Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
e.bekir

Necip Fazıl Konferanslarını Kaçırmayan Cumhurbaşkanı

Recommended Posts

Abdullah Gül' ü tanıtırken çoğu yerde hep bu ayrıntı dile getirildi " Necip Fazıl konferanslarını kaçırmazdı."Gerçekten bana gurur verdi bu ayrıntı...

Share this post


Link to post
Share on other sites

agnfkxk7.jpg

 

ÜSTAD Necip Fazıl Kısakürek'le birlikte çalıştı

Abdullah Gül'ün (ünlü şairin sağında) fikir yapısının oluşmasında şair Necip Fazıl Kısakürek'in büyük etkisi oldu. Ortaokulda Necip Fazıl'ın konferansına katıldı, lise yıllarında ise Büyük Doğu Fikir Kulübü'ne üye oldu. Gül, o yılları şöyle anlatıyordu: "Üstad, Kayseri'ye konferansa gelirdi. Bunları organize ederdik. Sonra İstanbul'a geldik, Üstad, Büyük Doğu Yayınları'nı kurdu. Kitapların basılmasında, yayınlanmasında bilfiil çalıştım. İlk defa 'Çile' kitabını bastık. Çile'yi çıkardıktan sonra bizi lokantaya götürdü. Oradan çıktıktan sonra hep beraber bir kumaşçıya gittik. Bizlere birer takım elbiselik kumaş aldı. Çok güzel kareli kumaşlardı."

 

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=531719

 

Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Allah utandırmasın ve görevlerini layıkıyla ifa etmeyi kendilerine nasip eylesin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

vay be! harbi gurur verici..

bu cumhur olayında bazıları çok piss çuvalladı, iki gündür yüzüm gülüo.. :) hayırlı uğurlu olsun..

Share this post


Link to post
Share on other sites

üstadın nadide resim arşivime bir yenisini daha eklemiş oldum, buna sevindim.

üstadtan nasiplenip nasiplenmedikleri belli olcak elbet!

HADİ BAKALIM GÜLDÜRSÜNLER YÜZÜMÜZÜ İNŞALLAH!

Share this post


Link to post
Share on other sites

31717470oh5.jpg

 

 

Necip Fazıl 'Sevgililerim geldi' derdi

 

Ceyda KARAASLAN / ANKARA

 

Abdullah Gül'ün fikir dünyasının oluşmasında en büyük katkılardan birini şair Necip Fazıl Kısakürek yaptı. Gül, Necip Fazıl'la henüz ortaokul yıllarında tanıştı. Gül, "Büyük üstat" la ilk kez Kayseri'deki bir konferansta bir araya geldi. Yakın arkadaşı Mehmet Tekelioğlu ile Necip Fazıl'ı dinlemeye giden Gül için bu konferans düşünce hayatının önemli bir dönüm noktası oldu. Gül, 1960'lı yıllarda Büyük Doğu Cemiyeti'ni kuran ve ilk şubeyi Kayseri'de açan Necip Fazıl'a bir mektup yazar. 1969 tarihli mektupta Necip Fazıl'a şöyle der: "İslam davasının zerre tavizsiz müdafai üstadımıza İslam davasının Agora meydanlarında sağırların kulağını patlatacak gür seslilikte aksiyoneri, Büyük Doğu gençliğinin ruh gıdası mecmuanızı tekrar çıkarışınızdan dolayı size minnettarlıklarımızı arz eder, hangi şartlar altında olursa olsun, hal neyi icap ettirirse ettirsin, yüzde yüz emrinizde olduğumuzu bildirir, hürmetlerimizi sunarız. Yarın elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış, elbet bizimdir. Gül, yıllar sonra Necip Fazıl'a en yakın isimlerden biri olacak, hatta yakın arkadaşı Fehmi Koru ile ziyaretine gittiğinde Necip Fazıl, onları şöyle karşılayacaktı: "Sevgililerim geldi..."

 

KİLİSEDE NAMAZ KILDI

Gül, Erdal İnönü ve Esat Kıratlıoğlu'nun da bulunduğu bir Türk Heyeti ile 1991'de Strasbourg'a gider. Namaz vakti geldiğinde bir cami arar ama bulamaz. Bu arada gözüne küçük bir kilise çarpar ve "Burası da ibadethane" diyerek içeri girer. Ceketini çıkarır, yere serer ve namaza durur. Üstelik, bu ilk de değildir. 1976'da İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nde okuyan Gül, cami ararken okulun yanında bir kilise görür. İçeriye bakarken göz göze geldiği papaza yakınlarda mescit olup olmadığını sorar. Bunun üzerine papaz temiz bir örtü vererek Gül'e boş bir oda gösterir. Papazın jesti üzerine Gül, İngiltere'de kaldığı sürece beş vakit namazını bu kilisede kılacaktır.

 

http://sabah.com.tr/haber,F9CD7C12937F4BED...50A6B56E01.html 27 nisan 2007

Share this post


Link to post
Share on other sites
Necip Fazıl 'ın konferanslarını "kaçırıp kaçırmadığını" icraatlarıyla göreceğiz...

 

Allah'ın izniyle görüyoruz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...