Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Dervish

400. Mesajım

Recommended Posts

Yok kardeşim dört yüzüncü mesajıma kutlama partisi vermiyorum. Başlığa bakıpta bu izlenime kapılmanız olası. Bu mesajımın ardından "Çıkış" butonuna basacağım. Tekrardan giriş yapabilmem birkaç ay alacak.

 

Söylemek istediğim birkaç şey var sadece.

 

Ehl-i Kalendar yada Babalarkulu yada her kimsen. Az önce msn'de benden bir program istedi... Bu yüzden ilk sözlerim sana. Akhi (Senin deyiminle) bir tavsiyem var sana. Olumlu yönde değişimi başaramamış bir kişisin. Bu başarısızlığında devam etmen temennimdir. Bir söz vardır: "Mektep cehaleti alır, merkeplik bâki kalır." Bu yolda devam edeceğine olan inancımı kırmayı başaramayacaksın. Yazık.

 

Arkadaşlar. Şu Facebook denen illetten kendinizi bir şekilde soyutlayınız. O site sizin hesap bilgilerinizi satacak. Biliyorsunuz, İsrail'den sonra Türkiye Ordusu'da Subaylarına Facebook yasağı getirdi. İnsanların aylarca uğraşarak elde edebileceği bilgilerinizi kendi ellerinizle onlara sunmayın. Acısını ilerde yaşamanız muhtemeldir. Yok efendim eski arkadaşlarımı buluyorum da bilmem ne. Eski arkadaşlarımızı eskide bırakmayı öğrenmek zorundayız. Artık onlar yok. İlerde bir gün bir yerde karşılaşırsanız oturup birkaç kelam edip geçersiniz. Facebook'ta manevi olarak size bir fayda vermiş gibi görünebilir. Ama aslında hiçte böyle değil. Neyse, keyfi aliniz bilir.

 

Bu site gerçekten insanlar için faydalı bir mekan. Emeği geçen herkese saygım sonsuzdur. Onlar sayesinde Necip Fazıl hakkında birşeyler öğrendim. Yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar kazandım. Bugün kalkıp İstanbul'a yada burada tanıştığım herhangi birinin olduğu şehire gitsem konuşabileceğim, birşeyler paylaşabileceğim insanlar edindim. En iyi faydalarından biride budur zaten.

 

Yav bu mesaj git gide bir veda mesajı gibi oldu değil mi :) ?

 

Konu dışı bir kaç cümle: Dün bana "Stairway to heaven" parçasını yollayan zat, bu mesajı okuyacaksın. Sana büyük bir zaman dilimi sunuyorum. İyice düşün. Daha evvelden de dediğim gibi: "Ne yapmak istiyorsun?" Önce bunu belirle. Yapmak istediğin şeye karar ver ve bırak olsun.

 

Bütün herkes yüzlerce metre önümde. Son viraja girdik. Aradaki farkı kapatıp iyi bir derece yapmak için çok çabalamam gereken bir yerdeyim. Hayır kesinlikle sonuncu değilim ama arkamda sadece birkaç yüz bin kişi var. Öss'deki "Eşit Ağırlık" bölümünden girmeyecek olan bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Allah yardımcımız olsun. Zafere! :D

 

 

Haydi bakalım. Abbas yolcudur bağlasan durmaz.

Artık demir almak günü gelmişse zamandan,

Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

 

Dualarınızı esirgemeyiniz.

 

Selam ve Saygılar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güle güle aki. Kaytarmak için iyi bir bahane buldun ve peşinden gidiyorsun. Babaerenlerin, kulbabaların, akilerin himmeti seninle olsun. Amin. (Hayır dua sandın di mi? Sen öyle san, ahahah)

 

Tekrar mülaki oluruz bezm-i ezelde diyecektim ki vazgeçtim, bezm-i ezeli beklemeden de görüşürüz inşallah be dervish :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun kardeşim. :D

Sana duacıyım. İnşallah Fan abiye Boğaziçinde arkadaşlık edersin :)

Allah müslüman öğrencilere zihin açıklığı versin. Sıra gelirse banada...

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu süreyi iyi değerlendirip, sınava en iyi şekilde hazırlanabilirsiniz inşallah.Allah yardımcınız olsun...(Bu arada o temenniniz benim kardeşim için geçerli olmasın lütfen, zira kendisi de eşit ağırlık bölümünden sınava tabi tutulacak :) ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah sadece kardeşinizmi?benimde heralde o bahsettiğiniz mahut bölümdü..... o yüzden bende hariç olsam bu kapsamdan çıksam?...güzel olacak ki benden rakipde olmaz yaha neyse ALLAHIM bize yardım etsin....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Başarılar kardeşim. ALLAH istediğini senin için hayırlısı eyler inş.

 

NOT: hehhe zamanında azmı süründüm ben bu öss de. biraz sende sürün oh canıma değsin :) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...