serdengeçti 10 Report post Posted August 7, 2006 KARTAL KONSA Bir gün bir seveni onu ziyarete gitmiş. Epey dağınık günüymüş Üstadın. Hayrola üstadım, çok dağınıksınız bugün?demiş. Meşhur davalarından biri ile uğraşıyormuş. Çok yorgun bir şekilde: Sorma Niyazi, tepeme kartal çıksa kovacak halim yok, demiş. Niyazi gülmüş. - Niye gülüyorsun? - Kartala güldüm Üstadım, demiş. Niye kartal da güvercin, karga falan değil? - Büyük Doğunun kayalıklarına da ancak kartal yaraşır. Öyle değil mi ? - Öyle Üstadım, demiş. Share this post Link to post Share on other sites
Çilekeş 5 Report post Posted August 7, 2006 :) ne kadar ince bir zeka..üstad Allahın ona verdiği zekayı iyi kullanmasını bilmiş..ne mutlu ona Share this post Link to post Share on other sites
isra 1 Report post Posted April 10, 2007 HAYRANIMM .... KAN PIHTISI TAKKELİ SAÇLARI YOLUK KAFA SENDE DIR TIR BİLDİĞİN NE VARSA KALDIR RAFA.... Share this post Link to post Share on other sites
SingahLi_Ersin 0 Report post Posted April 22, 2007 Eee Büyük Dağın Başı Dumanlı Olur :) Share this post Link to post Share on other sites
NFK-Fan 285 Report post Posted April 23, 2007 :) ne kadar ince bir zeka..üstad Allahın ona verdiği zekayı iyi kullanmasını bilmiş..ne mutlu ona Selamlar, Haklısınız, üstadın, mürşidi tarafından "keşke bu kadar zeki olmasaydın" sözüyle ifade edilen engin zekası, fikir çilesi/nefs muhasebesi esnalarında onu manevi acıların pençesi altına itmiş olsa da, üstadımızın ortaya koyduğu tezatsız dünya görüşünü mükemmel bir biçimde sunabilmesine ve müdafa edebilmesine vesile olmuştur. Bir dava insanında bulunması gereken zeka onda fazlasıyla mevcuttu. Bu zekanın tezahürlerini bu tarz nüktelerde de rahatlıkla görebiliyoruz. Üstadın nüktelerinin kelime oyunlarından ziyade bakış açısıyla, fikir yürütmekle, kafayı çalıştırmakla ulaşılabilecek, üretilebilecek nükteler oluşu onun alelade bir espritüellikten çok uzak bulunuşunu, beyninde hadiseleri oldukça geniş bir perspektiften yorumlama kabiliyetinin sahibi olduğunu gösterir bizlere. Allah rahmet eylesin. Saygı ve selamlarımla Share this post Link to post Share on other sites
trradomir 206 Report post Posted April 23, 2007 Üstadın nüktelerinin kelime oyunlarından ziyade bakış açısıyla, fikir yürütmekle, kafayı çalıştırmakla ulaşılabilecek, üretilebilecek nükteler oluşu onun alelade bir espritüellikten çok uzak bulunuşunu, beyninde hadiseleri oldukça geniş bir perspektiften yorumlama kabiliyetinin sahibi olduğunu gösterir bizlere. Çok doğru bir tespit gerçekten. Kelime oyunlu nüktelerde dahi olağanüstü çalışan bir kafanın yansımalarını görebiliyoruz. Kaçan trenin ardından dökülen "Kovdum, gitti" şeklindeki iki kelime zaten başlı başına bir bakış açısı farkının ön planda olduğunu ispatlıyor. Büyük Doğu müptelasının numune-i imtisali olan insan elbette sarp bir kayadır ve kartaldan aşağısı onun için bizim gözümüzdeki sivrisinekten fazlası değildir. Share this post Link to post Share on other sites
razilpaker 0 Report post Posted May 3, 2007 enaniyet bukadar mı yakışır :) Share this post Link to post Share on other sites
BDG 76 Report post Posted May 3, 2007 üstadım ve davamız büyük doğu davası... İşte büyük doğunun büyük kurucusu, taşıyıcısı,savunucusu,mucidi üstad NFK... Ve inandığımız dava olan büyük doğu davası bizim içim en önemli yere sahip konumda...işte bu vesile ile ( Büyük Doğu=İslam'ın emir subayı) üstadımızın kartal hikayesinde büyük doğuyu nüktesinde göstermesi çok doğru ve düzgün bir haldir. ancak kayalıkların başındaki "kartal" BD'yi yansıtabilir... Share this post Link to post Share on other sites
hafakan 195 Report post Posted May 3, 2007 şaşırmayın ama şaşırmadım buna, çünkü biliyorumki ''O BİR DAHİ'' tehlikeli şahsiyet üstad.Taşı gediğine koymasında üstüne yoktur. RABBİM RAZI OLSUN ONDAN. SEVİYORUZ ONU. Share this post Link to post Share on other sites