Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
trradomir

Teknisyen Salim Efendinin Dramı

Recommended Posts

Efendim insanlar yok mu, ah bu insanlar! Valla 'insanlar şöyledir, insanlar böyledir' diyerek türümüze hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren zevatın kısm-ı küllisine karşı asabiyet hislerim mürtefîdir de, bu insanlar da adamı bazen kendilerinden 'insanlar' diye bahsetmeye mecbur bırakıyor yahu. Bir de bi zamanlar 'Erkegler, erkegler ah şu erkeg-lier' diyen, insana benzeyen Yunus Bülbül isminde bir duayen sanatçımız vardı, ötüşüne gurban olduğumun sesini duyan var mı?

 

Oyunculuk zor iş. 'Yapma yaa' dediğinizi duyar gibiyim sevgili seyirciler, pek naziksiniz, teşekkür ederim. Ne o, inanmadın galiba? Samimi söylüyorum. Hele hele iyi ve kötünün bariz olduğu filmlerde, kötüyü oynayan adamların ruh hali ya içler acısı olur, ya da bu adamlar zamanla patolojik bozukluklar göstermeye başlar. İşin ruhi zaviyesi bir tarafa kalsın... Allah rahmet eylesin, Erol Taş ... Ah Erol abi ah, melek gibi adamdı halbusem. Bir gün yolda giderken üstü başı yırtıklarla örülü minicik bir çocuk görmüş de,... Ağlayacağım geldi dostlar devam edemiycem. Hühühühühühüüüüüü...

Share this post


Link to post
Share on other sites

He ne diyordum en son? Erol Taş'tan bahsediyordum galiba. İşte Erol Taş aslında kalbi insan sevgisiyle, duyguları merhametle yoğrulmuş pırıl pırıl... A cidden devam edemiyorum dostlar, ühühühühühüüüüü...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tek burun iki çeşme her dem ağlar dururum;

Ya Rab bu halden bilmem ne vakit kurtulurum

 

Evet size müthiş bir berceste yazdım, bunu ezberleyin, sağda solda kullanırsınız. Bana bak eğme o ağzını, bi çakarsam ortasına daha beter yamulturum, Keto gibi geezersin ortalıkta. Terbiyesiz seni. Ne anlarsın sen edebden edebiyattan?

 

Yok dayanamıyorum ismini yazmayacağım o sevgi kelebeğinin. E.T... Bu da 18 yaşın altındaki suçlu isimlerini kısaltır gibi oldu ama ne yapalım, Erol abi de toplum nezdinde onlardan farklı değil. Ya ben bu konuyu niye açmıştım abi? Unuttum iyi mi, neyse aklıma gelince yazarım artık. Konu hazır dursun burada. Paşa göynüm bilir ne zaman devam edeceğimi. ahahah.

Hmbeni özleyin hanacııım, hmbaaaay

Share this post


Link to post
Share on other sites

huheuheuh :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tamam tamam, korkmayın, hatırladım. Ahaha. İşte E.T., arada sırada sahneye çıktığında milletin kendisine taş attığını anlatırdı televizyonlarda o ihtiyarlamış sesiyle. Adamın ilk iki kelimesini duyanda Küçük Emrah'a duyduğum merhametin (ne merhamet ne merhamet) fazlasını duyardım içimde Allah Süleyman Demirel'i çarpsın ki. Çatallara takılan, etli bir burundan çıkan içler acısı ihtiyar sesi... Ben bu hali, özeleştirinin dibine vurarak, bir dönemler taşıdığım herkesi küçük gören entel tiplemesiyle 'canım bizim ulusumuz böyledir zağten, ay o kadar aptalız ki filmle gerçeği birbirinden ayıramıyoruz, mal mıyız neyiz?' deyu tahlil ve dahi tenkid ider idim. Hayır ahbablar, hal öyle değilmiş, vakit geçti devran döndü ve öğrendim. Biliyordur çoğunuz bu mevzuyu, fakat bilmeyenler de olabilir elbette.

 

Şehid yönetmen Mustafa Akad, Çağrıyı çekerken Hazret-i Hamza'yı... Yahu işte görüyorsunuz değil mi, ben bile neredeyse 23 yılda bir hataya düşüyordum. Ee, ben dahi insanım neticede di mi? Neyse efendim, Hazret-i Hamza rolündeki Anthony Quinn'i öldürmek üzere, ikamet ettiği otelin çikolata renkli elektrik teknisyenini 'Yavrum sen gel bakiyim böyle, tam Vahşi'ye benziyorsun zaten, vuuut demiş burnundan düşmüşsün, gel hele seni bi oyuncu yapayım, paralar, şan, şöhret, saygı' filan diye kandırıp Hazret-i Vahşi rolüyle filme dahil ediyor. Evvela evden işe, işten eve; mekikleşmiş ağabeyimiz bu teklife mesafeli yaklaşıyor ama sonunda kepenkler kalkıyor havaya tabi. Salim Gedara isimli bir gariban... On milyonların izleyeceği bir filmde rol almak, harika bi şey değil mi? Hahah tabii, tabiii. İlk facia film çekilirken gerçekleşiyor. Teknisyen Salim Efendi askerlerin arasından geçecek ve yerine durması gereken yere gelecek, Anthony önüne gelince de pipetle ayran ambalajı deler gibi mızrakla adamda 'dup!' diye oluk açacak. Normal bir savaş sahnesi değil mi? Hayır. Mustafa Akad bu sahneyi tam beş defa çekmiş. Neden dersiniz? Askerler Vahşi rolündeki Salim efendinin durması gereken yere gitmesini engellemek için ellerinden geleni yapmışlar da ondan! Adamın önünü kapatanlar, sağdan soldan dürtenler... Oyuncular bile işin gerçekliğine kendilerini öylesine kaptırmış ki, Anthony Quinn'den yontma Hazret-i Hamza'nın rol icabı öldürülmesine bile razı olmuyorlar. Bu figüranların tavrı aslında kopacak fırtınanın ilk uğultuları gibiymiş de kimsenin haberi olmamış. Neyse efendim, sonunda izleyen on milyonlarca insanı derinden teessüre gark eden o meşhur sahneyi çekebilmiş şehid yönetmen. Peki ama dram burada bitiyor mu? Hayır, başlamamıştı ki, patlama, geliyorum. O sahneyi izleyip müteessir olan bir sürü adam vardı ya hani? Heh işte onların intikamı fena oluyor. Film vizyona girdikten yaklaşık bir yıl sonra Salim Efendi Mustafa'yı arıyor ve başından geçenleri bir bir anlatarak Mustafa abimize ağzının söyleyebildiği hakareti, zihninin türetebildiği bedduayı ediyor. Haklı mı? Siz takdir edin: Adam bu rolü oynadıktan sonra 'Sen nasıl olur da şol kara yüzünle Hazret-i Hamza'yı öldürürsün ulan?' diye işten atılmış, kimse de kendisine 'işte şu adam değil mi Hazret-i Hamza'nın katili olan şerefsiz? Defol!' diye iş vermemiş. Sokakta yürürken millet adamın suratına tükürüklerini püskürtür olmuş, yüzündeki tadlar toplansa türlü yemeğinin muhteva zenginliği yakalanabilirdi o zamanlar gibisinden bir düşüncem var ama nedense kimse kaale almadı, birazcık iğrenç ve gereksiz galiba. Adamcağız bir süre sokağa bile çıkamamış. Çıkamamış da yar kollarında teselli mi bulmuş? Hahayyt kim kaybetmiş be, her şey üst üste gelecek ya, adamı karısı bile terk etmiş. Abimiz de Mustafa Akad'a 'Allah cezanı versin senin, hayatımı kararttın eşek herif' telinden pek çok belalar okumuş. Aslında eminim başka şeyler de demiştir de, onları yazmamışlardı.

 

Kıssadan hisse: İnsan her yerde insan.

 

Ne o, bitişi beğenmedin mi yoksa? Dağılın ulen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

İftara gitmiyorsun diye moralin çok bozulmuş be abi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Walla trrodomir kardeşim sen E.T dedikçe aklıma bi aralar hani şu bisikletle uçan zibidi uzaylı yaratık vardı ya o geliyo :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites
İftara gitmiyorsun diye moralin çok bozulmuş be abi :)

Hiç sorma be dervişçiğim. İnan ki, hatta icabında inan olsun ki, Erol abiye ağlıyorum derken aklımda hep iftar sohbeti vardı. Erkekliğe çamur sürdürmek de olmaz, şimdi karar değiştirip 'geliyorum!' diyemem ki, hem ben gelirsem iftar iptal olur, herkesin bir anda davete çağrılası gelir, hayatta olmayan annannesi ölesi gelir, başı ağrıyası gelir, babası izin vermeyesi gelir, görücü gelesi gelir, eli kesilesi, burnu foşurdayası gelir ne bileyim, gelir oğlu gelir, yalandan kim ölmüş?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erol abi ve Vahşiyle başladık.. Sıralayın efendim işte, Coşkun abi, Alço abi.. vs vs. O kadar çok var ki.. Şeyi hiç unutamam. "Sezercik Yavrum Benim" adlı filmde Hülya ablaya göz diken, ve de Sezer'i kaçıran psikopat adam. Neydi adı? Neyse işte, neredeyse yüzüncüsünü izlediğim o filmdeki kötü adamı gördüm mü tutamam kendimi, savurur savuştururum. Bir de şu Yaprak Dökümü'ndeki bıyıklı Oğuz. Kaç kızı kandırdı, boyu devrilesi, bıyıkları yolulası.. Cevriye Hanım'ın (yılların oyuncusu) Fikret'e çektirdikleri az mı.. Kötüler işte kötüler.. Topunu bassak çamaşır suyuna, aklanırlar mı acaba?

 

Walla Balaban kardeşim sen trradomir dedikçe aklıma şey geliyor.. Bir şarkı.. Nasıldı.. Unuttum bakın gördünüz mü? Trra abideki unutkanlık bana da geçti anlaşılan. Neyse.. Konu buralarda dursun , aklıma geldiğinde yazarım artık.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ü.Y kardeşim trradomirden aklına şu geliyo olmasın;

trridine trridine bandım , bedavamı sandın para verip aldım:D

 

Hee bide dipnot : en kral kötü adam Nuri alço bence :). adam hala efsane yaw heuheuehu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bak bak akıllarına şarkı gelmiş. Eh sizin aklınız değil mi, yapar öyle kifayetsizlikler. Şaşılacak şey değil. Burada bir cins kafa olsaydı, içinizde bir deha bulunsaydı nickin tahlilini yapmaya kalkar ve kütüphaneler dolusu şerhle izah edilebilecek derin manadan minik ipuçları yakalayabilirdi megabyte'larca süren yazısıyla. Tabi sizden bunu beklemiyorum, sizin aklınıza şarkı gelsin. Bu kapasiteye bu performans, yakışır valla. Çapulculara bak. Banmalı manmalı konuşmayın, perdeyi kırk haramiler marşıyla açarım ona göre. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

walla trrodomir kardeşim sen dua et aklımıza trradomir diyince Fatih Ürek ten nağmeler gelmiyo heuheue :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yorum yok.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opss!

 

Haşmetlü Padişahumıza hangü cüretle şarkılar, türküler, laf atmalar yaparsınız bre ciddiyetsüzler, bre zıppurtular, bre bağrı yanıksızlar.

 

Padişahumuzun emrüyle tiz vakitte kelleleriniz gidecektür. Devletün bekası içün, katliniz vaciptir

Share this post


Link to post
Share on other sites

nihahahah :)

 

aham Dervish hocam hemen bağrımı yakıyorum. Yiterki sen etme eyleme acı bize.

 

Ağlıyorum eyyyyyyyyy

aneyyyyyyyyyyyyy aneyyyyyyyyyyyyyyy................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Arkadaşlar, seviyeli cıvıyalım biraz, lütfen. Yapacağımız esprilerin üzerinde de iki kere düşünürsek güzel olur. Başlığın nasıl güzel başlayıp nerede bittiğini izledikçe şaşkınlıklar içerisinde kalıyorum. Karşılıklı atışmalar olsun, olsun ama lütfen bunlarda kalite sıfırın altına inmesin. Çünkü bu atışmalar ancak seviye yüksekken çekilebiliyor. Atışma kalitesizliği de üslup kalitesizliğiyle başlıyor malesef...

 

Bu arada Müslüman 24 saat ağlayan bir tip değildir, muhabbetin lezizinin yerini hiç ama hiç bir şey tutamaz. Yeter ki seviye muhafaza edilsin. Gafleti arayan velilerin varlığını sizler de bilirsiniz. Denge korunduğu sürece bunlar da lazım.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...