Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
timci

İhlas'ın Insanları Sömürmesi Hakkında!

Recommended Posts

mavera arkadşımın Apr 27 2007, 11:49 AM günü yayınlamış olduğu mesajın içerisinde ihlas ile ilgili iddia ettiği konu hakkında somut bilgiler verirse sevineceğim!!mümkün mü acaba?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir örnek vereyim-yüzbinlercesi vardır-, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. de çalışan bir arkadaş, -tam hatırlamıyourm ama- sanırım 3-4 yıl önce 15000 $ civarında bir para yatırmıştı İhlas Finans Denen (İhlas katili ) kuruma,sonra evlilik hazırlığı yaparken paraya muhtaç olmasına rağmen tek kuruşunu geri alamadı,dost, arkadaş ve akrabalardan borç para almak zorunda kalmıştı, hala para geri alınamadı...neymiş takvime bağlamışlar sırasıyla ödeyeceklermiş...Ama Enver Abi takır takır devre mülk,konut yapıp satıyor,hiç finans sıkıntısı çekmiyor doğal olarak... Kombassan ve Yimpaşı sorarsanız; birinci derece akrabalarım, ne zor şartlarla gurbet elde kazandıkları yüklü miktarda paralarını kaptırdılar ve hala krizin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen tek kuruş geri alamdılar, bırakın parayı geri almayı, muhatap bile bulamıyorsunuz...Kişisel kanaatimdir ;bu sahtekar rezil insanların müslüman kimliğe verdikleri zararı şu memlekette hiç bir ateist ve Allah düşmanı vermemiştir. Bir müslüman için Kelime-i Şehadetten sonra ilk vasfının doğruluk dürüstlük olduğuna inanıyorum, bunu kaybeden insanda iman varlğından sözetmek mümkün değildir. Maalesef politika ve iş dünyasında boy gösteren müslüman kılıklı sahtekarlar- Üstadın söylediği gibi İman banknotunun sahteleri- boy göstermekte ve saf müslümanların iyiniyet madenini sonuna kadar kullanmaktalar...

Hangi niyetle söylediğini bilmiyorum arkadaşım ama yardım edebileceğin bir nokta varsa açık bilgileri size gönderebilirim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sırası gelen parasını alıyor. Ödemeler her ay düzenli olarak yapılıyor. Devletin bilgi ve denetiminde... Hukuksuz bir iş yok. Olsaydı müsaade edilmezdi. Alttaki yazı bugünkü gazeteden.

 

untitled1ma9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ardında ne kadar hafifletici sebep olursa olsun, Allah diyerek, Mevlana diyerek insanların güvenlerini kazanıp, ardından müminleri bu denli mağdur eden zihniyeti mazur göremiyorum..hepsinde zenginlik çabası, holdingleşme kaygısı..iğreniyorum!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bence problem holdingleşmekte de değil. İnsan hizmetini eder, bunun sonucunda da para kazanır. Para amaç olmadığı sürece problem yok. Ama gelin görün ki bu ihlastan uzak bir biçimde yapılıyorsa, para kazanmak amaç ve dini duyguları kullanmak araç haline geldiyse, dindi, diyanetti diye kazanılan paralar tutulup da daha sonradan ihlas motor lakabını alacak bazı hatunlara yediriliyorsa durup düşünürüm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evet İhlasın ilk çıkış gayesi Ehli Sünnet kitapları neşretmek ve insanlara duyurmak idi.Bu gibi kuruluş yada oluşumlarda ki Peygamber Efendimiz(sallallahü aleyhi ve sellem) zamanında bile münafıkların var idi.Ve bunlar öldürtülmüyordu.İsimleri şecereleri bilindiği halde.Neden bu durum islamiyyet aleyhinde bi propagandaya maruz bırakılmasın diye.Bu durum buna benzerdir camianın içerisine kötü niyetli insanlar sızıpta kötülemiş olması gayet normaldir.Ve zaten güzel hizmetlerin önünde büyük, devasa engellerin olması normaldir.Sabır edelim ve işin sonucunu görelim derim.Hayr ve Şerrin Allahü Tealadan geldiğine inan insanlar olduğumuza göre başına gelen her musibet Allahü Tealanın göndermesi-yaratması ile olduğuna göre alacaklı olanlara Allahtan sabır diliyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...