Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
trradomir

Bu, Bir Faşist Zulmüdür: "türkçe Ezan(!)"

Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=Hp5CquATvXw

 

Bu bir kafatasçı rezaleti, faşist zevksizliği, allerji tepkisi, zulüm devrimi, çirkeflik ispatı, hazımsızlık istifrası ve iğrençlik resitalidir!

 

Bu ülkede, birtakım İslam düşmanları ve İslamiyet'i ırklarının yanındaki meze olarak telakki eden bir zümre sebebiyle, 18 yıl boyunca (1932-1950) 'Ezan-ı Muhammedî', Türkçe(!) okundu. Adnan Menderes'i gözümüzde kıymetlendirme hususunda belki de en büyük âmil olan tereddinin ortadan kaldırılması hadisesini bir tarafa bırakırsak, bu halkı, zevk aldığı, aşığı olduğu, belki de en güzel şekliyle okuduğu, tamamıyla hazzını yaşadığı orijinal ezanından koparmaya çalışanların zehirli meyvesi olan Türkçe ezan faciasının altında yatan işgüzar diktatörlük ve din düşmanlığı zihniyeti, derinliğine incelenmeye ve bütünüyle idrak edilmeye değerdir.

 

Durup dururken ne olmuştur da bu adamlar ezanı, Kur'an'ı ve ibadeti türkçeleştirmeye çalışmıştır (son ikisinde ciddi adımlar atılmasına rağmen muvaffak olunamadı)? Her gün rutin bir biçimde okunan ezan, bin yıl boyunca Türkçe'yi mahv-u perişan mı eylemiş, her gün beş defa sayısız minarede yankılanan ezan sesleri güzel Türkçe'mizin kafasını gözünü mü dağıtmıştı ki sözlerin değiştirilmesi iktiza etti? Arapça okunan ezan dilimizi istila mı ediyordu? Hakiki milliyetçilik anlayışı ezanı millileştirmeyi(!) mi gerektirirdi, bunu gerektiren milliyetçilik anlayışı cehennemin dibine tıkılmayı hak etmiyor muydu? Halk, ezanın mesajını anlamıyor da 'Ne diyor bu adamlar? Her gün her gün beş defa bağırıyorlar ama ne demek istediklerini, bağırma amaçlarını bir türlü anlamıyoruz!' diye günde beş vakit şekvada mıydı? ? Herşeyden geçelim; bin yıldır bir milletin kültürü haline gelmiş bir hadiseyi siz o halkın tabii bünyesine zararlı olduğu gerekçesiyle atabiliyorsanız, elinizde milletinize ait kaydadeğer ne kalırdı?

 

Bu soruları bir eşeğe sorsanız hayvancağız dalga geçtiğinizi sanarak güler! Fakat bizim hayvandan da aşağı olan, bizzat Kur'an'ın ağzıyla konuşalım; Belh'üm-Adal olan bir kısım kodaman, önceki paragrafta temas ettiğimiz esfel-i safilin bahanelerin arkasına sığınarak asıl niyetlerini, yani İslamiyete karşı duydukları nefreti semerelendirmek için böyle bir değişikliğe gittiler. Bu ezanımsının oluşturuluşu üzerinde bir art niyet güdüldüğüne, 'Aman bizim Müslüman tebaa duyduğu ezanın mânâsını anlasın, dinlerinin kendilerine ne dediğini öğrensin keratalar!' gibi bir mülahaza taşınmadığına, tek başına, 'Allah' kelimesi bile değiştirilirken aynen bırakılan, 'kurtuluş' manasındaki, esasen halk arasında da pek yaygın olmayan 'felah' kelimesi kat'î bir ispattır. O günlerde inananlara yapılan baskılarla beraber düşünüldüğünde, namazın kurtuluş olduğunu hatırlatan bu kelimenin tercümesinin atlanmış oluşu detayının zikrine dahi gerek duyulmayacaktır ya zaten, neyse.

 

Art niyetten bağımsız olarak düşünüldüğünde dahi bir katliam olan şu hadise, bir cehaletin tezahürüdür. Müslümanlar arasındaki ibadet bütünlüğünü bozarak onu kainat çapındaki davasından uzaklaştırmak yoluyla millileştirmeye çalışmak, İslamiyet'e edilmiş en büyük hakarettir. İslamiyet, tüm mü'minlerin ortak dinidir ve tercüme halinde dahi manasından, belagatinden sapacak, ilahi mesajını büyük ölçüde kaybedecek, ırkları aşan birleştirici rolünü yitirecek olan bir evrensel literatüre sahiptir. Kaldı ki, ne amaçla okunduğu gayet aşikar olan bu ezanın sözleri, bizzat Peygamber ağzıyla onaylanmış ve standartlaştırılmıştır. Oturmuştur bu, olduğu gibi okunması sünnettir. Bir oynama yapmaya kalkmak en basit, en hafif, en merhametli tabirle işgüzarlıktır. Halkın, okuduğunun, duyduğunun manasını bilmesini sağlamaksa tek derdiniz, ki bu ezan için şart değildir, yapacağınız şey ibadet dilini değiştirme katliamından ziyade eğitim sağlamaktır.

 

Rezalete bakın yahu, 'Tanrısı ulutmuş adamı resmen' desek hata mı? Ohh, ohh, yandaann, aman aman! Udla fon çalacağım ben buna. Maşallah, meyhane teranesi gibi olmuş.

 

Allah rızası için bir de şunu dinleyin ve karşılaştırın. Aynı makam, aynı milletin gırtlağı! http://dosyam.net/?id=73lgjy

 

Allah bu rezil günleri bu millete bir daha göstermesin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amin diyoruz canü gönülden fakat şu da bir geçektir ki toplumlar layık olduğu şekilde zulümlere uğrarlar.(İLAHİ MESAJ)

Ben de şu dua ile bu mübarek cuma gününde yakarıyorum:

Kunut süresi-İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi cezalandırma YA RABBİ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malesef haklısınız. Yüzyıllardan beri gelen çürüyüş yalnızca idareciler kadrosunda değildi. İdarecilerdeki gevşeme halkı da etkiledi, yahut halktaki gevşeme idare başındakilere de sirayet etti. Bir paralellik sözkonusu... Fakat sizin mesajınızdan da çıkarabileceğimiz gibi, hırsızın suçunu da görmezden gelmemek gerekiyor!

 

Ayrıca, amin... Amin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hazin bir şey söylemek istiyorum.

 

geçen sene milliyetçi söylemleriyle meşhur "X" partisinin MERKEZ KARAR YÜRÜTME KURULU üyesi bir zat-ı sehel canlı yayında:

 

"- Bizim en büyük arzumuz bu ülkede ezanın tekrar türkçe okunması"

 

dedi. Allah sana en büyük belayı vermiş kalbin nasırlı dedim kendi kendime

Share this post


Link to post
Share on other sites

ANLAMADIĞIM NOKTA EZANI MUHAMMEDİ ARAPÇADIR YANİ NASIL KURAN-I KERİM TÜRKÇE BASILSIN ORDAN OKUYALIM DENEMZSE Kİ (DİYENLER VARDIR BUNUDA)EZAN-I MUHAMMEDİYE DE DENEMEZ .

KÖR İNSANLAR SİZ EZANI TÜRKÇE YAPMAYA UĞRAŞACAĞINIZA ÖNCE Bİ ETRAFINIZA BAKIN HER GÖRDÜĞÜMÜZ DÜKKANDA NERDEYSE İSİMLER İNGİLİZCE KULLANDIĞINIZ EŞYALAR HATTA GİYİMİNİZ BİLE YABANCI MARKALAR EE NERDE SİZİN MİLLİYETÇİLİĞİNİZ HADİ ÖNCE BUNLARIN DÜZELTİN BAKALIM !!!!

BUNLAR MİLLİYETÇİDE DEĞİL ASLINDA AYNI ATATÜRKÇÜYÜZ DEYİP HAKKINDA HİÇ BİŞİ BİLMEYEN ZİHNİYETLE EŞ DEĞER.

GÜLÜNÇ DURUMADÜŞÜRME,

AKIL NOKSANLIĞI VERME YA RABBİM.

amin amin amin

 

hatta çok uzağa gitmeye gerek yok nicklerinize ve iletilerinize bakmak yeterli belkide!!! lafım herkese değil bu şekilde milliyetçiliği savunanlara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Gerçekten çok acı bir tablo...

 

Bunu yaptığında zafer kazandığını sanan o chp zihniyetinin temsilcilerini malesef muhafazakar çevrede dahi görüyoruz bugün. Fakat genele baktığımızda, Ezan sesiyle ilgilenen kesim Arapça ezanı arzularken; dinle, diyanetle işi olmayan kesimin Türkçe ezan yaygarasının peşinden gittiğine şahit olabiliriz. Bu hal de meseleye bakış yönümüzü tayin etmemizi sağlayabilir. Ezanla işi olmayanlar için değil, namazla ilgisi olanlar içindir ezan ve bu noktada dünyevi bir bakış açısıyla meseleye yaklaşılacaksa, belirleyici husus da namazla, ezanla doğrudan ilgisi bulunan insanların tercihi olmalıdır. İşin hakikat buuduyla ilgili kısma temas etmeye gerek dahi görmüyorum ben, zira buraya kadar yazılan mesajlarda o noktalar çeşitli arkadaşlarımız tarafından detaylı bir şekilde açıklığa kavuşturulmuş (ibadet bütünlüğü, Peygamber ağzıyla belirlenmişlik ve oturtulmuşluk, sünnetlik gibi).

 

Allah bu millete bu işkenceyi tekrar göstermez inşallah. Gerçekten çok iğrenç olmuş.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tanrısı ulutmuş adamı resmen

Selamlar,

 

Trradomir dikkat et, İslamiyet'e hakaret ediyorsun... :rolleyes:

 

Konu hakkında Üstad'ın kaleme aldığı bir yazıdan alıntı:

 

 

 

"İtalyanlardan boyacı küpü tercüme Türk Ceza Kanunu'nda bir madde vardır: Dini, hangisi olursa olsun, tezyif, dine hakaret etmenin suç olduğuna dair bir madde... Bu maddeye göre, bir İtalyan çıksa da, İslâmiyet'e ağız dolusu sövse, orada yaşayan bir müslüman, bu İtalyan'ın kendi öz kanuniyle cezalandırılması için adalate başvurabilir. Katolikliğe hakaret ise, orada, zaten hâkime intikal etmeksizin cezasını halktan görür.

 

Ne halettir ki, bizde, din teşvikini türlü maddelerle yasaklayıcı kanun, nasılsa İtalyanlardan sızma böyle bir maddeyi de ihtiva ederken, bu yönde şımdiyedek hiçbir takip yapılamamıştır.

 

Fakat hayır! Yalnız bana yapıldı! Demokrat Parti İktidarının arefesindeki şekavet devrinde, benim, Türkçe ezan hakkında "Tanrı öyle uludur ki, insanı işte böyle ulutur!" tavsifim dine hakaret sayıldı. Sadece dini yüceltmek için İslâm'ın gayrına karşı sarfettiğim bu kelime, sanki din Türkçe ezanmış gibi İslâm'a hakaret kabul edilmişti.

 

...."

 

6 Şubat 1978 tarihli bu yazıyı okuduğumda "gülsem mi, ağlasam mı?" sorusu belirdi zihnimde. Şaka gibi... Kendi ürettikleri batılı İslam telakki edip, bir de İslam'ın hakikisini müdafa etmek için kaleme alınan bir yazıdan İslamiyet'e hakaret çıkarabilmek, ancak bu ülkenin ileri zekalı devrim yobazlarına nasip olabilecek bir ahmaklık olsa gerek... Trajikomik... Hakikaten, çok trajikomik...

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

EZANIN SERBEST BIRAKILMASI

 

''1950 yılında Demokrat Parti Meclis grubunda bu konu ele alındı ve büyük çoğunlukla yasağın kalkması, dileyen müezzine

dilediği dilde ezanı okuma serbestliği tanınması kabul edildi. Gerekçesi de şudur: '' Müezzin caminin içinde Allahuekber dediği

zaman suç değil, fakat caminin bir parçası olan minarede Allahu ekber dediği zaman suç'' Belli ki , ileriye götürülmesi uygun

bulunmamış bir devrimin ilk basamağından ibarettir.. ne laik devlet anlayışımızla, ne demokratik devlet anlayışımızla bir islam

reformuna gitmeyi düşünemeyeceğimize göre bu tezatlı durumu düzeltmekte beis görülmemişti...Nitekim Arapça ezan

okumayı yasaklayan kanun maddesini ceza kanunumuza koyan CHP de Büyük Millet Meclisinde teklifi desteklemiş ve Cemal ReşiEyüpoğlu kürsüye gelerek: Arapça ezan meselesinin bir ceza konusu olmaktan çıkarılmasına aleyhtar olmayacağız.

Böylece tasarı partilerin müşterek malı olarak kabul edilmelidir.;'' demiştir....

 

(İbrahim KARA /KUŞATMA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...