Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Achar

İstanbul'un Fethi (film)

Recommended Posts

Selamlar

Ne yazık ki şanlı tarihimiz ile ilgili çekilmiş pek az film var, elalem bizim tarihimizin yanında güneşin yanında mum misali olan tarihine nice filmler çekmiş ve çekmekte. Efendimizin müjdelediği İstanbul'un Fethi ile ilgili bildiğim kadarıyla tek film çekilmiş, muhtemelen çoğumuz izlememişizdir.

Film 1951 yapımı, siyah beyaz. Aşağıda vereceğim linkten filmi online izleyebilirsiniz (interneti kotalı olan arkadaşlar için sorun teşkil eder).

 

 

28k38kmhp7.jpg

 

Yönetmen

Aydın Arakon

Yapımcı

Murat Köseoğlu

Müzik

Nedim Otyam

Oynayanlar:

Sami Ayanoğlu

Reşit Gürzap

Müfit Kiper

Atıf Avcı

Kemal Ergüvenç

Turan Seyfioğlu

 

 

Buyurun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rahmetli Mustafa Akkad ömrünün son 10 yılını Selahaddin Eyyübi'yi konu edecek bir film çekmek için sponsor aramakla geçirmiş. Ömrü yetseymiş İstanbul'un Fethini onun yorumuyla izlemek de nasip olabilirdi belki de. Ne yazık ki sinema gibi yaşadığımız çağa en güzel, en verimli şekilde seslenebileceğimiz bir sanat dalında Müslümanlar hayli geri kalmış. Bu durumun en büyük sorumlusu her ne kadar olanak sağlamayan yetkililer ise de biz gençlerin duyarsızlığı ve hafife alışı da göz ardı edilemez. Gereken gayreti, itinayı göstermiyoruz. Üniversite mezunu olalım da, gerisi Allah kerim demekle yetiniyor çoğumuz. Hayallerimiz de bir o kadar basit ve sıradan. Büyük düşünmüyoruz kısacası. :D Üstelik bizim düşünecek vaktimiz bile kalmamışken...

 

Bir de sinema bölümünde okuyan abi-abla varsa içimizde... yıllardır her Ramazan aynı Çağrı'yı izlemekten sıkıldım... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

SAnki hatırlıyorum , ama mağlumumuz doğru düzgün tarih bilgileri olmadan , taraflı, oryantalist gözüyle film yaptıkları için pek izlediğimi söyleyemem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İstanbulun fethiyle alakalı hala adamakıllı bir filmin olmaması ülkemizin kültürel yönden kocaman bir açığıdır. bizim tarihimize ne denli kıymet verdiğimizin bir göstergesidir. He böyle ağır bir taşın altına el atmakta her babayiğidin harcı değildir oda işin başka bir boyutudur. Çarpıtmadan eğip bükmeden bir an önce Fetih ruhunu yansıtan ve buna yakışan çalışmaların hayata geçmesi dileklerimle.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

kardeşler bence tek problem mangır.istanbulun fethi çok büyük bir olay.ve böyle bir olayın filmi yapılacaksa bunun hollywood kalitesinde olması lazım.yani emek para kaliteli oyuncu zaman vs.örneğin çağrı filmi çok kaliteli bir film.o filme de mutlaka büyük paralar yatırılmıştır.ama ortaya müthiş bir proje çıkmıştır.yani istanbulun fethi filmi de öyle bir film olmalıdır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...