Ali NFK 8 Report post Posted August 16, 2008 Diğer şiirleriniz de güzel ama beni en çok bu beyit etkiledi...Günümüz zihniyetini iki dizeyle gayet güzel anlatmış. Şiir sahasında muvaffak olmanız dileğiyle... Teşekkürlerimi sunuyorum kardeşime. Allah razı olsun. Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted September 15, 2008 DAVA İSLAM Nefes alıp veriş sebebi davam; -Önce İslam değil- sadece İslam! Ağustos 2008 Share this post Link to post Share on other sites
sezefinu 2 Report post Posted September 17, 2008 Allah razı olsun emeklerinize sağlık ne güzel dile getirmişsiniz önce islam değil sadece islam yolunuz açık olsun kardeşim devam edin inş. Share this post Link to post Share on other sites
adıdeğmez 18 Report post Posted September 18, 2008 Beğenerek ve anlayarak okudum. Kalemin daim kuvvetli olsun... Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted September 18, 2008 Beğenerek ve anlayarak okudum.Kalemin daim kuvvetli olsun... Sizin kadar olmasa da yazıyoruz birşeyler :) Allah razı olsun, teşekkür ederim. Share this post Link to post Share on other sites
e-selcuk 25 Report post Posted September 18, 2008 harun kardeşim; şiirlerinde ve tarzında önce İslam' ın sonra üstadın etkilerini görmemek mümkün değil. bence önemli olan etkilenip, etkilemek. sen de bunu layıkıyle yerine getiriyorsun kanımca. yalnız ölçülerde ve kalıplarda daha da iyi olabilirsin... sadakatle Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted September 19, 2008 Daha bugün Dil hocamla bu konuyu tartıştık. Allah razı olsun ilgilenip eksikliklerimi söylüyor. Birkaç düzeltilmesi gerekn şey var farkındayım. Çalışmam lazım. Konu bütünlüğüde büyük problem. ''Yoldaşım-Sevgilim'' şiirinde göze çarpıyor. Birçok şey anlatmak isteyince böyle oluyor. Düzeltecem inşallah. Selametle... Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted September 27, 2008 BÜYÜK HUBEL Ankara?nın Hubel?i Uyuşmadık anlamaz Doğduğu yer Rumeli Uyuşmadık anlamaz Sapık Kemal?le (Volter) Fikirdaşıdır sever Kubbeleri pek söver Uyuşmadık anlamaz Padişahla yer içer Allah, din, şeriat der Yalancılıkta lider Uyuşmadık anlamaz Kesmez hırsın hızını Vahdettin?in kızını Alamadı iç çeker Uyuşmadık anlamaz Harpta imanı andık Şahlanacağız sandık On yıl on milyon zındık Uyuşmadık anlamaz Halkı kandır öne geç Kesmek için imam seç Hani ya hilafetin Uyuşmadık anlamaz Camiye kılıç indi Nefretiyle tepindi Koca halk nasıl sindi Uyuşmadık anlamaz Damarımızda kene Kölen olduk kırk sene Bize hitap neyine Uyuşmadık anlamaz Kâh dinci kâh komünist Hamurun suyu faşist Okçulukta lider it Uyuşmadık anlamaz Köyde küfür okulu Şehirler fuhuş yolu Meclis düzenbaz dolu Uyuşmadık anlamaz Ebter kraldır kendisi Soldu gitti hevesi Onu seven müminle Uyuşmadık anlamaz BÜYÜK DOĞU gülleri Hep Hak söyler dilleri Sevmedik katilleri Uyuşmadık anlamaz Eylül 2008 Share this post Link to post Share on other sites
cihat 28 Report post Posted September 27, 2008 DAVA İSLAM Nefes alıp veriş sebebi davam; -Önce İslam değil- sadece İslam! Ağustos 2008 Müthiş bir ifade bu, tebrik ederim... Önce veyahut sonra değil, olanca asaleti, derinliği ve keyfiyetiyle, sadece İslam... Üstad ne güzel çerçeveliyor bunu; "Olunmayacak herşeyle olabilecek herşeyin kefalet ve keyfiyeti İslamda...Herşey İslamda" Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted September 27, 2008 Müthiş bir ifade bu, tebrik ederim... Önce veyahut sonra değil, olanca asaleti, derinliği ve keyfiyetiyle, sadece İslam... Üstad ne güzel çerçeveliyor bunu; "Olunmayacak herşeyle olabilecek herşeyin kefalet ve keyfiyeti İslamda...Herşey İslamda" Üstad ne güzel demiş :) Herşey İslam... İslam harici hiçbir fikir meshep rejim o bu şu falan fişman fişmekan tanımıyorum ve 1400 senedir hepsini gayrimeşru sayıyorum. Share this post Link to post Share on other sites
Hâcegân 226 Report post Posted September 28, 2008 Harpta imanı andık Şahlanacağız sandık On yıl on milyon zındık Uyuşmadık anlamaz Benim bir şiirim de şöyledir: Kurtuluş Savaş, kıyamet… Ne oldu, ne var? Vatan ve ümmet… Ne oldu, ne var? Tarumar dünya, Adalet rüya, Müreffeh hülya; Ne oldu, ne var? Din ve itikat; Koş, koş! Saltanat… Yanıyor ecdat; Ne oldu, ne var? Baş, kol, el, bacak, Kan revan ocak, Alev her bucak; Ne oldu, ne var? Namahrem eli, Ecnebi seli… Eyvah; miğferli; Ne oldu, ne var? Ne oldu böyle, Bu ne hal öyle, Bir anlat şöyle; Ne oldu, ne var? Kurtuldu ümmet, Allah’tan rahmet… Yine akamet; Ne oldu, ne var? Modern uygarlık, İslam barbarlık, Bilim, tek varlık; Ne oldu, ne var? Savdık ümmeti; Umran milleti… Yedik illeti; Ne varsa, o var! Share this post Link to post Share on other sites
furkan-NFK 4 Report post Posted September 28, 2008 çok güzel kardeşim yüreğine sağlık Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted September 28, 2008 Teşekkür ederim. Eklenen son şiirde çok güzel. Share this post Link to post Share on other sites
furkan-NFK 4 Report post Posted September 28, 2008 Teşekkür ederim.Eklenen son şiirde çok güzel. valla ben en çok yaşlı-ergen'i beğendim neyse devam Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted September 28, 2008 :) :) Share this post Link to post Share on other sites
ehl-i_ kalender 4 Report post Posted October 3, 2008 Şİirlerin çok MEhmed Akif'i hatırlatıyor kardeş.Bunları hangi ölçüyle yazdın kardeş? Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted October 3, 2008 Bilmiyorum, üslubumun Akif'e benzediğini söyleyen başkalarıda oldu ancak ne desem... Hepsi hece ölçüsüyle yazılmıştır. Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted October 7, 2008 KABUKTAN İNANÇ Hey gidi nur harmanı cennet vatan, Nurdan eser mi var nerede iman? Tarihe gömülü kardeş müminler, Neye işarettir bu: Ahir zaman! Put gibi saf duruş ibadet ceza, Hakk'a secde ne günden beri eza? Selamdan sonra kaçanı görünce, Başımıza inecek sandım feza! Temel sarsıcı illet dedikodu, Eş, dost, kolu komşu tanınmaz oldu! Terazisi bozuk takkeli domuz, Faiz yerken hatırlar mı mabudu? Aklını kaçırmıştır zannederim, Düşünürüm de başka yol yok derim. Teşhiri meşru kılma? Yarı çıplak Örtünme haliyle yanardı derim! İnsan mevcut değil çarşılar dolu, Irz düşmanı gözler şaşırmış yolu! 'Belhum adal' sarsılacak sıkarsam Kara toprağını yar Anadolu! İlişki zina, ahlakımız makûs! Gerçek olamaz, olsa olsa kâbus! Varoluş sebebi yerin altında, Ruhuna Fatiha sevgi ve hulus! Düzenden indi mi Hakk sözü Kuran? İnanmam! Kim bu düzeneği kuran? Rabba itaat etmeyene biat? Olmayacak iştir bu gör de uyan! Anladım ki kabuktan inanç leşmiş!!! Mukaddesat hırsızları birleşmiş! Hakk'ı batıldan ayıklayamayan, Hakiki iman tohumunu deşmiş! Ey cahil, artık rahat yatamazsın! İslam'ı bir kenara atamazsın! Harbimizi işitirde taş toprak, Bunu Müslümana anlatamazsın!!! Kendini yetiştir genç oğlan, Sana zerk ettikleri ilim yalan, Kalemini ve kılıcını sivrilt, 'Korkumuz bir Allahadır' de, davran! Ekim 2008 Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted October 7, 2008 ZÜLFİKAR'A ÇAĞRI Alem taş olsa basacak, Pek çileli bağrımız var. Akıl kendini asacak! Böylesine ağrımız var! Tokat vurup uyaracak, Kabe'den esip saracak, Bu hapisten kurtaracak, Zülfikar'a çağrımız var!!! Ekim 2008 Share this post Link to post Share on other sites
sezefinu 2 Report post Posted October 13, 2008 helal kardeşim yine döktürmüşsün Allah yolunu açık etsin selametle Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted October 13, 2008 Eyvallah gönüldaş. Share this post Link to post Share on other sites
Vakıf Ahmet 36 Report post Posted October 13, 2008 ZÜLFİKAR’A ÇAĞRI Alem taş olsa basacak, Pek çileli bağrımız var. Akıl kendini asacak! Böylesine ağrımız var! Tokat vurup uyaracak, Kabe’den esip saracak, Bu hapisten kurtaracak, Zülfikar’a çağrımız var!!! 07 Ekim 2008 / Salı Harun'un yazdığı şiir, Ali Ulvi Kurucu'nun şu mısralarını çağrıştırdı: Nemli gözlerden akarken, yaş olup hasretimiz, Yeter artık, sona ersin şu gönül gurbetimiz... İşte millet, bu şafaklar dolu rüyayı taşır, Doğacak günlerin aşkıyla hayâlim kamaşır.. Harun'un bu güzel şiirindeki hasretle bizde yanıp, kavruluyoruz. Akıl bu millette ki süflilikleri almıyor, insanlar nasıl bu kadar dininden, tarihinden, mukaddesatından uzak olabilir? Ve yine aynı milletin insanı nasıl bunlara kayıtsız kalıp, köşesine çekilebilir? Şiirlerini bekliyorum, gönüldaşım. Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted October 13, 2008 Eyvallah Gönüldaş! Share this post Link to post Share on other sites
Gökan Öztürk 29 Report post Posted October 21, 2008 yazdıkların pek hoş boşuna değil ve yarınlarda sahipsiz değil inşallah... devam et yiğidim... Share this post Link to post Share on other sites
Ali NFK 8 Report post Posted October 21, 2008 yazdıkların pek hoş boşuna değil ve yarınlarda sahipsiz değil inşallah... devam et yiğidim... Allah razı olsun Abi'm. Sizden de bana teknik ve içerik zaaflarımı söylemenizi ve şiirin biçiminde bana yardımcı olmanızı beklerim. Allaha emanet gönüldaş, Selametle... Share this post Link to post Share on other sites