Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
NFK-Fan

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Vefat Etti

Recommended Posts

Hocaların Hocası Prof. Zaim vefat etti

 

"Hocaların hocası" olarak bilinen Prof. Dr. Sebahattin Zaim, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayata veda etti. Sebahattin Hoca, lenf kanseri tedavisi görüyordu.

 

09 Aralık 2007 08:34

 

Hocaların Hocası Prof. Zaim vefat etti

 

Hocaların hocası, Profesör Doktor Sabahattin Zaim (81) tedavi gördüğü Sema Hastanesi'nde 04:15'te yaşamını yitirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aralarında bulunduğu birçok ünlü ismin hocalığını yapan Zaim, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

 

Lenf Kanseri rahatsızlığı nedeni ile 15 gün önce ameliyat olan Zaim'in rahatsızlanması üzerine tekrar hastaneye kaldırıldığı, saat 04:15'te yaşamını yitirdiği öğrenildi. Zaim'in hastaneye kaldırılması sonrası Cumhurbaşkanı Gül'ün hastaneyi ve yakınlarını arayarak, Sebahattin Zaim'in sağlık durumu hakkında bilgi aldığı belirtildi.

 

Sema Hastanesi morgunda bulunan Zaim'in cenazesinin Pazartesi günü öğle namazını müteakiben Fatih Camii'nde kılınacak cenaze nemazının ardından Edirnekapı'daki aile mezarlığına defnedileceği ifade edildi.

 

 

 

SABAHATTİN ZAİM KİMDİR?

 

Hocaların hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 1926 yılında Makedonya'nın İştip kasabasında doğdu. Ailesi ile birlikte 1934'te İstanbul'a göç etti. Yüksek öğrenimini Ankara Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şube kısmında (1947) tamamladı. 1953 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Kürsüsü'nde asistan oldu ve tam 40 yıl aralıksız bir şekilde bu üniversitede doktor, doçent, profesör ve kürsü başkanı olarak görev yaptı.

 

Suudi Arabistan'daki Melik Abdülaziz Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi, Sakarya Üniversitesi''nde de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin kurucu dekanı olan Zaim, 1998 yılında emekli olarak yarım asırlık akademik hayatını tamamladı.

 

Zaim, 1998-2000 yıllarında da YÖK üyeliği yaptı. Çalıştığı süre boyunca binlerce öğrenci ve bilim adamı yetiştiren ve bu nedenle hocaların hocası olarak anılan Prof. Zaim'in akademi ve fikir dünyasındaki ünü tüm dünyaya yayılmış bulunuyor.

 

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=285613

Share this post


Link to post
Share on other sites

Türkiye'de islami duyarlılığın yaygınlaşmasına çok büyük katkılar sağlamış kıymetli bir insandı.. Allah rahmet eylesin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ufalıyoruz belkide.zarardayız hatta! bu tür büyük beyinlerin işlevi azaldıkça, tükendikçe.....

 

Gitti su yollarını kıvrım kıvrım bilenler

Bir ot yığını kaldı kökünden kesilenler

 

 

Allah rahmet eylesin inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Değerli hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Güzel bir insandı. Güzel eserler bırakarak ebedi istirahatgahına avdet eyledi.

Hocamızın eserlerinden yeterli düzeyde istifade ederek, onun ruhunu şad ettirebilmek, bizlere düşen ehemmiyeti haiz bir vazifedir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...