Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
erenler

Ateistlere Cevap Kitaplığı

Recommended Posts

S.aleykum

 

Kardeşlerim,

 

Takip eden bilir, yıllardır uğraşırız şu ateist, misyonerlere cevap vermekle ...

 

Sonunda " Ateist kitaplık" türü hezeyanlara karşı bizimde bir " anti-ateist kitaplığımız oldu :)

 

İndirmenizi, cevreye duyurmanızı rica ediyoruz

 

NOT:Amacımız asla site reklamı değildir. Allah razı olsun temennisi yeter!

 

selam ve dua ile

 

Tıklayınız

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ateistlere cevabı İslam içerisinde fitne çıkaranlarla mı veriyorsunuz???

 

S.ALEYKUM

O kadar konu, araştırma, mücadele , alınteri , emek ve "önemli "belgeler arasında gittin de "kendince "eksik olan yeri buldun ya kardeşim helal olsun

Unutma;

her görüş eleştirilebilir, senin savunduğun kişiler dahil.

İmamı Azam hakkında öyle büyük islam alimlerinin öyle feci yorumları var ki duysan şaşırırsın ama her iki tarafa da biz hürmet ederiz, hata eden bir sevap, etmeyen iki sevap alır bu yolda!

Ama amacımız üzüm yemek bağcı dövmek değil!

Gelelim konumuza:

Süleyman Ateş'in o kitabında ehli sünnet çizgisi dılı hiç bir görüş yoktur.tek fark: Ayın yarılması meselesidir ki o da bir yorumdur ne iman ne amel ne ibaeti ilgilendirir. Sonuçta o görüşü savunan eskiden de isalm alimleri vardı!

Mustafa İslamoğlu'na ise tavrın o zaman zaten fazla konuşmaya gerek yok...

keişke kimi kasteddiğini açıkca belirtse idin veya en azından bardağın dolu tarafını görüp " Allah razı olsun" deyip sonra da " Ama, keşke.." ile devam eden bir cümle kursa idin...!

Kimseden ne beklentimiz ne korkumuz var ama Müslüman'ın Müslüman'a nasıl bakacağı, kuran sahih sünnet ile belirkenmiş

Kardeş, aralarında müşfik, bir beden gibi...vs... Sen karşındaki mümine hitap tarzına bir daha bak...bu yazının temel amacı bu...gerisi rabbimizin huzurunda verilecek hesaba kalmış

Keşke herkes bir mum yaksa da karanlığa sövmese...

selam ve dua ile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilinçli olmak lazım ve bilinçsizlerin oyununa gelmemek lazım!!! Türkiye'de her önüne geleni şu bu, şucu bucu ilan eden derin şahsiyetler var ve Milliyetçi-Muhafazakar ya da muhafazakar-milliyetçilerin yahut milliyetçi veya muhafazakarların bu tuzaklara düşmemesi lazım!

 

Ateist konusuna gelince çabalarınız için teşekkürler; ancak bazılarının beynini açıp bilgi soksan yine de almazlar!! ''İSLÂMİYET GÜNEŞ GİBİDİR ÜFLEMEKLE SÖNMEZ, ..GÖZÜNÜ KAPAYAN YALNIZ KENDİNE GECE YAPAR!''

Share this post


Link to post
Share on other sites
hadi sapıkları görmedik diyelim.peki harun yahya isimli yahudinin kitabı orda ne arıyor.

 

 

Boşver kardeşim, sen yine de Yahudi diyerek tekfir etme.

"Ben Müslümanım" diyen birine tekfir edilmez.

 

"La ilahe illallah diyene, işlediği günahlardan dolayı kâfir demeyin! Buna kâfir diyenin kendisi kâfir olur.) [buhari]"

 

"Mümine kâfir diyenin, kendisi kâfir olur.) [buhari]"

 

Verilen linkten bakarsanız şayet, tekfirliğin ölçülerini görebilirsiniz. Harun Yahya denilen zat, bu kriterlere uyuyor mu uymuyor mu ayrı konu. O zatı iyice inceledikten sonra bir görüşe varılabilir. Fakat, Kominizm ve Darwinizm gibi tehlikeli cereyanları bertaraf etmelerindeki rolleri, küçük de olsa oldukça nafidir, yararlıdır.

Ben derim ki tekfir etmemek (susmak), kişi kafir olsa dahi, tekfir etmekten daha iyidir.

 

http://www.dinimizislam.com/mobile/detay.asp?Aid=335

Share this post


Link to post
Share on other sites

Islamustundur ekibini (yani erenler'i) ve yaptığı çalışmaları 9 yıldır takip ederim. Şu hayatta, inanılır gibi değil ama benim gibi birinin bile yanlışları olabiliyor arada sırada:) Fakat her zaman olmasa da, bazen ortaya konanları daha geniş bir bakışla, doğru ve yanlışların ağırlığını tartarak ve nesnenin ortaya koyduğu fonksiyonla yargılamamız gerekiyor. Biri kalkıp da Erenler'e 'Sapık müdafii, münafık, bozguncu' filan derse yahut bunu ima ederse, bu edepsizliğe karşı ben de tüm edebimi kaybedip 'çüş' diye haykırma hakkımı saklı tutarım. Biraz daha dengeli olsanız, biraz daha edepli davransanız ölür müsünüz abiler; tanımadığınız insanları bu kadar yüzeysel gidip de bizzat İslam davasını savunan kişiler olarak böylesine yaralamaya hakkınız var mı?

 

Şunu söyleyeyim, İslam Üstündür benim düşünme tarzıma ciddi katkı sağlamış bir yapıdır ve özellikle dışarıdan gelen taarruzlara karşı zihinsel birikim elde etmek isteyenlerin istifade edebileceği bir kaynaktır. Interneti daha dün kullanmaya başlayanlar, islamustundur.com'un hangi şartlar altında ortaya atılıp kimlerle mücadele ettiğini, bu esnada nelere muvaffak olup ne gibi sıkıntılara katlandığını bilmez. İsa Mesih'in, İslamiyet Gerçekleri'nin, İlhan Arsel'in, hatta ve hatta Ekşi Sözlük'ün bugünkü gibi İslami hususlarda sesinin daha boğuk çıkmadığı, gümbür gümbür propaganda yaparak çok daha fazla kişiye ulaşabildiği dönemlerde onların saldırılarına karşı zihinsel bir güç kazanmak isteyenlere İslam Üstündür çok şey kattı. Ben de ihlasından asla şüphe duymadığım ve ne kadar halis niyetli bir adam olduğunu şahsi diyaloglarımızda da onlarca kere gördüğüm Erenler abiye bu yolda yaptığı çalışmalardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum, Allah kendisinden razı olsun. Yaptığı site kanalıyla üzerimde büyük emeği oldu, bugün hala bomboş olan bir sahada tek başına çabalıyor. O site ve birkaç başka kaynak olmasaydı, henüz zihnimin yolunu çizen Üstad'ı da malesef yakından tanıma fırsatı bulamadığım o devirde ne olur, nerede karar kılardım Allah bilir. Kafama yol çizmeye, doğru olan görüşü tüm varlığımla arayıp benimsemeye çalıştığım ve İslam'la ilgili tatmin edici argümanlar barındıran bir kaynak bulabilmek için çılgınca araştırma yaptığım o bunalım günlerinde, şüpheleri yenmek için çatlatırcasına çalıştırdığım kafamı sidikli Budizm'in bile meşgul ettiğini söylesem ne durumlarda olduğum anlaşılır. Bugünüme binlerce şükürler olsun.

 

Zamanla Erenler'in bazı görüşlerinden, daha doğrusu metod tercihlerinden ben de ayrıldım. Daha farklı bir yolda yürüdük. Reformist denyoları öne çıkartan yapısını ben de sevmiyorum bu sitenin. Süleyman Ateş'miş, Mislamoğlu'ymuş, ıslah olmadıkları sürece canları cehenneme. Daha sağlam insanların da oldukça geçerli argümanları varken, çürükleri, bir küfür iddiasına vermiş oldukları geçerli cevaplarla dahi olsa ortaya koyup popüler etmek niye? (Hoş, islamustundur.com un fonksiyonunu ifa edebilen başka bir site hâlâ yok, daha sağlam insanlara referans verilmesini öneren kişiler olarak hangi fare deliğinde kısıldık, onu da bilmiyorum ya!) Belki bu sapıtıkların context içerisinde paylaşılan sözleri ve yaklaşımları doğru oluyor fakat, insanlar onları adam belleyip üzerlerine eğilmeyi seçtiklerinde netice bazıları için daha da kötü olabiliyor. Burada Erenler abinin en doğru olan yolu tutmadığını düşünüyorum.

 

Yalnız Erenler'in buradaki amacı bir kütüphane hazırlayarak geniş bir argüman bankası sunmak, bunu da anlamak gerekiyor. Paylaştığı kitapları yazanların tüm görüşlerine harfiyen iştirak ettiğini asla ispatlamaz onun bu çalışması. Ben ateistlere cevabı, belki de Hristiyan olan Tolstoy'un Din Nedir kitabından da veririm, Kant'ın Pratik Aklın Eleştirisi'nden de veririm; hatta yüzünü metafiziğe, sırtını materyalizme dönüp geri geri yürüyen has Hristiyan René Descartes ile de veririm. Çünkü ben burada karşı durmak istediğim bir argümanın geçersizliğini gösteren bir fikir kullanıyorum. İsterse has bir İslam düşmanının kafasından çıkmış olsun, isterse de dini içten yıkmaya çalışan bir kof reformist kafasından. Bu mühim değil, çünkü onun farklı bir alandaki fikrinden istifade etmek, o kişiyi tamamen benimsemekle asla eşdeğer değildir. Fakat direksiyonu kırmanın vakti geliyor - burada Erenler abinin yaptığı gibi, belli bir fikir kapasitesine ulaşanlar için geçerli olan bu yolu tutmak farklı riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle İslam'a içeriden daha büyük bir zarar veren kişiler sözkonusu olduğunda, insanlar o kişilerin sapıklıklarından haberdar değilse, çoğunlukla zihinsel korunma kalkanlarını indirip sözkonusu kişinin tesirine daha açık bir hale geliyor. Yani siz bu takdirde sizden olduğunu düşündüğünüz bir kişinin ifsadına çok daha beter kapılabiliyorsunuz. Internet'te gezen herkes de malesef bunu fark edebilecek birikime ve izana sahip değil. Dolayısıyla her ne kadar Erenler abinin bu çalışmasındaki yaklaşım tarzı, sadece birtakım argümanların derlenmesi açısından faydalı olsa da ciddi bir risk barındırıyor. Bizden görünen tehlike unsurlarının hoşa giden fikirlerini belki de isimsiz olarak, makaleler içerisinde paylaşmak çok daha doğru. Dolayısıyla ben de o kitapların o listeye sokulmasından zerre kadar haz etmedim. Kendim için değil fakat, henüz zihni gelişmemiş, ruhu aç, nefs muhasebesine başlama yolundaki misal lise talebeleri için o çalışma bir saatli bomba haline de gelebilir. Çıkar şunlardan birkaçını erenler abi yahu!

 

Evet, hiçbirimiz o kitapların o listeye sokulmasından memnun değiliz aslında (Gerçi ben Harun Yahya'yı ayırıyorum, kendisini hiç sevmemekle beraber bu hususta yazdıklarının bazı kimselere bir noktaya kadar faydalı olabileceğini düşünüyorum). Fakat vereceğimiz tepkiler sert de olsa, biraz incelik taşımalı. Karşı tarafın yaptığı işin çapını, ehemmiyetini ve bu kişinin ihlasını bilmeden elinize baltayı alıp, çürük dalları budamak yerine ağaçların köklerine köklerine sallamaya başlarsanız; söktüğünüz ağaçlar bir gün gelir hep birden tepenize iner. O günün hangi gün olduğunu biliyorsunuz değil mi?.. Sözkonusu İslam'sa ve karşımızdaki kötü niyetli değilse, üstüne üstlük haklı olduğu yerler de varsa saldırırken dahi yapıcı olmalıyız vesselam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Ben ateistlere cevabı, belki de Hristiyan olan Tolstoy'un Din Nedir kitabından da veririm, Kant'ın Pratik Aklın Eleştirisi'nden de veririm; hatta yüzünü metafiziğe, sırtını materyalizme dönüp geri geri yürüyen has Hristiyan René Descartes ile de veririm. Çünkü ben burada karşı durmak istediğim bir argümanın geçersizliğini gösteren bir fikir kullanıyorum. İsterse has bir İslam düşmanının kafasından çıkmış olsun, isterse de dini içten yıkmaya çalışan bir kof reformist kafasından. Bu mühim değil, çünkü onun farklı bir alandaki fikrinden istifade etmek, o kişiyi tamamen benimsemekle asla eşdeğer değildir.''

 

'İslamüstündür' sitesinde sadece dini mevzuular değil, siyasi mevzuular da kendine yer buluyor... Mesela bu siteden derin devlet yapısı hakkında, masonlar hakkında çok şeyler okuyabilirsiniz... Kemalizm hakkında mesela... Hayrettin Karaman malumunuz... Yazarın bazı fikirleri ehli sünnet inancının dışında kabul edenler var ve de doğrudur da... Ama bu yazar başörtüsü hakkında bir kaç gün önce güzel bir yazı yazdı. Şimdi ne yapacağız? Tavrımız ne olmalı?

 

Mesela Akit gazetesi... Cuma günlerine özel düzenlediği bir sayfası var ve burada gündemine aldığı konuları işlerken yararlandığı kaynaklar içerisinde Mevdudi, Teymiye, İslamoğlu gibi şahıslar da var... Akit gazetesinde böylesi bir sayfa düzenleniyor diye ne yapmamız lazım? Mesela bu gazetede birde arşiv sayfası var ve ben bu sayfadan azami ölçüde faydalanıyorum. Medyanın genel bir görüntüsünü veriyor arşiv sayfası... Bunun yanında medya sektöründe nasıl bir görev ifa ettiğini de biliyoruz Akit gazetesinin... Tassavvuf ölçülere de saygısızlık yaptığına şahit olmak bir yana, bilakis bu özelliklere sahip yazarları var... İşte bu mantıkla benim Akit gazetesini sert bir şelikde yok saymam gerekir... İşte bu olmaz... Ama herşeye rağmen Büyükdoğu gibi bir yayın eksikliği var gibime geliyor...

 

Şimdi efendim Akit okunur mu, okunmaz mı?

İslamüstündür'e bakılır mı, bakılmaz mı?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamun aleykum

Gencler

şunu bilmiyorsunuz- kendinize zaman ayırınız!- zamanla öğreniyor insan:

Eleştirilmeyecek, yanlışı olmayan, eksik kimse yoktur:" Buhari imamı azam için neler demiş, bir mezhep bilgini diğerine neler demiş...bilseniz...Ama iki tarafı da seviyoruz şimdi. Olayların dışındayız ve daha objektif bakıyoruz olaylara...

Kitapların yazarlarına bakalım:

H. Karaman: eskiden mezhepsiz denirdi ona... Ama kitapları müthiş ve mücadeleci gayretli biri şimdi _ Allah razı olsun!-

H. Yahya: Darwinizme attığı o tokatı kim unutabilir_ Ama görünen alem hayal, beyindedir görüşü veya mehdilik hikayelerini kim kabul eder.

S. Ateş: Hristiyanlar cennete gider mi .Asla. Ya ay yarıldı mı Ona göre hayır.Ama ortada ateist iddiaları var ve eseri bu konuda müthiş!

E. şenlikoğlu: Mahmut Efendinin isyankar talebesi. TV'lere çıktı ama çarşaflı az eşeltirilemsi. Ama eleştirenler çay içerken O iman kurtardı

F. Gülen: O'ne neler denmedi k i....!!! Ama o hala iman kurtarıyor.

B.Sağlam- İ. Acarkan: Ayrıldılar. Halbuki anlaşsalar daha ne eserler ortaya çıkardı

Kuran araştırma grubu : Belki - tam emin değilim- biraz modernistler ama kitapları harika...!

EĞER BARDAĞIN BOŞ TARAFINA BAKACAK OLURSAK SADECE BIZ KAYBEDERİZ! " HATASIZ DOST ARAYAN DOSTSUZ KALIR"

HERKESTEN ALACAĞIMIZI ALMALI SONRADA ONA TEŞEKKÜR ETMELİYİZ!

ARMUDUN SAPI...DİYEN KARDEŞLERİME BİR HATIRLATMA: AYNAYA BAKSINLAR! HATALARIN BUYUGU BELKİDE KENDİLERİNDE- ONCE BENDE!-

 

GELELIM SADEDE: trradomir VE Azizim Hüdayim KISMEN DEĞİNDİ : ALACAĞINIZAL. 4 *4 SADECE ARABALARDA OLUR.

HATASIZ NE INSAN OLUR NE KITAP: MASUM OLAN NEBILERDIR, HATASIZ TEK KITAP KURANDIR: SANA GORE BIR GORUS IMANÎ OLABILIR , ALMAZSIN, FETVASINI BEGENMEZSIN, KABUL ETMEZSIN - AMA ALACAGINI DA ALMAZSAN KAYBEDEN SADECE "SEN " OLURSUN

AMACIM SADECE "ATEIST - MISYONERLERI " SUSTURMAK. BEN "KAFIRLE " UĞRASIRKEN BAZI KARDEŞLERİM MÜSLÜMANLARLA UĞRAŞABILIR, HATTA KAFIR, MUNAFIK DİYEBİLR, ONLARA DA ABD BOLUCULUKTE KATKISINDAN DOLAYI HEDİYE VERIR OLUR BITER...

NOT: sert cümlelerim için hakkınız helal edin. amacım fetva ile ayet ayırımının iyi anlaşılması, her ne kadar tam ifade edemesemde.

 

not: trradomir... msn ye mı gırmıyon. sahıden salladın mı bizi :)

 

SELAM VE DUA ILE

Share this post


Link to post
Share on other sites
S.ALEYKUM

İmamı Azam hakkında öyle büyük islam alimlerinin öyle feci yorumları var ki duysan şaşırırsın ama her iki tarafa da biz hürmet ederiz, hata eden bir sevap, etmeyen iki sevap alır bu yolda!

 

 

İmamı Azam hazretlerine dil uzatan bir adama bir kere ben İslam alimi falan diyemem kimse kusura bakmasın,devrinin ve kendinden sonraki neslin ehli sünnet ulemasının "Büyük İmam" künyesini layık gördüğü hayatı,yaşantısı,ilmi her yönüyle ortada olan böyle bir kişiye hakaret etmek insanı nereye götürür.Ona dil uzatana alim diyebilmek hezeyanların en büyüğüdür. Ayrıca müslümanın hak fikre saygısı olur her fikre görüşe saygılı olma lüksümüz yoktur.Doğru tek,batılsa sayısızdır.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Selamun aleykum

Gencler

şunu bilmiyorsunuz- kendinize zaman ayırınız!- zamanla öğreniyor insan:

Eleştirilmeyecek, yanlışı olmayan, eksik kimse yoktur:" Buhari imamı azam için neler demiş, bir mezhep bilgini diğerine neler demiş...bilseniz...Ama iki tarafı da seviyoruz şimdi. Olayların dışındayız ve daha objektif bakıyoruz olaylara...

Kitapların yazarlarına bakalım:

H. Karaman: eskiden mezhepsiz denirdi ona... Ama kitapları müthiş ve mücadeleci gayretli biri şimdi _ Allah razı olsun!-

H. Yahya: Darwinizme attığı o tokatı kim unutabilir_ Ama görünen alem hayal, beyindedir görüşü veya mehdilik hikayelerini kim kabul eder.

S. Ateş: Hristiyanlar cennete gider mi .Asla. Ya ay yarıldı mı Ona göre hayır.Ama ortada ateist iddiaları var ve eseri bu konuda müthiş!

E. şenlikoğlu: Mahmut Efendinin isyankar talebesi. TV'lere çıktı ama çarşaflı az eşeltirilemsi. Ama eleştirenler çay içerken O iman kurtardı

F. Gülen: O'ne neler denmedi k i....!!! Ama o hala iman kurtarıyor.

B.Sağlam- İ. Acarkan: Ayrıldılar. Halbuki anlaşsalar daha ne eserler ortaya çıkardı

Kuran araştırma grubu : Belki - tam emin değilim- biraz modernistler ama kitapları harika...!

EĞER BARDAĞIN BOŞ TARAFINA BAKACAK OLURSAK SADECE BIZ KAYBEDERİZ! " HATASIZ DOST ARAYAN DOSTSUZ KALIR"

HERKESTEN ALACAĞIMIZI ALMALI SONRADA ONA TEŞEKKÜR ETMELİYİZ!

ARMUDUN SAPI...DİYEN KARDEŞLERİME BİR HATIRLATMA: AYNAYA BAKSINLAR! HATALARIN BUYUGU BELKİDE KENDİLERİNDE- ONCE BENDE!-

 

GELELIM SADEDE: trradomir VE Azizim Hüdayim KISMEN DEĞİNDİ : ALACAĞINIZAL. 4 *4 SADECE ARABALARDA OLUR.

HATASIZ NE INSAN OLUR NE KITAP: MASUM OLAN NEBILERDIR, HATASIZ TEK KITAP KURANDIR: SANA GORE BIR GORUS IMANÎ OLABILIR , ALMAZSIN, FETVASINI BEGENMEZSIN, KABUL ETMEZSIN - AMA ALACAGINI DA ALMAZSAN KAYBEDEN SADECE "SEN " OLURSUN

AMACIM SADECE "ATEIST - MISYONERLERI " SUSTURMAK. BEN "KAFIRLE " UĞRASIRKEN BAZI KARDEŞLERİM MÜSLÜMANLARLA UĞRAŞABILIR, HATTA KAFIR, MUNAFIK DİYEBİLR, ONLARA DA ABD BOLUCULUKTE KATKISINDAN DOLAYI HEDİYE VERIR OLUR BITER...

NOT: sert cümlelerim için hakkınız helal edin. amacım fetva ile ayet ayırımının iyi anlaşılması, her ne kadar tam ifade edemesemde.

 

not: trradomir... msn ye mı gırmıyon. sahıden salladın mı bizi :)

 

SELAM VE DUA ILE

 

Müslüman Kardeşim;

 

Yıllarca İslama içinden tokadı doğrusunu ve yanlışını yazdığın bu ve bunun gibi şahıslar vurmadı.Önce doğruları söylediler,sonra içlerindeki zehri saf müslümanlara zerkettiler sonra yine doğru söylediler.İslamın net cevaplar verdiği mevzuları müslümanların önüne ihtilaflı meseleler gibi yansıttılar.İnsanların akılllarını allak bullak ettiler,fitne soktular.Diyorsunuz ki burda doğru söyledi başka yerde binlerce yanlışı var.Müslümanın ölçüsü bu olmamalı.Her hareketi ve sözüyle sünneti teşvik ve tatbik eden insanların izinden gitmemiz gerekir.Ehil olmayan insanların izinden gidilirse son hüsran olur....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok farklı bir mevzu ama...

 

''Buhari imamı azam için neler demiş, bir mezhep bilgini diğerine neler demiş...bilseniz...''

 

Efendim bu ifadeyi nasıl anlamak gerekir, bilemiyorum?

Mezhepler arasında temel meseleler yani hükmü kesin meseleler hakkında bir ayrılık olmamıştır. Bunu böyle göstermek isteyenler vardır yıllardır... Mesela namaz 3 vakittir diyen ehlisünnet inancına sahip mezhep sahipleri yok... Buradaki ayrılık olsa olsa tali konularda olur... Tabiki bu ayrılıkta rahmettir... O yüzden yanılanlarda sevap alır... Erenler bunu demek istedi herhalde...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...