Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Recommended Posts

Nazım hikmet ne kadar üstad dan daha fazla reklamı yapılan ve gözlerde büyütülen bir adam olsa da kendi içinde üstadın büyüklüğünü biliyor heralde ki kıskançlığından garezinden kuduruyor.

Birgün üstad'a yine laf atar, gazetecilere konuşurken üstad için "alçak adam" der. Gazeteciler üstad'a gelir:

Nazım hikmet sizin hakkınızda alçak dedi derler.

Üstadın cevabı nazımı nasıl öldürmedi bilmem:

alçağın da bir seviyesi var, çukur adam ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ohhh içim rahatladı ya sıkıntım vardı üstadın bu sözü sıkıntılarımı aldı götürdü allah razı olsun üstad kapat etmişsin resmen nazıma

Share this post


Link to post
Share on other sites

üstad süper sölemiş helal olsun

zaten hiç sevmiyorum nazımı bütün şiirleri boş şeyler üzerine kurulu olan bi adamı nasıl bir numaralı şair ilan ederler anlamıyorum yaaa

neyse

arkadaşlar üstadın bir sözü daha vardı da ben bulamadım nazıma gene

kiliseli falan bişeyler içeriyodu bilen arkadaşlar paylaşırsa dua ederim

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne fazla ne eksik ÜSTAD . Gene lafı yapıştırmıs :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

yahu iyi güzel üstad iyi laf etmiş ama siz napıyorsunuz onu övenlerin yanında övmekten başka hiç bir şey yapmıyorsunuz önemli olan üstadı savunmak hem de en güzel biçimde siz böyle konuşuyorsunuz da üstada neler söyleyen var neler girin ve onların yalanlarını ortaya koyun ((( atsızcılar.com )

Share this post


Link to post
Share on other sites
yahu iyi güzel üstad iyi laf etmiş ama siz napıyorsunuz onu övenlerin yanında övmekten başka hiç bir şey yapmıyorsunuz önemli olan üstadı savunmak hem de en güzel biçimde siz böyle konuşuyorsunuz da üstada neler söyleyen var neler girin ve onların yalanlarını ortaya koyun ((( atsızcılar.com )

Selamlar,

Verdiğiniz sitede Üstad ile ilgili yazılanları okudum. Bu zihniyetteki insanlarda gördüğümüz birinci temel özellik, İslam'ın kıymetini bilmedikleri için İslam'ın kurallarına göre bir hayat yaşamayı reddetmeleri ve İslam'ı savunan herkese düşman kesilmeleridir. Üstad olur, bir başkası olur, farketmez. Irkı yani Türk olmayı en büyük gurur sayıp Türk olmayanları aşağılamak gibi hem İslam'a hem insanlık namına ters bir durumun peşinden gidenler için elbette ki İslam bayraktarlığını yapan Üstad onlar için en büyük düşmandır, hele bir de dillerinden, gönüllerinden düşümedikleri Atsız'ın, büyük Türkçü dedikleri Ziya Gökalp'in ve kendi görüşlerine dokunan Üstadın tenkid ettiği bilumum mefhumun karşısında Üstada saldırmaktan başka bir şey yapamıyorlar. Bu insanların evvela saldırdıkları nokta Üstadın kendini bulmadan önceki hayatı, şiirleri. Halbuki Üstad o dönemdeki hatalarına tövbe etmiş ve o dönem yazdığı İslam hassasiyetini inciten şiirlerini reddetmiştir. İslam'dan zerre nasiplenememiş insanlar bunu anlayamıyorlar. Bir insan hata yaptıysa, hatasını anlayıp tövbe edip kendine çeki düzen vererek hakiki yola baş koyduysa bunun adı onlar için döneklik oluyor. Üstad o haliyle kalsaydı ve onların savundukları fikirleri savunsaydı, baş köşeye oturttukları kişi olurdu. Ama Üstad sanatçılık kabiliyetini İslam yolunda kullandığı için, onlar İslam'a aykırı görüşlere sahip olduklarından kendilerine de saplanan tenkid oklarından rahatsız oluyorlar. Yani bir insan İslam'ı bilmeden, sevmeden, İslam'ın kıymetini anlamadan Üstadı da tam olarak anlayamaz, sevemez.

 

Gidin o sitede Üstad'ı savunun, diyorsunuz. Üstadı savunma diyemeyeceğimiz bir mesaj karşısında nasıl köpürdüklerini ve üyeyi siteden attıklarını görmüşsünüzdür, çünkü fikirlerine ters bir telakki görmek istemiyorlar, peşinden sürüklendikleri küfür bataklığından gözleri kör olmuş, böyle insanların arasına girip, Üstada söylenenlere cevap vermek işe yaramayacağı gibi, nefreti daha da artırır. Çünkü onlar baştan ön yargılılar, baştan Üstadı kendi biçtikleri yere oturtmuşlar, söylenen, anlatılan, 'hayır yanlış düşünüyorsunuz, o işin aslı öyle değil böyle' denen her mesajın ardından küfür yağmuruna başlarlar. Bir yandan da ne durumda olduklarının net bir göstergesi bu. Site İslam'dan nasibini alamamış N.Atsız fikirlerini savunanlar eliyle kurulduğu için ve bu insanların nasıl bir yapıda olduklarını yukarıda zikrettiğim için, o siteye gidip de Üstadı anlatmanın fuzuli bir iş olacağı sanırım anlaşılmıştır. Eğer her türden insanın olduğu genel bir forum olsaydı, belki Üstadı tanımayan, yanlış tanıyan insanlara bilgi vermek ve onları yönlendirmek amacıyla üye olunup gayret sarfedilebilirdi. Lakin sizin de okuduğunuz gibi öyle sert bir duvarla örmüşler ki idrak yollarını, ulaşmak neredeyse imkansız. Allah ıslah etsin. Onların Üstad hakkındaki sözlerinin hiç bir ehemmiyeti yok. Küfür her devirde kendine mümessiller bulacaktır. Dediğim gibi bu insanların içinde bulundukları fikriyat İslamdan nasiplenmediği için dağlara, taşlara laf anlatabilirsiniz de onlara anlatamazsınız.

 

Üstadın İslam'a bağlı olan fikriyatı onları deli ediyor. Kendi savundukları sapıklıkları tenkid ediyor diye Üstad'ı karalamaya başlıyorlar. İnkılap adı altında Müslüman halka yapılan zulümleri eleştiriyorsa Üstad onlara göre devlet, cumhuriyet, Türk düşmanıdır.

 

Türk ırkı üstündür telakkisine göre hayat süren insanlar için İslam'a göre yaşamayı gaye edinenler onların yanlış kullanadıkları tabirle yobazdır. İnşaatın temeli çürük olduktan sonra ne yapmaya çalışırsanız çalışın o bina düzelmez.

Yönetimimizin mevzuya bakış ciheti bu yöndedir.

 

Saygılarımızla

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Türk ırkı üstündür telakkisine göre hayat süren insanlar için İslam'a göre yaşamayı gaye edinenler onların yanlış kullanadıkları tabirle yobazdır. İnşaatın temeli çürük olduktan sonra ne yapmaya çalışırsanız çalışın o bina düzelmez."

 

sayın yonetıcı arkadaslar kendı mılletını ustun gormeyen bır mıllet ayakta duramaz..! unutmamalıyızkı vatansız dın yasanmaz ırak afganıstan vb ülkeleri göruyoruz . bırde PEYGAMBER efendımızın su mubarek sozlerı aklımdan hıc cıkmaz bır gun otururken peygamber efendımıze (Sav)e dıyorlarkı ya rasulallah sız vefat edınce ıslam dınını nasıl koruyacaz nasıl yayacaz bunun üsttüne peygamber efendımız ey müslüman araplar dogudan bır ırk gelecek o ırk ıslamı koruyup allah rızası ıcın yayacaklardır. bunlar kımdır sorusu uzerıne TÜRK milleti diyor efendimiz .

ben türk oldugum ıcın gurur duyuyorum ve ıslamı da bırlıkte yasıyorum .allaha sukurler olsun kı ECDADIMIZ da peygamberımız mujdesıne nail olmuslardır. İSTANBULU FETHEDEN KOMUTAN NE GÜZEL KOMUTAN İSTAMBULU FETHEDEN ASKER NE GÜZEL ASKER.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ..!

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Share this post


Link to post
Share on other sites
yahu iyi güzel üstad iyi laf etmiş ama siz napıyorsunuz onu övenlerin yanında övmekten başka hiç bir şey yapmıyorsunuz önemli olan üstadı savunmak hem de en güzel biçimde siz böyle konuşuyorsunuz da üstada neler söyleyen var neler girin ve onların yalanlarını ortaya koyun ((( atsızcılar.com )

 

SEVGİLİ ARKADASIM unutmakı yükseklerde duranlar alcaktakıler kadar guvende degildirler .

MEYVELİ AĞAÇ TAŞLANIR..

SAYGILARIMLA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reyhan Abla'nın yazdıklarının her harfine sonuna kadar katıldığımı belirttikten sonra kendi çapımda şunları belirteyim:

 

http://www.atsizcilar.com/forum/necip-fazi...mdir-t8766.html

 

Din olarak Türk Töresi diye din icat edip, hem dini reddedip hem de o dine inanmış gibi görünen, İslam'a karşı, tez demeye milyarlarca şahit isteyen antitezleriyle, İslam'ı ''Arap'' mefhumuyla güya hiç mesabesine indirgemişler. Tanrıları Atsız ne dediyse, nefislerini celbetmesi ve hayvandan aşağı yaşamaya müsaitliği haiz olan hüviyetleriyle baş üstüne koymuşlar. Millet sevgisini istismar ederek, İslam'a aykırı telakkileriyle güya milletle terennüm ederek kendilerini aka çıkarmışlar. Real hayatta dinleri olarak gördüğü ırkçı telakkilerini dile getirmezler, sorarsanız mücerred ülkücülükten fezalar kadar uzak olmalarına rağmen ülkücüyüm derler. Tıpkı Koministim demekten kaçarak Sosyalistim diyenler gibi... Halis Ülkücü ulvi, ırkçılar(atsızcılar) ise süfli, Sosyalist ve Koministler aynı yolun yolcusu... Sitede yazılanları okuyunca ruhumu kasvet kapladı, bunların Tanrı diye nitelendirdikleri Atsız, her mevzuda dile getirdikleri muayyen şahıs bunları küfrün uçsuz bucaksız dehlizine sokmuş. İnşallah aralarından akledip, İslamın nuruyla billurlaşanlar olur. Bu adamların hidayete ermesi imkansızla muhal arasında görünüyor.

 

''İstemem Arapları'nın dininden, Bana bir din yarat Türk nefesinden.'' Sitede ki bir elemanın imzası yanda ki, Peygamberimizi kendi ırklarından gelmedi diye inkar eden Yahudiler'den hiç bir farkı yok bu herifin. Kainatın yüzü suyu hürmetine yaratılan Efendimiz'e sarf edilen bu sözü tersinden idrak edip, ecdadımıza hakaret ettiğinin farkında değil. Bu söz Üstad'ın, Atsız'a ''İslam hakkında ne düşünüyorsun'' deyince, ''Milletimin dinidir, hürmet ederim'' sözünü hatırlattı. http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?showtopic=4945 Üstad'ın Nihal Atsız hakkında yazdıkları üstteki linkte...

 

Üstad'ın ''Ben geçmişimi çöpe attım, çöpü de kediler ve köpekler karıştırır'' dediği bohem hayatına yafta vurarak, İslam'ı hazmedemeyen Atsız'ın ideolojisine ters düşen Üstad'ı, Kur'an da lafzı geçen hayvandan daha aşağı kimlikleriyle tenkide kalkışmışlar. Üstad'ı, Amerika'nın dalkavuğu ilan etmişler. İftiralarını berhave eden Üstad'ın yazısını buradan ulaşabilirsiniz http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?showtopic=2248

 

Üstad'ın tutuklanma saiklerini yanlış yazmışlar daha doğrusu bilerek iftira atmışlar.

 

Üstad'ın, Türkçe'nin mütehassısı olduğunu görememişler. Üstad'ın Gençliğe Hitabe yazısının dilini ve İslami fikirlerin olmasını, Atatürk'ün Gençliğe Hitabe yazdı diye hazmedememiş! Birisi Allah rızası için yazılmış, diğeri Türkiye Cumhuriyeti için!

 

Biri Üstad'ı, Arap ilan ederek, Türklüğünü göklere çıkartmış(!) İftiraya bile ele ayağa düşürdüler :)

 

///////Müslüman Yüzü / Necip Fazıl Kısakürek

 

O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır;

O yüz ki, göz değince Allah'ı hatırlatır...

 

Necip Fazıl'dan bir inci daha. Kürtler, araplar, peştunlar allah ın hatırlatıyor ise bu Tanrı ya edilen bir küfürdür. Necip senin peşinden gidenler senden daha aptal.

__________________

 

%100 Türk ////////////

 

 

Buyurun, eleman Üstad'ın yolunu hiç beğenmemiş, müslümanın mübarek yüzünü de hiç beğenmemiş. Bizim salak olduğumuzu belirtmiş. Anneannesinin, babasının, anneannesinin veya babaannesinin dedesinin, büyük dedesinin Türk olduğunu ispatlayabilir mi? :) Yazılanları ilk okuduğumda sinirlenmiştim ama şimdi acınacak hallerine gülüyorum. Eleman sağolasın, yolumuzun ne kadar doğru bildiğine bize hatırlattın. Tanrınız diğer ırklara sövmeyi mübah görüyormuş. Arkadaşlar sitede yazan diğer yazılara da bakın, daha ne küfürler var.

 

Bunlar Üstad'a laf atarken, Alparslan Türkeş'e, Seyyid Ahmet Arvasi'ye, kimsenin tahayyül, tasavvur ve muhayyilesinin erişemeyeceği kudret mesabesinde iftiralar isnad etmiş. İftira ile yetinmeyip, İlahi Kelimetullah yani İslam davasını gütmelerini hazmedemeyip, İslam'a karşı ırkçı telakkileriyle ''Arap tezleriyle'' topyekün İslama küfretmişler. Bunların zaviyesinde müslüman insan Araplar'ın teranesine kanmış! Arap demek bile istemiyorum, onlar mümin kardeşlerimizdir, onlar Sahabe torunlarıdır. Sahabelerden zerre kadarda olsa torunlarına nasipleri aksetmiştir. Yine Üstad'a laf atarken elamanın biri demiş, onların Turan'ında Afrika'nın kuzeyinde ki müslüman ülkeler, Hindistan, Pakistan var. Biz ülkücüler ırkçı olmadığımız için diğer müslüman devletleri, Türk devletlerinden ayrı görmüyoruz. Bizim ebced hesabında 99'a yani Esmaül Hüsnaya isnad eden ''Üç Hilal''imizi dinsiz köpekler hazmedemez.

 

Sitelerini şeytan ve nefisin azığıyla yazarak, kin kusarak, söverek, aklınıza gelen gelmeyen ne kadar pislik varsa onun için kurmuşlar, onun için sitelerine yazıyorlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VakıfAhmed kardeşimiz onların yalanlarını, küfür çukurundaki çırpınışlarını güzel bir şekilde ortaya dökmüş. Ağrılı arkadaşımızın talebi de yerine gelmiş oluyor böylece :) Kendisine teşekkür ederim.

 

Ağrılı arkadaşımız o sitede bunların yazılmasını istiyor lakin bu mesaj veya buna benzeyen bir mesaj oraya eklense sonuna kadar okumaya tahammül edemeyecekleri gibi, yazılan her hakikatin ardından savuracakları küfür sayısı artmış olacak. Laf, anlayacak olana anlatılır. Allahın ıslah etmesi için oradaki insanlar için dua etmek ve onlara hidayet dilemek yapılacan en iyi iştir.

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Türk ırkı üstündür telakkisine göre hayat süren insanlar için İslam'a göre yaşamayı gaye edinenler onların yanlış kullanadıkları tabirle yobazdır. İnşaatın temeli çürük olduktan sonra ne yapmaya çalışırsanız çalışın o bina düzelmez."

 

sayın yonetıcı arkadaslar kendı mılletını ustun gormeyen bır mıllet ayakta duramaz..! unutmamalıyızkı vatansız dın yasanmaz ırak afganıstan vb ülkeleri göruyoruz . bırde PEYGAMBER efendımızın su mubarek sozlerı aklımdan hıc cıkmaz bır gun otururken peygamber efendımıze (Sav)e dıyorlarkı ya rasulallah sız vefat edınce ıslam dınını nasıl koruyacaz nasıl yayacaz bunun üsttüne peygamber efendımız ey müslüman araplar dogudan bır ırk gelecek o ırk ıslamı koruyup allah rızası ıcın yayacaklardır. bunlar kımdır sorusu uzerıne TÜRK milleti diyor efendimiz .

ben türk oldugum ıcın gurur duyuyorum ve ıslamı da bırlıkte yasıyorum .allaha sukurler olsun kı ECDADIMIZ da peygamberımız mujdesıne nail olmuslardır. İSTANBULU FETHEDEN KOMUTAN NE GÜZEL KOMUTAN İSTAMBULU FETHEDEN ASKER NE GÜZEL ASKER.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ..!

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

 

Kardeşim bende ülkücüyüm karşıt görüş değiliz, ülküdaşız ama yazdıklarına katılmadığı belirteyim. Kimin kimden üstün olduğunu Efendimiz (s.a.v) in veda hutbesinde ki şu sözleri belirler:

 

“Ey insanlar! Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Hepiniz Adem’densiniz, Adem ise; topraktan yaratılmıştır. katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten sakınanınızdır. Arab’ın Arab olmayana, hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.” buyurmuştur.

 

Bizim için Türk müslüman olduktan sonra Türk'tür. Bu çerçevenin dışına çıkarsak İslam'ı hakikatleri kabul etmemiş oluruz. Laik ve demokratik sistemin gereğinden istemesekte kültürel mana da Türkçülüğü savunuruz. Kürt menşeili kardeşlerimizi katiyyen bizden ayrı görmeyiz. ''Türk, Kürt kardeştir, PKK kalleştir'' sloganını ortaya atan Alpaslan Türkeş'tir.

 

''Elbette İstanbul Fetholunur. Onların Başbuğu ne güzel Başbuğdur; ve askeri ne güzel asker...'' Bu Hadis'i Peygamber Efendimiz, bir Ayet'teki gizli manayı sezerek söylüyor. Evvelden okumuştum ama hangi durumda niçin söylediği hakkında tam malumatım yok. Yalnız senin söylediğin gibi değil, bundan eminim. Kaynağı bulabilirsem veririm, başka birisinde varsa o versin.

 

İstanbul'un fethiyle ilgili hadise bundan 555 yıl geride kaldı. Bu hadise bizim için iftihar teşkil ediyor, lakin sadece övünmekle kalmamalıyız. O Hadis'e mazhar olan ordu ve kumandan, onlarla aynı zaman diliminde yaşayan insanların İslami hassasiyet ve bağlılıkları mertebesinde çağının en kudretli ülke olmamız, yine bu İslami hassasiyet ve bağlılığa nail olan evlat ve torunlarının üç kıtayı zapt etmelerini düşünmeliyiz. Ve anlamalıyız ki, İslama ne kadar bağlı olursak o kadar ilerideyiz, laiklik, modernlik teranelerinin bizi uçuruma ittiğini fehmetmeliyiz. Kısaca İstanbul fethinin, İslama ruhumuzla malik olduğumuz için gerçekleştiğini bilmeli, 555 yıl önce ki halimize dönüşün dinimize sım sıkı sarılmakla olacağını bilmeliyiz.

 

''Doğu'dan bir ırk gelecek ve İslam'ı yayacaklar.'' Böyle bir Hadis olduğuna kanii değilim, bu uydurma Hadis'tir kardeşim, elinde sahih kaynak varsa göster, yanlışım varsa düzeltirsin.

 

Sana cinslik olsun diye söylemiyorum, Ne mutlu Müslümanım diyene. Ne mutlu iki dünya saadetine erenlere. Ne mutlu Vatan sevgisinin imandan geldiğini bilenlere. Ne mutlu Müslüman-Türk milleti güçlü olunca İslam'ın güçlü olacağını bilenlere. Ne mutlu İslam'ın çelikten merdanesine sarılanlara. Ne mutlu İslam'a hizmet edince Türk'e de hizmet ettiklerini bilenlere. Ne mutlu Müslüman'ım diyene...

Share this post


Link to post
Share on other sites
bırde PEYGAMBER efendımızın su mubarek sozlerı aklımdan hıc cıkmaz bır gun otururken peygamber efendımıze (Sav)e dıyorlarkı ya rasulallah sız vefat edınce ıslam dınını nasıl koruyacaz nasıl yayacaz bunun üsttüne peygamber efendımız ey müslüman araplar dogudan bır ırk gelecek o ırk ıslamı koruyup allah rızası ıcın yayacaklardır. bunlar kımdır sorusu uzerıne TÜRK milleti diyor efendimiz .

 

Yapma ya (!) Sen bir zahmet Efendimizin şu mübarek sözlerini (hadisini) nereden, kimden, hangi hadis rivayet ediciden, nasıl bir hadis kitabından okudun bizlere bir söylede biz de öğrenelim.

 

Doğu'dan bir ırk gelecekmiş, bunlar Türk milletiymiş bilmem ne (!) İstanbul'un fethiyle alakalı hadis üzerinden de kafanda değişik ütopyalar kurma. Zaten başımıza ne geldiyse bu ütopyalar yüzünden geldi.

 

Şu Türklük>İslamiyet ve/veya Türklük=İslamiyet saçmalığından bir kurtulun artık. Biz İslamlaşarak hakiki anlamda ruhumuzu bulmuş ve bu ruh üzerinden Nizam-ı Alem İlay-ı Kelimetullah telakkisinde olmuşuz.

 

Sana acilen Üstad'ı, Mehmet Akif'i, Sezai Karakoç'u sağlam kafayla tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim. Buduncu, Gökalp'çı, Esat Bozkurt'çu, Atsız'cı bir zihniyetin ülkemizde nelere sebeb olduğunu daha yeni yeni görmeye/anlamaya başladık. Bu ve türevi zihniyetlerin bizim fikir, ruh, muhabbet dünyamızda zerre kadar haddi, hesabı, değeri ve yeri yoktur.

 

Sana son olarak ''Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır'' Hadisini hatırlatarak yazıma son veriyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yapma ya (!) Sen bir zahmet Efendimizin şu mübarek sözlerini (hadisini) nereden, kimden, hangi hadis rivayet ediciden, nasıl bir hadis kitabından okudun bizlere bir söylede biz de öğrenelim.

 

Doğu'dan bir ırk gelecekmiş, bunlar Türk milletiymiş bilmem ne (!) İstanbul'un fethiyle alakalı hadis üzerinden de kafanda değişik ütopyalar kurma. Zaten başımıza ne geldiyse bu ütopyalar yüzünden geldi.

 

Şu Türklük>İslamiyet ve/veya Türklük=İslamiyet saçmalığından bir kurtulun artık. Biz İslamlaşarak hakiki anlamda ruhumuzu bulmuş ve bu ruh üzerinden Nizam-ı Alem İlay-ı Kelimetullah telakkisinde olmuşuz.

 

Sana acilen Üstad'ı, Mehmet Akif'i, Sezai Karakoç'u sağlam kafayla tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim. Buduncu, Gökalp'çı, Esat Bozkurt'çu, Atsız'cı bir zihniyetin ülkemizde nelere sebebi olduğunu daha yeni yeni görmeye/anlamaya başladık. Bu ve türevi zihniyetlerin bizim fikir, ruh, muhabbet dünyamızda zerre kadar haddi, hesabı, değeri ve yeri yoktur.

 

Sana son olarak ''Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır'' Hadisini hatırlatarak yazıma son veriyorum.

...

 

 

 

YANLIS konustugumu sanmıyorum ama yanlıssada ozur dılerım konuyu fazla uzatmaaya gerek olmadıgını dusunuyorum..!

 

"istanbul universitesi'nde ogretim uyesi Alman asilli Prof. Naumark ile bir

kısım talebesi Bogazicinde geziye cikarlar. Talebelerden biri Prof.

Naumark'a su soruyu sorar:

Avrupa bizi neden sevmez hocam?

 

Prof. Naumark su cevabi verir:

- cok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupali Turkleri sevmez ve sevmesi de

mumkun degildir. Asirlardir kilisenin Turk ve islam dusmanligi Hiristiyanlar

in hucrelerine sinmistir.

Sebeplerine gelince:

 

1. Musluman oldugunuz icin sevmez. Ama faraza laik soyle dursun,Hiristiyan

olsaniz da size dusman olarak bakmaya devam eder.

 

2. Sizler farkinda degilsiniz ama, onlar su gercegin farkindadirlar: Tarihten Turk cikarilirsa tarih kalmaz. Osmanli arsivi tam olarak ortaya

cikarsa, bugunku tarihlerin yeniden yazilmasi gerekir.

 

3. Avrupa'nin pazari idiniz. simdi Avrupa'yi pazar yapmaya basladiniz.

 

4. En az 400 yil Avrupa'da sirtimizda ve ensemizde at kosturdunuz.

 

5. Selcuklular Anadolu'yu, Osmanlilar ise orta Avrupa ve Balkanlari Hacli

ordusuna mezar ettiler.

 

 

6. Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet

sagladilar. once ahlaki degerlerinizi yipratmaya basladilar. Giyiminizden

yasantiniza kadar...Sonra kendi icinizde sizi bolmeye basladilar. A-B-C-D

gibi...

 

7. Selcuklu ve bilhassa Osmanli, islamiyet ugruna her seyini feda

etmeseydiler, islamiyet bugun belki sadece Hicaz'da varligini devam

ettirirdi. Kaldi ki Vehhabiligi kuranlar da, ingiliz Dominyon Bakanligi'nin

adamlaridir. Bati her yerde islamiyet'i, sapik inanclara kanalize etti. Ama

Osmanli, Asr-i Saadet'i devam ettirdi.

 

8. Kilise size kin kusmaktadir. Ve sebepleri yukaridadir.

 

9. Ben Turkiye'ye geldigimde 2 universiteniz vardi, simdi 119 universite var

Osmanli zamaninda ise her yerde bir medrese vardi, tarihinize bakin her

medresede bilim egitimi vardi. ilk denizaltini Osmanlinin yaptigini cogunuz

bilmiyorsunuzdur belki de ama Avrupa bunu biliyor..

 

10. Sizler, gercek huviyetinize dondugunuz an Avrupa'nin refahi ve

medeniyeti yikilir.Ama sizde bunun olmasi bu sartlarda cok zor.

 

11. Yine sizler, Avrupa'nin tarihi dusmanisiniz ve daima dusman olarak

kalacaksiniz.

 

Evet, almasini bilene ders ve ibretlerle dolu bir itirafname...

 

SAYGILARIMLA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kardeşim bende ülkücüyüm karşıt görüş değiliz, ülküdaşız ama yazdıklarına katılmadığı belirteyim. Kimin kimden üstün olduğunu Efendimiz (s.a.v) in veda hutbesinde ki şu sözleri belirler:

 

“Ey insanlar! Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Hepiniz Adem’densiniz, Adem ise; topraktan yaratılmıştır. katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten sakınanınızdır. Arab’ın Arab olmayana, hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.” buyurmuştur.

 

Bizim için Türk müslüman olduktan sonra Türk'tür. Bu çerçevenin dışına çıkarsak İslam'ı hakikatleri kabul etmemiş oluruz. Laik ve demokratik sistemin gereğinden istemesekte kültürel mana da Türkçülüğü savunuruz. Kürt menşeili kardeşlerimizi katiyyen bizden ayrı görmeyiz. ''Türk, Kürt kardeştir, PKK kalleştir'' sloganını ortaya atan Alpaslan Türkeş'tir.

 

''Elbette İstanbul Fetholunur. Onların Başbuğu ne güzel Başbuğdur; ve askeri ne güzel asker...'' Bu Hadis'i Peygamber Efendimiz, bir Ayet'teki gizli manayı sezerek söylüyor. Evvelden okumuştum ama hangi durumda niçin söylediği hakkında tam malumatım yok. Yalnız senin söylediğin gibi değil, bundan eminim. Kaynağı bulabilirsem veririm, başka birisinde varsa o versin.

 

İstanbul'un fethiyle ilgili hadise bundan 555 yıl geride kaldı. Bu hadise bizim için iftihar teşkil ediyor, lakin sadece övünmekle kalmamalıyız. O Hadis'e mazhar olan ordu ve kumandan, onlarla aynı zaman diliminde yaşayan insanların İslami hassasiyet ve bağlılıkları mertebesinde çağının en kudretli ülke olmamız, yine bu İslami hassasiyet ve bağlılığa nail olan evlat ve torunlarının üç kıtayı zapt etmelerini düşünmeliyiz. Ve anlamalıyız ki, İslama ne kadar bağlı olursak o kadar ilerideyiz, laiklik, modernlik teranelerinin bizi uçuruma ittiğini fehmetmeliyiz. Kısaca İstanbul fethinin, İslama ruhumuzla malik olduğumuz için gerçekleştiğini bilmeli, 555 yıl önce ki halimize dönüşün dinimize sım sıkı sarılmakla olacağını bilmeliyiz.

 

''Doğu'dan bir ırk gelecek ve İslam'ı yayacaklar.'' Böyle bir Hadis olduğuna kanii değilim, bu uydurma Hadis'tir kardeşim, elinde sahih kaynak varsa göster, yanlışım varsa düzeltirsin.

 

Sana cinslik olsun diye söylemiyorum, Ne mutlu Müslümanım diyene. Ne mutlu iki dünya saadetine erenlere. Ne mutlu Vatan sevgisinin imandan geldiğini bilenlere. Ne mutlu Müslüman-Türk milleti güçlü olunca İslam'ın güçlü olacağını bilenlere. Ne mutlu İslam'ın çelikten merdanesine sarılanlara. Ne mutlu İslam'a hizmet edince Türk'e de hizmet ettiklerini bilenlere. Ne mutlu Müslüman'ım diyene...

 

eyvallah kardesim 6 yıl kuran kursunda okudum ALLAHIMA sukurler olsunkı kafiye kitabına kadar okudum muslumanlıgın ve tüklügün ne demek oldugunu bılıyorum . teşekkür ederim ayrıca ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bak morikante arkadaşım/kardeşim:

 

Senin fikriyatın, zikriyatın, aksiyonun illa şu olacak bu olacak demiyorum. Ülkücü olursun, Kur'an kurslarında büyürsün, onu seversin bunu beğenirsin bizim için sorun teşkil etmez.

 

Lakin Türk'lük ve İslamiyet konusunda yaklaşık bir asırdır uygulanmaya çalışılan, söylenen, benimsetilmek istenen fikir çıkmazları ve yanlışları var.

 

Bizim için aslolan/olması gereken dinimizdir, inancımızdır, daha iyi müslüman olma ve olabilme gayretini artırmaktır. Yoksa milletimizin tarihteki şanlı yerini biliyoruz. Zaten Cenab-ı Allah'ta (c.c) bunun mükafatını bu dünyada vermiş/verecektir. İşte biz bu mükafata layık olmak için çalışmalıyız.

 

Muhabbetlerimle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bak morikante arkadaşım/kardeşim:

 

Senin fikriyatın, zikriyatın, aksiyonun illa şu olacak bu olacak demiyorum. Ülkücü olursun, Kur'an kurslarında büyürsün, onu seversin bunu beğenirsin bizim için sorun teşkil etmez.

 

Lakin Türk'lük ve İslamiyet konusunda yaklaşık bir asırdır uygulanmaya çalışılan, söylenen, benimsetilmek istenen fikir çıkmazları ve yanlışları var.

 

Bizim için aslolan/olması gereken dinimizdir, inancımızdır, daha iyi müslüman olma ve olabilme gayretini artırmaktır. Yoksa milletimizin tarihteki şanlı yerini biliyoruz. Zaten Cenab-ı Allah'ta (c.c) bunun mükafatını bu dünyada vermiş/verecektir. İşte biz bu mükafata layık olmak için çalışmalıyız.

 

Muhabbetlerimle.

...

 

 

 

saolasın ali kardes söylediklerine katılıorum

ALLAHU TEALA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN..!

Share this post


Link to post
Share on other sites

zaten üstadtan da bu beklenirdi bizim nazıma yapıştırmış lafı oturtmuş lafı gediğine helal olsun elleri öpülür valla üstadın

Share this post


Link to post
Share on other sites
nazım hikmet ne kadar üstad dan daha fazla reklamı yapılan ve gözlerde büyütülen bir adam olsa da kendi içinde üstadın büyüklüğünü biliyor heralde ki kıskançlığından garezinden kuduruyor.

birgün üstada yine laf atar, gazetecilere konuşurken üstad için "alçak adam" der.gazeteciler üstada gelir:nazım hikmet sizin hakkınızda alçak dedi derler.üstadın cevabı nazımı nasıl öldürmedi bilmem: alçağın da bir seviyesi var çukur adam ...

 

 

 

süper ya bunu ilk defa duydum şahane-ül ekber :D

daha iyisi olurmuydu nasıl olurdu bilinmez ama değişmeyen kader nazımın hep mat oluşu :)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...