Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Nil_tuna

TÜrkİye,bizans Değildir Yahoo Efendi!

Recommended Posts

arkadaşlar geçenlerde yahoo ile ilgili bir haber okudum okumakla kalmadım gözlerimle gördüm.internet sitesinde türkiye yazmak yerine bizans imp. türkiye yazılmış.bu nasıl bir hak yemedir?görüyorum ki kimseler de protesto etmiyor.eğer resmi bulursam hemen ekleyeceğim.konu hakkında daha ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar varsa bizleri de aydınlatabilir.

saygılar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşlar işin aslını öğrendim.aynen alıntı yapayım

İnternetin en çok ziyaret edilen sitelerinden Yahoo’nun hava durumu sayfasında İstanbul’un hava durumunu öğrenmek için İstanbul yazdığınızda karşınıza "Bizans, TR" sözcükleri çıkıyor

 

işte bu da resmin kendisi

 

65970dm1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Sa, sevgili kardeşlerim,

Konuyu görünce içimden bir kez daha burkuldu. Bu yüzden içimden geçenleri paylaşmak istedim."

 

Tarihi muhasebemizle başlayalım ve bazı şeyleri ortaya koyalım.

 

Tarih 1048, Alparslan Türk-İslam ordusu ile birlikte Bizansa ilk tokmağı vuruyor. Ve yıl 1071 olduğunda ise artık Anadolu bizim oluyor.Miryakefalon Savaşı ile bir daha bizleri bu topraklardan atamayacakları anlaşılıyor. Bunu ise tarih boyuca hiçbir zaman sindiremeyen küffar o zaman haçlı seferleri ile bizleri yıpratma ve yıkma çalışmasına giriyorlar.Bazen bizi muhasaraya tabi tutuyorlar bazen fütuhhatımızın muştusunu serdengeçtiler vücudlarından akan kanlarla, gazilik mevkine ermiş cihangirlerin kılıçları ile duyuyoruz. Lakin küfür tek millettir. O zaman bizlerin İlayı kelimetullah uğruna aldığımız ve mukaddesleştirip kanımızla suladığımız o topraklar bizans entrikaları ile tahrife uğruyor.Zaman ilerledikçe güçleri yettiği ölçüde bizlere kinlerini kusuyor ve kanlarımızı döküyorlar.Bazen bizlere tuzak kurup bizleri tuzağa çekiyorlar bazen ise kendi aralarında kendilerini rahatlatmak için buralar bizimdir, anadolu aslen anatolia'dır, bu yüzden sonuna kadar mücadelemiz sürecek gibisinden inanışlar ve davranışlar sergiliyor.

 

Zamanın ritmine göre Selçuklu geliyor, Osmanlı geçiyor ve şimdi atalarımızdan bize yadigar kalan bir neslin hayat memat savaşı verdiği, bir medeniyetin batmaktan kurtarıldığı topraklarda Türkiye geliyor.Ve bizde bu topraklarda büyümüş, ekmeğini yemiş, her zaman inancımızın ilk andaki saflığını koruması gibi o inancı taşımış ve savunmuş bir nesil olma peşindeyiz.Ve bunun dışında herkesi ve herşeyi red eden kabu etmeyen sağlam ve dik duran yeni Anadolu Gençliğiyiz.

 

Lakin bizlerin vatanlaştırdığı, şuhedanın arkasına bakmadan vatan vatan diye, Allah Allah diye gittiği bu topraklarda hala hain bakış ve duruş var.Bu içerde ve dışarda...Heryerde. Yanımızdaki şımarık çocuğun megali ideal hayali, avrupanın bizi yıkma yok etme niyeti doğunun bizleri her an pusuda bekleyen tavrı şimdilerde bir de bunun yanına abd...vs vs...

 

Yazacak olduktan sonra kin ve nefret çok. elimizin yorulması dahi bedbinlerin niyetlerini aktarmakta yetersiz kalır. Lakin biz kısaca olayı bağlayıp vereceğimizi verelim.

 

Bugün internet olsun, gerçek alem içerisinde olsun bizlere her yerden görüken ve gözükmeyen planda saldırı var.Bazılarından haberdar oluyoruz.Bazılarından olmuyoruz. Bizler tarihimize bakarak şu yorumu çıkarabiliriz: Küfür tek millettir. Hepsi bize karşı. Hepsi bir, biz bir.Onlar geçmişte bize hep kinlerini adavetlerini kusmuşlardır, bugün de kusacaklar yarında kusacaklar. Biz her zaman "inanıyorsan üstünsün" gerçeğine uygun hareket etmeliyiz ki bu menfurların pislikleri bertaraf edilsin ve kendilerine dönsün. Mazlum tavrı değil dik duruş, müslüman duruşu sergilemeliyiz. Gerektiğinde müdahele etmeliyiz gerektiğinde sükutumuzu korumalıyız.Ama tetikte olmalıyız.Bu hareketlerin her zaman olacağına inanıp kendimizi ona göre şekillendirmeliyiz.Ve bu tür durumlara şaşırmamalıyız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Açık artniyet, bedihi terbiyesizlik, bariz işgüzarlık, net tahrik ve ticari ahmaklık...

E-maillerle tepki göstermek elden gelen tek şey gibi duruyor şu halde...

 

Ben hep demişimdir 'herşeyde google' diye :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...