Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Abdulhamid

Bİr Zeka Fukarasi Daha

Recommended Posts

332.gif

 

TUĞRUL TÜRKEŞ, NUSRET DEMİRAL GİBİ KONUŞTU, MHP’DE İPLER GERİLDİ!

 

 

“Onlar Ürdün tipi baş bağlamaktan söz ediyorlar. Anadolu tipi baş örtmesiyle onların siyasi araç olarak kullandıklarının arasında fark var. Anadolu tipi bağlamayla kimsenin sorunu olmaz. Bana göre sistemin de sorunun olmaması gerekir”

Bu sözler ilk bakışta, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e ait sanılabilir. Ya da CHP Lideri Baykal’a veya Doğu Perinçek’e.

 

Ama sıkı durun.

Bu sözler, oğul Tuğrul Türkeş’e ait.

Hemde geçtiğimiz Haziran ayında sarfetmiş.

Kendisi şimdi MHP’den milletvekili adayı.

 

Oğul Türkeş, Milliyet Gazetesi’nden Devrim Sevimay’a verdiği röportajda zikrediyor bu sözleri.

Şaşırdım.

Röportajda bir hata, bir çarpıtma olabilir miydi acaba?

Araştırdım.

Yokmuş.

Kanal 7 Ankara temsilcisi, Mehmet Acet’in programında da konu gündeme geldi. Programa konuk olan Tuğrul Türkeş, inkar etmedi.

Dahası daha da ileri gitti.

 

Sokağa çıkın ve başörtüsü takan kadınlara bir bakın. Bir tek şey görürsünüz. Neredeyse tamamı birbirine benzer şekilde kapatıyor başlarını.

Ve yine tamamı inancı gereği örtünüyor.

Siyasi amaçla örtünen bir tek kişi gösteremez hiç kimse.

Ancak, başörtüsüyle derdi olanlar bugüne kadar hep aynı argümanı koydular ortaya.

“Başörtüsü siyasi bir simgedir” diye.

Zira, başın örtülü olmasına düşmanlık etmeye hiç kimse cesaret edemedi, edemezdi de.

Her defasında, “Biz bunun siyasi simge haline getirilmesine karşıyız” edebiyatıyla gizlediler gerçek niyetlerini.

Takiyye yaptılar yani.

Bugün benzer bir söylemi oğul Türkeş dile getiriyor.

“Başörtüsü sorununu biz çözeriz” diyerek oy alıp iktidara gelen MHP’den milletvekili adayı.

MHP barajı aşarsa, Tuğrul Türkeş mecliste.

 

Peki “Anadolu tipi örtünme” ne demek?

Anadolu’da kadınlar nasıl örtünür?

Ben işim gereği Anadolu’yu sıkça gezerim.

Oradaki örtünme biçimi de İstanbul’dan, Ankara’dan farklı değil.

Kanımca Tuğrul Türkeş, “töresel” örtünmeden söz ediyor. Dinsel değil.

Ancak sorun olarak görülen başörtüsü, inancın gereği.

Yani bugün üniversiteye alınmayan genç kızın başına taktığı başörtüsü dinin emri.

Ancak Tuğrul Türkeş aynı fikirde değil.

Tıpkı Baykal gibi.

O’na göre bu “siyasi bir simge”

Ve son bir not.

Tuğrul Türkeş’in bu tuhaf çıkışı, DGM başsavcısı Nusret Demiral’ı hatırlattı.

Emekli olduktan sonra MHP saflarına katılan Demiral, bir seçim arafesinde “Ezan Türkçe okunsun” deyip bombayı patlatmıştı.

Sonra da partisini baraj altında bırakmıştı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu zihniyetin tehlikesiz gördüğü örtünme tipi, niçin örtündüğünü bilmeyen, örtüsü kaymış, saçı görünen, gelecek nesle de örtünmenin gereğini aşılayamayacak derecede dinine uzak olan kadının örtünme tipidir. İslamı anlayamayan, ona teslim olmayan, bir de dini dünyaya alet eden bu tür nasipsizlerin ağzında sakız olan bu konular zeka fukaralığından değil, iman fukaralığından kaynaklanıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

boynun altından küçük bir dğüm atarak saçın yarısını gösteren bağlama tarzının 1800lerin sonuda Rusya'dan kaçan HIRISTİYAN ruslar tarafından ilk olarak istanbul'a geldiği ve bu tarzın türk kadınları arasında yaygınlaşmasının temelinde türk erkeklerin rus kadınlara olan aşırı ilgisinin yattığı geçenlerde bir araştırmacı tarihci tarafından ortaya konuldu.

 

hadiseye bak ki kimse görmedi duymadı işitme. heralde işlerine gelmediğinden.

 

tüşkeşe pek şaşırmadım. argoda katran-şeker ilişkisi vardır. küfürlü olduğu için sadece bu telmihi yapmayı doğru buldum.

 

geçen dönem meclise girince antalya milletvekili zat-ı şahaneleri(!) başını açarak meseleyi çözmüştü. yine öyle çözcekler galiba.

 

kaldi ki doğu türkistan propagandası yaptılar yıllarca. iktidara geldiklerinde bizzat devlet bahçeli çinli bakana DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASI verdi. soykırıma hayran kalmış anlaşılan.

 

şimdi erzurum da halka ip atarak şov yapıyor. geçen gün APOnun idamını erteleyen karar vesikasını star gazetesi yayınladı devlet bahçelinin imzası da vardı.

 

bu ne perhiz bu lahana turşusu.

 

korku şu ki ne derlerse tersini yaptılar hep. galiba Türkiye'yi TUNUS yapmak istiyorlar tekrar başörtüsü dediklerine göre

Share this post


Link to post
Share on other sites

başörtüsünü oy toplamak için kullananlara yazıklar olsun!!!

 

bugün başörtüsü yarın namaz

 

oyunuzu bize verin rahatça kılın namazınızı

 

o günleri yaşamak nasip olmasın

 

Allah'ım sen ıslah et bu insan görünümlü yaratıkları

Share this post


Link to post
Share on other sites

İsteyen türbanını-başörtüsünü istediği gibi bağlar, isterse çarşaf da giyer ve de hiç kimse karışamaz ( bu hüküm dolu cümleleri -meli,-malı ekleriyle değiştirebiliriz tabi).

 

Ama şu da var ki; başörtüsünün siyasi kesimler tarafından aşırı derecede istismar edildiği.

 

Nerdesiniz cuma günleri camileri dolduran başörtülü-türbanlı kardeşlerimiz? Artık başörtünüz ya da türbanınınızla üniversitelere girebiliyorsunuz da bizim mi haberimiz yok! Önceki hükümet döneminde gördüğümüz manzaraları artık görememek samimiyetiniz konusunda şüpheye bile mahal bırakmıyor maalesef.

 

"Peruk taksınlar da girsinler canım" diyen de; "başörtüsü bu memleketin yüzde 1,5'unun sorunudur" diyen de benim değil mi :) Yoksa o meydanlarda destek verdiğiniz güruh mu?

 

Saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

selam aleykum

 

Bana birisi çıkıpta bu lafları söleyen adamı savunmasın.ya da savunurken şunlar böle yaptıda ,bunlar öyle söledi ama yerine getirmedi deyipte bu kabahatlere mazeret aramasın.hiçbir aklıselim ve dindar bir insan bu lafları hazmedemez.benden olsun kım olursa olsun,ne sölerse sölesin yeterkı benden olsun ben her zaman o adamı savunurum düşüncesini topyekun reddedip , karşında cephe aldığımızı da belirtiriz.

 

bu düşüncede olduğunuzdan da adım gibi eminim.alın şu yazıda ispatı.bunu söleyende desteklediğiniz bu gürühün eskı devlet bakanı.

 

MHP'ye, Öcalan cevabı eski MHP'li bakandan geldi

 

MHP'nin koalisyon hükümeti döneminde uzun süre bakanlık koltuğunda oturan Enis Öksüz, Öcalan'ın idam edilmeme tartışmalarına katıldı. Enis Öksüz, bu konuda net konuştu.

 

 

Demokrat Parti (DP) Mersin 1'inci sıra milletvekili adayı ve 57'nci Hükümet'te Ulaştırma Bakanlığı yapan eski MHP'li Enis Öksüz, eski Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın asılmasını engellediğini öne sürdü.

 

Mersin'in Anamur İlçesi'nde seçim çalışması yapan Enis Öksüz, partilileriyle sohbet etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'ın idam edilmesini engelleyerek Anayasal suç işlediğini öne süren Öksüz, “Bebek katilinin, dosyası önlerine geldiğinde meclise sevk edilmemesi için atılan imzanın başında benim o zamanki partimin genel başkanı olan Devlet Bahçeli vardı. İdam dosyasını meclise sevk etmeyerek Anayasal suçu işledi” dedi.

 

Devlet Bahçeli'nin yargılanması ve Yüce Divan'a sevk edilmesi halinde hapse girmesi gerektiğini savunan Öksüz, şöyle devam etti:

 

“O dönemdeki parti liderleri, idam cezasının kaldırılması için elbirliği ile çalışmaya başladı. Devlet Bahçeli, verdiği sözün arkasında durmadığı gibi komisyonlar topladı, ‘AB, bizi ya almazsa’ endişesiyle hareket ettiler. ‘Bir Apo için, bebek katili, cani için Türkiye’nin menfaati ile mi oynayalım?’ diyerek idamın kaldırılması için dosya hazırladılar. Apo'yu asıl kurtaran işte bu harekettir ve bunun içerisindeki birinci adam Devlet Bahçeli'dir. Şimdi çıkmış ona buna ip atıyor. Size ip atlamak yakışır” diye konuştu.

 

bugün bu lafları söleyen adam dün nerdeydi.dün bunları söleseydi acaba koltuğumu giderdi?bunu yorumunu da size bırakıyorum

 

 

peruk takmalarını sen veya siz sölemediniz ama seçim vaatlerinde bu sorunu çözecem diye naralar atıp,ardından meclise girdikten sonra katlayıp cebine koymak suretiyle ayaklar altına almaktan beter eden güruhuda siz benden iyi bilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İlk cümlemi tekrar okuduğunuzda, taraf olmama rağmen ne derece tarafsızlıkla cevap verdiğimi göreceksiniz. İletimde "Türkeş" ismi bir kez bile geçmemiştir.

 

Bu otağda siyasete bulaşmak istemiyorum. Çünkü sonunda yine önyargılı gözler sadece "ülkücü" kimlikteki insanları suçlu bulacaklar. Diğerleri görmezden gelinecekler, yaptıkları siyasi propaganda unutulacak.

 

Birini sözlerinize güvence olarak göstermeniz için "MHP KARŞITI" olması yeterli, öyle değil mi?

 

Şu ayaklar altına aldığımızı iddia ettiğiniz peruk mevzuuna gelince; Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milletinin inanç değerlerini hiç bir zaman ayaklar altına almaz, alınmaması için de en yüksek gayreti gösterir. Ayrıca milletvekili adayı olan herkes bilmelidir ki o meclise başörtüsüyle giremez. Ancak girdikten sonra yanlışın düzeltilmesi için bir şeyler yapılır ve o şekilde girebilir. Zira Merve Kavakçı gibi türbanını siyaset malzemesi yapıp meclise meydan okuyan bir zihniyetle bu mesele çözülemez. Bilakis öyle şovmenler yüzünden başörtüsü darbe alır, inançsızlara söz hakkı doğar.

 

İdamın kaldırılmasına imza atıp da idamın kaldırılmasına karşı çıkanlara şimdi "Apo'yu asmadın" diyenlerin zekâlarıyla ilgili yorum bile yapmak istemiyorum. Zira buraya yeni bir başlık açacağım, madem burda hakaretvari başlıklarla köşe yazıları yayımlanmasına izin veriliyor, biz de açalım bakalım.

 

Saygım, fikirlerime saygı duyanlara...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allerji zihniyeti, hazretin desteklediği güruhla ilgili, çoğu çok da batmayıcı olan yorumlardan bağımsız düşünülse dahi çok net ve acı bir tablo belirten habere bile bu tepkiyi veriyor ve kendisini tencere dibin kara, seninki benden kara demek zorunda hissediyor. Gelgelelim burada seninki benden kara göndermesi yapılan grupta kara olan hiçbir şey yok.

 

İnceleyelim:

 

İstismar mevzusu... İstismarı kimin yaptığını, istismar kelimesinin anlamını, başörtüsü meselesinin ciddiyetini çok çok çok iyi biliyoruz biz. Terane okumayın burada, kusarak tahrik etmeyin bizi. Sonra acı olur. Birbirimize gireriz. İstediğiniz bu sanki sizin, ama son defa sabır taşını çatlatmamak için ona hakim olmaya çalışıyorum ve siyasi yorumlardan kaçınıyorum. Konuyu asıl alanından saptırıp bir siyasi görüşe giydirmeye çalışıyorsunuz, bu sefil numaranızın farkındayız. bizim de bir limitimiz var!

 

Önceki hükümetler döneminde gösterilen bir tepkinin bu hükümet döneminde gösterilmemiş oluşu samimiyetsizlik ispatıymış. Hah, hah, hah! Ne kadar da kolay değil mi? Zamanın insanları umutsuzluğa ittiğini -ki anasolm döneminde bu eylemler seyrekleşmeye başlamıştı zaten, zamanla daha da azaldı ve mesut yılmaz dönemindeki yoğunluğunu yavaş yavaş kaybetti, sessiz bir tepkinin doğduğunu, başörtülü mağdurların çarkın işleyişinin ve iyi niyet/art niyet kavramının bilincine vardığını, çözüm için elzem gördüğü şartların olgunlaşmasını beklediğini ve asla gevşemediklerini atlıyorsunuz. Sonra da kalkıp da onca samimi insanı bir anda samimiyetsizlikle yaftalıyor, üstelik şüphe bile bırakmıyorsunuz. Atgözlükleriyle bakınca bunlar normal olabilir elbet. Efendi efendi, Sen kim oluyorsun! Sana bunca inanmış insanın samimiyetini denetleme selahiyetini kim verdi? Nasıl bu kadar su-i zancı ve kati olabiliyorsun?

 

"Peruk taksınlar da girsinler canım" diyen de; "başörtüsü bu memleketin yüzde 1,5'unun sorunudur" diyen de benim değil mi Yoksa o meydanlarda destek verdiğiniz güruh mu?

 

Sana öyle bir cevap verirdim ki nevrin dönerdi şimdi ama seninle aynı partiye gönül vermiş olan kafası çalışan, iyi insanları rencide etmek istemiyorum. Sitenin seviyesini aşağıya çekmek niyetinde değilim. İşkembe boyutunu ve tahrikçi niyetini gösterdiğini söylemekle yetiniyorum. Fazlası zarar.

 

Benim eleştirilerim ve ilk mesajdaki haber doğrudan partizanı olduğunuz zihniyete değil, partizanı olduğunuz zihniyetin önde gelen bir temsilcisinin şahsiyetinde billurlaştırdığı ve onun çevresinde pek de seyrek olmayan bir anlayışa yöneliktir. Abdülhamid'in yaptığını da aslında hoş görmezdim fakat sizin seviyenize inmeyi, sizin metodunuzu kullanmayı tercih etmiş o ve topyekün mhp ye yüklenmiş. Şahsen bunu da tasvip etmem, normalde yanlış bulurum fakat bu şartlar altında ona haksızsın diyemiyorum. Sizin mesajlarınızı takip eden birisi şu istismar göndermesinin kime gittiğini iyi anlar eşek değilse. O yüzden sakın ha sakın 'üzerinize alınmayın, size demedim, yarası olan gocunur' gibisinden ilkokul talebesi numaralarına sarılmayın. Bunları yiyecek kadar beyinsiz değiliz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Kurt kullanıcı adına sahip üye daha önce farklı yöneticiler tarafından 2 defa uyarılmasına rağmen rahatsız edici tavırlarında devam ettiği için siteden atılmıştır.

 

Trradomir nickli üye, daha önceden sahip olduğu 2 uyarı puanına ek olarak aldığı 1 uyarı puanından dolayı şu andan itibaren teğmendir.

 

Abdülhamid nickli üyemiz 1 uyarı puanı almıştır.

 

Bundan sonra herkesten daha fazla sağduyu ve yaklaşan seçimlerden önce daha büyük bir dikkat bekliyorum.

 

Siteden uzaklaştırılan kullanıcıların aramıza dönmeme onurunu göstereceğini umuyorum.

 

Konu kilitlenmiştir.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...