sark 208 Report post Posted September 8, 2010 EY HAYAT (ey hayat, sen şavkı sularda bir dolunaysın aslında yokum ben bu oyunda ömrüm beni yok saysın…) yaşam bir ıstaka gelir vurur ömrünün coşkusuna hani tutulur dilin konuşamazsın! tırmandıkça yücelir dağlar sen mağlupsun sen ıssız ve kalbinde kuşların gömütlüğü tutunamazsın… eloğlu sevdalardan dem tutar aşk büyütür yıldızlardan yasak senin düşlerin dokunamazsın... birini sevmişsindir geçen yıllarda açık bir yara gibidir hâlâ hâlâ ne çok özlersin onu ağlayamazsın... yolunda köprüler çürür sesin, sessizlik sanki bir uğultuda savurur hayat kül eyler seni doğrulamazsın! yapayalnız bir ünlemsin dünyayı ıslatan şu yağmurlarda herşey çeker ve iter anlatamazsın... yaşam bir ıstaka gelir vurur işte ömrünün coşkusuna sesinde çığlıklar boğulur ama bağıramazsın… sonra vakt erişir, toprak gülümser sana upuzun bir ömrün ortasında ne hayata ne ölüme yakışamazsın! yazdırmalısın mezar taşına: ey hayat, sen şavkı sularda bir dolunaysın aslında hiç olmadım ben bu oyunda ömrüm beni yok saysın… YILMAZ ODABAŞI 2 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Melankoli Beni en güzel günümde Sebepsiz bir keder alır. Bütün ömrümün beynimde Acı bir tortusu kalır. Anlıyamam kederimi, Bir ateş yakar derimi, İçim dar bulur yerimi, Gönlüm dağlarda bunalır. Ne kış, ne yazı isterim, Ne bir dost yüzü isterim, Hafif bir sızı isterim, Ağrılar, sancılar gelir. Yanıma düşer kollarım, Görünmez olur yollarım, En sevgili emellerim Önüme ölü serilir... Ne bir dost, ne bir sevgili, Dünyadan uzak bir deli... Beni sarar melankoli: Kafamın içersi ölür. . SABAHATTİN ALİ 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Bir Ben Bir ben biliyorum yorgun gözlerinin altındaki halkaların ebem kuşağı olduğunu ve İstediğinde yedi renk bakabileceğini siyah saçlarındaki akların aslında hırçın dalgaların gelgitlerinden oluşan köpüklerin bulaşığı olduğunu Bir ben biliyorum yüreğinin severken, ölmekten değil de öldürmekten korktuğu için tir tir titrediğini kayboluşlarında kendini bulup her şeye yeniden başlama hevesini yalnızlığının nasıl kursağında bıraktığını Bir ben biliyorum dağların eteklerine ziller takıp hızla doruklara kaçışından olduğunu ruhunun serin esintisinin hayatın çarmıhına yalpalarda çürüyen tahtaların paslı çivileriyle gerildiğini Bir ben biliyorum her kundaklama sonrası ormanlarının zehrini bir hışımla genzine çektiğini bu yangınlarla ciğerinin de yandığını yine de hiç ağlamadığını Bir ben biliyorum bu şehrin goncalarını bile sevmediğini inim inim inleyen gecelerinde demlenemediğini bir ben tanıyorum ve bir ben seviyorum adamım seni bu şehirde adam gibi?. Lou Salome' nin Nietzsche' ye yazdığı şiir __________________ Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Aşk geldi, kan gibi Damarlarıma derime doldu. Beni benden aldı, Varlığımı sevgiliye doldurdu. Kısaca; Bana benden kalan bir ad; Ancak ötesi hep O... Mevlana Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Ya zamanindan erken gelirim; Dünyaya geldigim gibi, Ya zamanindan çok geç; Seni bu yasta sevdigim gibi. Mutluluga hep geç kalirim; Hep erken giderim mutsuzluga. Ya hersey bitmistir çoktan, Ya hiçbir sey baslamamis. Öyle bir zamanina geldimki yaşamin Ölüme erken sevgiye geç. Yine gecikmisim bagisla sevgilim; Sevgiye on kala, ölüme bes... Aziz NESİN Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 ''Davanın esası sevgidir, lakin sevgi suskunluktadır.'' Mevlana Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Durmadan kurulup dağılan bu yerde Hiç bir dost arama. Güvenilir bir sığınak, hiç! .. Bırak acı yüreğinde konaklasın Olmaza çare arama... Kimse sana gülmeden sen acıya gülümse, Yaşamana bak! Ömer Hayyam Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Ataol BEHRAMOĞLU 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 İran'lı Şair Şirazi der ki: " Aşka Uçma Kanatların Yanar! " Mevlana der ki: " Aşka Uçmadıktan Sonra Kanat Neye Yarar? 2 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Aşklar mı diyordun, anladım Senin incindiğin, benimse Yollara düştüğümdür yeniden Ahmet TELLİ Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Yüzüm yüzüne, gözüm gözüne değmedi hiç… Ne sözüm sözüne ne de, gönlüm gönlüne yakın geçmedi… Ne seni aradım, ne de beni bulmanı istemedim hiç… Karşılaşmayı, rastlaşmayı, tesadüfü bekledim… Karşılaşmadık, rastlaşmadık Ve hiç; yan yana gelmedik… Sensizim demek, bencillik… Bensizsin demek, haddim değil… Dedim ya, aslında biz hiç tanışmadık; Ve hiç ayrılmadık… Senden habersiz, seni düşünmek haksızlık… Benden habersiz, seviyorsan beni; Bana yazık… iktibastır 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 hasretin kan çanağı gözlerinde oturuyorsun seni soruyorum hiçbir şey bilmiyorsun hep bir çağlayan gibi senin sevdana aktım sen ise sularını kaçıran bir nehir gibi uzaktın... tükenişi bir aşkın bir nehrin tükenişine benzer ne deniz olabildin ne nehir kalabildin... kendin ol kendin ol sen buysan başkası ol! buysan kederden öleceğim başkası olursan da kimi seveceğim? Yılmaz ODABAŞI Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 İllegaldir Her Ayrılık -------------------------------------------------------------------------------- ... her çevirmede ilk aranan şeysin sen üzerimde taşıdığım ki ruhsatsız bir aşkı taşımak kadar suçtur, sokağa çıkılmaz o yüzden akşam saatlerinde... sirenler ihanete çalar, polisler bile terkeder yenik bir aşığı... ve illegaldir bütün öpüşmeler,korkakça ve yalan... yokluğuna kast etmiş izinsiz bir gösteriyim ben aşk zoruyla dağıtılmış... ayakları yere basmayan bir ayaklanma teşebbüsüyüm ayrılığa muhalefetten yargılanmış.. her çevirmede ilk aranan şeysin sen üzerimde taşıdığım ki bana kimliğimi soruyorlar; adını söylüyorum... Özhan Hakan Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Ayrılan -------------------------------------------------------------------------------- Aşkı doğuran şey nedir; O yakınlığı, iki can arasında? Ve kopuş ne zaman başlar? Ne zaman biter bir sevda? Bir kurt gibi içten içe Gelişip büyür çürüme Bir an gelir ki aynı mekandasınızdır Ayrı duygusal zamanlarda... Ataol Behramoğlu 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Kırılgan bir çocuğum ben Yüreğim cam kırığı Bütün duygulardan önce Öğrendim ayrılığı Saldırgan diyorlar bana Oysa kırılganım ben Gözyaşlarım mücevher Saklıyorum herkesten Ürküyorlar gözümdeki ateşten Ürküyorlar dilimdeki zehirden Ürküyorlar o dur durak bilmeyen gözükara cesaretimden Diyorlar:Bir yanı sarp bir uçurum, Bir yanı çılgın dağ doruğu. Oysa böyle yapmasam ben Nasıl korurum İçimdeki çocuğu? Bir yanım çılgın nar ağacı Bir yanım buz sarayı Murathan Mungan 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Malum, Sadece hatırladıklarımdan yorgunum.. Demiştim ya Günlük değil,yazdıklarım yıllık.. Şimdi, Aklım Acım Sancım, Devren satılık.. Emre GÖKCE 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Müslüman yürekler bilirim daha. Kızdı mı cehennem kesilir sevdi mi cennet .... 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Seni duydum, bağıra çağıra susuyordun… Bilirim gürültülüdür suskunluğun çığlıkların aksine sessiz, sedasız… Soru işaretleriyle boğuştum önce… Ardından ünlemler önüme dikildi… Noktalandım! Saat seni sen geçiyordu… "ZAMAN"ın ötesi berisi sendin ve geç kalmamıştık bana kalırsa… Bana kalmadı… Özgür Gümüşsoy Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Yüreğim !... Toparlan gidiyoruz ya da toparlandım gidelim ... Arafta kalakalmak yakışmadı bize, bir adım atalım hadi... “ Yâr ” deyip susalım “ Yâr ”dandır deyip razı olalım!.. (İbrahim Tenekeci) __________________ 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 İnsanlar tuhaftır ; Fena bir şey yapmakta olduklarını hissedecek olurlarsa, mutlaka en evvel vicdanlarını susturacak bir sebep bulurlar.. Halit Ziya Uşaklıgil 1 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Tenine dokunabilmek mi..? Haşa..! Gözüm göz menziline girsin yeter..! Hadi düş düşlerime.. Tutmayana aşk olsun... ... -Sunay AKIN- 2 Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 ''Sanki aşk sustu '' dedim.. ''Aşk hiç susar mı? '' dedi.. '' Sen susuyorsun ya'' dedim.. ''Ben aşk mıyım'' dedi.. ''Aşksın '' dedim.. Sustu...!! Necip Fazıl Kısakürek Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Ben her bahar aşık olmam ama her bahar gitmek isterim. Gittiğim olmadı hiç,... Ama olsun... İstemek de güzel... CAN YÜCEL Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 En uzak mesafe ne Afrika'dır, ne Çin, ne Hindistan, Ne seyyareler ,ne de yıldızlar geceleri ışıldayan.En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir, Birbirini anlamayan... Can Yücel Share this post Link to post Share on other sites
sark 208 Report post Posted September 8, 2010 Nasıl bittiyse bundan öncekiler... Bu da biter... Bite bite... Sonunda bende biterim...Olur biter......'Aziz Nesin Share this post Link to post Share on other sites