Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Salihbey

Namaz Yerine Bale

Recommended Posts

Türkiye'mizin çağdaşlaşma sürecinde laiklik' konulu toplantıda konuşan ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan, Türkleri eleştirdi çocukların namaz yerine bale yapmasını istedi.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, Türkleri barbarlıkla suçladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi'nde 'Türkiye'mizin çağdaşlaşma sürecinde laiklik' konulu toplantıda konuşan Saylan, Türk milletinin tarih boyunca hep yakıp yıktığını öne sürdü.

 

Türkan Saylan, çocukların namaz kılmasını değil, bale yapmasını istediklerini söyledi.

Bunun bir alışkanlık haline geldiğini iddia eden Saylan şöyle konuştu: "Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. Biz yakıp yıkmak için var değiliz. Biz yaratmak, geliştirmek ve çağın üstüne geçmek için varız."

 

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 14 Nisan'da düzenleyeceği mitinge destek talebinde bulunan Saylan, "ÇYDD olarak 14 Nisan'da Ankara Tandoğan'dayız. Yozlaştırmaya çalışanlar olacaktır. Aramızdan da çıkacaktır. Çağdaş, laik ve demokratik bir Türkiye'nin devamı için yapılması gerekenleri yapalım. Sesimizi duyuralım. Bir kişi bin kişiye, bin kişi binlerce kişiye ulaşabilir." şeklinde konuştu. Çocukların namaz kılmasını değil, bale yapmasını istediklerini dile getiren Saylan, şunları söyledi: "Türkiye'nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz."

 

Konuşmasında Gençlik Korosu'nu yöneten müzisyenin isminin Muhammed olmasından yakınan Saylan, "Gençlik Orkestrası'nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?" yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle Türkiye'yi zor günlerin beklediğini savunan Saylan, seçime katılacak partilerin sembolleri ile dalga geçti. Saylan şunları söyledi:

 

"İnsanlar okuma yazma bilmesin ki parmak bassınlar. Seçim kâğıtları at, eşek, arı ve kuşlarla dolu. Bilinir ki okuma yazma bilmeyen çoğunluktadır ve onlar ancak parmak basarak oy verirler. Onların ağaları, tarikat reisleri çağırır ve biz ata, eşeğe, arıya ya da kuşa oy vereceğiz derler. Böyle bir topluluk nasıl kalkınır? Böyle bir topluluk cahil bırakılmıştır. Bizi yönlendirmek isteyenlere, bizi koyun sananlara karşı dikkatli olalım. Bu ülkedeki insanları siyah-beyaz diye ayırmak, vatansever veya vatan sevmeyen hain diye ayırmak kimin haddine'"

 

Mühenna Kahveci'nin haberi

ZAMAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tam bir küfür âbidesi.. İşin daha da vahim tarafı, bu insan bunu söyleme cesaretini biz Müslümanların gafletinden alıyor.

Allah-u Teala cümlemizi ıslah eylesin..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest TaneR

ALLAH'ın selamı tüm müminlerin üzerine olsun.İslamın şiarı,dinin direği,tevhidin remzi olan mübarek "NAMAZ"ı tahkir eden bu alçak şahsı lanetliyorum.Bu tarz bir hareket ind-i ilahide öyle bir cinayettir ki cezası ebedi kalmak üzere cehennemdir.Bu körpe beyinleri zehirleyen zalimler için yaşasın CEHENNEM!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Bu ülkedeki insanları siyah-beyaz diye ayırmak, vatansever veya vatan sevmeyen hain diye ayırmak kimin haddine"

 

Bunu söylerken kendisiyle çeliştiğinin farkında değil.

Konuşmasında sık sık geçen yapan yaratan falan da filan dan inancının ne olduğu az çok belli oluyor.

Buna ve türevlerine yapılacak tek şey :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

merhabalar.

 

üstadın bir teşbihinde,bizi geri zannedenlerin,aslında onlara tur bindirdiğimiz için onlara böyle göründüğümüzü belirtmişti(tanrı kulundan dinlediklerim.)

 

çağdaş kavramı,sanırım eski kaşar kadar sündürülmüş kelimelerden.

 

diğer insanlardan farklı olan bir deha,kimliğiyle yarışan sanatkar ya da bu amele amil herhangi biri,kendi çağının ilerisindedir.

 

yani çağa sığmaz,kesinlikle çağ dışıdır.

 

çağa sıkışıp,pörsümüş fikirleri savunmaktan bayatlamış olan yığınlar topluluğu da,özüne kibrit suyu çakma konusunda çağının oldukça ilerisinde olan teknolojileri kullanmaya gayret ediyorlar.

 

üzücü olan,bale gibi bir güzel sanatlar zümresiyle namazın aynı karşılaştırma mantığına sokulmuş olması.sanki müslüman olarak bizler alnımızı aerobik olsun diye yere sürüyoruz.

 

sadece komik.namaz,islamın her zerresinde görebileceğimiz gibi,maddeyi topyekün içine alan manayı elde etmek ve onu korumak için var.

 

hanım efendiden özür diliyorum;ancak geri olan türk milleti;şirk ile arasında perde olan ilahi bir aktiviteyi,bir sosyal dayanışma vesilesini,bir "mir'ac" şansını,sadece nefsi estetiğe hitap eden basit ve kültürümüzle asla alakası olmayan gayri meşru bir aktiviteye tercih etmeyecektir.

 

evet,böyle olgun bir tercihi yapan her türk çağını aşmıştır,yani "çağ dışıdır."

 

ileride olmak güzel.

 

saygılarımla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yüreklerini yakmada Güneşin aciz kaldığı bu insanlık müsfeddelerinden her türlü ahmakça beyan beklenir.İşin en vahim kısmıda bu ahmaklığın çağdaşlık vb. nidalarla örtülüyor olması.

bunak teyze ve familyasına en güzel yanıtlardan birini de Hakan Albayrak veriyor :Müslüman mahallesinde salyangoz mitingi

Share this post


Link to post
Share on other sites

müthiş söylemler yav , heralde bu "ruhu moruk" teyze namazı da spor gibi görüyor, :) bale daha hareketli ya o yüzden namazı değil daha hareketli olan baleyi öğrenin diyor :) , hı hı ... bugün "ruhu moruk" teyzenin mitingine de gittim :D komedi :P vatanı kurtardılar :P bende vicdanen rahatım. Bir vatandaş olarak orada tepkimizi gösterdik :D vatanı kurtardık :D yoksa vatan elden gidiyordu :D eee tabi artık mitinge katılarak "çağdaş!" da olduk:D yaaa... "ruhu moruk" teyze bence hakikati söylüyor :D ama işte mesele onu anlamakda :D Allah herkese anlama kapasitesi vermemiş ki:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yorum yapmaya değecek bi yazı değil hakikatende. Allah'ın gazabı bu ve bunun gibi düşünen ucuz kubur farelerinin üzerlerine olsun...(amin)

Share this post


Link to post
Share on other sites

zaman gazetesindeki yazıyı okudum paylaştığınız için teşekkürler.. ne diyim yazıkkk..bütün alem gülmüştür bu akıl fukarası konuşmaya diye düşünüyorum saygılarımla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ARKADAŞLAR,

E' SİZ CEHENNEME NE GİBİ ZİHNİYET TAŞIYANLAR GİRECEK SANIYORSUNUZ!!!

(RABBİM bizi esirgesin)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...