Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Achar

Hangi Gazete Kurultayı Nasıl Gördü?

Recommended Posts

Öyle bir Baykal manşeti atıldı ki...

Deniz Baykal, CHP'nin 32. Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçildi. Kurultaydan sonra hangi gazete, hangi manşeti attı?

 

En güzel manşet Star'dan geldi. Star gazetesi, muhaliflerin aday olarak teklif edilme imkanını bile ortadan kaldıran tüzük değişikliğinden hareket ederek manşetini oluşturdu. Öteki gazetelerin CHP kurultayı ile ilgili haberlerinin başlıkları şöyle idi:

 

Zaman: Kurultaya tek aday olarak gitti. Allah sağlık verdikçe beraberiz

Milliyet: CHP'de 10. Baykal dönemi

Hürriyet: Baykal'la devam

Sabah: İslam laiklikle çok daha güzel. Baykal. 10. kez seçildi

Akşam: One man show / Tek kişilik şov

Birgün: Orada bir kurultay var soldan uzakta

Bugün: Demediğini bırakmadı

Cumhuriyet: Yeniden seçildi, iktidara yüklendi / Türkiye yol ayırımında

Güneş: Baykal'la devam

Milli Gazete: Ver korkuyu, ver korkuyu

Posta: CHP'yi beğenmeyen kendi partisini kursun

Radikal: Başı sonu belli kurultay / Konuşamadılar bile

Takvim: Yeniden Baykal

Taraf: Artık deviremezler / Tam ulusalcı oldu

Tercüman: Kurultayda herkesi kucaklıyorum dedi / Baykal'dan geç kalan doğru

Türkiye: Bir CHP klasiği

Vakit: Baykal bozuk plak gibi

Vatan: 10'da 10 yaptı

Yeni Asya: (Haberi birinci sayfadan görmedi)

Yeni Çağ: Türkiye sahipsiz değil

Yeni Şafak: İslami vaadler.

 

star_manset.jpg

 

Samanyoluhaber

 

Manşetlerin herbiri ayrı komedi : ))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Star'ınki gerçekten müthiş :)

 

Posta'nınkinide yabana atmamak lazım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sabah: İslam laiklikle çok daha güzel. Baykal. 10. kez seçildi

 

Evvela, Baykal'ı tebrik ediyorum :) Yukarıda yazanı istihza ederek yazmışlarsa lafım yok. Ciddi ciddi yazmışlarsa... Sabah gazetesinin böyle başlık attığını sanmıyorum, yalnız bunlara benzer söylemleri sakız gibi ağzında dolaştırıp, sağa sola sündürerek uzatmaya kalkışanlar var.

 

İslam, laiklikle çok daha güzel. Bu ne demek ya, bunu hangi selim akıl söyler, kabul eder. Bunu yazan veya yazdıran, vicdanı rahat mı? Bu tür söylemlerde akıllara sokulmak istenen şudur: ''İslam'' bizi geriye götüyor, ''laiklik'' o kadar modern ve kalıcı ki, İslam düzeninin giriftliğini ortadan kaldırıyor(!). İslamiyet'e dayanmayan ne varsa yıkılıp gidecektir. Bizim dinimiz; oturmamızdan, sohbetimize, giyimimizden, bakışımıza vs. topyekün tüm eşya ve hadiseleri, geniş ve muayyen çerçeveye oturtmuştur. Devlet yönetimini mi çerçevelemeyecek? Müslümanız diyorsunuz, dinin bazı hususlarını hiçe sayıyorsunuz. Alçaklar, bari yobazların olmadığı yerde İslam daha güzel deyin de saygı duyalım. Bu sözü de şuraya çekerler dindarlara ''dinci'' diyerek umumiyetle yobaz derler. Sonra klasik ve iptidai söylemleri ''Batı'' laiklikle ilerlemiştir, bizi ayakta tutan laikliktir, laiklik olmasa şu bu olurdu. Onlar devlet yönetimin de sapık dinlerini yok sayıyor, biz ''Hak'' dini. ''Batı'' hristiyan, biz müslümanız deyince kem küm ederler. Laiklik, Fransızcadan dilimize geçmiştir. Manası ''dinsizlik''tir. Her ne kadar devletin dini yok deseler de, çoğu hususta bunu ''isteyen istediği gibi yaşar'' manivelasına çekerler. Müslümanız deyin çobansız koyun gibi salın çayıra milleti, sen yakınındakini dini hususlarda uyarmakla mükellef değil misin? Sen koyun gibi yaşarsan geviş getirmekten öte uyarıcın olamaz.

 

Fransa'da zamanında ''klise'' herşeyi ele geçiriyor. Kral ne yapacak, din ve devlet işlerini birbirinden ayırıp ''klise''nin nüfuzunu kıracak. Biz neden laikliği seçmişiz acaba ? Camiler mi herşeyi ele geçirdi, yoksa batı hayranı aydın kesim mi? Laiklik bizim diğer ülkelerle ilişkimizi geliştirdi, batıya yaklaştırdı. Batı zehirli yılan yaklaştıkça daha derinden sokar. Batının teknelojisini, ilmini almak için de laikliğe gerek yok değil mi?. Madem laiklik sevdalısı milyonlarca insan var, bari onların kaç milyon katı olan ''laiklik sevdalısı'' olmayan insanlara saygı duyulsun, camiye gitme saadetiyle yetinmesinler.

 

Devlet yönetimini mi çerçevesiz bırakacak? Baykal ne diyor '' Biz müslüman olarak laikliği benimsemiş toplumuz! '' Sana oy verenler olabilir, sevgili Baykal.

 

Sokaklardaki, reklam panolarına astırmış sevgili Baykal '' Din de bizim, devlette bizim, bayrakta bizim ''. Bize de bırak Baykal, biraz cömert ol. Ha devlet sizin, o doğru onlarca yıldır devletin her kademesinde kadrolaşmışsınız. Sonra dersiniz sağ partiler iktidar oldu, ülke ilerlemedi. Sağ partiler hamallık yapıyor, paşa sizsiniz. Paşalar sizlerle, İsmet'in kurduğu düzen sizlerle. Ne mutlu sizlere... Kanun çıkar, ordan Anayasa Mahkemesine, 8'i İsmet vari adamlar. Kanun geri döner, veya Sayıştay Laikliğe aykırı diye kılıf uydurur. Millet mi sizin?

 

Şehitlerimiz, Allah'ın rızası için şehit oldular. Senin köpekliklerin için değil. Bayrak mı sizin?

 

Din bizim diyorsun, sevgili Baykal'ım. Başörtüsüne, dine yenilik getirerek, İmam-ı Azam'ın söylemediklerini söyleyerek; ''başörtüsü farz değildir'', diyorsun. Din mi senin, küfür mü? Senin dediğine inanmak isteyen sayısız ahmak var. Maide Suresi 31. Ayet'i oku, Baykal'ım. Okumuşsundur, duymuşsundur Baykal'ım. Annemin başörtüsünü, sana veya görüşene oy verenlerin alayına değişmem.

 

Efendimiz'in şu Hadisine bakın:

 

''Üç kişiyi kötülemekte suç yoktur; günahlarını ve ayıplarını alenileştiren adam; zulm ve cevr ehli devlet büyüğü; dinde yenilik icad edici şahıs...''

 

Üçü de sevgili Baykal'ım da var. Neden Baykal'ım diyorum; çünkü adam -bizim Yozgatlıların tabiriyle- zerze(salak) gardaşım. Bizim işimizi kolaylaştırıyor, Akp'yi ne kadar sevmesem de, onları kuş sütüyle besliyorlar. Sonuna kadar Baykalcıyım!. Aklıma yeni geldi, ''Cumhuriyet Yürüyüşü'' yaptırdılar ya, bu yürüyüşlerin, Anadolu halkında bırakacağı intibaları etraflıca düşünemeyecek kadar zerze bu herif. Oy potansiyelinin yaklaşık % 70'i Anadolu halkı, aklıma birşey daha geldi bu alçaklar seçim öncesi Yozgat'ta başörtüsü dağıttılar. Bir tane kibar bayan(zerze) bulmuşlar, bizim saf kadınlara dağıttılar. Bir alan, bir daha alıyordu :) Yine de vekil çıkaramadılar :) Başörtüsüne de paramız gitti diye hayıflanmışlardır. Tüh, tüh, tüh(!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...