Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
NAHİDE

Çarşaflı Standupçı :)))

Recommended Posts

Bence olur sizce ????

 

Hem çarşaflı hem de 'stand-up'çı. Şaka değil gerçek. Türkiye'nin ilk çarşaflı komedyeni bu akşam sahneye çıkacak. Ama onu sahneye çıkartan gerekçe hazin mi hazin:

 

39 yaşındaki Hatice Çöpoğlu aslında bir laborant. Ama başörtüsü nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalmış. Yaşadığı tüm sorunları ti'ye alan Çöpoğlu, 'Kadınca Kararınca Şakalar' adlı stad-up gösterisiyle ilk kez bugün sahneye çıkacak.[/b]

Hem çarşaflı hem de 'stand-up'çı Hatice Çöpoğlu... Şaka değil gerçek; lütfen 'nasıl olur' demeyin! Çarşaflı kadınlar CHP üyesi oluyor da niçin 'stand-up'çı olmasın! Aslında Hatice Hanım, çarşaflı ama sıra dışı bir insan. Görüntü itibarıyla diğerlerine benziyor; ama onun bir farkı var. Komedyenlik yapıyor. Tabii sadece kadınlara. Bugün saat 14.00'te Bakırköy'deki Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu'nda yapacağı gösteriye yalnızca kadınlar davetli.

Hatice Çöpoğlu, farklı bir insan. Geçtiğimiz aylarda Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde onu görenler "Umren hayırlı olsun" deyince, "Ben Roma'dan geliyorum." şeklinde cevap verir. Laf atan kadın önüne bakıp oradan uzaklaşır. İşte hayatında bunun gibi birçok önyargı ile karşılaşan Çöpoğlu, 39 yıllık ömrüne sığdırdıklarını, gerçekleştireceği gösteri ile kadınlarla paylaşacak. Kadınlar matinesi kültüründen yola çıkarak hazırladığı "Kadınca Kararınca Şakalar" isimli stand-up gösterisi ile izleyenlerini gülmekten kırıp geçirecek.

Stand-up denilince aklımıza siyah giyinmiş erkekler geliyor. Çünkü bugüne kadar kadınların da güldürebildiğini kanıtlayan bir örnek yok. Hatice Çöpoğlu, bu düşünceyi oldukça radikal bir şekilde değiştireceğe benziyor. Hazırladığı gösteride kadın kavgalarından meslek hayatındaki başarılara, darbe anılarından okul yıllarına kadar birçok konudan bahsedecek. Onu en fazla güldüren ise annesi ile yaşadığı diyaloglar.

Hatice Çöpoğlu, aslında bir laborant. Başörtüsü sorunu başlayınca işinden ayrılmak zorunda kalmış. 2 çocuk annesi Çöpoğlu, bir süre sonra güzellik ve temizlik malzemeleri satan bir firmanın ürünlerini pazarlamaya başlamış. Yeteneğini de ürün tanıtımı ile ilgili düzenlenen programlarda keşfetmiş. Sahnede yaptığı kısa gösteriler sonrasında aslında bu işi profesyonel anlamda yapmak istediğini fark etmiş. Bu isteğini paylaştığı ilk kişi eşi olmuş. Duyduğunda bunu da eşinin esprilerinden biri zannedip gülen Raif Çöpoğlu, geçen süre zarfında ciddiyetini anlayarak destek olmuş. Önce mekan arayışı, ardından bilet basımı... İlk gösterisine yakın arkadaşlarını, eş dostu çağıran Çöpoğlu "Bizden de mi para alacaksın?" sorusuna, esprili bir dille cevap vermiş: "Hem 2.000 lira masraf edip hem de sizi mi güldüreceğim?"

Özel hayatında çarşaf giyen Çöpoğlu, sahne kıyafeti olarak tunik ve pantolonu seçmiş. Renkler tabii ki siyah. Erkeklere kapalı olan gösteride fotoğraf çekmek de yasak.

"Hayatta hiçbir şeyi çok fazla ciddiye almamak lazım." diyen Çöpoğlu'nun en beğendiği stand-up'çı Cem Yılmaz. Yılmaz'ın sağlam bir çizgisi olduğunu söyleyen Çöpoğlu, aynı başarıyı bir kadının yakalayamamasının üzücü olduğunu dile getiriyor. Hem kadın hem de çarşaflı olması nedeniyle gelecek tepkilerden de çekinmiyor.

Çöpoğlu, "Ben ilk kadın stand-up'çı olacağım. Allah'ın izniyle başarılı olacağıma da inanıyorum. Olumlu ya da olumsuz gelecek tepkiler beni üzmez ya da yıldırmaz, yalnızca daha fazla çalışmam için tetikler." diyor. Bir mesaj kaygısı olmadığına dikkat çeken Çöpoğlu, tamamen içinden geldiği gibi yansıtacağını vurguluyor. Çöpoğlu, gösterisine Nazlı Ilıcak'ı davet etmiş. Ruhat Mengi'yi de çağırmayı düşünmüş; fakat ulaşamamış. Amacı her kesimden ve görüşten kadını buluşturabilmek. Bunun için davetlilerin özellikle tek tip ve düşüncede olmamasına dikkat etmiş. Başörtülü, örtüsüz, sağcı solcu demeden her kadını bir noktada birleştirmeye çalışan Çöpoğlu, hiçbir görüş ve düşüncenin insanların arasını bozabileceğine inanmıyor. Gösterisinde ayrımcılık ile ilgili yaşadıklarına da değinecek olan Çöpoğlu, "Ben bunları ti'ye almayı başarabiliyorum. Bana sert bir tepki gösterildiğinde espriyle karşılık verebiliyorum. Bu cevap karşımdakinin hal ve düşüncelerini hemen değiştiriyor. Gösterimi izleyenler bu yeteneğimi de görebilecek." diyor ve ekliyor: "Yaşadığın olumsuzluklar karşısında ya katıla katıla gülersin ya da katıla katıla ağlarsın, ben gülmeyi ve güldürmeyi seçtim."

 

__________________

Yaşadıklarım ve anımsadıklarımdan ibaretim ben.Umursadıklarım sadık olanlar,dışladıklarım özüne bağlı kalmıyanlar.

Sözüne yalan katan terazi şaşkınları,farazi malumatları,süpheciliğimin sebebi insanlar yada insan olup insanlık dışı roller kapanlar.

 

İnsanlar komik,onları anlaman için yeter mimik.Tek sahipliğimiz bilmem kaç gram et ve içine sığınan kemik.

Onuda toprak alır elde var ölüm,hüzünlü son bölüm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok gülmek

 

Sual: Gülmek uygun mudur?

CEVAP

Tebessüm etmek, güler yüzlü olmak çok iyidir. Peygamber efendimiz kahkaha ile gülmezdi. Fakat herkese güler yüz gösterir, tebessüm ederdi. Kahkaha ile gülmek mekruhtur.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Hayrı, iyiliği güzel yüzlü olanların yanında arayınız!) [Dare Kutni]

 

(Mümin kardeşinin yanında suratı asık durana, melekler lanet eder.) [Hatib]

 

(İyiliği, güzel yüzlü kimselerden talep ediniz.) [beyhekî]

 

İmam-ı Gazali hazretleri, İhya’da, Allah korkusundan ağlamanın faziletini anlatırken, (Az gülüp, çok ağlasınlar) mealindeki âyet-i kerimeyi bildirmektedir. Bir bayan okuyucu, imam-ı Gazali hazretlerini tenkit ediyor, (O âyet kâfirler için inmiştir. Müslümanın ağlaması doğru değildir) diyor. İmam-ı Gazali hazretleri o âyetin kim için indiğini bilmez mi? Demek ki müslümanların da az gülüp çok ağlaması gerekiyor ki, o âyeti bildirmiştir. Âyeti en iyi anlayan Peygamber efendimiz, bu konuda şunları buyurmaktadır:

(Eğer Cennet ve Cehennemi görseydiniz, az güler çok ağlardınız.) [Müslim]

 

(Gülerek günah işleyen, ağlayarak Cehenneme gider.) [Ebu Nuaym]

 

(Çok gülmek kalbi öldürür ve müminin değerini düşürür.) [Tirmizi]

 

(Allahü teâlânın kendinden razı olup olmadığını bilmeden kahkaha ile gülene şaşılır.) [E. Nuaym]

 

(Mescitte gülmek, kabirde karanlıktır.) [Deylemi]

 

Peygamber efendimiz, Hazret-i Mikail’in gülmeyişinin sebebini Hazret-i Cebrail’e sual eder. O da, (Cehennem yaratıldığından beri hiç gülmemiştir) cevabını verir. (İ. Ahmed)

 

Bezzar ve Buhari’de bildiriliyor ki, Peygamber efendimiz de, rastgele gülenleri görünce, (Benim bildiğimi siz bilseydiniz, az güler, çok ağlardınız) ve (Kur'an-ı kerim, Cennet ve Cehennemin halini bildirirken nasıl böyle gülersiniz) buyurdu. Sonra şu mealdeki âyet-i kerimeler nazil oldu:

(Kullarıma haber ver ki, çok bağışlayıcı ve pek merhametli olduğum gibi, azabım da çok şiddetlidir.) [Hicr 49, 50]

 

Enbiya ve ulema buyurdu ki:

Ey havariler, sizde iki cahillik alameti vardır. Hayret veren bir şey olmadan gülüyor ve sabaha kadar hiç kalkmadan uyuyorsunuz. (Hazret-i İsa)

 

Güler yüzlü ol, hiddetlenme! Hep faydalı iş yap, az da olsa zararlı iş yapma! Boş yere gülme, lüzumsuz dolaşma, hiç kimseyi kusurundan dolayı ayıplama, husumette kötü konuşmaktan kaçın! Bir işin olmadan bir yere gitme, günahların için ağla! (Hazret-i Hızır)

 

Çok gülenin heybeti azalır, çok şaka yapan hafife alınır. (Hazret-i Ömer)

 

Ömrümde bir defa güldüm, ona da pişmanım. (İmam-ı a'zam)

 

Cennette ağlamak ve Cehennemde gülmek çok tuhaftır. Fakat Cennete mi, Cehenneme mi gideceğini bilmeden gülmek daha çok tuhaftır. (Muhammed bin Vasi)

 

Dört şey, mümini gülmekten alıkoymalıdır: Ahiret işleri, geçim derdi, günahların verdiği sıkıntı, musibetlerden gelen elem. (Yahya bin Muaz)

 

Hasan-ı Basri hazretleri de, kahkaha ile gülen bir gence, (Oğlum, Sıratı mı geçtin veya Cennete gideceğine dair bir garantin mi var da böyle gülüyorsun?) buyurmuş, O gencin de bir daha boş yere güldüğü görülmemiştir.

 

Üç şey kalbi katılaştırır:

1- Şaşılacak bir şey olmadan gülmek,

2- Acıkmadan yemek,

3- Lüzumsuz konuşmak.

 

Şu beş şeyi de düşünen kahkaha ile gülemez:

1- İşlediği günahları düşündükçe, endişe içinde olur, gülemez.

2- Yaptığı iyi amellerin kabul olduğunu bilmeden, gülmesi doğru olmaz.

3- Acaba gelecekte neler yapar, akıbeti nasıl olur diye düşünen kimse, endişe içinde olur.

4- Cennet ve Cehennemden hangisine gideceğini bilmeyenin üzülmesi gerekir.

5- Acaba, Allahü teâlâ kendisinden razı mı, yoksa kendisine dargın mı? Bunları düşünen, kahkaha ile nasıl gülebilir? (Tenbih-ül-gafilin)

 

Lüzumsuz yere çok gülmek, devamlı mide ile meşgul olmak iyi değildir. Ramazan-ı şerif haricinde de ara sıra oruç tutmalıdır! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Aç ve susuz kalarak üzüntülü olmaya çalışın) [Taberani]

 

Gülerek küfre düşmek

Sual: Bazı cahiller, şaka ile (Ben hocaların bulunduğu Cennete değil, artistlerin, dansözlerin şarkı çalıp oynadığı Cehenneme gitmeyi isterim) diyerek gülüyorlar. Böyle söyleyenlere gülen de kâfir olur mu?

CEVAP

Cehennem gülüp oynama yeri değil, şiddetli azap çekme yeridir. Dinin bir emrini böyle alaya almak küfrü gerektirir. İsteyerek buna gülen de küfre girer. Yani kâfir olur. İradesi dışında gülerse küfür olmaz. Din ile alay edenler, gülerek günah işleyenler cezalarını elbette ahirette görürler. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Gülerek günah işleyen, ağlayarak Cehenneme gider.) [Ebu Nuaym]

 

İnanmayanların alay ettikleri gibi, Cehennem gülüp oynama yeri değil, zalimlerin, hainlerin şiddetli azap görecekleri bir ceza yeridir. Cehennem o kadar korkunç bir yerdir ki günahsız olan melekler bile, onun dehşetinden korkarlar. Peygamber efendimiz, Cebrail aleyhisselamı çok üzgün görünce sebebini sorar. O da, (Cehennemin öyle kızgın bir alevini gördüm ki, onun tesirinden hâlâ kendime gelemedim) diye cevap verir. (Taberani)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun kardeşim, çok önemli ve kıymetli bir yazı. Bu kadar güldürüye, eğlenceye düşkünlük de bizlerin gafletinden olsa gerek... Allah doğru yolundan ayırmasın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

güzel nerde oluyomuş ne zman oluyomuş bi gidelim görelim bilen varsa hakkında bilgi versin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bacım sen acaba azda olsa Allah-u Tealanın Şer-i Şerifini öğrendin mi? Ya Rasulullah Aleyhisselam Mahreminiz haricindekilerle konuşmayın diyor, alimler kadın kandan kesilesiye sesi avrettir diyor, siz konuşmayı bırak stand-up yapmağa başlamışsınız.Vallahi benim gözümde olduğu gibi olan açık bacılarımız sizlerden değerlidir, hiç olmazsa içleri dışları oynı münafıklık yapmıyorlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bacım sen acaba azda olsa Allah-u Tealanın Şer-i Şerifini öğrendin mi? Ya Rasulullah Aleyhisselam Mahreminiz haricindekilerle konuşmayın diyor, alimler kadın kandan kesilesiye sesi avrettir diyor, siz konuşmayı bırak stand-up yapmağa başlamışsınız.Vallahi benim gözümde olduğu gibi olan açık bacılarımız sizlerden değerlidir, hiç olmazsa içleri dışları oynı münafıklık yapmıyorlar.

 

Keşke böyle ağır konuşmasaydınız. Bakınız verilen linkte ne diyor:

 

"Erkeklere kapalı olan gösteride fotoğraf çekmek de yasak"

 

böyle olmasaydı dahi biraz daha nazik bir tavır, karşı tarafı ikna edicilik açısından daha başarılı olrdu diye düşünüyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esat Coşan Hocaefendi'den alıntıdır:

 

Süfyân b. Hüseyin der ki:

"Bir gün İyâs hazretlerinin meclisinde bir adamı çekiştirerek bazı kötü fiillerini beyan ettim. İyâs hazretleri bana:

-Sen cihad ve gaza kastıyla Rum (yani Anadolu) cihetine gittin mi? dedi.

-Gitmedim, diye cevap verdim.

-Sind yahut da Hint taraflarında cihada azimet ettin mi?

-Oralara da gitmedim, diye mukabele ettim

-Senin elinden Rum, Sind ve Hint ahalisi olan kâfirler selamet bulmuşken mü'min kardeşin niçin selamet bulmuyor? Bundan sonra bu şekilde sözler söyleme, diyerek bana hayatım boyunca unutamayacağım bir ders verdi."

 

Bknz: Beyhakî, Şu'abü'l-Îmân V, 314/6773; İbn Asâkir, Târîhu Dımaşk, X, 18.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Selam der ve geçerler Rahmanın has kulları o kimselerdir ki,yeryüzünde tevazu ile yürürler,bilmeyenler kendilerrine laf atarlarsa(incitmeksizin) selam der ve geçerler..."

Sanıyorum başörtüsü yüzünden mesleğini bırakmış standup yapsada bunu helal daireleri içinde yapmaya çalışan bırakın erkeğin girmesini görüntülerinin alınmasını bile tahammülü olmayan bu bu hanım ablamız yersiz eleştirilere ve haketmediği ağır suçlamalarda SELAM deyip geçen RahmAnın has kullarındandır.

Hadislerle sabitlenmiş doğru ve yerinde bilgiler aktaran arkadaşlara da (tertemiz,metefor gibi ...) teşekkürler... bu arada bu isimler yani rumuzlar nerenden geliyor bununla ilgili bi başlık açsak iyi lur yani bazılarının CIA da kod adı mı diye düşündüklerim oluyor. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gülmekle ilgili İslam büyüklerinin sözleri ve hadisleri okuduktan sonra gülmek işini para kazanmak için yapılan bu showa bu kadar iyi niyetli yaklaşımlar hayret verici...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gülmekle ilgili İslam büyüklerinin sözleri ve hadisleri okuduktan sonra gülmek işini para kazanmak için yapılan bu showa bu kadar iyi niyetli yaklaşımlar hayret verici...

 

 

İnsanoğlu işte böyle bir şey Tertemiz kardeşim. Savunduğu şeyin ne kadar haksız olduğunu bildiği halde, altta kalmamak için illede benim dediğim olacak diyerekten hakikatı kendi eliyle yüzüne karşı çevirmekten çekinmiyor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

olur kardeşim stand-up cı da olur ... her sey olur

carsaflı sol war artık buna alsmalıyız zz

yakında 'SOSYALİST SAG' da cıkar hic sasmam provokasyonlara alısmalıyız ama halk neyin ne oldugunu biliyor eminim herkes herseyin bilincinde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben bu kadını gördüğümde çarşafı kullanan biri diye düşünmüştüm ki hala öyle düşünüyorum. Hassas olduğunu belirtmiş sanırım, inanmıyorum hassas olduğuna görüntü vermeme vs konusunda. Bu kadın normal çıkıp gösteri yapsa hangi birimiz duymuştuk ? Giydi çarşafı çıktı sahneye ve nihayet o artık meşhur..

Bu kadının gösterisinin kısa bir bölümünü izlemiştim, giydiği çarşafa yakışmayacak hareketler yapıyor (şahsına yakışmayan hareketler demiyorum özellikle).

İnternetten videosunu bulabilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

videosu mu var çok şaırdım ve çok üzüldüm batıdan gellen hiç bişeyin islamisini yapamıycaz heralde.hayal kırıklığı yaptı bende gerçekten ne demektir bu neyi savunucaz anlamadım ki ? izlemekk için adresini alabilir miyiz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben kadınlara özel böyle gösterilerin yapılmasından rahatsız değilim ancak bu bayan hem espirilerinde hemde tavrında işi abartmış. Ne denebilir ki?

Daha neler göreceğiz bilmiyorum.

Kabe'nin yanında da bar açarlarsa şaşıralım mı?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben de izledim. Rezillikten başka birşey değil. Ahlaksızca espirilerinin yanında dinî mevzuları alay konusu yapması örtüsünün altında ki pisliği gizlemeye yetmiyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eee nasıl olsa tüm sakalılar Hoca, Tüm çarşaflılar da samimi müslüman..

 

Aziz kardeşlerim bu da dahil olmak üzere tüm genellemeler yalnıştır.

 

Ve artık herkesi kendi işgal ettiği yer içerisinde değerlendirsek bence iyi olur, çarşaflı-çarşafsız, şu kıyafetli-şu şekilde vs. şekle değil;Verilmek istenilen mesaja bakalım.O Feminizm dedikleri şeytan oyuncağının halen farkettirilmeden, bazı insanların da bilmeden alet oldukları sıradan bir oyunun parçasıyla karşı karşıyayız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne denilebilir ki ... söz söylemeye bille değemez. AKİF in sözleri çınlıyor kulağımda...daha fazlasını izleyemedim.

video yu paylaşan şahısa teşekkürler..

Share this post


Link to post
Share on other sites

tek kelımeyle soytarılık baska bısey dıyemem ben buna...hanımefendı göruntü almasına izin vermıyormuş,yok efendim erkek seyirci yasakmış...sen oraya çıkarken bilmiyormusun bunu gizlide çekerler netede verırıer...bal gibi biliyorsun..buyrun, superonlıne dan ısteyen erkek seyredıyor soytarılıklarını...

ne günlere kaldık ya rabbı..basbayağı ismini duyarmak için ilginçlikler peşinde..neye hizmet ediyosun sen,davan ne..örtünün verdiği mesaj ne...tasvıp edılecek bı durum yok ortada..soytarılıktan seçmeler... RABBİM RAZI OLDUĞU İŞLERDEN AYIRMASIN CÜMLEMİZİ SON NEFESE KADAR...

Share this post


Link to post
Share on other sites

helal daire keyfe kafidir... helal daire içerisnde istediğiniz gibi gülersiniz şarkı söylerseniz konuşursunuz... buraya onca şey yazılmış...yok efendim şöyle böyle... ALLAH aşkınıza hepiniz hiç gülmeyen hiç espri yapmayan hiç abartmayan insanlar mısınız?

yeri geliyor helal daireyi bile aşıyor.... zaten bunun için melek değiliz... ehl-i kalender demişki açık hanımlar benim gözümde kapalılıardan daha değerli en zından onlar samimi... hayırdır? insanların kalbini açıp samimiyeterini görebileceğiniz bir yetenek mi verildi size... üstelik genelleme yaparak söylüyorsunuz... o halde ben de bir genelleme yapayım... erkeklerin yüzde doksanı ..neyse...... anlayan anlar....

videoyu izledim.. beğendim mi hayır... eleştirilecek çok nokta var.. fakat bize samimiliği değerlendirmek düşmez...

Share this post


Link to post
Share on other sites
helal daire keyfe kafidir... helal daire içerisnde istediğiniz gibi gülersiniz şarkı söylerseniz konuşursunuz... buraya onca şey yazılmış...yok efendim şöyle böyle... allah aşkınıza hepiniz hiç gülmeyen hiç espri yapmayan hiç abartmayan insanlar mısınız?

yeri geliyor helal daireyi bile aşıyor.... zaten bunun için melek değiliz... ehl-i kalender demişki açık hanımlar benim gözümde kapalılıardan daha değerli en zından onlar samimi... hayırdır? insanların kalbini açıp samimiyeterini görebileceğiniz bir yetenek mi verildi size... üstelik genelleme yaparak söylüyorsunuz... o halde ben de bir genelleme yapayım... erkeklerin yüzde doksanı ..neyse...... anlayan anlar....

videoyu izledim.. beğendim mi hayır... eleştirilecek çok nokta var.. fakat bize samimiliği değerlendirmek düşmez...

Allah Allah helal dairesi mi değişti ne, Ehl-i Sünnetin hatta şianın bile helal dairesinde bu var mıydı?Erkekler hakkında ne demek istediğinizi anladım, bundan bende rahatsızım ama bunun sebebi batınlarının olmamasıdır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...