Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
UYGHUR

Essalam Turk Arkadaşlar!

Recommended Posts

Ve aleyküm selam sayın Uyghur, hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Biz de sizleri tanımak,sizlerle tanışmak isteriz. Türk tarihinde bizim nazarımızda önemli bir yere sahip olan ve gerçekte de böyle olması gereken Türkçe'nin de ustası üstad Necip Fazıl Kısakürek'in anıldığı sitemizden en iyi şekilde faydalanmanızı diliyoruz. Aktif katılımlarınızı bekliyoruz.

 

Saygılarımızla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aleyküm selam. Hoş geldiniz.

 

Türkler'i seveni bizde severiz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Insha`allah, imaknim olsa her zaman gelirim, turkce Ornmem icin caba gostericegim.

 

Cin (zhong guo) hakkinda bildigim seylerle sizinle paylasabilirim.

 

hapinizie saol...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uygurca bilen olduğunu sanmıyorum. Siteye girince bi an şok oldum. Kaydırma çubuğuna baktımda göremedim birkaç saniyeliğine :)

 

Sitenin ingilizce versiyonu olsaydı çat pat anlaşırdık oradaki insanlarla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoşgeldiniz, ne kadar uzaklarda olsanızda gönlümüzde sizler varsınız. Türk oluşunuz daha da mühimi(önemlisi) müslüman olmanız bizleri ziyadesiyle(çokça) mesut(mutlu) ediyor. Biz bir bedeniz sizin bir yeriniz incinsin(acısın) inanın biz de acı çekiyoruz. Uygurlar da müslüman kesim azınlıkta değil mi? Çin'in ülkenizde yaptığı alçaklıklar bizleri hayli müteessir ediyor(üzüyor). Çin'in ülkenizde yaptıklarını anlatın lütfen. Siz en çok Türkiye'den kimleri tanıyorsunuz? Bizden beklentileriniz var mı? Beklentileriniz var ise nelerdir?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ULKERi biliyorsunuz.

ben iste su sirketin Cin daki saticisinin sirketinde calisiyorum.

 

burda Cinlar Uyghurlara cok kotu davraniyor.

 

Biz eslinde buralarin sahipliriydik, Simdi degisti, Biz Sadece bu topraklarin Misafirleri olduk.

Onlar bizim Dinimizi ayirmak icin pek cok kotulukler yapiyorlar.

 

Bunlari soylerek tamamliyamam.

 

ama beni uzurek daha Onemli sey, Turkiyede basortusunun Yasaklanmasidir. Sanki bizi(Musulmanlari) yasaklamis gibi hes ediyorum... Turkiyede musulman olmak sucmu acaba ???

 

iste bu benim siteyim, Turk kiz-kadinlarin goz yaslari benide aglattilar, bu bizden daha kotu olabilir...

 

Sitemi Ziyaret Edin

http://www.uyghurx.com/profile.php?user=Fontan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoşgeldin bu arada.. Siteni ziyaret ettim. Ama bir şey anlamıyorum :) Güzel şeyler yazdığı kesin :)

 

dua ile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoşgeldiniz Uyghur, kandaysınıs? Uygurca değil de tatarca bilenler yardımcınız olamaz mı :) burada birkaç tane arkadaşımız var, bilginize :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ruqra kardesim. olur tabiy, ben butun dunyadaki iyi insanlari seviyorum. benim bilgime gore, tatarlarda anlasirim. 40% atrafindaki sozluklerimiz aynidir. turkiyeyle 50% sozluklerimiz aynidir.

basortu.jpgBen turkiyeyi cok seviyordum, ama boyle haberleri hergun dinleyince bu sevgiyle celiski oluyor.

Turkiyey ne olmus, Insan kendi istedigi giyimleri giyemiyor, ysakmis, musulman olmasi zormus,

Turkiye musulmanlari kendi vetenide yasiyorken, ama ortunmesi yasakmis, ben ne amerikada ne avrupada gormemistim boyle cirkin bir yasagi hec gormemistim, bugun turkiyede gordum, musulman olmiyan ulkeler bsortusu hakkinda yasak yapmiyorken, bir tek tum halki musulman olan turkiyede yasaklanmis,

bu turkiye yonetimcileri neden kendi halkina, kendi kiz-kadinlira bu kadar buyuk zulum yapabilir, o yonetimciler, o bas bakanlar Ne istiyor? ne sagliyor? onlar neden korkuyor, birkaq adam tum turkiye musulmanlrina bas oldu, ve onlarin dinlerini elinden almaya calisiyor,

heq anlamadim... gercekten anlamadim.

turkiye yonetimciliri hatta israelden daha kotu olmaya calisiyor. tum musulman kizlarimizi kafir olmaya zorliyor, musulman olmak demek kizlar icin ortunmek demektir, ortunmeyi yasaklamak demek islami yasaklamak demektir. demekki islam dusmenleri turkiyeyi yonetiyor, bunu kahriman turk ogullari nasil kabul edebildi.?

insan haklari bu kadar ayak altina dusucekmi?

 

Turkiyeli arkadaslar ben icin sebir diliyor, biz icin yuregini acitiyor, ben China dayim, burda Henler bizim tum haklarimizi elimizden aldi. cok kotu durumdayiz, ama bizm guqumuzu yukseltmeli olan turkiye hetta China dan kotu islar yapiyor...

Acaba musulman kizlar ic giyimleriyle sokaga ciksinmi? gercek avropali olmak icin, siz turksizniz, musulmansiniz, avrupali degilsiniz. siznin degeriniz sizin kendi ozelliklerinizle , kendi kulturunuzle gerceklesicek. eger siz bunlari kaybetsiniz sizin baska insanlardin farkiniz olmazsa , muhakkak siz degerinizi kaybeteceksiniz...

Akil nereye gitti? temizlik nereye gitti? siz buyuk turk oldunuz icin biz seviyoruz. avrupali oldunuz icin degil... kardeslerim. bir insan nasil giymesine bile sahip cikamiyorken, nasil nefes alabildiniz? nasil uyabildiniz? nasil yasabildiniz?

 

tamam, ben islamdan bahsedmem, en az tam olarak insan haklarindan soylesemde cok cirkin, cok kabih sayilir.

Biliyormusunuz, ben agliyorum, ic-icimden agliyorum, siz icin, islam icin , kendim icin, kendim CIN de dururak derin agliyorum... Zulum, Bu zulum dusmenlerden degil kendi kardeslerimizden geldigi icin cok uzuluyorum, aciyorum.........!!!

ah musulman kizlarimiz!!! allah sizlere guq versin, erkeklerimizede sahip cikicak guc versin!!!

erkeklerimiz kizlirimizi, kadinlirimizi dusmenlerden korumak icin sahip ciksin, meydana dussun, yoksa erkek sayilmas. gercek erkek olamas...!!!

 

 

basortu2ah8.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sayın Uyghur kardeşim, tespitleriniz ve düşünceleriniz doğru, lakin Türkiye’de bütün bunların yaşanma sebebini daha iyi anlamak için Türkiye’nin geçmişini bilmek lazım. Müslüman halk ile zıt bir yolda olan ve yaptıkları işler ile Müslümanlara eziyet veren bu insanlar, Osmanlı devletinin de yıkılmasına sebep olan zihniyetin kalıntılarıdır. Osmanlı yıkılıp da Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri yani 85 yıldır bu zihniyet iyice kökleşmiş ve devletin yönetim planındaki önemli noktalarına yerleşmişlerdir. Halk, Müslüman bir partiyi seçse de bu zihniyet hemen faaliyete geçmekte ve kendi kurduğu düzene aykırı iş yapılmasını engellemektedir. Bu görünürde olduğu gibi basit bir iş değil, Türkiye’nin ayağını bağlamak ve İslam ile alacağı gücün önünü kesmek ve üç kıtaya hüküm süren Osmanlı gibi bir Türkiye’nin kurulmasını engellemek için yapılmaktadır bütün bunlar, işin içinde dış güçler de vardır. Türklerin, Müslümanların dünyaya hakim olmasını istemeyen Yahudiler, yüzyıllardan beri yaptıkları planların neticesini işte bu sayede alıyorlar. Güçsüz bırakılan, ekonomiden, eğitime kadar bir millet ve devlet için hayat damarı olan bütün noktaları eline geçiren Yahudiler, iplerini ellerinde tuttukları kuklaları istedikleri gibi oynatmaktalar ve Türkiye’deki Müslüman halk, yılların getirdiği uyuşukluk ile tam olarak aksiyona geçememektedir. Zaten Üstad Necip Fazıl da, bir zamanlar Allah demenin bile yasaklandığı devirde ortaya çıkmış ve bütün bu durumlara yazdığı kitaplar, verdiği konferanslar ile tepki göstermiş, halka şuur aşılamaya çalışmış ve Müslümanların uyanması için büyük çaba göstermiştir. Onun kitaplarını okuyarak içinde bulunduğumuz durumun sebebini anlıyoruz, mevzu hakikaten çok katmanlı ve uzun, ancak bu ülkede yaşayan ve İslam’a gönülden bağlı olanların yapılan zulme razı olmadıklarını ve ellerinden gelen tepkiyi, fikir bazında, sağlam duruşlarıyla, derinden derine geliştirdikleri ve yeşerttikleri aksiyon sahasıyla tepkisiz kalmadıklarını da bilmek lazım. Siz de Üstadı okudukça gerçekleri daha iyi anlayacaksınız inşallah. Ve düşman demekle haklısınız, bu zihniyet bu topraklarda kendine yer edindiğinden beri düşmandan farkı olmayan işler yapmıştır. Bir de mevzu ile alakalı bir haberin linkini de verelim: "Siyonistlerden Başörtüsü Yasağına Büyük Sevinç"

Sevinmekte kendilerine göre haklılar, çünkü Yahudilerin çizdikleri ve izledikleri politikaların gerçekleşmesi için İslam'dan kopmuş, kendi içinde parçalanmış, halkı İslam'ı yaşamak istese de baskın zihniyet tarafından engellenen bir Türkiye lazım. İslam’ın vereceği gücü bildikleri için İslam’ın yaşanmasını her yönden engellemeye çalışıyorlar. En basitinden laiklik denen mefhum da bu amaçlar için onların başımıza doladığı bir beladır.

 

İsrail, Yahudi şeriatına göre yönetilmesin, ağlama duvarı yıkılsın, Havralar, sinagoglar müze olsun, İbrani alfabesi değil latin alfabesi kullanılsın vs. yani İsrail de bizim gibi laik olsun desek, gelin siz de laik olun desek, hiç yanaşırlar mı buna. Asla, çünkü laiklik ruh kökünü sömürerek ellerinde oynatmak istedikleri milletler için ortaya atılmıştır. Ve Türkiyede Müslümanlara yapılan bütün eziyetler, zulümler Laiklik maskesi altından yapılmaktadır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reyhan Abla'm her zaman olduğu gibi biz kardeşlerini eğitecek cinsten yazmış sağolsun,onun yazdıklarına diyeceğim yok hakikaten ama Uyghur kardeşim sizin yazdığınızda da epey haklılık payı var,en önemli nokta şu ki bizler de suçluyuz hem de sandığımızdan daha fazla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tesekkur reyhan abla... ( )

 

bunlari biz (UYGURLAR) pek iyi anliyoruz. Ozellikle Mustafa kamal konusunda pek iyi anliyoruz.

 

bir kac gunden beri Bizim hep sitelerimizde, forumlarimizda Turkiyenin basortu yasagi yayinladi ve tum uygur arkadaslarimis cok sinirlendi ve Umidini kayvetti. bizim turkiyelik turk kardeslerimizden saglayan umidleri kaybetmeye basladi.

 

biz kendimizi cok zulum icinde yasiyoruz diye saniyordum, ama tam bu sirada siz daha cok zulum icinde yasiyorsunuz... cunku bu zulum size kendi milletinizden, kendi arkadaslarinizdan geliyor...

bizim zulumumuz ise bir yabanci , kotu dusmen milletten geliyor...

 

peki, madem oyle, bu zuluma karsi cikicak gucunuz varmi?

 

cozebilirmisiniz? kadinlar sokaklarda toplanip karsi cikiyorken, erkekler nerede o sirada? ben seyrettigim filimlerde erkekler yok. sanki bu sadece kadinlarin mesalasi gibi. bu her musulmannin masalasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sayın kardeşim,

 

Çok güzel bir şey söylemişsiniz, başımızdaki bela kendi içimizden çıkmıştır, doğrudur. Zaten bir ülkeyi kıskaca almanın en sağlam yolu, dışarıdan verilen bir dayatma değil, içeriden yetiştirilen maşaların elleriyle, fikirleriyle, icraatlarıyla yapılmaktadır. Şimdi şu halde biz Müslümanlar ne yapabiliriz? Bunlara karşı çıkacak gücümüz var mı? Aslında şu bir gerçek ki Üstadın şahane bir şekilde belirttiği gibi, biz kendi içimizde zayıfladığımız ve dinimizden uzağa düştüğümüz için bu hallere geldik ve bu kadar zulme uğradık, uğramaya devam ediyoruz. Bize asıl gücü veren dinimizden kopmasaydık kimse bizi bu hale getiremez, bizimle oyuncak gibi oynayamazdı.

 

Mahkemeden red kararı çıktıktan sonra hanım kardeşlerimizin sokaklarda toplanıp fikirlerini yüksek sesle duyurmaya çalışmaları elbette yeterli değildir ve hatta ben şahsen bunu pek faydalı da görmüyorum. En güzel protesto; her yönden İslam'a uymakla yapılır. Ülkemizin ruhen sağlam, fikren sağlıklı ve zihnî temeli doğru atılmış kadınlara ihtiyacı vardır. Bir kadın da bunlara ancak dinini öğrenmek ve öğrendiklerini yaşamak yoluyla ulaşabilir. İlim, amel, ihlâs üçgeni... Fatih’ler, Yavuz’lar yetiştirecek keyfiyetteki anneler ve onların, onların evlatlarının kurduğu bir cemiyet... Biz böyle bir cemiyet kurduğumuzda zaten içimizden başörtüsünü yasaklamak isteyen bir zihniyet de türemeyecek. Türese de biz kendi içimizde ve dışımızda ruh kökümüze bağlı olarak yaşayacağımız için, dış tesirlerin menfi icraatları hiçbir şekilde bizlere zarar veremeyecek. Her yönden güçlü, sağlıklı, dirençli ve hastalıklara karşı bağışıklık kazanmış bir beden gibi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...