını açmadılar diye birini tıbbın altıncı sınıfından attılar, diğeri lise birincisiydi ama sınava bile sokmadılar, onların hakkını da soracaksınız değil mi?

grup suspus olmuş, kadının yüzüne boş gözlerle bakarken, ötelerden öndeki grupların sloganları duyulmaktadır:

-susma sustukça sıra sana gelecek!

(GENÇ DERGİSİ)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Doğum sancısı tutunca aniden yere yığıldığını anlatan üç çocuk annesi Öz, kaldırımdan geçen insanlardan yardım istediğini ancak kimsenin yardımcı olmadığını söyledi."

 

ne acı degil mi. ordan geçen birininde kaderi olabilirdi.şimdi Afrikada Filistinde yaşayanların ki gibi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kadına esas hak ve değeri islam verir.Bazılarının haberi yok!

 

DERYANIN İÇİNDEKİ BALIK MİSALİ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...