Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

EŞREF

Üye
  • Content Count

    153
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by EŞREF


  1. Ey kainat seni muhatap alarak(aslında şu...... muhatap almış görünüyorum ama mesajım diğer forum üyelerinedir) diyorum ki:

    Derdimiz tartışma kazanmak değil! Biz fikrimiz gereği karşımızın fikrine öfke duyabiliriz ve fikrine sövebilirizde ama şahsına değil.Her iki tarafta hakikat derdinin iddiasındaysa eğer, tezler savunulurda hangisinin ne kadar hakikat olduğuna TERAZİLER KARAR VERİR. Bu kararlar ve referanslar ışığında müslümanım diyen herkes aşşağı yukarı tek bir bakış açısından(bu gibi olaylarda) bakmak zorundadır.

     

    Hülasa bize göre,

    akp dp partisinin başlangıç ayarında ama ona parmak ısırtacak kadar şen i bir partidir(şu farkla ki; menderes ve bir kaç yöneticisi gözümüzde dp' den ayrı bir yere sahiptirler).

    rte ve şimdiye kadar ortaya koydukları yine geniş ve derin bir dünya analizimize göre; sırf islam görünmelerinden dolayı kat be kat daha da artan sert tavrımızı hak etmişlerdir.

     

    Dava duruşu ve tavrı olmadan, kıytırık korkak bir tavrı(hele bir şahıslarına dokunun hepsi aslan olurlar.Korkak tavırları dini ve memleket meselelerinde ortaya çıkar.) kesinlikle davamız icabı hoş karşılayamayız.

    Hoş görümüz ancak ve ancak gerçek islam tavrınadır.Biz cephede hamas, ırak, çeçenya,..... aynı saftayız.Siz stratejilerinizle AB-ABD-İSRAİL(ONLARIN KULLARI: kürtler-gerçek ve müslüman kürtler hariç, onlar kardeşlerimizdir-,ermeniler,....),..... aynı safta karşımızda olun!


  2. Bu anlayışı kurtuluş savaşına uyarlarsak şöyle olur büyük ihtimalle:

    amerikan ve ingiliz mandasını kabul edelimki anadoluda mazlumlar ölmesin, sonra biz onları durdururuz siyasetle!

    Peki bizim dava anlayışımız ne der?

    -Sütçü imamlar! bir müslüman kadının başörtüsüne bile el değse, yakın dünyayı son damla kanınıza kadar!Ve ölün ALLAH yolunda kormadan.

     

    Yahudiler bir dükkanda, bir hanım sahabenin tesettürüne iliştiler diye kaç sahabe şehit oldu bilirsiniz değil mi?


  3. Arkadaşım düşmana menfaat dediğiniz ne demek farkındamısınız?

    Adamların elleri mahkum ama o tavırda değiller siz eliniz mahkum gibi davranıyorsunuz.

    Adamın zaten ortadoğuda hakimiyeti tam manasıyla yok! adamda onu kurmak için çalışıyor. peki siz adamların kendi projesinde (ve sizin iddianız güçsüz olarak) nasıl olurda ve ona yardım ederek güya onun yapmak istediğinin tersini yapabileceksiniz.Baştan delikanlı gibi karşı çıksanızya gırtlağınıza kadar kaptırmadan.8yarında efendim ne yapalım herşeyimiz ellerinde de artık karşı duramıyoruz diyeceksiniz.)

    Siz siyaseti o kadar köpekçe ve aşşağılıkça bişey mi sanıyorsunuz?Ülke haysiyeti yada onuru diye birşey duydunuz mu?BOP un ayrıntısı bilinmez(!!!!) yahu heralde sana anlatacak değiller. Ama amacı belli değilmi o kadar mı körsünüz.

    Bu ne haysiyetsiz anlayıştır ki; kuyruğu kısık köpekler gibi düşmanınızın sizi öldürme planını görüyorsunuz da kurtuluş yolunu yine aynı düşmanın suyuna giderek belki ya bana merhamet eder yada bir fırsatını bulup bir iki azâmı kurtarırım diyorsunuz?

     

    Siz Bop a destek olduğunuz (yahut adam gibi karşı çıkmadığınız) sürece mazlum müslüman kanı akmaya devam edecek.Hatta bakın bugünkünden gittikçe daha kötü olacak memleketiniz.düşmanınız tam gücünün ve kabiliyetinin kıvamına gelince mi o kadar destek verdiğiniz projesine sırt dönebileceksiniz.Hem adamın asıl derdi sizn üzerinizden gitmek değil Sizi parçalamak!Evet önemli bir ülkesiniz elleri mahkum ama taraf olarak değil yemek olarak! Zaten pastanın büyüğü sizsiniz.

    Bakın o zaman yüksek anlayışlı aptal stratejinize ki 7 yılda bütün kırmızı çizgilerinizi ve caydırılıcığınızı, anadolu sermayenizi, üretiminizi, bankalarınızı, stratejik kurumlarınızı dolaylı olarak yahudiye verdiniz.Ve dahası küffar düşmanlığını ve Bop karşıtlığını öz vatanınızda kendi elinizle büyük ölçüde kaldırdınız!

    Kendi eliyle kesime giden bir koyun gibi hasmınız her an hedefine ve zirve gücüne dahada yaklaştıkça ve belki bugün sizinle bir olabilacek küçük güçleri de bir bir düşmanınızın ezmesine göz yumarak yarın tek başınıza nasıl kurtulacaksınız? BOP a eşbaşkanız diye akan müslüman kanı mı azaldı?

     

    Zulmü ancak karşı durarak en azından tarafsız gibi gözükerek belki stratejilerle azaltabilirsiniz.Ama taraftar olarak ve yardım ederek asla! Ve sizleri bu yalanlara inandıran böyle bir partiye; müslümanları bu kadar ..... bi hale düşürdüğü içinde dahada düşman oluyorum.

     

    Ben rte ve akp yi islam hassasiyetimle eleştirirken islam anlayışını yada tavrını doğal olarak ortaya koyuyorum. Çünkü ortaya atılıp biz müslümanız yaptığımızda islam diyen sizsiniz.Tabiiki bu iddiayı çürütmenin yegane yolu gerçek islam anlayışını ortaya koymaktır. Ha bunda samimiyim yada değilim bu Allahla benim aramda... Ama samimi olmasam bile hakkı ortaya koymaya çalıştığım için yinede size ve islama hizmet ediyorum;)

     

    Siz dediklerimin doğru olup olmadığına bakın niyetimde bana kalır ancak!


  4. Burda birisi üstada ağır hakarette bulunsa, bizde ya işte öylede böylede, Allah bilirde, kem kümde...... gibi yani muallakta bir tavır sergilersek bize ne denir??? Sende hakaret ettin denir yada o niyettesin! Neden? Çünkü dedikleri gibi olmasaydık zaten adama ağzını açtırmazdık yada çok sert bir tepki ortaya korduk!

     

    ......saz...... zurnada az!


  5. Siz kahraman görmediğiniz için(yada bir türlü kahramanların eda va tavırları nasıl olur diye algılayamadığınız için, halbuki kahraman da çok tarihte.) Olması gereken tavrı algılayamıyorsunuz.

     

    Birinci Hangi gerizekalı yada hain devlet adamı öz vatanında ki bir kısım toprağı(hemde ortadoğu gibi bir yerde sınır toprağını) yabancı bir gücün yönetimine verir(Ne olduda tayyip rüyasında mayın temizletmeyi gördü ve 49 yıllığına vermeyi göze aldı.Bu meseleyi ortaya atan akp dir. iki ihtimal vardı biri nato bir diğeride israil.Peki bunu rte bilemeyecek kadar EŞŞEK mi? o kadar eşşekse arkasından niye gidiyorsunuz yok değilse bunu bile bile bu konuyu nasıl anında reddetmeyip gündeme koyabilir?) hemde 49 yıllığına!!!

     

    Diyelim ki küçük rte cik gaypten gelen bir sesle o arazileri tarıma açmak istedi.Peki bu rte 49 yıl sonra ancak kullanabileceği bir araziyi bu günden yabancı-şu yada bu güç- bir güce vermekte(vermeyi bırakın anında reddetmemesi bile zaten ofsayt) niye bu kadar hevesliydi(minnacık paşacıklarıyla birlikte). 49 yıl sonra zaten memleket teknolojisi NŞA 'da bugünkünden belki en az 50 kat fazla olacak......

     

    İhale olmamasının sebebi hükümet değil danıştaydır.

    İhalenin kat i surette olması gerekseydi bile İsraili uzak tutacak şartların konmaması da yine hükümetin suçu hatta art niyetidir.

    Yahudi monşerleri defedemeseniz bile yalakalıklarını yapmazsınız.Zaten def etme gayretini görmek bile yeterdi bize.

    İncirlik Üssünü rte verdi demedik.Onu veren memleketi sattı da siz kahramanınızı(:):D:D) onla bir mi tutuyorsunuz(!!!)Çok trajikomiksiniz.

     

    Tezkere ye hayır dediler diye 150 millet vekilini değişen kimdi????

     

    Bakın hülasa Ben kahramından neler beklerdim:

    Sınırda toprak temizletmek bahsi; bu temizliği biz kendi teknolojimiz ve kendi askerimizle yapacağız, isterse 1000 yıl sonra olsun! Böyle bir ihale açacak olursak; dış güçlerin girebileceği, bu kesinlikle kabul edilemez! hatta meclis gündemimize bile giremez.Kim attıysa bu fikri ortaya hemen bu fikri söndürün duyulmasın!!!

     

     

    Biz kahraman peşindeyiz şebelek değil!!!


  6. "Başınızdaki habeşli köle de olsa itaat edin" Amenna doğrudur. Ama ALLAHA İTAAT ETMEYENE İTAAT ETME!!!

    Bakın asıl sorunda burda zaten. İslam edep ve ahlakını, farkında olarak yada olmayarak bir partinin siyasi suistimaline veriyorsunuz(işte islam kisvesine bürüdüğünüz bu partinin yaptıkları tabii ki normalden daha fazla tepkimizi çekiyor.Çünkü birde islam anlayışının bozulması tehdidi ortaya çıkıyor.). Bu söylediğinizi evvelki diğer partiler zamanında neden söylemiyordunuz.Öyle ya onlarda müslümandı ve hiç biri alenen "ben müslüman değilim" demediğine göre onlara tam takır itatt etmeliydik. Hem hak var nizam var. Öyle bir duruma geliyor ki mesele; "akp ye karşı duran, ehli sünnetin şu anlayışına karşı gelir" gibi birşey oluyor.Sırf partiyi desteklemek adına islamı kullanıyorlar.Biz zaten milli mukaddes hassasiyetimizden dolayı adamları eleştriyoruz-hatta düşmanız-........

     

    İlişkileri fesh etmek başka adamların emrinde ezilmek hatta buna yatkın bir tavır göstermek başkadır arkadaşım.Adam bop un eşbaşkanıyım diye övünüyor diyorum sen ne diyorsun?

     

     

    Evet bu meseleler 10 yıllık değil 400 yıllıktır. Ama bu 400 yıl içinde hiç bu kadar İslam eliyle ve müslümanlar uyutularak, hatta islam fikri ve itikadı anlayışıda kalıplara sokularak yapılmamıştı.

     

    Kurduğumuz cümlelere dikkat edin; herşeyi rte başlattı falan demedim.Siz KAHRAMANDIR diyorsunuz bende aslında çok zararlı olduğunu anlatıyorum. Sonra da sanki ben herşeyi bu yaptı demişim gibi savunmaya geçip, az evvel kahraman dediğiniz şahsı, diğerlerinin yaptıklarının gölgesinden geçirerek, onların siyahlıklarının yanında gri de olsa beyaz gözüktürmek istiyorsunuz ve böylece aklamaya girişiyorsunuz(yani kahramanlığıyla parıldatmaya çalışacağınız adamı ancak sönüklerin halini göstererek, belki atlatırız mantığındasınız.Peki bu bir tezat değil mi kendi kendinize?). Buna rağmen diyorum ki bende; onlar gibi bile olsa yinede kat kat daha kötüdür, çünkü İSLAMI partisinde markalaştırmaktan ve kullanmaktan geri kalmamıştır diğerlerinden farklı olarak.


  7. Evet o kadar uyanık bir siyaeset izliyorlar ki bu tarz şeylerle işi götürüyorlar.Gerçek bir iş yaptıkları var mı?Var tabi B.O.P adına.....

    Herşey göstermelik sahnede güzel ama ne diyorsunuz hani nerde? Yok, aslında hiçbirşey yok.

    Hani eskiden dükkanlarına en fazla islami tebalayı asanlar yahudilerdi ya hani tam bir münafıklık anlayışıyla....

    "one minute" gelince; millet alevlenmişti memlekette uzun zamandır göremediğimiz manevi bir şahlanış-tepki vardı küfre karşı.Ortadoğu milletlerinin hepside kendi hükümetlerinin gerçek yüzlerine şahit olmuştular(şimdi rte ellerini sıkınca bizim akpkk lıların;"aaa islam birliği :) !" diye sevindikleri batı kuklası hainler).Demek hal böyleymiş denmeye başladııııııııııııııı veeee Kahramanımııııız, olay boyunca sessiz kaldı(hatta saldırıdan önce Türkiyeninde haberdar olduğu, onu bırakın barış yalanına inansınlar diye bide masaya oturmalarına yardımcı olduğu ortaya çıkmıştı) sonunda bombayı patlattı.Hemde tam milletde kendisinden şüphelenmeye başlamışken, ha birde Numan Kurtulmuş'un hızla yükselen karizması da var tabi.

     

    "ONE MİNUTE" Sayın peres; size şimdi bişeyler diyemde bizim işler kötüye gidecek yoksa.İhalelere devam, bankalara devam, BOP a devam, suyu da size vermek için çalışıyoruz, istediğiniz Suriye sınırınada söz elimden geleni yapacam,modernizasyon aynen devam......... -daha bilmediğimiz Allah bilir ne anlaşmalar var tabi- bunların hepsine devam. Ha birde sakın ha boykot etmeyin!!! Aman ne ederiz sonra israİL büyük ülke şu olur bu olur, aman kim sokuyo milletin aklına bunları.....

    Sonra ne oldu biliyormusunuz hepinizin gazı alındı!Artık istediğinizi almıştınız ve mutlu olmuştunuz!İsrail dersini almıştı!SAYIN rte de "yeni osmanlılar" projesi için alt yapıya büyük bir taş daha koymuştu.E abd başkanıda değişti; sempatik, demokratik, tatlı çikolatamız- OBAMAMIZ- gelmişti.Ay bizim başbakanımıza da ne kadar benziyordu; ikiside demokrasi aşığı bu adamların.

     

    Çok ciddi tehlikeli gördüğüm islami(!) gazetelerden biri de sürekli gündemi ergenekonda tutuyor ve hedef saptırma amaçlı;İsraile karşı milleti uyarmak ve olanları ilan etmek yerine SAYIN rte nin filistinli yaralılarla ilgilenmesini gösteriyordu sürekli.Hatta ortadoğu haberlerini minnacık ufacık köşelerden veriyordu.Ah birde köşe yazarları yokmu; işi tamamen iki devlet arasındaki banel bir hesaplaşmaya döküyorlardı.Hele ki biri yokmu katmerli dangalak!Tefsir mi yazmış ne, öyle diyordu savunanları.Efendim diyor: aman dikkat! yahudi düşmanlığı(antisemitizm) tırmanıyor! Bu memlekette yahudiye kim ne derse karşısında herkesten önce bizi bulur! Vulan köpek, bu memlekette müslümanın anası ağlarken niye meydana atılıp böyle bağırmıyordun!Hem sen niye kaygılanıyorsun bu memlekette yahudiye yahudiden başkası bişey yapabilir mi, adamı parçalarlar AlimAllah!

    E efendim bu olanlardan sadece yahudi başkanıyla bir iki bakanı sorumludur.(devleti bile değil ki bunun bi devlet hatta din politikası olduğunu anlamamak için katmerli eşşek olmak gerekir-zaten yahudi devleti şeriat devletidir-)Peki ne yapıyor bu yazarımız? Gerçeği örtemeyeceği için küllendirip hedef saptırıyor.

     

    Bir kıyamettir koptu! Yahudi düşmanlığı vaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrr! Tabi o kadar sindirdiler ki bizi bununla, bide utana sıkıla yahudilere karşı suçluluk duymaya başladık.

     

    Hülasa gazımızın alınması bir yana birde suçlu çıktık.Başbakan danışmanlarından yanlış hatırlamıyorsam "cüneyt zapsu" denen din ve devlet düşmanı(hani karısı, amerikayla eş zamanlı, kadın imam meselesinde; İstanbulda 40 50 kadar kişiyle kadın- erkek karışık namaz kılarken fotoğraflara yakalanan(!)) bir açıklama yapmıştı hemen davosta; e efendim bizim tepkimiz perese değil o moderatöreydi...

     

    Neyse sinek- saz, zurna az meselesi bu......


  8. Ne yazıkki "tesettür" kelimesi biraz sapıttı.Şuanda o muazzam çekici kıyafetler ve makyaj, toplumumuzdaki kapalı bayanların heralde yüzde 99 dokuzunda mevcuttur(benim ailemde dahil).Yavaş yavaş betonlaşan bu anlayışın hemen düzeltilmesi gerek kapitallere inat.Hele birde defile yaptırıp mankenleri tesettürlü giyindiren aptallar yok mu.Sanki küfre nispet yapıyorlar;"sizin varda bizim yok mu?" der gibi.


  9. HERŞEYDEN ÖNCE OLMAZSA NE OLURU İSPAT ETMEK VE MİLLETE GÜZELİN NE OLDUĞUNU GÖSTERMEK.

    Bu gözünü para ve iktidar hırsı bürümüş tepeden tırnağa nefs olmuş bir hükümetle değil, dinamizmi çok kuvvetli, istikrarlı, dürüst, delikanlı, islamın bardaktan yıldıza bakış açısını, niyetini, muradını ve ana gayesini çok iyi hazmetmiş, son derece çalışkan ve şecaatli bir muhalefetle olur.

    İşte iktidar hedefi, bu muhaliflik sürecinde her an en uygun ve isabetli zamanı kollayarak geçtikten sonra gelir.

    şurda bunu yapar burda bunu yapar demeye gerek yok.Mihenk taşınız Hak oldumu her olayda vurur bakarsınız.

    Mesela diyelim Kürt açılımı(en başta bu gün kürtlerin sorunu ne? HİÇ. dış güçler ve içerdeki kolları.Başka sorunda yok. E peki kardeşim ne diye sorun varmış gibi hergün bişeyler çıkarıyorsunuz?yaptıklarınızın hangisi meseleyi çözdü? Hiç biride çözemez.(çözecekseniz bu güçleri engelleyerek çözeceksiniz. ha sakın ergenekon demeyin gülerim. O operasyonu hükümet yapmıyo da ondan gülerim.) Çünkü masaya karşı tarafın istedikleriyle oturuyorsunuz. Peki nerden çıktı bu açılım yumurtası?Tayyip yoksa Oboma amcan bişey mi dedi? .... Ne yapılacak? çok basit. Efendim önce sırf Allah rızası için(yahudi rızası değil) niyetinizi alırsınız.Ne derler askeri, ekonomik, siyasi değil mi? Askeri başlayalım. Gerçekten orduya pkk yı bitirme emri verirsiniz(ama gerçekten sahih bi niyetle).kurarsınız paşalar gibi özel birliklerinizi(özel harekat iyi bir örnekti), salarsınız dağlara.Bu adamlar hep dağda olur -avcı mantığı- gezinirler.Gerisi askerin işi siz sadece kararlılığınızı gösterin.

    Ekonomik; efendim üretimi arttırmanız lazım. Şeker fabrikalarını peşkeşlemek yerine güçlendirmelisininz(tabi kabinenizde ve sülalenizde hatırlı ihracatçılarınız olmayacak!!!!).Adama al parayı ses etme bana oy ver demek yerine, ürüne kıymet bindirirsiniz köylü kazanır hemde meşgul olur.Kuzey ırağa yalakalık yerine limanlardaki vurgunlarını kapatırsınız.Elektriğine zam yaparsınız falan yani yaptırım.Kurumları özelleştirme adı altında bitirmek ve yabancıya hediye etmek yerine ıslah edersiniz.Ve hızla üretime geçebilmek için yatırım yaparsınız.Mesela Tunceli de sırf partiniz oy alsın diye, krizin ortasında, devletin kasasından dağa taşa dağıttığınız beyaz eşyanın yerine yine tunceliye bir yatırım yaparsınız isterse para kazanmasın.........

    Siyasi; Türk kelimesinden nefret etmeden(ha bide çok sıkıştımı bayrağı suistimal etmeden) memlekette gayetde ılımlı(hakka haklıya karşı) bir siyaset izleyebilir kucaklayıcı olabilirsiniz. Benzer hamleler mevcut hükümette de olabilir ama niyetler farklı olduğu için sonuçlarda farklı oluyor.............

     

    falan filan bunların hepsinde size çok çok yardımcı olacak devlet kurumları var zaten, onlar sizi bilgilendirir. Ama hep niyet, dava ve dik duruş diyoruz. Bu olacak evvela. Gerisi çokda mesele değil. Halkın mayasınıda kendinizinki gibi çıkarcı, paragöz, islam sömürücüsü, davasız, mesnetsiz yapmak yerine önce davamız deyip halkı daha muhaliflik döneminde en azından asgari şekilde GERÇEKTEN aydınlatmalısınız.

     

    Geldiğinizden beri yaptığınız tek şey başörtüsünü suistimal edip oy istemek başkada bişey yok.Yunuscoşkun arkadaşım ben ne diyorum sen ne diyorsun.Mhp ile ilgili dediklerimi düşünerek okurmusun lütfen.

     

    Bak yunuscuğum hayatındaki fantazilerini bana anlatma kendinide kandırma.Kürt kimdir kürtçü kimdir pkk lı kimdir çok iyi bilirim çünkü ben VANLIYIM.Ailemde hepsinden de var. Sevgi dolu insan, mhp yada ülkücülükte kürt düşmanlığına dair tek bir delil getir bana.Fikri bir delil!!!

    Kimse senden sevgi falan beklemiyor. Çocuk mu onlar şefkata muhtaç.... Sapıttın mı.Evini bir gün biri basar hayatını kaydırırsa o zaman görürüm seni, sahte sevgi kelebeği.Kendi nefsini onlarınkinin üstüne koyup birde bizden sevgi bekliyorlar diyorsun. Cemaatçimisin yoksa sen, tatlılimon dünyanızla gerçek hak dünyayı karıştırmayın.

     

    HAK NEDİR HAK!!! Şu şehidin hakkını kim verecek.Bizim yıllarca pkk dan çektiğimizin hakkını kim verecek..........Masum insanların hakkını kim verecek.SAYIN APO mu? Sizin beyninizi demegojiyle öyle yıkamışlar ki hak nedir batıl nedir karıştırmışsınız.Ne hakkı Hangi hakları yoktu ki verildi.TERÖRİSTİN ŞER'EN CEZASI NEDİR BİLİYORMUSUN SEN?KÜRTLERE SEN KÜRTSÜN, AZINLIKSIN DEMEK Mİ HAK?HAİN VEKİLLERİNİZ VE ANADAN DOĞMA PKK LI BAKANLARINIZLA TÜRK KARDEŞLERİNİZİN HAKLARINI NİYE VERMİYORSUNUZ?İKİYÜZLÜ, KELİME SUİKASTÇISI, BATI YALAKASI, YAHUDİ UŞAĞI MANTIKLI TİPLER, DAVALARINDA SAMİMİYSELER ER OĞLU ER ÇEÇENLERİ AVLATTIRIP RUSLARA TESLİM ETMESEYDİLER.FALAN FİLAN.....

     

    Biz apoya sayın şehitlere kelle diyemeyiz arkadaşım, biz gerçekten taaa yürekten gelen bir nidayla haykırırız o cenazelerde.Çünkü deliye dönmüşüzdür.Gerçekten öyle bir ruha bürünürüz ki sanki o şehit kardeşimizmiş gibi kinleniriz, düşmanlık duyarız.Ölen şehidimizinde ardından 1 2 dk lık haberden gayri bişey kalmayacağını ve kimsenin bişey yapmayacağını, çok normalmiş gibi değerlendirileceğini ve ananızı, avradınızı ve canınızı da alsalar provakasyonlara gelmeyin diyileceğini çok iyi bildiğimiz için işaretle şahsımızı öne sürüp tepkimizi ortaya koyarız. Ama siz bunu anlayamaz ve "bak siyaset yapıyolar şehit kanı üzerinden" dersiniz.Çünkü siz herşeyi partizanca kullanmanın hesaplarını çok yaptığınız ve vicdanınızla nefsinizin yerini değiştirdiğiniz için artık doğal duyguların altında bile siyasi, ekonomik çıkar arıyorsunuz.


  10. Bab-ı adi bize sahte kahramanlarla birlikte onların ucuz dalkavuklarınıda anlatır. Ben bab-ı Ali yi okuduktan sonra anladımki bunca cüceyi dev yapan sadece zamanmış. Zaman ve mekan bazen pireyi deve gösterebilir küçük birkaç çalışmayla. Zamanı iyi kullanarak efsaneleştirmişler bu isimleri. Şahsen görmediğimiz için kendilerini nasipli saysınlar(gerçi Üstadla aynı devirde olmaları..... öğlen oldu mum söndü diyelim).


  11. Sapıtınca öz kafasını ezen yumruk... asker....

    Yalnız, suç sadece askerde değil, üstadında dediği gibi kontrol edeceksin, o hünere sahip olacaksın.

    Hani Yavuz'a bile isyan etmişti ordu, hatta neredeyse ihtilal harekatı. Hz. Yavuz ne yaptı kuzuya çevirdi , gönüllü kuzuya, sonra o askerle çölü aştı.

     

    Evet Reyhan hanım kumandan bekliyoruz büyük bir heycanla....

    ...........................

    Bekleyin, görecektir, duranlar yürüyeni!

    Sabredin, gelecektir, solmaz, pörsümez Yeni!

     

    Karayel, bir kıvılcım; simsiyah oldu ocak!

    Gün doğmakta, anneler ne zaman doğuracak?


  12. SAYIN başbakanın aziz nesinler, nazım hikmetlerle derin ilgileri olduğundan bende şüphelendim doğrusu. Öğretmenler gününde bile M.E.M e girdiğimde SAYIN nazım hikmetin boy boy posterleri vardı bir iki daha lüzümsuzun posterlerinin yanında, altında da onlarda öğretmendi diye yazıyordu. Neyse anlaşılan şiirlerden ötesi kalıcı iz bırakmış.

     

    Şahsım adınada üstadı okuduktan sonra artık çoğundan zevk alamaz oldum.Hiç güneşi gören ampülle yetinir mi?


  13. Gerçek zerafet, estetik ve cazibe yoksa sahte, göstermelik ve sapıtmış değil.Şeriattan tek çizgi feda etmeden zerafet.....büyük denge ...... çift kanat....o kadar hassas ki... Üstadı tanımasak bunun ne demek olduğunu nasıl görecektik?

    ELHAMDÜLİLLAH....

×
×
  • Create New...